Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko jedini izdaje knjige kod nas - Laguna. :)

Kad smo vec kod knjiga - da li je neko citao Metro 2033? Igra je stvarno hororicna, odlicno su je uradili - preporucujem je svima koji vole horor igre. Inace, bas ovu knjigu je morao da izda Dereta i lupi cenu od 1300 dinara. Tako da mi treba neka informacija, valja li ili ne... :D

Darkghost, mnogo mi se dopadaju tvoji postovi i analize u kojima je obuhvaceno sve, od produkcije do umetnickog nivoa. Ka dgod ti i DollarQueen preporucite neki film, verujem da je dobar i obavezno pogledam.
Nisam gledala ovaj "Pontypool", ali si me, kao i uvek, zaintrigirao postom, tako da cu pogledati cim ga pronadjem.
Ne znam da li ste gledali "Halflight" sa Demi Mur. Odlican film! Vodi se kao horor, mada ima tu i elemenata psiho-drame i trilera.
Preporucila bih i mozda ne toliko poznate naslove "Ghost month" i "Dying breed", koji mozda nemaju tako jaku produkciju ali su meni bili prilicno dobri. Takodje, ako slucajno neko nije gledao, neka pronadje "100 feet" i "Hills run red".

Ti bas imas sirok opseg filmova koji zadovoljavaju tvoje prohteve :think: ...koliko vidim ovde ima i duhova i "seckanja" i svega ...Dying breed je neko ovde anatemisao ,ako se ne varam to je australijski slasher ...S' druge strane 100 feet je meni izgledao kao produzena epizoda serije Charmed ,nesto poput "Ijana Stouna" ...nedovoljno dobro za ozbiljan horor . Hills run red ne bih nikad gledao ...ipak sam ja pod jakim uticajem nekih drugih - "okatih" brda ;) ! Od milion slasher-a na istu temu ,privukao mi je paznju francuski horor Vertige aka High lane ...ipak je francuski ,drugaciji u startu ,a jos je i psihopata hrvatski kanibal ...treba to videti :confused: !

21272.poster.1.jpg

jel' ovaj film pripada ovde ili ne?Da ga obiđem ako je horor :lol:
Uroše,Deuce,anyone?

Poslednja izmena:
"Crazies" jeste OK, ali ja sam nekako vise ocekivala. Svakako je neuporedivo bolji od "Carriers", to mi je bilo ultra dosadno i bljakasto.
E, to "leto noci" trazim vec dugo! Ambari i kukuruzna polja su i meni medju omiljenim temama (zato i nisam tako veliki protivnik "Dece kukuruza", iako je jedna epizoda "Dosijea X" na tu temu bila mnogo bolja, kao i "Znaci" sa Melom Gibsonom").
Znas li ko je izdao tu knjigu?
Evo,Tzar je odgovorio-Laguna.Nazovi ih i odmah postajes clan i dobijas popust na kupovinu prve knjige(kao i na sve ostale) :D

Dark,znala sam da ces uzivati u Pontypool-u!!

thecrazies6f.jpg

The Crazies 2010 - dobar, moze da se gleda. :D

Romerovo uobicajeno recikliranje ideja, ali se dosta razlikuje od originala. Radnja je ovog puta prikazana iskljucivo iz ugla zrtava. Original je sem starinskog stila i smeka imao i dosta drustveno zanimljivih podtema i mnogo bolje odradjen odnos izmedju zdravih i zarazenih, dok je novi film dosta jednostavniji - sveden je na cist horor/akciju bez mnogo mudrovanja. :)

Neke uloge su promenjene, ali je glavna postavka ista. Timoti je odglumio ok, kao i njegov zamenik i medicinska sestra, dok se Radha Mitchell nekako ne uklapa u citavu sliku. Ili je mozda Lane Caroll bila suvise dobra kao Judy. ;)

Produkcija je na solidnom nivou. Dosta dobrih efekata. R5 je ok. Preporuka. :ok:

film je cista 10-ka..
preporuka..:)

HOT FUZZ
http://www.imdb.com/title/tt0425112/

hotfuzz_poster.jpg

Posle mnogo vremena, i nakon – činilo se – neprikosnovene komedije "Tropic Thunder", odgledah totalno otkačeni film.
Englezi su uvek imali pomalo uvrnut smisao za humor, ali ovo je vrh, brate.
Ismejali su sve što je moguće: američke akcione filmove, ali i sopstvene filmove misterije, sopstveni mentalitet, pa čak i sopstveni jezik. Toliko inteligentnog crnog humora odavno ne videh. Zaplet, fotografija, gluma, scenski efekti – sve je majstorski odrađeno.

Mali kokni policajac, revnostan kao Robokap, biva premešten u provinciju, u pastoralno mesto nalik onim seocima u Midsameru , i počinje da sumnja da nije baš sve toliko idealno kao što na prvi pogled deluje.

Danny Butterman: So what made you want to become a policeman?
Nicholas Angel: Officer.
Danny Butterman: What made you want to become a policeman-officer?
Nicholas Angel: I don't remember a time when I didn't want to be a police officer... apart from the summer of 1979 when I wanted to be Kermit the Frog. It all started with my Uncle Derek. He was a Sergeant in the Met. He bought me a police pedal car when I was five. I rode around in it every second I was awake - arresting kids twice my size for littering and spitting. I got beaten up a lot when I was young, but it didn't stop me. I wanted to be like Uncle Derek.
Danny Butterman: He sounds like a good bloke.
Nicholas Angel: Actually, he was arrested for selling drugs to students.
Danny Butterman: What a cunt...
Nicholas Angel: Probably bought the pedal car with the proceeds. Needless to say, I never went near it again. I just let it rust. But I never lost the profound sense of right and wrong I felt at the wheel of that pedal car. I had to prove to myself that the Law could be proper and righteous and for the good of humankind. It was from that moment that I was destined to be a police officer.
Danny Butterman: Shame...
Nicholas Angel: How so?
Danny Butterman: I think you would have made a great Muppet...

Ovo je jedan od onih filmova koji se može gledati više puta, a da uvek bude podjednako zanimljiv. Štaviše, moguće je da se pri svakom ponovnom gledanju otkrije neka nova dimenzija filma.

Savršeno.
10/10

HOT FUZZ
http://www.imdb.com/title/tt0425112/

hotfuzz_poster.jpg

Posle mnogo vremena, i nakon – činilo se – neprikosnovene komedije "Tropic Thunder", odgledah totalno otkačeni film.
Englezi su uvek imali pomalo uvrnut smisao za humor, ali ovo je vrh, brate.
Ismejali su sve što je moguće: američke akcione filmove, ali i sopstvene filmove misterije, sopstveni mentalitet, pa čak i sopstveni jezik. Toliko inteligentnog crnog humora odavno ne videh. Zaplet, fotografija, gluma, scenski efekti – sve je majstorski odrađeno.

Mali kokni policajac, revnostan kao Robokap, biva premešten u provinciju, u pastoralno mesto nalik onim seocima u Midsameru , i počinje da sumnja da nije baš sve toliko idealno kao što na prvi pogled deluje.

Ovo je jedan od onih filmova koji se može gledati više puta, a da uvek bude podjednako zanimljiv. Štaviše, moguće je da se pri svakom ponovnom gledanju otkrije neka nova dimenzija filma.

Savršeno.
10/10

gledala sam ga pre par dana.. ali bilo je vece i bila sam mnogo umorna, tako da sam pogledala previh 30min a onda 40ak min kraja filma sl.dana.. duga prica.. ugl.imam rupu u filmu, ali decko mi rece da je bas dobar film, posto je on pogledao ceo.. sam zaplet filma i gluma su bas na mestu! apsolutno se slazem sa celim tvojim postom.. samo, moracu da ga pogledam celog.. :)
primetila sam i bill bailey-ja iz black books :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back