Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
THE TUNNEL (2011)

U poslednje vreme neki ljudi misle da je za horor film dovoljno uzeti jednu kameru i trčkarati po mraku.
Priča je više nego besmislena i po ko zna koji put skrpljena od desetine sličnih. Gluma je na nivou srednjoškolaca, zajedno sa specijalnim efektima.
Film nije vredan ni ova tri reda a nazvati ga 'filmom' je tek kompliment.

0/10

tunel ne treba tako gledati vec kao proba neceg drugog.

on je potpuno besplatno i legalno pusten kroz bittorent mrezu.
u pitanju je ideja prodaje frejmova, po ceni od 1$
neka vrsta intenet donatorstva i kao takav je u sustini revolucionaran jer otvara vrata nezavisnim produkcijama koje na taj nacim mogu da pune budzete i mogucnost povecanja ulaganja u svaki sledeci film i mozda jednog dana dostignu da se bore rame uz rame sa velikim major kompanijama jer je cinjenica da upravo takve male kompanije mogu da unesu nesto novo..veliki igraci uvek igraju na isti sablon i zato su skoro svi horor filmovi kao preslikani i sve dosadniji

ako te zanima nesto vise o tome izuglaj 135k project (jedan film ima oko 135000 frejmova)

scarymovie4onesheet.jpg

Crni humor...Dobro su uradili mada mi se čini da su prethodni bili bolji...Ima lejm fora ali ima i da se valjaš od smeha...Poslednja scena je:rotf:9/10

http://3.***************/_ZyBGdXZ4e5A/THEUpmTVGtI/AAAAAAAARlY/PBvXKQE88a0/s1600/supercine-anarquia.blogspot.com.jpg

Nakon sto napusti vojsku, glavni lik po imenu Kokran odlazi u Meksiko kod svog prijatelja narkobosa gde upoznaje i njegovu lepu zenu. Uskoro prijateljstvo pada pod naletom strasti a ona pod naletom pesnica.
Toni Skot iz najboljih dana.

8/10

tt0364569

Oldboy, odlican film, Juzna Koreja
Kidnapuju coveka i drze ga u hotelskoj sobi 15 godina (!!!) ne otkrivajuci mu razlog, posle izlaska krece da otkrije ko mu je namestio. Inace, lik je bio djubre, tako da je spisak poveci, a za tih 15 godina je svakodevno trenirao.
Ne ide mi opisivanje radnje, znam da ovo iznad i ne zvuci tako dobro, al verujte film je odlican, Glavni glumac je fenomenalan (glumi negativca u I saw the devil) a i sam film je izuzetno uzbudljiv sa "otvorenim krajem". Inace, Total film je u listi najboljih filmskih tuca stavio scenu iz ovog filma na drugo mesto (cini mi se) kada lik u uskom hodniku prebije desetak negativaca, al ne u klasicnom kung fu sr... fazonu, vec sto realnije moguce :)
P.s. Tarantino (predsednik zirija) je hteo da mu da glavnu nagradu na festivalu u Kanu, al je morao da da za neki drugi film, zbog studija koji je finansirao i taj fil i Kill Bill :)

Cedar Rapids (2011)

Cedar%20Rapids.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1477837/

Klasicna americka bullshit komedija...
Size: Tim Lippe (Ed Helms) je agent osiguranja, koji dobija zadatak da reprezentuje svoju firmu na dodeli nagrada za najbolje osiguravajuce drustvo u Cedar Rapids-u.
Tim vodi miran, samacki zivot i jedino uzbudjenje u njegovom zivotu je sto jednom nedeljno krese matorku (Sigourney Weaver), inace njegovu bivsu profesorku iz srednje skole.
Dolazak u Cedar Rapids fundametalno menja njegov zivot, narocito posle poznanstva sa luckastim Dean Ziegler-om (John C. Reilly) i privlacnom Joan (Anne Heche)...
Film je koncipiran kao komedija, ali meni te americke banalne fore (citaj: koriscenje reci pi..a u svakoj sceni u kojoj se John C. Reilly pojavljuje) apsolutno nisu smesne, cak su mi i poprilcno degutantne.
Klise koji je vidjen x puta, o pristojnom, tunjavom momku, koga neki otkaceni tip dovodi u neprijatne situacije, a sve to, naravno, zacinjeno romansom (ovog puta izmedju Tima i Joan).
John C. Reilly-ja iritira koliko "pokusava" da bude smesan, iako su njegove vulgarnosti i pokazivanje golog dupeta daleko od smesnog.
Ed Helms vec "ukalupljen" u ulozi tunjavka, svaki kadar koristi da pokaze porculance, dok je Anne Heche nekako tu najbolja.
Moj vam je savet da preskocite ovo, jer cete se najgore smoriti i protraciti sat i po vremena uzalud.
Ocena: 3

eee da
get him to the greek
Ja zaista ne volim naročito filmove ekstra novog datuma, ne znam zašto, možda jer sam malo retro pa volim onu pola posto snegovitu sliku, možda jer znam da ih nikada nije bilo na vhs izdanju
ALI
iskreno
smejala sam se do suza, rasel brend je frik, ali mi se svideo u ovom filmu, počeo je da mi se dopada njegov glas, akcenat mi se uvek i svidjao.
african child mi je, nažalost, na last-u bio druga pesma po slušanosti nedelje kad sam odgledala film, iako je treća najgora stvar koja se desila africi posle rata i gladovanja, omiljena scena mi je : he's really passionate about it, i mean , he's never been in africa before but he's really really passionate about it, and about potentially goin there. i ono kad je stavio heroin u rektum :rotf:

Већ виђено- Феноменална улога Мустафе Надаревића и можда и најбољи наш филм у овом жанру. Кад сам га као клинац гледао имао сам трауме и неке сцене су ми се урезале до данашњих дана, па сам решио да га поново одгледам. Петар Божовић, као и увек, феноменалан у споредној улози као и Аница Добра.

Haha vestern raspoloženje:)
sentinel_77.jpg

Wickeed:)Stari je u pitanju naravno vidim da je i neki novi izašao niđe veze,al i bolje da nisu rimejkovali...Vrlo inteligentno urađeno ovako se više ne snima...Ima elemenata detektivskog...Iako liči na Rozmerni bebu 2 it has a life of its own...Predstava pakla je jedna od najboljih koje sam gledao...Svi glumci su vrlo mladi a ekipa je odlična... Ava Gardner, Jose Ferrer, John Carradine, Burgess Meredith, Deborah Raffin, Chris Sarandon, Eli Wallach and Martin Balsam.I glavna glumica Cristina Raines je :worth: kao i mladi Jeff Goldblum...Muzika kicks ass 10/10.Mada može komotno i 11...

State of Play (2009)
http://www.imdb.com/title/tt0473705/
Ne znam ni sam šta da napišem iliti opišem film. Nije ono što sam očekivao i kako su mi drugi rekli da jeste. Na momente mi je bio i dosadan, tj. sa mnogo suvišnih scena. Previše razvučeno...

Ocena: 6,5 na 7 (ebem li ga...)

The Social Network (2010)
http://www.imdb.com/title/tt1285016/
Opirao sam se da ovo ne gledam ali sam popustio i dao mu šansu. Ništa nisam video što već nisam znao ili pročitao o Zuckerberg-u i stvaranju FB-a. Limunada.

Ocena: 7 (za film o FB-u sasvim dovoljno od mene)

X-Men: First Class (2011)
http://www.imdb.com/title/tt1270798/
Naravno, mora se biti fan MARVEL Comics-a kako bi se nekom i dopao ovaj film.
Jednostavno, film za razonodu i kokice.

Ocena: 7 (sasvim dovoljno za ekranizaciju jednog stripa)

Odgledao i Transformers: Dark of the Moon i Super 8 ali nije vredno da ih ocenjujem. Ne znam ni sam što sam ih gledao ali ajde...

The Social Network (2010)
http://www.imdb.com/title/tt1285016/
Opirao sam se da ovo ne gledam ali sam popustio i dao mu šansu. Ništa nisam video što već nisam znao ili pročitao o Zuckerberg-u i stvaranju FB-a. Limunada.

Ocena: 7 (za film o FB-u sasvim dovoljno od mene)

Tuga je sta je fincher dozvolio sebi,blati svoje ime,cisto sumljam da ce mu i ovaj rimejk sto snima ispasti da valja,a kamoli da bude u rangu sa se7en ili fight clubom....

Stake Land - solidan 7/10. :)

Nakon jos jedne planetarne katastrofe, ratova i epidemija, svet je preplavljen hordama vampira koji se hrane malobrojnim preostalim ljudima. Radnja prati dozivljaje dvojice saputnika koji pokusavaju da se dokopaju Kanade. Na tom putu ce se boriti protiv vampira, opasnih ljudi, posecivati malobrojne preostale ljudske nastojbine i uvecavati svoju neveselu druzinu.

Dobre strane - reziser koji je dosao iz "tehnickih sluzbi", tako da je tehnicka strana za pohvalu. Nema kompjuterskih efekata ili nekih drugih fensi tehnologija, vec onaj starinski pristup - dobra kamera, lepota slike, dobar zvuk, scenografija, maske... Mane - opet reziser, koji nema bas mnogo iskustva sa glumcima, a i likove je mogao malo da posoli, da im da neku posebnu pricu ili dodatnu motivaciju sem obicnog prezivljavanja. Gluma je pristojna, a u ekipi su Kelly McGillis, Danielle Harris, Connor Paolo...

Od Danielle Harris nas ocekuje jos gomila horora do kraja godine, a ovo je moj favorit - Night of the Livig Dead: Origins 3D. Odlicna ekipa u najavi - Danielle Harris, Tony Todd, Tom Sizemore, Bill Moseley... :D

Žena sa slomljenim nosem
http://www.imdb.com/title/tt1324061/
Zena_sa_slomljenim_nosem.jpg

Lepo je videti Branku Katić i Anicu Dobru u istom kadru, još lepše Glogovca i Bandovića, a ni Vuk Kostić nije za baciti. Priča: može da se gleda, ali ništa nezaboravno. Mogli su malo da se potrude oko kostima - tri žene u filmu izgledaju skoro sasvim isto. 7/10

Na putu
http://www.imdb.com/title/tt1156531/
Na-putu-Movie-Poster.jpg

Film mi je bio zanimljiv, iz nekoliko razloga + mnogo lepa glavna glumica. 7,5/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back