Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Oh bože, kakvo neznanje, to je tribjut film o Đangu Renaru, (REINHARDT) , najboljem swing gitaristi sveta koji je naučio da svira gitaru kada je imao 33 godine a svirao je bez 2 odsečena prsta na levoj ruci. Nebitno što Emet nije postojao, to je tribjut Đangu.

... davno sam daogle lmfi, ali mislim da je ovaj kli postojao, bio americki pandan Djangu... ali mozda gresim...

Bruiserromero.jpg

9/10

Ovaj film je na prvi pogled površan, međutim, kada se uđe u suštinu, kada gledalac uđe u priču, shvata da je svaki detalj u filmu bitan.
Govori se o gubljenju identiteta, poniženju glavnog lika , a onda i njegovoj osveti kada se na volšeban način jednog jutra probudi sa maskom na licu koja mu daje za pravo da bude neprimjećen i da uzme pravdu u svoje ruke.
Na fantastičan način je ispraćena tema, kao i krajnja scena u filmu koja samo stavlja pečat da su poniženje i ćutnja glavni faktori obezličenosti.

Sophie Scholl - Die letzten Tage ------ Vrlo dobar nemački film o Sofiji Šol, jednoj od članica antiratne organizacije ,, Bela Ruža'' za vreme nacističke Nemačke.Film je rađen na osnovu isledničkih zapisnika iz 1943, kada su Sofija i njen brat uhapšeni zbog veleizdaje. Iako u većini slučajeva sumnjam u tačnost kada vidim floskulu - film je rađen na osnovu istinitog događaja, bal, bla , verujem da u ovom filmu nema mnogo muljanja u tom smislu. Film je nenametljiv, nema grandiozne patetike, nema pokušaja da se toj antiratnoj organizaciji da neki veliki značaj kako bi se oprala sramna prošlost. Iz tog razloga film mi se generalno svideo, a i nikad nije na odmet pogledati kako je to kad neko shvatanje NEMA ALTERNATIVU. Niti jedan vladajući sistem ili ideologija ne smeju imati alternativu. Da je drugačije možda bi se krenulo napred, pa ne daj Bože došlo i do smene vladajućih elita. Tako ni kod nas Srba, nikada ono što je najgore nije imalo alternativu, pa takvu situaciju imamo i sada.

http://www.imdb.com/title/tt0144084/

Malo me je nervirala sva ta metroseksualnost koja iskace iz svake scene, savrsena cistota, stan glavnog lika izgleda kao svemirski brod, sekira kojom pocini prvo ubistvo kao da je izradjena od nekog posebnog materijala i cuvana pod staklenim zvonom, ali dobro, na kraju je sve dobilo svoj smisao.

7.8/10

Ta sterilnost i čistoća imaju simbolično značenje. Divlji kapitalizam na prvi pogled...

Session 9 (2001) 8/10
Za ovaj film sam do skoro smatrao da spada u one bisere na koje naletimo slučajno bez preporuke,međutim kada sam ga gledao drugi put shvatio sam da ima nekoliko rupa koje značajno kvare sveopšti utisak,ipak sve u svemu film vrijedi pogledati jer je zanimljiv iz tri razloga,gluma je sasvim pristojna,priča sasvim uredna,maksimalno iscrpljena i ima scena koja me kupila!
Ko je gledao zna scenu kada se ludi portir zabije autom u kolegu od djevojke koju proganja,ta scena kada crijeva lete napolje me oduševila,i što je najgore lika nastavlja dalje da ga drobi i iz trećeg puta mu smrska glavu,scena koja se rijetko viđa!

@svetovid
@Exaybachay

Ako vam se svideo Affliction, pogledajte i Lone Star (1996). Zaista sjajna stvar

Skinut istovremeno sa Affliction i jos nekim filmovima, ali nikako da dodje na red. Morace prekoreda :)
Hvala.

Iako formalno nema neke paralele, cak su i kontrastni (sever/jug), meni je emocija bila slicna kao dok sam gledao Malikov ,,Badlands'', pa ko nije gledao ovo cudo od filma, nek pohita. Sjajan!

Sophie Scholl - Die letzten Tage ------ Vrlo dobar nemački film o Sofiji Šol, jednoj od članica antiratne organizacije ,, Bela Ruža'' za vreme nacističke Nemačke.Film je rađen na osnovu isledničkih zapisnika iz 1943, kada su Sofija i njen brat uhapšeni zbog veleizdaje. Iako u većini slučajeva sumnjam u tačnost kada vidim floskulu - film je rađen na osnovu istinitog događaja, bal, bla , verujem da u ovom filmu nema mnogo muljanja u tom smislu. Film je nenametljiv, nema grandiozne patetike, nema pokušaja da se toj antiratnoj organizaciji da neki veliki značaj kako bi se oprala sramna prošlost. Iz tog razloga film mi se generalno svideo, a i nikad nije na odmet pogledati kako je to kad neko shvatanje NEMA ALTERNATIVU. Niti jedan vladajući sistem ili ideologija ne smeju imati alternativu. Da je drugačije možda bi se krenulo napred, pa ne daj Bože došlo i do smene vladajućih elita. Tako ni kod nas Srba, nikada ono što je najgore nije imalo alternativu, pa takvu situaciju imamo i sada.

sjajan film,davno sam ga bila preporucivala

Shutter Island :

http://1.***************/_nDjUuJT72OQ/TVCaJ-ITnBI/AAAAAAAACrg/i0SmADb4xpE/s1600/Shutter%2BIsland%2B%25282010%2529.jpg

Film sam odlegdao na vasu preporuku. Ocekivao sam dobar film ali se ispostavilo da je jos bolji nego sto sam mislio (iskreno sam se odusevio) ! Po meni je fantasticno to sto se glavni lik inspektora u prvoj polovini filma pretvara u obicnog ludaka u drugoj polovini i na kraju vam cela pricha ostavlja tu mogucnost da razmisljate o pravoj istini i shta je on zapravo bio... Topla preporuka za sve a moja ocena 9/10 .

Shutter Island :

http://1.***************/_nDjUuJT72OQ/TVCaJ-ITnBI/AAAAAAAACrg/i0SmADb4xpE/s1600/Shutter%2BIsland%2B%25282010%2529.jpg

Film sam odlegdao na vasu preporuku. Ocekivao sam dobar film ali se ispostavilo da je jos bolji nego sto sam mislio (iskreno sam se odusevio) ! Po meni je fantasticno to sto se glavni lik inspektora u prvoj polovini filma pretvara u obicnog ludaka u drugoj polovini i na kraju vam cela pricha ostavlja tu mogucnost da razmisljate o pravoj istini i shta je on zapravo bio... Topla preporuka za sve a moja ocena 9/10 .

Uh kako se taj film poigrao sa mnom kad sam ga prvi put gledao. :D
Pravi biser.

Taare Zameen Par- NI do ovog filma ocena na imdb mi nije bila neko merilo kvaliteta filma ali posle ovoga verovatno je više neću ni gledati. Ova patetika od 165 minuta ima ocenu 8.3. Ono što mi je sve vreme išlo na živce, pored bekrajne patetike i klišea, je činjenica da likovi stalno kroz svoj maternji jezik ubacuju engleske rečenice. I pričaju oni, tako neki, hindu-anglosaksonski jezik a ja u šoku i neverici. Ja ovo ne bi okarakterisao kao film nego kao skladište svega onoga što film ne bi smeo da ima. Kao da su se trudili da količinom patetike pobede i stare holivudske majstore. Gluma gotovo svih aktera je na jedva gledljivom nivou, a kad još okuvaju i neki mjuziklić stvarno sam se ježio. Do kraja sam izdržao samo zato što pokušavam da sprovedem princip da svakom filmu dam šansu ali teško da ću se više truditi.
Ultra-mega-giga patetika na kraju je pobedila i Toma Kruza u poslednjem samuraju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back