Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U oktobru pocinje nova zombi serija. :D

The Walking Dead - je ekranizacija zombi stripa. Glavni junak je policajac iz malog grada koji je ranjen i u komi. Kada se probudi, zatice citav grad preplavljen zombijima, krece u potragu za porodicom i okuplja malobrojne prezivele...

http://www.imdb.com/title/tt1520211/

Videh da je izasla 1 epizoda. Jesi li pogledao?

Ne volim zombije, ali razmisljam da pruzim seriji sansu. :)

Isto tako, ne volim vampire, ali ipak mi je Let the right one in bio sjajan,
True blood simpa i trashy zabavan. :) Postoje izuzeci.

Mozda tako bude i s The Walking Dead. :)

10nrqc7.gif

Nekoliko fotografija svedoce o odlicnoj sminki. :)

2zybs4y.jpg

125hpfm.jpg

8z1nyp.jpg

Edit:

Pogledajte ovo http://www.mondo.rs/s187097/Film/MONDO_TV-_Ruku_pod_ruku_sa_zombijima.html :D

Svetska zombi manija. Kul! :)

Poslednja izmena:
@Dragonfly

Gledao sam preair jos pre 20 dana. Traje sat i 10 minuta. Vidim da je izasla i zvanicna prva epizoda, ali mislim da nema razlike tako da nisam skidao. :)

Inace, sasvim solidno, vrhunska produkcija, vidi se da je ulozeno dosta novca. E sad radnja mi je bila poznata do kraja ove epizode (iz najave i trejlera). Tako da tu nema nista novo, od sledece epizode bi trebala da krene akcija. :D

Gluma je solidna, posebno mi se dopalo kako je odglumio crnac sa klincem. A glavni glumac je Andrew Lincoln - koji je u Love Actually glumio lika zaljubljenog u kumu -koju glumi Kira Najtli. Scena u kojoj Kira saznaje da je kum zaljubljen u nju je jedna od najjacih ikada. :D

Tako da eto preporuke i za Love Actually (ako postoji neko ko jos nije gledao). :D

the-informers-poster.jpg

2/10
http://www.imdb.com/title/tt0865554/
Komentar: Yebote, koliko razocharanje!
Film tako gotivno pochinje da sam bash bio u euforiji, osamdesete vuuuuuuu.. glumachka ekipa vuuuuuuuuuu, i onda chuku i po njaaaaaaaaa, sviranje k.u.r.c.u, rupchaga, nishta konkretno, sivilo yebote... Mozda sam ja tupav, ogranichen, ne kapiram neke stvari, neshto krucijalno u filmu mi je promaklo, mozda nije za moj ukus, mozda se neko kune u ovaj film i sad ce da me ispljuje. Od mene antipreporuka, preskochi, odgledajte samo trejler haha

kad vec pominjete zombi serijal... dead set nije za propustanje (bar za ljubitelje zombija). :D
a ovaj serijal je valjda pre svega drama...

enivej.. moji omiljeni su 28 days later, i dawn of the dead 2004... al su dosta blizu i dead set, resident evil, 28 weeks later, [rec] i mejbi jos neki kojeg ne mogu se setim.... a gomilu zadovoljavajucih mi ne pada na pamet da navodim. kako ne voleti ljude koji jedu ljude bez manira? :D

Ed Wood (1994)

ed-wood.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0109707/

Super film sa sjajnim Depom i Landauom u glavnim rolama.Prica o najgorem filmskom reditelju svih vremena,njegovim pokusajima da napravi svoje remek delo i njegovom prijateljstvu sa zaboravljenom filmskom zvezdom,cuvenim Bela Lugosijem.Film je interesantan,zabavan i duhovit i toplo ga preporucujem.Ocena:7.5 na 8

Preporuka i od mene, odlican film :) Rado bih sada odgledala i neki film Ed Wood-a hahah

kad vec pominjete zombi serijal... dead set nije za propustanje (bar za ljubitelje zombija). :D
a ovaj serijal je valjda pre svega drama...

enivej.. moji omiljeni su 28 days later, i dawn of the dead 2004... al su dosta blizu i dead set, resident evil, 28 weeks later, [rec] i mejbi jos neki kojeg ne mogu se setim.... a gomilu zadovoljavajucih mi ne pada na pamet da navodim. kako ne voleti ljude koji jedu ljude bez manira? :D

:zcepanje:

kako ne voleti ljude koji jedu ljude bez manira?

Eh, Medikice, nasmejao si me. :zag:

Eto, ocigledno mi ugao posmatranja nije bio valjan. :)

The Tortured (2010) - Kako mi je samo prijala ova filmcina. Odlicna radnja, fantasticna atmosfera i gluma za pet. Film od prve minute vozi u petoj, uz par saltanja u cetvrtu :) tako da sam jednostavno 80 minuta bio zakovan za trosjed (sa nogama na naslonjacu). Znaci, na par scena (podrum) sam jednostavno instiktivno ustao i poceo da aplaudiram od srece sa suzama radosnicama u ocima. Sve u svemu, odlicna i osvjezavajuca filmcina, sa wtf? zavrsetkom...Sta sve covijek nije u stanju da uradi kad ga dirnes gdje ga najvise boli?

Ed Wood (1994)

ed-wood.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0109707/

Super film sa sjajnim Depom i Landauom u glavnim rolama.Prica o najgorem filmskom reditelju svih vremena,njegovim pokusajima da napravi svoje remek delo i njegovom prijateljstvu sa zaboravljenom filmskom zvezdom,cuvenim Bela Lugosijem.Film je interesantan,zabavan i duhovit i toplo ga preporucujem.Ocena:7.5 na 8
Dobar je.I za veću ocenu:)

morfiy.jpg

Morfiy (2008)
http://www.imdb.com/title/tt1186366/usercomments
Predlozak "Zapisi Seoskog Doktora" od Bulgakova.
Balabanov pokidao ka' i obicno.
Scenario ispeglao Sergei Bodrov Jr(Brat 1,Brat2).,koji je nazalost rahmetli.
Zanrovski se bez po' muke moze okarakterisat kao slobodan pad u adiktivni ponor il' kao potonuce u predstojece revolucionarne uzase.
Iako je radnja smjestena u krupna istorijska previranja ona ima autonomiju u odnosu na taj ideoloski i svaki drugi antagonizam boljara i proletera,boljsevika i bijele garde(jos jedan odlican roman Bulgakova).
Poljakov dolazi u snijegom zavejanu komatoznu selendru,i ko sto je brkajlija Josif Visarionovic reka' da dusa Rusije lezi u tim polarnim bespucima tako je i Balabanov
kroz tu optiku kolorita savrseno zarobio ono rusko.
Scenografija mind blowing,atmosfera ominozna nakalemljena jezivim splatter dionicama.
Amputacija ekstremiteta i traheotomija su ubjedljivije nego bilo sta sto sam vidio u ovim skorijim splatter,gore,slasher manufakturama.
Tu je i Radivojevicka ko' dekadentna,raskalasena,promiskuitetna,libido as big as Everest aristokratkinja.
Njena uloga se svodi na razbijanja doktorove apstinentske svakodnevnice,tu je i taj cuveni felacijo koji se besomucno provlacio kroz medije.
Samo dijelom politicki angazovan film,to se manifestuje tek pred kraj kada upadaju proleteri u sanatorijum da prevaspitavaju pacijente,
tada sve pocinje da se raspada,kraj filma nesto najcrnje sto sam vidio u poslednje vrijeme.
8/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back