Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
polarnimeda:
uh... ja slabo pamtim naslove :) al seticu se bar nekoliko.... probaj:

28 days
exorcism of emily rose
silent hill
teksaski masakr: the beginning (2006) (nije los zbog neocekivanog kraja)
saw 1, 2, 3 (posebno 1. deo)
duhovi u nama (vise jeziv nego strasan)
underworld (mada je to vise krvava "vampirodlak" akcija)
dark waters (japanski film koji nije nesto, ali ima i svoje trenutke)

eto :) ako se setim jos nekog dodacu ;) Uostalom skoro sam nabavio jos 5-6 horora pa kada pogledam javicu dal nesto valja.... ;)
E pogledaj i Mimic 1 i 2 ako nisi :) Nije los!
Naravno, moze i Alien serijal (jedan od dobrih shitova, mada pretpostavljam da si vec gledala pa nisam odmah pomenuo)...
A izvukao sam i svoj citat jer je bio poslednji post na strani, da ga sloocajno ne propustis kada sam ga vec napisao :D :D
Moracu da pogledam taj feast. O cemu se radi? Tj. ZASTO je taj film horor?

Videla sam hvala :) moracu odgledati novi T.masakr i taj Mimic.
Feast = gozba, tvoji omiljeni - cudovista. Krv, nasilje, ubistva, "odvratne scene" i sve ono sto ga cini hororom i sto je bitno veoma nepredvidiv. Inace je dosta brz, puno akcije (al ne previse) a opet ni malo ne nalici Blejdu, Underworld i sl. nazovi "hororima". Neces se uplasiti al ces ostati pun utisaka.
Kad sam ga odgledala ostala sam u dilemi - Najveca glupost ili najbolji film svih vremena?
(Ovo ces vec shvatiti, u svakom slucaju neces se pokajati :) )
Evo ti drugi serijal -
Crvena ruza - Red rose - traje 5 sati
Brod duhova
Boa protiv pitona
Threshold +
The fog
Dead birds +
Night flier
Final destination 1,2,3
Long time dead +
Doom
Desert's vampires
Venom
Neke si verovatno gledao...

*Marina*:
Videla sam hvala :) moracu odgledati novi T.masakr i taj Mimic.
Feast = gozba, tvoji omiljeni - cudovista. Krv, nasilje, ubistva, "odvratne scene" i sve ono sto ga cini hororom i sto je bitno veoma nepredvidiv. Inace je dosta brz, puno akcije (al ne previse) a opet ni malo ne nalici Blejdu, Underworld i sl. nazovi "hororima". Neces se uplasiti al ces ostati pun utisaka.
Kad sam ga odgledala ostala sam u dilemi - Najveca glupost ili najbolji film svih vremena?
(Ovo ces vec shvatiti, u svakom slucaju neces se pokajati :) )
Evo ti drugi serijal -
Crvena ruza - Red rose - traje 5 sati
Brod duhova
Boa protiv pitona
Threshold +
The fog
Dead birds +
Night flier
Final destination 1,2,3
Long time dead +
Doom
Desert's vampires
Venom
Neke si verovatno gledao...
Joooj breeee sta da kazem- (osim HVALA!!) :) Mislim da si me zaposlila za celu godinu! :) Gledao sam samo doom (zanimljiv film, pomalo originalan pred kraj zbog onoga iz prvog lica- sto je i logicno jer je radjen po igri), ghost ship (i to, da ne verujes, na pinku je ja mislim bio) i the fog (mada ga se ne secam dobro, ali znam da sam ga gledao)...
Mimic si verovatno gledala- bio je na pinku vise puta... Sa onim klincem koji sa 2 kasike imitira zvuk mutiranih buba :) Opustajuci film...
E, ako nisi vec gledala (a jesi 92,23432565%)- pogledaj noc vestica i petak 13, (ali samo 1. delove).
Ima i neki stari horor film sa nekim klovnom ispod kreveta, ali ne mogu da se setim naziva... Ako se neko seti neka kaze pa ako naletis na njega- ne propusti ga :)
I mislim da mi nece smetati boa vs iton.. vec smo apsolvirali da takvi filmovi opustaju... Jos ako su uradili zmijurine od plastike a ne u kompjuterskoj varijanti- puna kapa :D

68Mustang428CJ:
Vecina Kingovih filmova su odlicni, ali ima i onih koji su katastrofa. Recimo The Langoliers.

Ja bih dodala jos i Sleep walkers koji je blagi uzas od filma.
Mada je generalno problem u tome sto su njegovi filmovi vec zastareli.
Setite se samo IT-a (nekad mi je to bio najstrasniji horor; skoro sam pokusala da ga gledam i umrla sam od smeha :lol: ), Groblja kucnih ljubimaca i sl.
Nisu losi ni Night flier, Needful things,Riding the bullet...
"eventualno" Salem's lot al njega vec ne bih preporucila 8-)

imam ja riding the bullet. nisam ga pogledao ali sam ispreskakao scene da vidim o cemu se radi.... neki lik valjda nesto pokusava da se ubije, pa neke frke ima oko keve, pa nesto prica sam sa sobom (bukvalno- on x2).... znaci posle ovih 5 minuta preskakanja sa scene na scenu, ja sam mislio da je drama... a necu ga gledati jer mi se cini da je kraj uzasno tuzan. ako nije, recite pa mozda i da ga pogledam...
mrzim filmove sa ocekivano tuznim krajem.... svi danas hoce da ucine film boljim tako sto ce kraj biti tuzan... e nek se nose!

Taj tip resi da se ubije (tako sto ce preseci vene u kadi) za rodjendan, medjutim pojavi se "nesto" i lik se predomisli al mu u tom trenutku ulete ortaci i on isprepadan isece vene. Tripovi.
Ostane ziv, sutne ga riba, dobije vest o kevi (tu opet neki tripovi). Na putu mu se svasta izdesava, posto ide peske povezu ga razni likovi, izmedju ostalog "smrt" koja ga nesto tera da bira izmedju svog i zivota svoje keve do odredjene kilometraze. Opet neki tripovi. Inace "voznja metkom" se odnosi na neki veeeliki tobogan koga se plasio kao klinac i sticajem okolnosti opet dodje do njega.
Film je stvarno istripovan al ne bih za njega dala vise nego sto jesam (za 6 kom. znate vec) :)
Kraja se jbga ne secam al mislim da je ok, ako vas bas zanima mogu da pogledam.

*Marina*:
Taj tip resi da se ubije (tako sto ce preseci vene u kadi) za rodjendan, medjutim pojavi se "nesto" i lik se predomisli al mu u tom trenutku ulete ortaci i on isprepadan isece vene. Tripovi.
Ostane ziv, sutne ga riba, dobije vest o kevi (tu opet neki tripovi). Na putu mu se svasta izdesava, posto ide peske povezu ga razni likovi, izmedju ostalog "smrt" koja ga nesto tera da bira izmedju svog i zivota svoje keve do odredjene kilometraze. Opet neki tripovi. Inace "voznja metkom" se odnosi na neki veeeliki tobogan koga se plasio kao klinac i sticajem okolnosti opet dodje do njega.
Film je stvarno istripovan al ne bih za njega dala vise nego sto jesam (za 6 kom. znate vec) :)
Kraja se jbga ne secam al mislim da je ok, ako vas bas zanima mogu da pogledam.
U P O Z O R E NJ E
U jednom od narednih redova nalazi se kratak opis kljucne scene raspleta pomenutog filma ("Riding the bullet", kod nas dilje prevedenog kao "Tobogan Strave"). Ko ne zeli da ga procita, neka zaobidje ostatak ovog posta!
Umre mu keva! Jbt koji bedak! :( (mrzim ovakve filmove, kod mene samo postizu kontraefekat)

Kako je vase misljenje o klasicnim hororima?
Meni se nevervatno svidjaju. Imam kompletnu kolekciju Frankenstein, Invisible Man, Dracula i moj omiljeni Wolf Man.

Lon Chaney Junior je bio fenomenalan

chaney.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back