Па чекај, ти полазиш од става некога ко је полагао психијатрију, претпостављам да си учила и психологију...а бавиш се медицином...
Мислим, зашто је момак хтео да се убије? Зато што га хомосексуалност наводи на самоубиство? Имаш ли могућности да медицински докажеш везу између самоубиства и хомосексуалности, или је та веза ипак психолошке природе?
Чуј, ''Америка није традиционална и патријархална земља''...а пре само тридесетак година људи су тамо губили посао ако се сазнало да су хомосексуалци! У неким америчким државама хомосексуалност је још увек забрањена законом!!!
И сад, неко ко одраста са таквим наслеђем (а то се не може превладати за једну генерацију), а ако је при томе вапситаван патријархално или под утицајем хришћанске цркве...шта очекујеш од њега? Мањи је проблем да друштво прихвати његово опредељење, већи је проблем да сам себе прихвати као таквог!
Зато човек помишља на самоубиство, јер није успео сам са собом да се избори и да живи у складу са собом, јер има јаку потребу да буде прихваћен у друштву....а данас још увек те две ствари не иду једна са другом!!!
Свкао ''лечење хомосексуалаца'' је у ствари покушај да буде укалупљен у друштвени образац јер би му тако живот био лакши у друштву...али зато тежи када остане сам са собом!