Homosexualizam izmisljeno zlo ili...

Borg_Queen:
e jbg :-( ne znam
Idi bre Spock, što nisi rekla da znaš, čisto da čujemo teoriju.

bug.gif

Taisa:
Ovde se može izneti svoj stav, opredeljenje i sl. a isključivo stručnjaci mogu iznositi stručno gledište. Molim vas pa ne može svaka priučena domaćica raspravljati o medicini, a naročito misliti da se u sve razume.
Umesto što neki kvocaju gluposti, molim da dozvole akademskim građanima da progovore makar jednu reč. Posle dve rečenice su primetne šupljine koliko god se trudili da prikažu neko znanje iz uzgred i bez strpljenja pročitanih priručnika ili sumnjivih novina.
Od ovakvih treba zaštititi ljude koji su zaista uložili trud da nešto nauče i to verifikovali diplomama, jer im nije dozvoljeno da iznesu svoje znanje, na dobrobit svih.
Jer nije džabe narod rekao:
"Što je tik(kkvoc)va praznija, to je bezobraznija!"

Па добро, је л' се овако окреће и други образ? Ово си нас учила? Је л' то она божанска доброта и човекољубље, а? Дај да на делу видимо како се побеђује добротом, лако је причати!
Твој циљ је да успоставиш љубавни однос између нас две, зар си заборавила? Ево, дајем ти шансу. Ако покажеш на делу како се на зло узвраћа добротом - изабраћу те за гуруа! :)

Alex 777:
A ko kaze da svi homosexualci zele to??? Vecina jednostavno zeli da zivi u miru... doduse ima i tih manijaka koji su veliki egzibicionisti, ali i onih koji na taj nacin pokusavaju da se izbore za svoja prava... ali to nije pravo resenje...

Kad utišate ostale ili pobijete, šta vam volja, onda imate potpunu podršku , kao što neki moji poznanici imaju podršku za svoju intimu , mada se i tu postavlja pitanje koliko treba slobodan biti , jer homoseksualac kome se svidi neki muškarac šta treba da radi?
Ili da čeka da se dotični pojavi u nekom gay baru, ili da ga napadne....
Agresivno ili tiho....
Kako razlikovati prijateljski nastup od dizanja u gaćama.....
Jer moj default je prijateljski nastup, što u prevodu znači , da kad me neki muškarac pozove da prespavam kod njega , znači uslugu stambene prirode, a ne one night stand.
Što u prevodu znači , da će dobiti po nosu , u svojoj kući , ako mi ponudi protiv prirodan blud....jer nije naznačio namere i zloupotrebio je nevolju da iznese nameru da se okoristi.

E upravo ovakva situacija je razlog zašto sam za to da homoseksualizam ostane protiv prirodan blud, da bi ostalo spontanosti u ponašanju medju pripadnicima istog pola.Da ne bude podrazumevano , da kad odeš kod nekog istog pola , postoji seksualnih potencijala i tenzija.....
Dobro , možda je neadekvatno to što želim da zaštitim neposrednost koju ima istopolno druženje , po cenu smanjivanja prava homoseksualaca tumačenjem protiv prirodnog bluda.
Jer iz njihovog ugla je sloboda sparivanja važnija od situacija noćnog prespavanja kod poznanika, a kad je dan u pitanju , onda bi sve ovo bilo samo mali nesporazum.....
Ali iako naizgled samo mala razlika, mislim da je to ipak veća razlika gledano očima drugih , mladjih, nesigurnijih i opreznijih, i slabijih ako ćemo iskreno.
A strah je doveo da se danas , zbog čudaka i budaka, teže uspostavljaju neposredni , spontani kontakti i upoznavanja na novim i javnim mestima i izmedju muškaraca i žena, te se čak javila i prednost mladosti , kao providnosti (ako je zloban) ili neiskvarenosti, dok je iskustvo dobilo minus kao potencijalni maskirani nenormalitet ili lukavi prevarantluk....

sevilja:
Hellen, medicina nije matematika.
Svako je slučaj za sebe.
Ta dva primera uopšte nisu za poredjenje, jer u prvom slučaju imamo osobu kod koje mozak očito konstantno ili neko duže vreme ne funkcioniše u nekom domenu kako treba.
U drugom slučaju imamo hipervulnerabilnu osobu koja se dekompenzovala zbog realnog životnog dogadjaja koji nam je poznat.
Samim tim, pristup je potpuno drugačiji.
Čak se ne leče na isti način dva različita pacijenta obolela od iste bolesti, a kamoli dva pacijenta obolela na različit način i od različite bolesti.

Problem je u tome što ti konstantno negiraš pojavu stečenog homoseksualizma, koji je nastao isto dekompenzacijom, samo ne znamo kad i zbog čega. Ja stvarno ne znam kako da te ubedim u postojanje istog. Niti kako da ti predočim te zaista vidne razlike u navedenim slučajevima, pa čak i u pokušaju cinizma navodjenjem slučaja čoveka sa odsečenim nogama.

Опет ме ниси добро разумела. Ја не негирам да се хомосексуализам може ''стећи'', да тако кажем, тачније да се може развити услед социјалних фактора. Па то је опшптепознато.
Оно око чега се не слажемо ти и ја је реч ''узрок'' жеље за самоубиством!
Ја тврдим да није хомосексуалност, сама по себи, узрок нечије жеље да се убије, него да су то други проблеми који су можда настали као последица неприхватања свог сексуалног опредељења или неприхватања од стране околине и друштва. Значи, неће никога сама чињеница да је хомосексуалац навести да се убије, него неки други проблем са којим он нема снаге да се избори!

Ја само заступам став да хомосексуалност, сама по себи, није директно повезана са жељом за самоубиством, него да је та жеља настала као производ других несналажења и конфликата, и да се стога не лечи хомосексуализам, него се лечи човек, пружа му се подршка да се ојача и пронађе свој пут у којем ће бити срећан и задовољан, ма каквог сексуалног опредељења био.

Као што губитак ногу, сам по себи, није узрок да се неко убије. Онај ко је стабилан, који успе да себе прихвати таквим какав јесте - он ће моћи да живи срећно и без ногу. Онај који не може сам себе да прихвати, или који наилази на одбацивање средине, а нема снаге да се избори за своје место у тој и таквој средини - тај ће тражити излаз из свог неразрешеног конфликта у самоубиству!

Значи, није узрок самоубиства проблем који имамо, него наша немогућност и неспособност да се носимо са њим!

Tuzni_patak:
.....
Jer moj default je prijateljski nastup, što u prevodu znači , da kad me neki muškarac pozove da prespavam kod njega , znači uslugu stambene prirode, a ne one night stand.
Što u prevodu znači , da će dobiti po nosu , u svojoj kući , ako mi ponudi protiv prirodan blud....jer nije naznačio namere i zloupotrebio je nevolju da iznese nameru da se okoristi.

Znas nekad mi je tako smesno kad citam ove tvoje postove ...
Ne znam sta su ti predlagali niti sta ce , ali ako ti na osnovu toga sudis prema svim gay-evima ... onda molim te ... stvarno ...
8) :-o :o

Tuzni_patak:
Ali nikada nisu bili postavljeni kao zamena za porodicu....
Spartanci su homoseksualizam koristili kao hijararhijsko merilo i čisto zadovoljenje potreba i vezivanje emocijama medju saborcima, što će reći imalo je smisla za njih....

Da , ovaj super ... mnogo me zanima sta su oni radili ... ne pricamo o njima nego o onome sto je sada ... stoga ne shvatam zasto ne bi mogli da podizu dete ... mnogo njih to i radi pa su im deca "normalna" ... 8) :-o :o

Tuzni_patak:
Kad utišate ostale ili pobijete, šta vam volja, onda imate potpunu podršku , kao što neki moji poznanici imaju podršku za svoju intimu , mada se i tu postavlja pitanje koliko treba slobodan biti , jer homoseksualac kome se svidi neki muškarac šta treba da radi?
Ili da čeka da se dotični pojavi u nekom gay baru, ili da ga napadne....
Agresivno ili tiho....
Kako razlikovati prijateljski nastup od dizanja u gaćama.....Jer moj default je prijateljski nastup, što u prevodu znači , da kad me neki muškarac pozove da prespavam kod njega , znači uslugu stambene prirode, a ne one night stand.

E upravo ovakva situacija je razlog zašto sam za to da homoseksualizam ostane protiv prirodan blud, da bi ostalo spontanosti u ponašanju medju pripadnicima istog pola.Da ne bude podrazumevano , da kad odeš kod nekog istog pola , postoji seksualnih potencijala i tenzija.....
Dobro , možda je neadekvatno to što želim da zaštitim neposrednost koju ima istopolno druženje , po cenu smanjivanja prava homoseksualaca tumačenjem protiv prirodnog bluda.
Jer iz njihovog ugla je sloboda sparivanja važnija od situacija noćnog prespavanja kod poznanika, a kad je dan u pitanju , onda bi sve ovo bilo samo mali nesporazum.....
Ali iako naizgled samo mala razlika, mislim da je to ipak veća razlika gledano očima drugih , mladjih, nesigurnijih i opreznijih, i slabijih ako ćemo iskreno.
A strah je doveo da se danas , zbog čudaka i budaka, teže uspostavljaju neposredni , spontani kontakti i upoznavanja na novim i javnim mestima i izmedju muškaraca i žena, te se čak javila i prednost mladosti , kao providnosti (ako je zloban) ili neiskvarenosti, dok je iskustvo dobilo minus kao potencijalni maskirani nenormalitet ili lukavi prevarantluk....
Je li Patak, ja se prethodnom postu našalila sa Karlitom, ali možda treba postaviti ozbiljno pitanje da li je vama muškarcima FRKA što postojanjem homoseksualaca postoji mogućnost da se nađete u situacijama u kojima se žene uglavnom često nalaze, tipa "kako razlikovati prijateljski nastup od dizanja u gaćama?" "Da ne bude podrazumevano, da kad odeš kod nekog suprotnog pola , postoji seksualnih potencijala i tenzija" i ovo ostalo što sa boldovala?

Alex 777:
Stvarno ne razumem u cemu je problem. Npr. neki gay te startuje u baru, diskoteci, whatever - ako nisi gay, lepo kazes da nisi zainteresovan, i da te zanima samo potencijalno prijateljstvo... ne vidim razlog za fizicko nasilje...

Da , da su sve situacije takve, ali nisu.
I ko da zabrani gay da se nada i stalno sugeriše.....
A ja sam baš naveo primer gde je u pitanju zloupotreba stereotipa da je domaćin u svojoj kući svetinja, naročito po pravnoj osnovi.
Takvih situacija ima mnogo, tj zloupotreba, recimo situacija gde muškarci iskorišćavaju žene, i izuzetno sam protiv toga, npr, prevoz kolima , pa napad u kolima, pa prespavanje, pa pravdanje "zna se šta se obično misli kad muško pozove žensko da prespava, bez obzira šta ona mislila".
Pošto uvozimo strane odnose, uvešćemo i pravna tumačenja, te će imati smisla ovo što govorim.
Inače očigledna posledica , tumačenja "zna se šta se misli kad muško zove žensko da prespava kod njega" je stalno prisutna seksualna strepnja (ne tenzija , ne erotika) izmedju različitih polova kad se pomene ovakva situacija, i nastupa društveni stereotip....

Zato sam i naveo da danju to nije veliki incident, ali noću jeste, jer dovodi gosta u prilično besno stanje, što već ne mogu da pravdam tudjom slobodom "nudjenja".A kasnije se lako može desiti da dobije sačekušu , samo zbog tog tihog prejeba....
Isto bih molio da se uzme u obzir da čovek drugačije tumači okolinu gde se kreće , od okoline gde spava.....

Back