muzjak
Poznat
- Poruka
- 8.000
Uff... Ne pozivam se ja. Od Ivana Nastovića sam tra-la-la, bla-bla... A i Ivan Nastović nije to izmislio i on se poziva na kojekake autore. A to što sam obradio od njega, čitao sam ranije i od drugog autora, samo je kod Nastovića to potpunije. A ja ga baš skratio na meru u kojoj bi se možda neko prevario i da pročita.ti se pozivas na relativitet normalnosti. i daja se slazem u nekom delu sa tobom.
pisala sam o relativnosti morala dosta (ups nemam blog o tome pa ne mogu da te pozovem) biti "moralan" u danasnjem drustvu neko bi rekao biti normalan. cesto se ti pojmovi poistovecuju. svako ko se ne ponasa po nacelnim moralnim normama jednog drustva smatra se nenormalnim. ja tu prirodne nagone ne bih mesala i kada diskutujem o relativnosti normalnosti iskljucivo imam na umu stecene slojeve ljudskoga bica. ono stio je prirodno (ako pod prirodom podrazumevamo prirodne zakone u poznatom svetu) smatram za normalno. ako priodu posmatramo kao sveukupnost univerzuma onda je sve prirodno, a na ovom svetu imas mnogo jezivih stvari koje nikako ne bi okarakterisao tim epitetom.
To što je nedovoljno istraženo ne znači da uopšte nije istraženo i da se ništa ne zna.sam si rekao a je ta oblast nedovoljno istrazena. ja ne zelim da menjam svoj stav svaki put kada se postojeca teorija oboi novim otkricima.
Stav i znanje nije isto. A ako ne želiš da menjaš stavove prema saznanjima, onda nemoj ni da ih imaš. Ljudi umeju da se ogreše zato što su imali stavove koje su saznanja učinila pogrešnim. Pa zar treba i dalje srljati u ogrešenje bez obzira na saznanja. Neki ne razmišljaju da svojim stavovima mogu da se ogreše (a i ako se ogreše, jeebe im se zbog toga), pa zato lako iznose i zalažu se za nešto što nije ispravno. To zalaganje kada nema informacija donekle i u nekim slučajevima može da se opravda. Ali kada za neke stavove ima dovoljno informacija, a ljudi teraju suprotno i ako imaju mogućnost da se informišu, to je po meni i ogrešenje i zlonamerno i za osudu itd.
Da li se sa sigurnoscu zna da dete odgajano u heteroseksualnom braku raste u zdravoj sredini?da li se sa sigurnoscu zna da dete odgajao u homoseksualnom braku raste u zdravoj sredini i da seksualno opredeljenje roditelja ne utice na njegov psihicki razvoj?
Kada su ljudi u pitanju, ništa nije sigurno ni izvesno i sve nosi rizik. Ali ne treba a priori odbacivati nešto što je možda i pozitivno.
Lična gadljivost na homoseksualce ne bi trebala da bude merilo validnog zaključivanja.
A ko gleda seks svojih roditelja. Postoje odnosi koji su značajniji u zajedničkom životu.u nekoj tacki zivota na psihu svakog ljudskog bica jako bitno utice seksualnost sopstvenih roditelja. ajde malo frojda molim ko je upucen.
Da bi tih primera bilo treba da protekne neko vreme. Nisam baš o svemu informisan, ali svemu dajem šansu. Ipak ne mislim da se sve odluke donose olako i želim da verujem da se ipak pita neko ko je kompetentan. Tim pre što postoji i pritisak javnosti i spremnost na kritiku. A uvek postoji suprotna strana koja jedva čeka grešku ovih koji odlučuju.validan primer da su homoseksualci dobri roditelji.
Daj molim te. I šta si time rekla? Kad kažeš "oglušivanje o prirodu" na koga misliš? Ko se oglušuje? Pa svako se upravlja prema svojoj prirodi. A oni čija je priroda opasna po društvo, ako se to može dokazati, treba izolovati, ili barem da budu pod nadzorom.stvar je oglusivanja o samu prirodu, o stvaralacku silu, o (ako positovetimo prirodu sa bogom) boga![]()
Kojih osoba?mene zanima duhovnost ovakvih osoba. vidis radije bih popricala sa nekim na tu temu nego se zamarala statistikom.
bas sam videla u novinama (inace ih ne citam) kako je neko uradio vrlo zanimljive slike tajne vecere, krstenja i jos nekih bitnih biblijskih situacija gde je glavni akter isus himself. sta ti mislis o tome? Pitanje je šta misli onaj ko je uradio te slike. Kako će neko tumačiti određenu simboliku pitanje je strukture ličnosti onoga ko tumači. Zapravo, psihološki gledano, tumačenje uvek više govori o onome ko tumači nego o onome što se tumači.
Ovo potonje je ironično, a ujedno želim da ilustrujem određeni mentalitet koji nije tako redak.za uvredu se potpuno slazem.
a ovo potonje ti je vrlo zrelo![]()
Ne mislim uvek ono što napišem ili izreknem. Eto, može mi se.
Tvoje tumačenje govori o tebi, a ja sam ono što jesam. O meni možeš da pretpostavljaš, a to znači da možda i grešiš. Ko sam zapravo ja pitanje je da li i ja sam to znam. I to je nedovoljno istraženo.eto ja ne volim da testiram ali boldovanim si vrlo lepo dao uvid u svoju licnost![]()
ajd pozz
) biti "moralan" u danasnjem drustvu neko bi rekao biti normalan. cesto se ti pojmovi poistovecuju. svako ko se ne ponasa po nacelnim moralnim normama jednog drustva smatra se nenormalnim. ja tu prirodne nagone ne bih mesala i kada diskutujem o relativnosti normalnosti iskljucivo imam na umu stecene slojeve ljudskoga bica. ono stio je prirodno (ako pod prirodom podrazumevamo prirodne zakone u poznatom svetu) smatram za normalno. ako priodu posmatramo kao sveukupnost univerzuma onda je sve prirodno, a na ovom svetu imas mnogo jezivih stvari koje nikako ne bi okarakterisao tim epitetom.