Homoseksualnost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ne, hoću da kažem da je stanje u glavi sa psihološke strane jednako...
Ja sam za prava svih ljudi, ali sam protiv gej populacije jer mislim da su loš primer ostalima i bojim se da će takve gadosti postati IN. A polako postaju...

Onda nisi za prava svih ljudi. Zar gej ljudi nisu ljudi?
Loš primer podrazumeva nešto što bi ljudi imitirali. Zar ne misliš da je mnogo gore da ljudi gledaju nasilja, vesti o ubistvima i prebijanju nego gej ljude kako šetaju ulicom i gledaju svoja posla?
Tebi su to možda gadosti, ok. Ali mnogima nisu. I ne razumem kako homoseksualnost može postati IN, jer osoba ne može odjednom da odluči da bude gej, takva se rađa.

Priroda je htjela da se razmnožavamo. Zato se životinje pare svake godine. Kod ljudi je to malo drugačije iz više razloga i to parenje je dovedeno na jedan viši nivo.
Dobro je da ti sve znaš, pa i to šta priroda "hoće". Samo se postavlja pitanje da li je priroda neko.
Bitno je šta čovek hoće. Koliki to natalitet čovečanstvo očekuje. A i ako očekuje veći, ne može očekivati od homoseksualaca i impotentnih. A nije jedina ljudska vrednost samo u pravljenju dece. Prema tome, ne izlupavaj se.

quote_icon.png
Original postavio Poznavalac stvari

Наравно да је иронија, може ми се.
Нисам геј.Па да Гликић.
Ви подржаваоци гејева се у ствари тражите преко форума, а то правдате неким либерализмом.
Nisam ti ni rekao da si gej, šta se odmah braniš? Objasnio sam u drugom delu mog posta zašto je ironično...
Ali nije ni isključeno da jeste.

ovo objašnjenje je baš racionalno...
homoseksualziam ne smatram prirodnim
šta god da kažem, uvrijediću nekog, a to ne želim
ovo je veoma kompleksna pojava...ne smetaju mi jedinke...ali mi je žao što mislim da će popularizacijom negativno uticati na buduće generacije...i udaljavati ih od PRIRODNOG
A da nije homoseksualizam veštački?
A ti misliš da da će popularizacijom postati više homoseksualaca. Interesantno odakle onda homoseksualci u društvu koje ih ne prihvata, čak i u društvima gde se to sankcioniše.

Slažem se, znači čovečiji svet ne treba mešati sa svetom životinja.
Ne treba mešati ni različite vrste, a onda ni različite pojedince.
Mada, biološka osnova i kod životinja i ljudi i sveg živog je ista. A u stvari ništa nije isto. I sve ima pravo na život ulkoliko je sposobno da opstane i nastavi vrstu ukoliko je sposobno da nastavi.

Naravno da postoji.
Na primer:
http://www.mnn.com/earth-matters/wilderness-resources/stories/gay-penguin-pair-adopt-abandoned-chick

Ali tema nije o životinjama nego o ljudima.
Kao što krinka reče

Mada, ukoliko bismo se poredili sa životinjama, bilo bi svakojakih iznenađenja.;)

da li je rec o onom podmetnutom jajetu?
kako zooloski vrt sam po sebi neprirodna sredina, ne mozes ocekivati prirodno ponasanje u okviru njega, tako da, za mene ovo nije merodavno. iscenirano "usvajanje" je silom nametnuto...nisu ti pingvini sami prisli i trazili jaje koje bi odgajali, ve im je isto podmetnuto.

Sanjice da li si ti pala sa kruške ? Opet imaš priviđanja, dobro pročitaj raspravu između mene i Iris i pokušaj da shvatiš njen kontekst . Niko nije pomenuo niti raspravljao o biološkoj funkciji , reagovao sam na pojam osnovna funkcija, pisao sam o relativnosti tog pojma nadovezujući se na pisanje @Iris koja je taj pojam prva pomenula i insistirala na njemu , evo tog posta http://forum.krstarica.com/showthread.php/412551-Homoseksualnost?p=23097186&viewfull=1#post23097186 ; .
Naravno, jasan je razlog Sanjine paralakse i agresije. Doživela je duboku traumu od koje se zadugo neće oporaviti. Svi njeni nebulozni " argumenti" potopljeni su a njeno osnovnoškolsko znanje iz ove oblasti pokazalo se nedovoljnim. Ali ono što će ostati kao najveći biser je Sanjina skala poremećenosti :hahaha: Kako je divno imati čast pa prisustvovati novim pronalascima.
osnovna - bioloska. sta ti nije jasno?

Nope. Protivnik sam zoo vrtova.
I znam sta je prison homosexuality i kako se zarobljenistvo manifestuje na psihu zivotinja, jer sam radila na mestu na kome sam to mogla da vidim.

Medjutim, homoseksualnost je, npr, relativno cesta pojava kod bonobo majmuna, ne u zatocenistvu, vec u njihovom prirodnom stanistu.

Ali navedeni primer o pingvinima otvara pitanje: ako je jaje dato gej pingvinima, a oni ga nisu odbacili ili ignorisali .... Zasto?
da li kod ovih majmuna postoji slucajevi usvajanje od strane homoseksualnog para. i da li ti majmuni, iako imaju seksualni odnos sa jedinkom istog pola, ipak izvrse svoju biolosku funkciju ili su apsolutno okrenuti istopolnim jedinkama?

A da nije homoseksualizam veštački?
A ti misliš da da će popularizacijom postati više homoseksualaca. Interesantno odakle onda homoseksualci u društvu koje ih ne prihvata, čak i u društvima gde se to sankcioniše.

ako pod pirodom podrazumevamo prirodne zakone i sustinu covekovu, a homoseksualizam smatramo za seksualnu orijentaciju nastalu na osnovu spoljasnjih uticaja koja je u suprotnosti sa prirodnim zkonima..onda da- jeste vestacki..
medjtuim ako za prirodu smatramo sve sto postoji, sve poznato i nepoznato onda zaista mozemo reci da je svaki poremecaj...prirodan.

Ne treba mešati ni različite vrste, a onda ni različite pojedince.
Mada, biološka osnova i kod životinja i ljudi i sveg živog je ista. A u stvari ništa nije isto. I sve ima pravo na život ulkoliko je sposobno da opstane i nastavi vrstu ukoliko je sposobno da nastavi.
Čovek je životinja s nešto boljim moždanim performansama...Žive stanice se ne razlikuju principijelno,tek genetski...

Dobro je da ti sve znaš, pa i to šta priroda "hoće". Samo se postavlja pitanje da li je priroda neko.
Bitno je šta čovek hoće. Koliki to natalitet čovečanstvo očekuje. A i ako očekuje veći, ne može očekivati od homoseksualaca i impotentnih. A nije jedina ljudska vrednost samo u pravljenju dece. Prema tome, ne izlupavaj se.

Ja nešto ne vidim da sam nekoga vrijeđao. A ti dsi u maniru pravih aktivista za LBGT osobe krenuo sa vrijeđanjem. To dosta govori.

da li je rec o onom podmetnutom jajetu?
kako zooloski vrt sam po sebi neprirodna sredina, ne mozes ocekivati prirodno ponasanje u okviru njega, tako da, za mene ovo nije merodavno. iscenirano "usvajanje" je silom nametnuto...nisu ti pingvini sami prisli i trazili jaje koje bi odgajali, ve im je isto podmetnuto.

" ... al' kofa je busna, je busna, o majstore moj... "

:hej::dosadno:

Ja nešto ne vidim da sam nekoga vrijeđao. A ti dsi u maniru pravih aktivista za LBGT osobe krenuo sa vrijeđanjem. To dosta govori.
Nisam te ni kritikovao za vređanje i ako vređaš zdrav razum.
Ja sam u mom maniru. Ne nego ću da budem u tuđem maniru.
A tebi svašta dosta govori. I priroda ti govori svašta i traži da je spaseš. Jer ćeš, ako je ne spaseš, postati homić.
A ne znam zašto ti smeta da budeš homić, jer oni nisu ni ugroženi ni diskriminisani.

Nisam te ni kritikovao za vređanje i ako vređaš zdrav razum.
Ja sam u mom maniru. Ne nego ću da budem u tuđem maniru.
A tebi svašta dosta govori. I priroda ti govori svašta i traži da je spaseš. Jer ćeš, ako je ne spaseš, postati homić.
A ne znam zašto ti smeta da budeš homić, jer oni nisu ni ugroženi ni diskriminisani.

E sad si me dobro nasmijao :hahaha:

ako pod pirodom podrazumevamo prirodne zakone i sustinu covekovu, a homoseksualizam smatramo za seksualnu orijentaciju nastalu na osnovu spoljasnjih uticaja koja je u suprotnosti sa prirodnim zkonima..onda da- jeste vestacki..
medjtuim ako za prirodu smatramo sve sto postoji, sve poznato i nepoznato onda zaista mozemo reci da je svaki poremecaj...prirodan.
Ima nekih ludaka malo pamenijih od tebe koji zaključke donose na osnovu istraživanja, pa su zaključili da se homoseksualac rađa. Ali ne. Ti teraš svoje. Nema niko pametniji od tebe. Kakva istraživanja...? To tebi nije potrebno.
Pa da imaš malo mozga, zaključila bi da u društvu koje ima negativan stav prema homoseksualizmu i vrši takav uticaj na podmladak, a ipak ima homoseksualaca, ne može biti društvo (spoljašnji faktor), uticaj na formiranje homoseksualnosti. Pa otkuda ta orjentacija?

Pogledaj ovde. Skoro sve muškarce je sramota da priznaju homoseksualni poriv, čak i ovde gde se ne zna identitet. A sramota ih je jer su tako formirani u ovome društvu. Pa kako to onda postanu homoseksualci. Kako meni sada da počne da se sviđa muškarac i da se zaljubim u njega kad mi se muške karakteristike ne sviđaju? Pa i kad sam bio mlađi nisu mi se sviđali. Pa čak i kad bi se naterao da budem sa nekim, ne bi mogao da mi se digne. Za to treba da imam predispoziciju. I sve da su homoseksualci i cenjeni kao da imaju božanski dar, a heteroseksualci potcenjeni, ja ne bih mogao da pobegnem od svoje prirode. Prema tome ne lupaj o spoljašnjem uticaju.

Ali da ne ostanem nedorečen. Spoljašnji uticaj ima odziv u jednom malom broju ljudi biseksualne prirode gde će blaži stav društva učiniti da lakše prihvate i podnesu svoj homoseksualni deo prirode. Ponekad sputavana homoseksualnost u kasnijem periodu ispliva pa supruga otkrije ljubavnu vezu svoga muža sa drugim muškarcem. Zamisli... SRAŠNO! STRAŠNO! :eek:
Jebg. Ne može se pobeći od sebe.

Ali šta je tvoja poenta? Šta ti u stvari hoćeš? Šta da postigneš ili dokažeš?
I na kraju kakve ima veze priča o životinjama, zoološkim vrtovima i pingvinima?
A stoji istina i nije nikome potrebna tvoja potvrda da homoseksualni pingvini imaju roditeljski nagon.
A stoji i to da homoseksualci imaju roditeljski nagon i to nema bitne veze sa homoseksualizmom.
A stoji i to da heteroseksualni roditelji ne mora da imaju roditeljski nagon i ako su postali roditelji.
Priroda je malo složenija nego što tvoj mozak može da shvati. Ovo mnogo lakše priznaju oni koji su duboko proučavali ljudsku prirodu.
Za neprikosnovene tumače prirode se javljaju oni koji je najmanje poznaju i koji o prirodi sude samo po sebi. A što je najlepše, ni sami sebe ne poznaju dovoljno.

A šta ti zapravo vredno možeš reći na ovoj temi sem da ponavljaš: "ja mislim da je to tako".
Pa svi koji ne znaju, misle da je to onako kako oni misle.
Jedino oni koji nešto znaju ne pozivaju se na svoja ubeđenja koja su davno, posle više otkrića i iznenađenja, odbacili kao nemerodavno pod pritiskom činjenica. Da li im je to bilo razočaravajuće ili ne, nije ni bitno, ali svakako je bilo osvešćujuće i potvrda da istraživanja nisu bila uzaludna, da bi se samo potvrdilo ono što su svi i mislili - da je točak okrugao. Očigledno su došli do saznanja da je priroda daleko složenija nego što to na prvi pogled izgleda.

Ali je interesantno kako su pojedinci bez trunke dvoumljenja (i pameti) spremni da zaključuju, osuđuju i donose odluke o onome u šta se ič ne razumeju.
Bez izvinjenja, bez poštovanja, bez saosećanja, bez upitanosti... ...bez pameti.

Pa ne, hoću da kažem da je stanje u glavi sa psihološke strane jednako...
Ja sam za prava svih ljudi, ali sam protiv gej populacije jer mislim da su loš primer ostalima i bojim se da će takve gadosti postati IN. A polako postaju...
Primer za šta? Ima raznih primera za razne svrhe.
A gađenje je subjektivan odziv na neku informaciju koja dolazi do uma. Dakle, isključivo je vezano za određenu jedinku. Psihički odziv jedinke nije merodavan za objektivan sud. Ako si nešto od ovoga razumeo, neće imati potrebe da se oko toga nastavlja diskusija. Ako nisi razumeo, onda je uzaludno nastavljati diskusiju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back