Homoseksualnost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da imaju prednost u socijalnim osiguranjima; da imaju poreznih prednosti; da imaju imovinska prava(np. imovinu koju skupa steknu); u slucaju raskida braka- podrska poput alimentacije; u slucaju smrti- penzija... i td. ... znaci- materialisticni motivi.
da upravo ono sto je i sanja pisala o privilegijama...

bitan je iz istih ovih razloga koji su navedeni od strane jo i sanje.
nije mi jasno zasto se onda toliko trubi o "pravu na ljubav"?

Zamisli situaciju:
homoseksualni par zivi zajedno godinama.
Kriju pravu prirodu svoje veze (oni su samo "cimeri", ili "prijateljice", "drugari" ili "rođaci"), zato što okolina najčešće takvu vezu smatra nenormalnom.
Eventualno samo poneko zna.
Nemaju pravne mogućnosti da nasleđuju jedan od drugog, da dele imovinu - osim ako ne naprave ugovor o izdržavanju.
Na javnom mestu ne mogu da se drže za ruke, ne mogu da razmene bilo kakvu intimnost.
Ako iole izazovu sumnju da su gey, sledi im:
http://www.vesti-online.com/Vesti/Hronika/253126/Gej-mladic-pretucen-u-beogradskom-parku
Ako se jedan partner/partnerka teško razboli (recimo, padne u komu), drugi ne može odlučivati o načinu daljeg lečenja jer, kao neko ko nije u srodstvu, nema ovlašćenje da bilo šta odlučuje/potpisuje o životu voljene osobe, pa će sve odluke o bolesnom partneru donositi neko kome, možda, i nije toliko stalo.
Ako jedan partner umre, drugi ima prava samo da bude tajno ucveljen. Ne odlučuje ni gde ni kako će mu partner biti sahranjen.
Eto, zato je važno "pravo na ljubav", jer je ljubav u osnovi svih ljudskih prava.
Kada bi ljudi prestali da poistovećuju ljubav sa seksom i shvatili da lascivne slike sa belosvetskih gej parada (koje je Sanja postavila na sestrinskoj, zaključanoj temi na Filozofiji) NISU ljubav, možda bi bilo lakše shvatiti.

da imaju prednost u socijalnim osiguranjima; da imaju poreznih prednosti; da imaju imovinska prava(np. imovinu koju skupa steknu); u slucaju raskida braka- podrska poput alimentacije; u slucaju smrti- penzija... i td. ... znaci- materialisticni motivi.
da upravo ono sto je i sanja pisala o privilegijama...

Na osnovu kojih kriterijuma bi se dodeljivala alimentacija?

Poslednja izmena:
to sto ja ne podrzavam usvajanje dece od strane homoseksualnih parova ne znaci da podrzavam ovo sto si navela. pravo na ljubav je argument kod trazenja prava na brak a iza toga se kriju motivi materijalne prirode.
sto se tice seksa i ljubavi mislim da gresis. ta dva pojma su u tesnoij vezi. u osnovi svake ljubavi lezi seksualna privlacnost. seksualna privlacnost moze da prepraste u ljubav ai ne moa. ljubav bez seksualne privlacnosti je na nivou - cimera, prijatelja, drugara, rodjaka. i sad bih mogla ponovo da se vratim na objasnjavanje veze priorodnog nagona i seksualne pivlacniosti ali posto si ti u pitanju nije potrebno jer si dovoljno inteligentna da shvatis poentu.

to sto ja ne podrzavam usvajanje dece od strane homoseksualnih parova ne znaci da podrzavam ovo sto si navela. pravo na ljubav je argument kod trazenja prava na brak a iza toga se kriju motivi materijalne prirode.
sto se tice seksa i ljubavi mislim da gresis. ta dva pojma su u tesnoij vezi. u osnovi svake ljubavi lezi seksualna privlacnost. seksualna privlacnost moze da prepraste u ljubav ai ne moa. ljubav bez seksualne privlacnosti je na nivou - cimera, prijatelja, drugara, rodjaka. i sad bih mogla ponovo da se vratim na objasnjavanje veze priorodnog nagona i seksualne pivlacniosti ali posto si ti u pitanju nije potrebno jer si dovoljno inteligentna da shvatis poentu.

Seksualna privlačnost između dva muškarca ili dve žene ne bi trebalo da bude predmet bilo čijeg interesovanja (osim njihovog).

I kod heteroseksualnih partnera seksualna privlačnost vremenom splasne (u dugotrajnim vezama, tj. brakovima, i kod starijih parova) pa ipak i dalje - kada pričamo o takvim vezama - koristimo reč ljubav. Ne kažemo, npr, da je ljubav nestala sa gašenjem nagona... jer nije, nego samo promenila oblik.

]Seksualna privlačnost između dva muškarca ili dve žene ne bi trebalo da bude predmet bilo čijeg interesovanja (osim njihovog). [/B]

I kod heteroseksualnih partnera seksualna privlačnost vremenom splasne (u dugotrajnim vezama, tj. brakovima, i kod starijih parova) pa ipak i dalje - kada pričamo o takvim vezama - koristimo reč ljubav. Ne kažemo, npr, da je ljubav nestala sa gašenjem nagona... jer nije, nego samo promenila oblik.
da promenila je oblik i zato se u dugogodisnjim brakovima ceto cuje uizrz - kao brat i sestra smo :lol:
boldovano - ponovicu po ko zna koji put - ono sto radite sa partnerom u spavacoj sobi [/B ne treba nikoga da se tice... sve dok ta seksualna interesovanja ne preuzmu vlast nad covekom koji onda pokusava da izmeni svet i ljude oko sebe kako bi okolinu prilagodio svojoj izmenjenoj svesti.
u svom izlaganju iovde sam isla do pocetnih uzroka. nisam sigurna da je moje misljenje ispravno, ali moja logika me je dovela do takvih zakljucaka sto se tice seksulne privlacnosti, prirodnih nagona i veza koje nastaju iz tih temelja.

Zamisli situaciju:
Kriju pravu prirodu svoje veze (oni su samo "cimeri", ili "prijateljice", "drugari" ili "rođaci"), zato što okolina najčešće takvu vezu smatra nenormalnom.
Nemaju pravne mogućnosti da nasleđuju jedan od drugog, da dele imovinu - osim ako ne naprave ugovor o izdržavanju.
Na javnom mestu ne mogu da se drže za ruke, ne mogu da razmene bilo kakvu intimnost.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Hronika/253126/Gej-mladic-pretucen-u-beogradskom-parku
Ako se jedan partner/partnerka teško razboli (recimo, padne u komu), drugi ne može odlučivati o načinu daljeg lečenja jer, kao neko ko nije u srodstvu, nema ovlašćenje da bilo šta odlučuje/potpisuje o životu voljene osobe, pa će sve odluke o bolesnom partneru donositi neko kome, možda, i nije toliko stalo.
Ako jedan partner umre, drugi ima prava samo da bude tajno ucveljen. Ne odlučuje ni gde ni kako će mu partner biti sahranjen.
Eto, zato je važno "pravo na ljubav", jer je ljubav u osnovi svih ljudskih prava.
Kada bi ljudi prestali da poistovećuju ljubav sa seksom i shvatili da lascivne slike sa belosvetskih gej parada (koje je Sanja postavila na sestrinskoj, zaključanoj temi na Filozofiji) NISU ljubav, možda bi bilo lakše shvatiti.

ти никад ниси чула за реч пријатељство?
ти никад ниси спознала пријатељство.

Zamisli situaciju:
Evo nijesmo protivu gay zajednica. Nijesmo ni protivu gay brakova. Nek ih sklapaju ako im stalo do toga. Ali jesmo protivu parada, jer je to samo farsa, politička manipulacija. Protiv smo zakonskog ozvaničenja gay brakova jer to predstavlja degradaciju normalne bračne zajednice. Protiv smo usvajanja i podizanja djece od strane gay parova jer je to diskriminacija osoba koje nijesu u mogućnosti da samostalno odlučuju. A ako već hoće da usvajaju nek pokušaju sa punoljetnom djecom uz njihov lični pristanak. Ne bih da te podsjećamam za čija se prava boriš jer sam siguran da ćeš i više stati u zaštitu ove djece.

Ovo je prosto pogrešno poređenje , usmeren nagon prema istom polu nije opasno po zdravlje kao što je pišanje krvi .

.. očito ne znaš kako se grade poređenja ..
.. ovo što si lupio .. to bi bilo isto kao kad bih ja rekla da je žaba zelena kao trava .. a ti rekao .. ovo je prosto pogreno poređenje jer je žaba životinja a trava biljka ..

.. ako nemaš sposobnos da uvidiš .. šta je pojam koji se poredi .. onda jbg ..
(.. a govormo o nagonu .. i o tome da suzdržavanje od nagona nije poremećaj ..
.. nego da je poremećaj kad nagona nema .. ili je promenjen tako da ne ispunjava biološu funkciju ..)

Zamisli situaciju:

.. ili ako ne naprave testament ..
.. što iziskuje manje novca truda i pompe nego venčanje ..
(.. koje se .. nota bene .. takođe na kraju krajeva svodi na ugovor ..)

.. što se tiče življenja u tajnosti ..
.. jel znaš koliko ima ljudi koji su venčani u tajnosti ..?
.. žive .. naizgled odvojeno .. a porodice im ne znaju da su muž žena ..

.. jel znaš koliko poligamih ljudi mora da krije svoje veze .. jer okolina monogamiju smatra difoltnom ..?

.. al za njih ba i ne bi paradirala ..?

.. ne mogu ni ja ..
.. mene blam da to radim na javnim mestima ..

.. sve go ćorak do ćorka .. kad je argumentacija u pitanju ..
.. najpre .. pronađi u hronikama broj pretučenih noću .. za taj mesec .. ukupan broj pretučenih ..
.. procenat gejeva među njima je daleko manji od 10 posto .. koliko ih ima u ukupnoj populaciji ..
.. dakle .. biju sve .. pa biju i gejeve ..

.. ove koji biju ljude macolama bi trebalo udaviti u govnima ..
.. ali ne zato što su bili gejeve .. nego zato što biju ljude ..

.. ne znam uspevaš li osetiti t razliku ..?
.. ne znam da li ti je jasno zašto je ta razlika bitna ..?

.. ako čove ima najboljeg prijatelja .. kao jedinu osobu d poverenja ..
.. taj takođe nema prava da o njemu odluku donese osoba u koju ima najviše poverenja ..

.. dakle .. once again .. gejevi traže privilegije .. a ne prava ..

.. šta bi sad ja trebalo . da se ***** sa svima koji su mi drag a koji mi nisu rod .. kako bi me mogli posećivati u bolnici ..?

.. znašli koliko je ljudi o kojima .. naposletku .. odlučili oni koje nisu najviše voleli ..?
.. čovek žvi zbog dece u braku .. trideset godina .. i sa strane .. recimo .. ima drugu ženu koju voli ..
.. njoj ostaje samo da bude tajno ucveljena ..

.. mislim .. postaje mi odvratno kad vidim ta papagaska ponavljanja kvaziargumenata .. naučenih sa propagandnih pamfleta .. bez da se imalo razmisli o stvarnom stanju stvari ..
.. brak nije pravo na ljubav ..
.. brak uglavnom nema apsolutno nikakve veze s ljubavlju ..
.. čak bih prilično odgovorno mogla da tvrdim .. da je brak pouzdan reper nepostojanja ljubavi .. ili neznatnosti ljubavi .. ili nepostojanosti ljubavi ..
.. možeo o tome na filozofiji .. al me mrzi da otvaram temu ..
.. otvori ti ako hožćeš .. a ja ću obrazložiti ..

.. homoSEKSualnos .. a ne homoAMORija ..
.. pitanje homoseksualnosti je pitanje seksa ..
.. a pianje ljubavi nema nikakve veze s seksom brakom i tako to ..

.. i ono što je najbitnije ..
.. pravo na lubav je nešto što ti niko ne može oduzeti ....
.. osim lobotomijom .. eventualno ..

.. ako voliš voliš .. čik da ti neko to uzme ..

.. inače .. sanja je na sestrinskoj temi dala jedan od konačnih ciljeva gej parade ..

Zasto je bitan taj papir heteroseksualnim parovima?
E, iz istog razloga: neko prosto ZELI da ozvanici ljubav, a neko razmislja i o pravnim aspektima ozvanicene zajednice.

.. ma daj .. želi da ozvaniči ljubav .. ha jes nou ..
.. žele da obavež na vernost .. i da naplate eventualu neveru ..
.. žele da se obezbede .. materijalno ..
.. žele da dele troškove ..
.. žele da imau "nekog za staros' " ..
.. žele se usele ..

.. i tako dalje i tako dalje ..

Z
.

Ovo naprosto nije tačno. I u BG i u NS postoje klubovi za koje svi znaju da su gey klubovi. Prije nekih 5 godina zadesim se ja pred izbore u NS. Odem do centra. Lijep dan,vikend pješačka zona puna. Ispred katedrale štand LDP-a i naravno nekoliko njihovih aktivista. Dvije aktivistkinje su usred bijela dana pred hiljadama prolaznika poprilično zanijele i počele pipati. Niko nije zastao da ih pogleda a kamo li im šta ružno rekao ili napao. Pri tome policije nije bilo ni u blizini pa da kažeš nisu smijeli da ih napadnu. Ne tvrdim da nema budala koje napadaju nekoga samo što je gey. Ali došli smo do toga da se smatra da je svaki napad na pripadnika gey populacije inspirisan njihovom seksualnom pripadnošću. To naravno nije tačno.

Prije nekih 5 godina zadesim se ja pred izbore u NS....... Dvije aktivistkinje su usred bijela dana pred hiljadama prolaznika poprilično zanijele i počele pipati.
Pa to je Novi Sad, to su Lale. Apropo toga:

[SIZE=+1]V[/SIZE]ratio se Lala s pijace ranije nego obično i uhvatio Sosu na gomili s komšijom.

• Sad ću da vam kažem nešto, al' samo jedared i neću da ponavljam! Ko ne stanuje ovde, nek o'ma ide svojoj kući!

Evo nijesmo protivu gay zajednica. Nijesmo ni protivu gay brakova. Nek ih sklapaju ako im stalo do toga. Ali jesmo protivu parada, jer je to samo farsa, politička manipulacija. Protiv smo zakonskog ozvaničenja gay brakova jer to predstavlja degradaciju normalne bračne zajednice. Protiv smo usvajanja i podizanja djece od strane gay parova jer je to diskriminacija osoba koje nijesu u mogućnosti da samostalno odlučuju. A ako već hoće da usvajaju nek pokušaju sa punoljetnom djecom uz njihov lični pristanak. Ne bih da te podsjećamam za čija se prava boriš jer sam siguran da ćeš i više stati u zaštitu ove djece.

Kažeš da je usvajanje dece = diskriminacija dece koja nisu u stanju da samostalno odlučuju. Ali, onda to važi za svako usvajanje. Pri usvajanju se ide na razgovor, popunjavaju se upitnici, organizuju se viđenja sa detetom koje treba da bude usvojeno … Socijalne službe ne garantuju detetu da će ih usvojitelji voleti I dobro vaspitati, socijalne službe garantuju (koliko je to u njihovim moćima) samo uzajamnu podobnost. Šta, recimo, zna mala beba o tome ko je i zašto usvaja, zar ona nešto odlučuje? Nije li i to diskriminacija? Onda je diskriminacija I kada se krštavaju mala deca, pa – ako ćemo rigidno – i ako malo dete roditelj poveri na čuvanje bejbisiterki bez pristanka deteta.
Država, u slučaju napuštene dece, ima ulogu privremenog staratelja I ona odlučuje šta je za dete najbolje – rukovodeći se postojećim zakonima, psihologijom i socijalnom politikom.
Postoje određeni miminumi i maksimumi u razlici u godinama između usvojitelja i usvojenog deteta. Ne može, npr, neko od 50 godina da usvoji bebu od 6 meseci, kao što neko od 30 ne može da usvoji dvadesetogodišnjaka.
Uvek sam pre za to da dete usvoji gej par nego alkoholičari, nasilnici, prikriveni pedofili, ili osobe koje će odustati od deteta onog trenutka kada i ako dobiju “svoje”.

Pa to je Novi Sad, to su Lale. Apropo toga:

[SIZE=+1]V[/SIZE]ratio se Lala s pijace ranije nego obično i uhvatio Sosu na gomili s komšijom.

• Sad ću da vam kažem nešto, al' samo jedared i neću da ponavljam! Ko ne stanuje ovde, nek o'ma ide svojoj kući!

I u NS postoje skinhedi i svakakve budale. Prema tome nije tačno da su oni ugroženo toliko koliko pokušavaju da dokažu.

Sanja,

Ovo mi je palo u oči
.. čovek žvi zbog dece u braku .. trideset godina .. i sa strane .. recimo .. ima drugu ženu koju voli ..
.. njoj ostaje samo da bude tajno ucveljena ..

Zato što je reč o licemerju čoveka koji “živi u braku zbog dece” a ima drugu ženu (onu koju tajno voli).
Pa njemu niko nije ZABRANIO izbor. Niko ga neće nazvati nenormalnim zato što, npr, hoće da se razvede i bude sa drugom ženom. Eventualno nemoralnim. Osećaš li razliku, Sanja?
I baš me zanima koliko su deca iz takvog braka, u kome se otac “žrtvuje” zarad njih i živi u lažima, srećna.

Zatim:
.. brak uglavnom nema apsolutno nikakve veze s ljubavlju ..
Priznajem da sam iznenađena ovakvom tvrdnjom. U nekim kulturama je brak interesna zajednica ali u evropskoj (novije istorije) brak je zajednica ljudi koji se vole. Čvrsto sam ubeđena da danas, svim onim veselim I nasmejanim mladencima koji prvi put stupaju u brak, prva pomisao nije kako da će im sad život biti jeftiniji zbog dve plate, ili kako će zajedno lakše oljuštiti sto kila paprika za zimnicu … nego da će biti vise zajedno, dobiti dete, uživati u romantičnim planiranjima, ostariti u ljubavi. Pa ukoliko heteroSEKSualni brakovi ne počivaju na ljubavi, onda se može zaključiti (a generalizacija je opasna logička greška) da svaki heteroseksualac koji stupa u brak
.. ma daj .. želi da ozvaniči ljubav .. ha jes nou ..
.. žele da obavež na vernost .. i da naplate eventualu neveru ..
.. žele da se obezbede .. materijalno ..
.. žele da dele troškove ..
.. žele da imau "nekog za staros' " ..
.. žele se usele ..

Evo šta kaže psihologija:
Ukoliko seksualno ponašanje nije obojeno fetišizmom ili motivisano strepnjom ili neprijateljstvom, ukoliko ga svesni partner slobodno prihvati, treba ga smatrati povoljnim, zdravim I normalnim. (A. Ellis, Enciklopedija seksualnosti)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back