Zamisli situaciju:
homoseksualni par zivi zajedno godinama.
Kriju pravu prirodu svoje veze (oni su samo "cimeri", ili "prijateljice", "drugari" ili "rođaci"), zato što okolina najčešće takvu vezu smatra nenormalnom.
Eventualno samo poneko zna.
Nemaju pravne mogućnosti da nasleđuju jedan od drugog, da dele imovinu - osim ako ne naprave ugovor o izdržavanju.
.. ili ako ne naprave testament ..
.. što iziskuje manje novca truda i pompe nego venčanje ..
(.. koje se .. nota bene .. takođe na kraju krajeva svodi na ugovor ..)
.. što se tiče življenja u tajnosti ..
.. jel znaš koliko ima ljudi koji su venčani u tajnosti ..?
.. žive .. naizgled odvojeno .. a porodice im ne znaju da su muž žena ..
.. jel znaš koliko poligamih ljudi mora da krije svoje veze .. jer okolina monogamiju smatra difoltnom ..?
.. al za njih ba i ne bi paradirala ..?
Na javnom mestu ne mogu da se drže za ruke, ne mogu da razmene bilo kakvu intimnost.
.. ne mogu ni ja ..
.. mene blam da to radim na javnim mestima ..
.. sve go ćorak do ćorka .. kad je argumentacija u pitanju ..
.. najpre .. pronađi u hronikama broj pretučenih noću .. za taj mesec .. ukupan broj pretučenih ..
.. procenat gejeva među njima je daleko manji od 10 posto .. koliko ih ima u ukupnoj populaciji ..
.. dakle .. biju sve .. pa biju i gejeve ..
.. ove koji biju ljude macolama bi trebalo udaviti u govnima ..
.. ali ne zato što su bili gejeve .. nego zato što biju ljude ..
.. ne znam uspevaš li osetiti t razliku ..?
.. ne znam da li ti je jasno zašto je ta razlika bitna ..?
Ako se jedan partner/partnerka teško razboli (recimo, padne u komu), drugi ne može odlučivati o načinu daljeg lečenja jer, kao neko ko nije u srodstvu, nema ovlašćenje da bilo šta odlučuje/potpisuje o životu voljene osobe, pa će sve odluke o bolesnom partneru donositi neko kome, možda, i nije toliko stalo.
.. ako čove ima najboljeg prijatelja .. kao jedinu osobu d poverenja ..
.. taj takođe nema prava da o njemu odluku donese osoba u koju ima najviše poverenja ..
.. dakle .. once again .. gejevi traže privilegije .. a ne prava ..
.. šta bi sad ja trebalo . da se ***** sa svima koji su mi drag a koji mi nisu rod .. kako bi me mogli posećivati u bolnici ..?
Ako jedan partner umre, drugi ima prava samo da bude tajno ucveljen. Ne odlučuje ni gde ni kako će mu partner biti sahranjen.
.. znašli koliko je ljudi o kojima .. naposletku .. odlučili oni koje nisu najviše voleli ..?
.. čovek žvi zbog dece u braku .. trideset godina .. i sa strane .. recimo .. ima drugu ženu koju voli ..
.. njoj ostaje samo da bude tajno ucveljena ..
.. mislim .. postaje mi odvratno kad vidim ta papagaska ponavljanja kvaziargumenata .. naučenih sa propagandnih pamfleta .. bez da se imalo razmisli o stvarnom stanju stvari ..
Eto, zato je važno "pravo na ljubav", jer je ljubav u osnovi svih ljudskih prava.
.. brak nije pravo na ljubav ..
.. brak uglavnom nema apsolutno nikakve veze s ljubavlju ..
.. čak bih prilično odgovorno mogla da tvrdim .. da je brak pouzdan reper nepostojanja ljubavi .. ili neznatnosti ljubavi .. ili nepostojanosti ljubavi ..
.. možeo o tome na filozofiji .. al me mrzi da otvaram temu ..
.. otvori ti ako hožćeš .. a ja ću obrazložiti ..
Kada bi ljudi prestali da poistovećuju ljubav sa seksom i shvatili da lascivne slike sa belosvetskih gej parada (koje je Sanja postavila na sestrinskoj, zaključanoj temi na Filozofiji) NISU ljubav, možda bi bilo lakše shvatiti.
.. homoSEKSualnos .. a ne homoAMORija ..
.. pitanje homoseksualnosti je pitanje seksa ..
.. a pianje ljubavi nema nikakve veze s seksom brakom i tako to ..
.. i ono što je najbitnije ..
.. pravo na lubav je nešto što ti niko ne može oduzeti ....
.. osim lobotomijom .. eventualno ..
.. ako voliš voliš .. čik da ti neko to uzme ..
.. inače .. sanja je na sestrinskoj temi dala jedan od konačnih ciljeva gej parade ..