Homoseksualnost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
p.s. jako bih volela da vidim strucno lice koje je u mogucnosti da odredi poremecaj polnog identiteta kod deteta starosti 5 godina. zaista bih volela to da vidim kao i predmet na kojem je doktorirao.

Pa teško da sa detetom koje ima pet godina može sa sigurnošću znati da li se radi o poremećaju polnog identiteta. Ovde se radi o nečem drugom , ljudi sa poremećajem polnog identiteta to iskazuju od malena a postoje i oni koji kao mali naginju igrama suprotnog pola ali se kasnije usmere ka rodnom identitetu svoje urođene polnosti . Svako od nas je poznavao muškobanjaste devojčice koje su sa muškarcima igrale fudbal a kasni se identifikovale sa vlastitim polom. Međutim ono što je najbitnije , na formiranje polnog identiteta i seksualne naklonosti vaspitanje ima najmanji udeo. Onaj ko ima taj poremećaj nikakvo vaspitanje ne može ispraviti. Isto tako onaj ko ima seksualni afinitetet prema vlastitom polu njega nikakvo vaspitanje ne može odvratiti od takve želje. To i posmatranje životinja pokazuje . Pa ljudi to je toliko puta kroz istoriju pokušavano (elektrošokovi , lekovi , zabrane, ) i ništa. E jedino ne znam možda sveta vodica pomogne.

Pa teško da sa detetom koje ima pet godina može sa sigurnošću znati da li se radi o poremećaju polnog identiteta. Ovde se radi o nečem drugom , ljudi sa poremećajem polnog identiteta to iskazuju od malena a postoje i oni koji kao mali naginju igrama suprotnog pola ali se kasnije usmere ka rodnom identitetu svoje urođene polnosti . Svako od nas je poznavao muškobanjaste devojčice koje su sa muškarcima igrale fudbal a kasni se identifikovale sa vlastitim polom. Međutim ono što je najbitnije , na formiranje polnog identiteta i seksualne naklonosti vaspitanje ima najmanji udeo. Onaj ko ima taj poremećaj nikakvo vaspitanje ne može ispraviti. Isto tako onaj ko ima seksualni afinitetet prema vlastitom polu njega nikakvo vaspitanje ne može odvratiti od takve želje. To i posmatranje životinja pokazuje . Pa ljudi to je toliko puta kroz istoriju pokušavano (elektrošokovi , lekovi , zabrane, ) i ništa. E jedino ne znam možda sveta vodica pomogne.
ahahahah da mozda sveta vodica pomogne.
nije pomoglo jer je leceno spolja isto kao sto sada oni sami sebe zele da izlece spolja promenom spoljasnjeg izgleda.
opet, izraz je poremecaj polnog identiteta, ne poremecaj pola.

koliko sam ja shvatila dete je podvrgnuto rizicnoj operaciji promene pola.

Ne. To nigde nisam procitao. I bilo bi pomalo suludo da je tako nesto preduzeto.

U pitanju su senzacionalisticki natpisi u medijima koji se odnose na taj slucaj, u vidu izraza "promenjen pol", koji su cesto motivisani time da se zaplasi ovdasnja konzervativna javnost novitetima... pardon, raznim groznim posastima sa Zapada iza kojih stoji jedna velika zavera.

sto se tice boldovanog stvarno mislis da detetu naturam rodnu ulogu trako sto mu dozvoljavam da se igra sa lutkama, da nosi tasnicu, voza kolica i uzima moju sminku? ti roditelji ocigledno nemaju pojma da je to normalna faza u razvoju deteta. u drustvu smo cesto imali devojcice koje su se igrale rata sa decacima, pa ne vidim da ijedna pati sto joj nije promenjen pol.

Naravno da moze biti prolazna faza. Ali verovatno da kod ovog deteta to nije slucaj.
Roditelji mu samo dozvoljavaju ono sto samo zeli. Detetu ostaje sansa da se predomisli.
A to kako je kod "nas" je iz razloga sto se transrodnost ovde kulturoloski suzbija, pa takve osobe svoj transrodni identitet nikada nisu uspele da do kraja otvoreno ispolje zbog vladajucih drustvenih normi, vec su bile primorane da se opredele izmedju dva pola.

sto se tice prvog pasusa ne vredi da komentarisem jer pojam "transrodna osoba" ima po meni kao uzrok psihicki poremecaj. kao sto kazes mentalno se neko oseca da je devojka u telu muskarca. mislis li da krecenjem fasade covek moze da popravi trule nosece stubove? da li zaista mislis da je osoba koja promeni pol istinski srecna, da je pronasla sebe?

Da.

Uostalom, sve je to strucno istrazeno. Pitaj na nekom kompetentnom mestu, ili neku osobu koja jeste promenila pol. Ona svakako nije srecna kako bi bila da se rodila u zeljenom polu, ali jeste u zivotu srecnije nego pre. To je veliko olaksanje za takve osobe. Takvim hirurskim zahvatima se ne pristupa bez prethodnih detaljnih psiholoskih pretraga, upravo da bi se utvrdilo ono na cemu instistras - da nije u pitanju neki drugi maskirani poremecaj, ili tek prolazna epizoda.

svi poremecaji koji dolaze iznutra iznutra treba i da se lece. takve osobe koje se "osecaju da su nesto drugo" od onog sto im je priroda dala treba taj problem da lece tamo gde se "osecaju" tako, prvo trazenjem uzroka takvog "osecaja"

Nekad je to urodjeno i nepromenljivo.

Nekada se levorukost smatrala necim demonskim, pa se shvatilo da su najveci umovi u istoriji bili "levaci". Danas se odobrava potreba dece da dominanto koriste levu stranu svog tela. Posto je shvaceno kakav potencijal mogu sa sobom da noce takve osobe, Amerikanci vec pocinju da brinu ukoliko neki kandidat za predsednika nije levoruk. :lol: U edukovanim drustvima danas se polnoj pripadnosti ili seksualnoj orijentaciji pristupa na isti nacin kao i prema pitanju levorukosti. Pokusava se da se svacija specificnost ispostuje, kako se na bi ometao zdrav razvoj u skladu sa necijim licnim potrebama. A kada imas ostvarenu i zadovoljnu osobu na takvim poljima, ona ce bolje i lakse izraziti svoje pozitivne intelektualne, radne, ljudske potencijale koji ce biti na dobrobit citavog drustva. Nasuprot tome, neuroticno drustvo koje suzbija i kaznjava specificnosti svojih pripadnika, proizvodi nezadovoljstva, konflikte i dekadenciju.

ahahahah da mozda sveta vodica pomogne.
nije pomoglo jer je leceno spolja isto kao sto sada oni sami sebe zele da izlece spolja promenom spoljasnjeg izgleda.
opet, izraz je poremecaj polnog identiteta, ne poremecaj pola.

Vidiš sad se sa tobom slažem , ta sintagma poremećaj polnog identiteta jeste pogrešna. To je posledica ranijeg pozitivističkog , zapravo materijalističkog pristupa. Ako nastavim dalje odoh na područje filozofije.

Vidiš sad se sa tobom slažem , ta sintagma poremećaj polnog identiteta jeste pogrešna. To je posledica ranijeg pozitivističkog , zapravo materijalističkog pristupa. Ako nastavim dalje odoh na područje filozofije.

Da, ljudi se precesto zakace za sintagmu ili periferno pitanje, koje onda izvlace iz konteksta i predstavljaju kao kljucno, da bi dokazali neku svoju naopaku poentu. Ono sa izrazom "promena pola" vezano za dete kojem je posvecen medijski clanak, podsetilo me je na mit da je u pojedinim zemljama deci zabranjeno da svoje roditelje nazivaju mamom i tatom, o cemu sam ranije pisao. Sta se sve jos nece izmisliti kako bi se ljudi zastrasili. Kada se kojekakvim mitovima i dezinformacijama stvori jedna ksenofobicna, zatucana, zatvorena i uplasena sredina, onda je manipulacija veoma laka. Videli smo devedesetih godina kuda to vodi. Nekad se smatralo i da je uvodjenje zeleznice nekakva zapadna ujdurma.

dolazi vreme kada će se pol menjati po želji, više puta mesečno..dnevno..

probudiš se kao žena, izađeš napolje kao muškarac, sedneš na pićence ko riba, vratiš se kući kao muško..U kući tvoja žena, koja je zapravo rođeni muškarac, postavlja ručak..a u dvorištu trče dečica, čas ćerke čas sinovi..

hoću reći, ovakve dileme će tada izgledati smešne
meni i sada izgledaju, ali..drugo sam ja..
ja sam čas normalan čas nisam..

zaista ne pise nigde da je decak operativnim putem promenio pol... medjutim kao sto zoro kaze i to mozemo da ocekujemo u buducnosti ako se nastavi ovako. spoljasnja evolucija tece ubrzano a unutrasnja jok, negde cak ide i u suprotnom smeru. tuga.

zaista ne pise nigde da je decak operativnim putem promenio pol... medjutim kao sto zoro kaze i to mozemo da ocekujemo u buducnosti ako se nastavi ovako. spoljasnja evolucija tece ubrzano a unutrasnja jok, negde cak ide i u suprotnom smeru. tuga.

Uzivaj draga Iris u zivotu i ljudima, i ne osvrci se na neciji pol ili seksualnu orijentaciju, a narocito... na boju carapa koje nose. :deda: Gledaj u ljudima prosto ljudska bica, ceni ih po dusevnim kvalitetima i tome koliko u interakciji sa njima oni oplemenjuju tebe i tvoj zivot.

A ovo o cemu do sad pricamo su samo "trice i kucine". ;)

:heart:

Uzivaj draga Iris u zivotu i ljudima, i ne osvrci se na neciji pol ili seksualnu orijentaciju, a narocito... na boju carapa koje nose. :deda: Gledaj u ljudima prosto ljudska bica, ceni ih po dusevnim kvalitetima i tome koliko u interakciji sa njima oni oplemenjuju tebe i tvoj zivot.

A ovo o cemu do sad pricamo su samo "trice i kucine". ;)

:heart:

kao sto rekoh nemam ja nista protiv necije orijentacije sve dok nam se ista ne namece.

kao sto rekoh nemam ja nista protiv necije orijentacije sve dok nam se ista ne namece.

Razumem da ti drugima u nacelu ne zameras transrodnost ili seksualnu orijentaciju. Hteo sam samo da kazem da pitanje takvih pojava kao problematicnih cak ni u nacelu uopste nije bitno, niti je na dnevnom redu, dok god neko tebe u tom smislu sasvim licno ne pocne da ugrozava.

Kada se to bude desilo, onda cu svakako stati i na tvoju stranu. :hvala:

Vec se to desilo pod plastom "tolerancije"

Naravno.
Prisiljavaju te da budes gay, zabranjuju odnos sa suprugom, devojkom, tvojoj deci da te zovu tata, a sina si primoran da podizes kao da je cerka. Kada si prisustvovao manifestaciji zvanoj "Porodicna setnja", horde pedera su napadala sa svih strana nastojeci da pobiju ucesnike, a posle su gay aktivisti na svom okupljanju demolirali citav grad. I posle je jos policija hapsila i tukla neduzne golobrade mladice koji su bezali od pomahnitalih pedera.

Evo resih da otvorim ovu temu.....

Ovo je opsta tema na kojoj ce se pisati o ovome na bilo koji nacin!

Sloboda misljenja bi trebalo da je zagarantovana......

Postujte tudje misljenje i njegovo shvatanje.....

Ako mislite da je bolest, obrazlozite zasto mislite,dajte neke dokaze argumente

Ako mislite suprotno isto!

Nekoliko ovakvih tema je propalo,izbrisano ili zakljucano jer se uvek javljao neki problem semanticke prirode, ili je nepravilno postavljen naziv teme ili je naziv teme aludirao na nesto drugo ili je naziv teme vredjao necije stanovise i seksualni identitet.....

Prema tome ovo je opsta tema bez ikakvih planova,marketinga i promovisanja ili medijskog lincovanja..........

Kao sto homoseksualci zele slobodu da rade sta zele i sta hoce tako i ostali zele slobodu da bas to ne urade i da kazu zasto nece to da rade i tako da misle. Imaju pravo i da kazu da je to i bolest.....Nije to diskriminacija.....Diskriminacija je kada nesto ne smes da kazes jer ako kazes onda je diskriminacija...pa cekajte sta je onda diskriminacija a sta sloboda ako je vecina stvari diskriminacija??? Pa onda je diskriminacija jer ne mozes 70% stvari da pomenes javno!!!!!!

U sledecem postu lepim jedan clanak u kome jedan doktor tvrdi da je homoseksualizam bolest i on tvrdi da zna kako se to leci

pa znas kako ja mislim da je bolest jer jednostavno odstupa od prirodnih nagona, kojima je prvenstveni cilj produzetak vrste...

evo recimo neko poredjenje.... da li bolesno tkivo moze opstati i nastati bez zdravog? naravno da ne moze... a da li zdravo moze opstati bez bolesnog? naravno da moze...i tako uzmite da smo mi svi gejevi, da li bi mi mogli opstati kao zajednica? normalno da ne jer nema zdravog tkiva koji ce je produzivati (nemo sada da se neko pozove na vjestacku oplodnju)...isto tako da li rak moze nastati bez prethodno zdravog tkiva?....

ali ja njih recimo ne osudjujem sto su bolesni...msim bolest ne treba osudjivati, da li im lijeka, moje misljenje je da ima, al necu da zalazim sada u to...meni samo zivcira sto se propagira to kao nesto normalno, ono to nije, pa koliki god pritisak vrsili razniji gej lobiji da dokazu da je to nesto prirodno...

Naravno.
Prisiljavaju te da budes gay, zabranjuju odnos sa suprugom, devojkom, tvojoj deci da te zovu tata, a sina si primoran da podizes kao da je cerka. Kada si prisustvovao manifestaciji zvanoj "Porodicna setnja", horde pedera su napadala sa svih strana nastojeci da pobiju ucesnike, a posle su gay aktivisti na svom okupljanju demolirali citav grad. I posle je jos policija hapsila i tukla neduzne golobrade mladice koji su bezali od pomahnitalih pedera.

sta ti hoces da kazes? zasto bi neko napadao porodicnu setnju...msim :roll:

Sto znaci da bi trebalo napasti i npr. setnju osoba sa smetnjama u razvoju? Jer "promovisu bolest". :think: Ili ipak mnogi ovde imaju dvostruke arsine kada su u pitanju oni koji im smetaju...?

veze...nema dvostrukih arsina...nego osobe sa smetnjama u razvoju kada bi ih pitao da li su bolesni rekli bi da jesu, i da njihovom setnjom hoce da ukazu npr da nemaju sredstava za lijecenje ili sl, a sta mislis sta bi rekli gejovi...nije njihova setnja ''bolesni smo pomozite'' nego alo ''zatucani ne mozete nam nista'' ...

Poslednja izmena:
veze...nema dvostrukih arsina...nego osobe sa smetnjama u razvoju kada bi ih pitao da li su bolesni rekli bi da jesu, i da njihovom setnjom hoce da ukazu npr da nemaju sredstava za lijecenje ili sl, a sta mislis sta bi rekli gejovi...nije njihova setnja ''bolesni smo pomozite'' nego alo ''zatucani ne mozete nam nista'' ...

Nadji jednu osobu sa smetnjama u razvoju koja ce da ti odgovori tako kako si napisao da bi odgovorila.
Pri tome mislim na osobe sa mentalnom retardacijom, ne na fizicke invalide.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back