Homoseksualnost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam primetila da je tebi :hahaha: omiljeni smajli kad ti ponestane argumentacije, sto je veoma cest slucaj, a psiholoski bi se verovatno opet moglo protumaciti na vise nacina, mada meni najvise lici na maskiranje nemoci. Usput, ako si ti priso bilo kojoj strucnoj psiholoskoj literaturi, o studiranju da ne pricamo, ja sam reinkarnacija Katarine Velike, Ivana Groznog i Konfucija u jednoj osobi.

Necu da gledam baljezgarije koje si ubacivao u wiki, to je posao za editore ne za mene, ali cu ti ukazati na elementaran nedostatak sposobnosti uocavanja i razumevanja (low IQ?) recimo cinjenice da na kraju svakog clanka wiki da daje reference na izvore koriscene za sastavljanje odredjene odrednice - neki to zovu bibliografija - u slucaju homoseksualnosti, - bibliografija je veoma obimna i bogata, sto link koji sam dala cini perfektno relevantim za svakog ko zeli da se informise i eventualno nesto novo nauci. Glupan koji je postao svestan da je glupan nije vise glupan. Ti ne spadas u tu kategoriju.

Ja sam primetila da je tebi :hahaha: omiljeni smajli kad ti

PA da da mi je omiljeni smajli kad vidim da neko naglaba sa Iq-om = sobna temperatura ili broj cipela!
Da si iole pametnija stavio bih :ok: ! Ali sta da radim kad si zasluzila :hahaha::rotf: i onaj cak treci smajli sto se zove CEPANJE ali me mrzi da otvaram novi tab u web pretrazivacu! To otvaram samo za specijalne slucajeve na krstarici! A koliko vidim sad si ga zasluzila braneci wiki hahahah po ko jos veruje u wiki :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

psiholoski bi se verovatno opet moglo protumaciti na vise nacina,
Nemoj ti da pricas kako bi se psiholoski moglo protumaciti JER PSRVO NE ZNAS STA ZNACI PSIHOLOSKI, drugo ne znas nista o psihologji, trece nisi psiholog i nisi strucna!

Znaci tvoji argumenti su 0!

Usput, ako si ti priso bilo kojoj strucnoj psiholoskoj literaturi, o studiranju da ne pricamo, ja sam reinkarnacija Katarine Velike, Ivana Groznog i Konfucija u jednoj osobi.

Ma nemoj ti ces tako nestrucna da mi kazes? Uuuu ti si kompetentna u p.....materinu da kazes! Ma nemoj...A da sam ti se naslihtao i da sam te pohvalio dobio bih od tebe reputaciju i doktorat psihologije.....MA idi begaj!
Klasican argumentum ad hominem ako znas sta znaci.......Kao e sad se raspravljam sa bru zlijem pa cu da ga prvo diskreditujem tako sto cu da kazem da nije ni prisao strucnijoj literaturi a kamoli studiranje i tako cu da ga izvredjam da njegove reci ne moze nista!

Ja bre lujko imam diplomu, a uskoro zavrsavam i drugi fakultet koji je komplementaran i mene su priznali i mogu da radim, drustvo veruje u mene!

A ti sta si ti? Neki forumski pacenik KOJI NEMA DIPLOMU A MISLI DA ZNA?? :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf:

Necu da gledam baljezgarije koje si ubacivao u wiki, to
pA NORMALNO DA NECES DA GLEDAS kad nemas argumente! Pobio sam te! i tvoje argumente da je WIKI OK!

ali cu ti ukazati na elementaran nedostatak sposobnosti uocavanja i razumevanja (low IQ?) recimo cinjenice da na kraju svakog clanka wiki da daje reference na izvore koriscene za sastavljanje odredjene odrednice - neki to zovu bibliografija - u slucaju homoseksualnosti, - bibliografija je veoma obimna i bogata, sto link koji sam dala cini perfektno relevantim za svakog ko zeli da se informise i eventualno nesto novo nauci.

Hahahahhahah pa sad si zasluzila onaj specijalni smajli o kome sam pricao.....Kad neko nesto kaze sto je karakteristicno za najvece bisere krstarice onda dobije vov:
:cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje:

Izgleda ti imas nedostatak uocavanja i razumevanja (al se iznalupa sa ovim terminima a ne znas sta znace:hahaha:) PA DZABE AKO NA KRAJU CLANKA STOJE REFERENCE dzabe to kad sam ja uspeo da editujem text!
Kako si tako glupa.....To je jos gore sto stoji bibliografija to znaci da ono moje pisanje jeste tacno hahahahhahahahhah....Ocito je da ne znas kako se pise pseudonaucna knjiga! U takvim knjigama 80% bibliografije nije ni prelistano, niti sta izvuceno iz toga to samo sluzi da opravda pseudonaucnika, to je argument autoriteta da je ono sto je napisao sarlatan istinito!
Ajoj koja logicka greska kod tebe!
Evo sad cu ja da napisem clanak na wikiju gospodjica14 sa krste je retardirana i nabacicu takvu bibliografiju da ces da se u s e r e s !
Pa jel to istina?
+ sto je bibliografija obicno na engleskom i to ko zna koje sarlatanske i pseudonaucne knjige!

Vi neobrazovani ljudi uopste ne razlikujete naucnu knjigu od Mikijevog zabavnika ili Treceg Oka!

Glupan koji je postao svestan da je glupan nije vise glupan.
Za ovo si prijavljena kod moderatora pa nek ti oni sude!
Ja necu tebi pisati neke poslovice i gluposti koje vredjaju, nije ni potrebno, neka ti se ljudi smeju i to ti je dosta, kad spominjes WIKIPEDIJU kao argument!
Sve si rekla! Sama si sebe zakopala......Postoje tako razni klinci na raznim pdf-ovima koji kad im ponestane argumentacija nalepe WIKI....I onda mi ostali dodjemo i doope im pomeramo jer toliki stepe IQ se ne vidja svaki dan :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Homoseksualizam je seksualna sklonost a nasilje je ispoljavanje agresije i jedno s drugim u kontekstu seksualnosti nema veze. Naravno i nasilje je prirodna stvar ali je društveno neprihvatljivo-prihvatljivo u zavisnosti ko i zašto sprovodi nasilje. Ali odosmo od teme .
I u Iranu i najkonzervativnijim društima homoseksualizam je prisutan, njegov postotak je u liberalnim kao i u konzervativnim društvima približno jednak , zapravo statistički nije jer su homoseksualci u strahu pa ne smeju da se izjašnjavaju kao takvi. Pritisak sredine je takav da se plaše da izraze svoje sklonosti .
Drugo ako se neko suzdržava od seksa (bilo koje vrste) to ne znači da neka vrsta seksa nije prirodna.

Bravo bru zli... svaka cast na izlaganju, argumentima, rasudjivanju i ovom na kraju poklapanju :)
(da mogu dao bih ti rep)

Stvarno mislis tako?????:hvala:

Hehe svaki dan mi stizu neke reputacije, a mnogi mi i ne mogu poslati koliko mi salju svaki bar drugi dan

Tako da ponekad ne znam dal neko stvarno misli da mi je genijalni post ili je ironican.....

Jer upravo u tome je stvar razlika izmedju genijalnosti i retardiranosti je mala.....

Ovi retardirani misle da sam glup i vredjaju me,a ovi visoko inteligentni me shvataju i kazu svaka cast!

Tako da neki put neko kaze nesto ironicno pa nisam siguran da li me je lepo razumeo ili nije

Tvoj prvi post
Ja sam primetila da je tebi omiljeni smajli kad ti ponestane argumentacije, sto je veoma cest slucaj, a psiholoski bi se verovatno opet moglo protumaciti na vise nacina, mada meni najvise lici na maskiranje nemoci.

Dalje ide moja argumentacija....

Posle nje ide tvoj odgovor

A sad ono sto si zasluzila

odgovor:cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje:

Kao sto se vidi iz prilozenog SAMA SI SEBI KONTRADIKCIJA I SAMU SI SEBE OPISALA PSIHOLOSKI KAKAVA SI A NE MENE! :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Ili u mom slucaju kad se stavljaju smajliji onda je to lose i ukazuje na psihopatologiju a u tvom slucaju kad se STAVLJAJU smajliji umesto argumenata onda je to ok je ti si GOSPODJICA 14 ZA TEBE NE VAZE ISTA PRAVILA

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf:

E hvala ti puno sad ce opet da mi da neko reputaciju sto ih zasmejavam ovde po forumu!
Ja ih zasmejavam provaljujuci kontradikcije vas sto se pravite pametni sa sve wikijem,oni se smeju lepo im je raste in serotonin meni lepo dobijam reputacije i pohvale (evo malopre mi stigla i privatna poruka pohvalea) A VI JADNI MORATE DA PLACATE POREZ NA GLUPOST! :hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf:

Poslednja izmena:
znachi zhivotinja nemozhe da ima seksualne odnose? ili da uzhiva u njima? zapravo, ne samo da to mozhe, vecj to mozhe vrlo jasno da iskazhe, a to je jedna od najprostijih stvari koje zhivotinje mogu, a nabrojao sam iznam mnogo komplikovanije umne odlike koje zhivotinje imaju.

ako nemash nishta pamentno da kazhesh, nekako je bolje da nishta i nekazhesh, neshvatam zashto morash da ispadnesh glup. shta, kao ovo je neki fazon trebao da bude? ovde se vodi debata a ti bacash neke fazone i shale, glumish klovna nekog, nerazumem.

vrtish u krug stvari na koje sam odgovorio i pokazao sam da ti premise u zakljuchivanju nisu validne, i onda sam ti logichki pokazao da svako ko opravdava homoseksualizam mora, da bi bio dosledan, da opravdava i zoofiliju i nekrofiliju, a ti (gle chuda) nisi ponudio nikakav razuman odgovor. imaj ti svoj stav i mishljenje, ali da bi pokazao da je tvoje mishljenje ispravno (a kamoli ubedio ikoga u njega), morash da ga objasnish i na razuman nachin i logichno, dedukcijama pokazhesh zashto je bash tvoje mishljenje ispravno. a time shto samo dodjesh i onda svoje misheljenje vrtish sve vreme samo promenish redosled rechi ne radish nishta sem shto spamujesh.

sve odgovore imas u prethodnim postovima.

zivotinje jesu sposobne za sex, ali trebaju da ga imaju u okviru svoje vrste, sa izuzecima medjusobno slicnih vrsta (magarac-konj npr. pri cemu su potomci mule i mazge neplodni).

Evo ne mrzi me da ti prekopiram, pa procitaj jos jednom, intelektualna gromado.:lol: Ebga kao sto rekoh, ko je tebi kriv sto tvoje bolesti i tvoje sexualne devijacije nisu legalizovane. :mrgreen:

rogozube lupas, dozvoljen sex je onaj koji prihvataju dve ili vise osoba, sposobnih da rasudjuju. Zato su nekrofilija, pedofilija, zoofilija, silovanje zakonom zabranjeni.
U slucaju nekrofilije buduci pokojnik bi moga da zavesta svoje telo nekrofilu, na relativno kratku upotrebu, jer je sahrana obavezna, a telo ce u svakom slucaju poceti da se raspada.
zivotinje nisu u stanju da rasudjuju, niti da daju pristanak.
deca takodje nisu sposobna.
silovanje nije uz obostrani pristanak.
a sex izmedju dva muskarca, dve zene, muskarca- zene, grupni sex, sado- mazo, sve to spada u sex uz obostrani/visestrani pristanak. dakle, mene zabole uvce ko ce sa kim, kako i kada.
nego, samo ti prijavi komsije sta rade u svoja 4 zida.

edit logicno je da je zabranjen i sex sa mentalno zaostalom osobom, bas zato sto takva nije svesna u sta se upusta.

i da dodam krvno srodstvo je nepozeljno, jer jedinke nastale na taj nacin cesce imaju psiho-fizicke deformacije i vecu mogucnost oboljevanja od naslednih bolesti, veca mogucnost nastanka geneticke greske itd. kroz generacije bi ovo bilo sve izrazenije, a kuda to vodi osim u degeneraciju.

krinka5:
Pošto je zLozi@ u nemogućnosti da odgovori na moje pitanje (jer verovatno nije prisutan)

tu sam, no ne pricam sa nepoznatima.

edit ja ne rekoh nista vezano za to da imam nesto protiv da se dva homosexualca sexaju, to vidi sa onima koji su protiv toga.

Poslednja izmena:
tu i tamo se slazhem sa bruz lijem, poshtujesh shto se zalazhe sa svoje stavove iako su nepopularni danas, ali smanjio u mojim ochima zato shto druga kod moderatora x)

zivotinje jesu sposobne za sex, ali trebaju da ga imaju u okviru svoje vrste, sa izuzecima medjusobno slicnih vrsta (magarac-konj npr. pri cemu su potomci mule i mazge neplodni).
a potomci homoseksualaca su plodni? :hahaha:

i da dodam krvno srodstvo je nepozeljno, jer jedinke nastale na taj nacin cesce imaju psiho-fizicke deformacije i vecu mogucnost oboljevanja od naslednih bolesti, veca mogucnost nastanka geneticke greske itd. kroz generacije bi ovo bilo sve izrazenije, a kuda to vodi osim u degeneraciju.
najvecje mogucjnosti zaraze i fizichkih bolesti su kod homoseksualaca. ako cjesh da se pozevesh na kondome, iste te kondome mozhe da koristi i incestuozni par, tako da ti je argument nishtavan.

Za rogozuba, bRu Zlija i ostale mlatimude i tresace prazne slame, cija neobavestenost, zaodenuta u pateticne traktate o moralnosti, normalnosti, prirodnosti, asketizmu, para oci i onima koji su digli ruke od ovog besprizornog virtualnog mesta, kojeg takvim ucinise spadala poput nji' :

Biologija seksualnosti

Biljana Stojković (docent na Katedri za genetiku i evoluciju Biološkog fakulteta u Beogradu)

26.09.2009.

Zahuktale rasprave o pravima građana Srbije na sopstvenu seksualnu orijentaciju izrodile su mnoge, najblaže rečeno, besmislene izjave i komentare kako čuvara hrišćanskog morala, tako i navodno dobrih poznavalaca problema prirodnog versus neprirodnih oblika seksualnog ponašanja.

U više navrata ove godine, poglavari i sveštenici priznatih monoteističkih crkava u Srbiji prikazali su nam se kao „vrsni“ poznavaoci nauke. U svom Apelu povodom donošenja Zakona o diskriminaciji potpisnici navode: „Neophodno je imati u vidu i ugledne naučne autoritete, koji smatraju da je izražavanje rodnog identiteta kroz transeksualnost izraz mentalnog poremećaja, kao i one koji su utvrdili da ne postoje naučni dokazi da je seksualna orijentacija urođeno svojstvo.“ Nadbiskup Hočevar je istom prilikom izjavio da sve studije o homoseksualnosti poništavaju jedna drugu. Najsvežije su, naravno, izjave mitropolita Amfilohija po kojima, sažeto govoreći, vidovita Crkva Božja ne može i ne sme prihvatiti protivprirodnost za prirodnost.

O značajnoj ulozi crkava u teškom oboljenju srpskog društva u domenu etike i poštovanja ljudskih prava rečeno je mnogo toga. Pitanja istorijske i socijalne prohibicije homoseksualnosti ostavljam stručnjacima (pametnim sociolozima, naravno, ne političkim analitičarima), a ja ću se posvetiti biologiji i kritici neargumentovanih tvrdnji o prirodnim i neprirodnim seksualnim sklonostima.

Pošteno govoreći, nauka nije u potpunosti imuna na dominantne društvene stavove o raznim pitanjima. Na primer, iako su decenijama u svojim proučavanjima različitih vrsta uočavali često homoseksualno ponašanje životinja, naučnici su se retko upuštali u objektivno objašnjavanje ovog fenomena. Metaforički rečeno, totem oličen u tradicionalnoj mačo-muškoj ulozi u ljudskim društvima i porodici, upotpunjen homoseksualnim tabuom, odvlačio je sve interpretacije ove pojave u životinjskom svetu u domen greške i devijantnosti. Ukorenjene predstave o ljudskoj socijalnoj organizaciji snažno su se odrazile na naučnu objektivnost tumačenja podataka iz sveta prirode.

Krajem dvadesetog veka, međutim, situacija se značajno promenila. U nauci, homoseksualno ponašanje prestaje da se posmatra kao tabu i započinje intenzivno proučavanje raznovrsnosti seksualnih interakcija u životinjskim vrstama. Ogroman broj radova u vrhunskim naučnim časopisima (npr. Nature, Science, Trends in Ecology and Evolution, da pomenem samo neke) navode rezultate po kojima se različiti oblici kontakata između jedinki istog pola, a koje se mogu dovesti u vezu sa seksom, uočavaju u gotovo svakoj grupi životinja, uključujući sisare, ptice, gmizavce, vodozemce, ribe, insekte, mekušce, gliste i druge grupe. U homoseksualne interakcije ubrajaju se istopolna udvaranja i kopulatorna ponašanja u kratkom vremenskom periodu, kao i dugotrajne veze između partnera istog pola koje mogu podrazumevati različite kombinacije udvaranja, privlačenja, kopulacije i roditeljstva (brige o potomstvu).

Treba imati na umu da se shvatanje ljudske homoseksualnosti, pored psihološkog i biološkog pojma seksualne orijentacije, često svrstava u društvenu kategoriju gej i lezbijskog socijalnog identiteta. Mnogi savremeni sociolozi navode da i samo razmatranje homo- i heteroseksualnih kategorija ukazuje na kulturološki i sociološki aspekt naše potrebe da stvari definišemo u binarnim suprotnostima, dok nam čitava psihologija i biologija ukazuju da takvu podelu u stvari teško možemo napraviti zbog neprekinutog kontinuiteta varijabilnosti kompleksnih osobina ponašanja uključenih u seksualne sklonosti.

Čak i kada bismo upotrebili uobičajenu terminologiju podela, jasno je da seksualna orijentacija, definisana kao postojana unutrašnja preferencija prema istopolnim ili suprotnopolnim seksualnim interakcijama kod ljudi, može biti bitno različita od spoljašnje identifikacije ili samog seksualnog ponašanja. Heteroseksualna osoba može imati privatne homoseksualne preferencije, dok gej orijentisana osoba ne mora nikada biti uključena u bilo kakav oblik seksualnog kontakta sa istim polom. Šta bi onda trebalo biti kriterijum za prirodno i neprirodno – ispoljavanje ili unutrašnja tendencija ka određenom seksualnom ponašanju?

Životinje su u tom smislu mnogo jednostavnije. Kod njih ne možemo definisati seksualnu orijentaciju jer nam one ne mogu reći svoje skrivene želje. Možemo samo zapaziti i istraživati šta rade, a rade mnoge seksualno zanimljive stvari. Eksperimenti na većem broju vrsta pokazali su da se kod životinja može utvrditi unutar-populaciona varijabilnost u seksualnoj preferenciji kada je jedinkama ponuđen izbor partnera oba pola. Na primer, kod jedne vrste vilinih konjica ustanovljena je veća preferencija mužjaka prema sopstvenom polu ukoliko su prethodno živeli u istopolnoj grupi. Ogrličasti pingvini formiraju dugotrajne muške parne veze u zarobljeništvu, dok će se neki mužjaci američkog muflona pariti sa ženkama samo ukoliko one usvoje neke elemente ponašanja karakteristične za mužjake. Varijabilnost seksualnog ponašanja unutar svake vrste je ogromna, zavisi od sredinskog konteksta i nasledne različitosti, isto kao kod ljudi. To je prirodno stanje stvari, sviđalo se to nekom ili ne.

Veoma važan problem koji se nametnuo u naučnom proučavanju homoseksualnosti (ma kako je definisali) jeste evoluciona „opravdanost“ ponašanja koje je navodno u suprotnosti sa reprodukcijom. Naizgled paradoksalno, ovakvi oblici seksualnih interakcija danas su objašnjeni u okvirima evolucione biologije. Adaptivni značaj homoseksualnog ponašanja opisan je na različite načine kod različitih vrsta, ali možemo definisati nekoliko širih kategorija objašnjenja. Prvo, homoseksualni odnosi predstavljaju važan mehanizam uspostavljanja, održavanja i pojačavanja socijalnih veza u grupi (npr. kod nekih delfina i mnogih socijalnih primata). Sklapanje istopolnih dugoročnih veza može doprineti boljem odgoju i kvalitetu potomstva, kao što je ustanovljeno kod nekih vrsta ptica. Zatim, istopolni seksualni odnosi utiču na smanjivanje ili pojačavanje intraseksualne agresije i konflikta što može voditi boljem reproduktivnom uspehu jedinki i čitave populacije. Konačno, homoseksualni kontakti mogu pružiti mladim jedinkama praksu u udvaranju, kopulaciji i drugim aktivnostima koje su važne za reprodukciju. Primere za svako od navedenih objašnjenja možemo pronaći u veoma različitim grupama životinja.

Biologija više nema dilemu u odgovoru na dugovečno pitanje šta je prirodno i neprirodno (ili urođeno/stečeno, mada smisao nije identičan). Jednostavno, geni ne postoje van konteksta, izvan procesa razvića i životne sredine koja utiče na konačno formiranje osobina nekog organizma. Da li je veći uticaj biološkog nasleđa ili sredinskih faktora, pitanje je stepena, a ne „protivprirodnosti“ budući da su oba elementa prirodna.

Danas puno znamo o „ne-sredinskoj“ osnovi homoseksualnosti kod ljudi i drugih organizama. Iako, kao što rekoh, to ne mora biti relevantno za pitanje prirodnosti, navešću samo jedan podatak iz savremene nauke. Moderne genomske studije pokazale su da postoji asocijacija ljudskog homoseksualnog ponašanja sa tri regiona na različitim autozomima (ne-polni hromozomi), kao i sa određenim regionom X polnog hromozoma (čuveni Xq28). Nekoliko teorijskih modela ukazalo je na iznenađujuće širok spektar „genetičkih uslova“ pod kojima genetičke varijante uključene u homoseksualnu orijentaciju opstaju (uprkos nereproduktivnom efektu) i predstavljaju uobičajenu genetičku raznovrsnost u populacijama ljudi. Važno je naglasiti da kada govorimo o tako kompleksnim osobinama kao što su različita ponašanja životinja, uključujući i seksualne preferencije, uvek moramo imati na umu da na njih utiče veliki broj gena, kao i njihove interakcije sa drugim genima u genomu i životnom sredinom. Konkretne genetičke varijante mogu ukazivati na predispoziciju, ali ne nužno i na konačnu osobinu. Dakle, važan je kontekst, a on je takođe prirodan.

Ako vam se ova priča čini previše „biologiziranom“ za razumevanje čoveka kao uzvišenog stvorenja sa duhovnom dimenzijom, nemojte kriviti mene. Oni koji se uporno pozivaju na „prirodno i neprirodno“ jesu upravo razni ideolozi homofobije, hrišćanske apologete i pozivari na linč gej osoba. Zanimljivo je da baš oni zaboravljaju šta je njihov jedini kriterijum za osudu raznih oblika seksualnog ponašanja – Sveto pismo i hrišćanski moralni imperativi. Da li je u crkvenim krugovima sumnja u sopstvene premise toliko velika da je potrebno dodatno, naučno, polje argumentacija? Ako je tako, morali bi biti znatno bolje obavešteni, jer ono što nam priroda govori poražavajuće je za njihove ciljeve.

Peščanik.net, 26.09.2009.

A danas bas, a propos teme, na mestu jos skarednijem od ovog, procitah jos jednu umnu analogiju o ocevidnom malignitetu homoseksualizma, koju autor (necak Vjerice Radete, sta li) iznosi kao strucni doprinos patriotsko-pravoslavnoj dijagnostici homoseksualizma, jedinoj perspektivi iz koje se ova pojava moze pravilno sagledati, sa svim njenim a la rogozub, bRu Zli, etc. varijacijama. Pazi sad:

http://www.vidovdan.org/2010-03-28-13-57-42/2682-2010-09-29-21-22-47

Заговорници идеологије хомосексуализма као један од битних аргумената у своју корист наводе став по којем хомосексуалност није девијација, већ једна од варијација сексуалности. Следећи ову логику лекар који је онколог може својим пацијентима оболелим од канцера да каже како то није девијација и патолошко стање, већ једна ''варијација'' размножавања ћелија. Зашто би онда неко сматрао манијаке и психопате поремећеним, када по овој ''теорији'' ЛГБТ идеолога они нису девијантни и поремећени, већ је то нека ''варијација'' нормалности.

Sta mislite, kad bi Zare morao da bira izmedju prokazane patoloske varijacije sekusalnosti i njegovog primera varijacije razmnozavanja celija, da li bi kao pravi Srbin i patriota, izmedju dva za njega jednako uporediva zla, izabrao ovo drugo da sacuva obraz, vjeru i cest ili bi ipak dao da ga malo naguze? :mrgreen:

Poslednja izmena:
da a ta sto je to pisala DA NIJE MOZDA LEZBEJKA???:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf:

To sto je docent dzabe - TO SE SEDNE I NABUBA SE

Ali ako je subjektivna pristrasna i pogadja je sto se lose prica o lezbejkama a ona je ta ONDA SE ONA IDENTIFIKUJE SA GRUPOM PRIPADANJA I KORISTI SVOJE ZNANJE I OBRAZOVANJE KAO ARGUMNT AUTORITETA a ovi njeni navodi su samo izvodjenje PSEUDO ZAKLJUCAKA I PRIMENJIVANJE ZNANJA I OBRAZOVANJA U PSEUDO DOKAZIVANJU I PSEUDO POTVRDJIVANJU NJENE BOLESTI!

Ovo sto si naveo je argument autoriteta i ne znaci nista ako je lezbejka ovo pisala....Dzabe sto je znaci docent kad ako je sujetna i ako hoce preko nauke da opravda svoj poremecaj!

Ili je prodala zlato za blato - tj potplaceno je od strane gej lobista debelo da proda svoj naucni moral za neke novce jer mozda nema sta da jede ili nemaju sta deca da joj jedu!

Jel ti to potvrdjujes tj upisujes sebe u ovo drugu kategoriju?
:hahaha::hahaha::rotf::rotf::D:D:D:D:D:D:D

jok, ne upisujem se ni u jednu kategoriju, nego bas si se slatko ispalio tom izjavom.:mrgreen:

a potomci homoseksualaca su plodni?
najvecje mogucjnosti zaraze i fizichkih bolesti su kod homoseksualaca. ako cjesh da se pozevesh na kondome, iste te kondome mozhe da koristi i incestuozni par, tako da ti je argument nishtavan.

nema veze sa plodnoscu, vec sa pripadnoscu vrsti i ako sto rekoh zivotinja nema svest na nivou coveka, a ne da zivotinja uopste nema svest, sto ti uporno tvrdis da ja tvrdim. i to je jedna od razloga zasto se zoofilija smatra bolescu, plus nije legalna.

jeste argument, kada se pogleda u buducnost, ali ja zaista nisam kriva sto tebe nece ni zene, nece te cak ni homosexualci, pa si dosao do toga da moras da naskakujes ovce i koze, leseve, decu:sad2:...intelektualna gromado wikipedije. :lol:

@tekst
prva greshka- odgovor hrishcjanstvu, a ja sa tim nemam veze, odnos prema seksualnosti koji ja pominjem ovde (i praktikujem privatno) je stoichki, a ne hrishcjanski. iako neobrazovanom mogu izgledati slichno, nisu.

druga greshka, na kojoj se temelji ceo tekst- pozivanje na biologiju se primenjuje selektivno (kao shto je to uradjeno na proshloj stranici pozivanjem na prirodnost), a da bi bili dosledni, moramo da pozivanje na biologiju i zhivotinje da prihvatimo sa svim shto on podrazumeva, pa samim tim da prihvatimo kao "bioloshki opravdane" ubijanje konkurentnih muzhjaka, eugenetiku, silovanje, kanibalizam, i razne druge stvari koje imaju bioloshku svrhu i koje zhivotinje rade. a ako to neuradimo, onda smo nedosledni, i ceo argument nam je nishtavan, a poshto se to deshava sa ovim tekstom, on se mozhe okarakterisati jedino onda kao ulizivanje gejevima i njihovim ljubiteljima, a ako je pisan da bude iskorishcjen u nekoj razumnoj debati, onda samo kao obichno bacanje rechi.

@zlozi
i to je jedna od razloga zasto se zoofilija smatra bolescu, plus nije legalna.
i homoseksualnost se smatrala boleshcju, samo se zofili nisu dovoljno borili za svoja prava, jer je isto i homoseksualnost bila nelegalna, a sad je legalna.

jeste argument, kada se pogleda u buducnost, ali ja zaista nisam kriva sto tebe nece ni zene, nece te cak ni homosexualci, pa si dosao do toga da moras da naskakujes ovce i koze, leseve, decu
tvoja mama nije zhena? ni homoseksualac?

Poslednja izmena:
da a ta sto je to pisala DA NIJE MOZDA LEZBEJKA???:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf:

To sto je docent dzabe - TO SE SEDNE I NABUBA SE

Ali ako je subjektivna pristrasna i pogadja je sto se lose prica o lezbejkama a ona je ta ONDA SE ONA IDENTIFIKUJE SA GRUPOM PRIPADANJA I KORISTI SVOJE ZNANJE I OBRAZOVANJE KAO ARGUMNT AUTORITETA a ovi njeni navodi su samo izvodjenje PSEUDO ZAKLJUCAKA I PRIMENJIVANJE ZNANJA I OBRAZOVANJA U PSEUDO DOKAZIVANJU I PSEUDO POTVRDJIVANJU NJENE BOLESTI!

Ovo sto si naveo je argument autoriteta i ne znaci nista ako je lezbejka ovo pisala....Dzabe sto je znaci docent kad ako je sujetna i ako hoce preko nauke da opravda svoj poremecaj!

Ili je prodala zlato za blato - tj potplaceno je od strane gej lobista debelo da proda svoj naucni moral za neke novce jer mozda nema sta da jede ili nemaju sta deca da joj jedu!

:lol: :lol: :lol:
bitno je da si se ti slatko ispalio:mrgreen:, i ne samo ovde. nego kada vidim bolesnika zao mi da mu se smejem, nije pristojno, ni lepo.

Ono sta je normalno ili ne, odredjuje drustvo kome osoba pripada.
Dakle covekovo ponasanje ogranicavaju drustveni zakoni i norme.
Misljenja sam da bi razvoj drustva trebao da se krece u pravcu vece tolerancije. E sada postaviti granice to je problem...
Ne vidim nacin na koji bi homoseksualne osobe ugrozavale bilo koga. Ako su dobrovoljno usle u taj odnos, zasto da ne?

Ono sta je normalno ili ne, odredjuje drustvo kome osoba pripada.
Dakle covekovo ponasanje ogranicavaju drustveni zakoni i norme.
Misljenja sam da bi razvoj drustva trebao da se krece u pravcu vece tolerancije. E sada postaviti granice to je problem...
Ovo jeste suština današnjeg liberalnog stava , to sam i ja u mom prvom postu (možda na drugačiji način) rekao. Znači svi seksualni afiniteti su prirodni samo društvena pravila određuju šta je dozvoljeno a šta nije .
Međutim da li je to baš tako , pa nije !

Pa ako je razlog da oderemo od batina gejeve jer ce nas spaliti kometa ili neka kazna Bozija i ako je sve to naucno zasnovano..... mozda i vredi razmisliti........
To sto je neko drugaciji ne znaci da nije normalan...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back