Homemade alatke za dekoriranje torti

Ja sam ovaj drzac za pero iskoristila za latice i da pravim udubljenja za oci ili sta god tih malih dimenzija....

2zgdtgh.jpg

Evo i mene da ostavim jednu ideju
Kad sam si kupila izrezivac za ruže(latice) nisam si kupila onaj držac za latice (neznam kako se zove)
Sjetila sam se da bi podmetac za caše recimo od pluta ili ja sam imala podmetace za jelo i caše od istog onog plasticnog materijala i na tome sam napravila rupu(na sredini)
Dakle napravim kuglicu stavim je na žicu izrežem latice stavim na podmetac i žicom probodem kroz sredinu tako sam se snašla
Ajme al sam se raspisala.................

Ja sam ih nasla ovde kod mene..(grcka)
al sam ih videla i u Srbiji..(nisu) u brikolazu..Mislim da se tako zove...
samo ne secam se koje su imali i koja im je cena...
ovde su 2.5 ev...veci su ,kao valjci za krecenje...to jest i jesu v.za krecenje..:D
ja ih kupila caletu ...da se nadju...;)

bravo gorice!!
na te valjke sam mislila kad sam pričala da sam naletila u Bauhausu!!
Žena lijepo slikala!! bravo još jednom! :D

ja sam danas bila u veeelikom shopingu :D :D
zaletila sam se kod kineza i u Offertissimu te pokupovala sve plastične podloške/miljeiće koje su imali :zcepanje::zcepanje:
žena na kasi me gledala ko da sam s marsa pala, a maca izlazi sa.. pazi ovo zlatnim plastičnim miljeičem sa cvjetastim uzorkom pod rukom.. :zcepanje::zcepanje:
kupila sam ih jedno 5 komada i odmah probala na fondantu

RADI!!! Ostavlja reljef ko one Wilton ploče... jedva čekam prvu fondant tortu da ju dekoriram!!!

nisam stigla ništa slikati (morala sam ići nemani okupati i staviti spavati) ali se nadam da ste shvatile iz opisa o čemu pričam..

zaboravih reći da sam potrošila na to nekih 30kn.. ništa.
volim ovakve šopinge!

domačice to su vam oni plastični podmetači koji idu ispod tanjura, samo što izgledaju kao miljei koje je moja baka heklala/kačkala (što god da se radilo) i imaju razne motive po sebi.. ruže, leptiri.. kojekakve hijeroglife itd.

stoje kod kineza tamo gdje su stoljnjaci i ostala ta oprema za kuhinju.

čim uhvatim vremena, slikam.

Ma jele odlična ideja!Meni uvjek dođe da malo pogledan u overtissimu u Zagrebu al nikad se tako nečeg nebi sjetila da može poslužiti za fondan.:super:
Ja sam vidjela u kauflandu za 8kn šablone za crtanje a ja bi s tim po torti crtala i prekrasne leptiriće koje bi stavila kao ukras.
Sada tek vidim što se sve može iskoristiti kod ukrašavanja torti.
Eto ja nedavno kupila neki držač za brusni papir u bauhausu koji meni služi kao pegla za glačanje fondana.:zcepanje:
A sljedeći put idem u potragu za tim malerskim valjkom.:zper:

Back