Hocu da se udam

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ovo nije tema o prebcivanju kamena sa ramena..:lol: vec ..da li je pametno udati se ili ne

Nije pametno udati se.:nono3:

U svetu dronova brak je prevazidjena ustanova i nije mu tu mesto.

Danas se sa brakom nista ne dobija, a gubi se sloboda pojednca.

Da neki nacin je brak u kontradikciji sa ljudskim pravima.

Covek nije monogamno bice da bira partnera za ceoi zivot, a ljudski zivot je previse dug za samo jednu ljubav....

Ako cemo iskreno.....

Mame mi..

Kazu..vreme mi je ..da osnujem, porodicu..da imam kucu..porodicni auto basticu..decu..psa..godisnji odmor u Grckoj..
da kuvam..perem...peglam.spremam zimnicu..imam sex svako vece...ono,samo on i niko vise...i jos sto sta ...

aj da vas cujem.

Zelim sa vama da porazgovaram o ovome...i to da li je moja odluka ispravna ..koliko je izvodljiva..moze li se ostvariti u braku...da li je brak potreban danas za srecu ili sreca za brak..i kolika je verovatnoca da cu bas super lika da nadjem..
i gde da ga nadjem..da li uopste da se udajem..aaa koliko pitanja a ja ne znam odgovore..

Temu sam postavila ovde na Ljisu..na ona trazi njega nisam jer nisam toliko ocajna i zato budite ozbiljni..kao nikada..u pitanju je biti ili ne biti..misim..stvarno..sta da radim?

I dobro Nince, proslo je 7 godina, hoces li napokon? :roll:

Danas zovem druga, trcao jadan celo pre podne da pozavrsava neke poslove jer je bio ubedjen da ce mu zena otici oko 13h na posao. Kad je cuo da njegova zena ide u nocnu, od 21h, smorio se kao bocanin na terazijama:malav:
Kaze- upropastila mi je dan, mislio sam da cu konacno jednu subotu da zivim kao covek:malav:

pa taman može u provod :mrgreen:

Ma jok, covek je samo hteo svoj mir:malav:

simapticno ali meni i dalje nije jasno kako se to gubi sloboda u braku..

Lako...ne mozes vise uvek ici bas gde od da pozelis, jer ce se otvoreno ili precutno traziti objasnjenje..ako napravis neku glupost, bice ti dvostruko teze jer ces i to morati da objasnjavas nekom, a vec ti je dovoljno tesko, i tako... :malav:

Brak je super ako u njega udjes predhodno se pozdravivsi sa skoro svakom lsom navikom koju si pre braka zakacila.
Nema bas puno tolerancije u braku, da se ne lazemo:lol:

Ma jok, covek je samo hteo svoj mir:malav:

Lako...ne mozes vise uvek ici bas gde od da pozelis, jer ce se otvoreno ili precutno traziti objasnjenje..ako napravis neku glupost, bice ti dvostruko teze jer ces i to morati da objasnjavas nekom, a vec ti je dovoljno tesko, i tako... :malav:

Brak je super ako u njega udjes predhodno se pozdravivsi sa skoro svakom lsom navikom koju si pre braka zakacila.
Nema bas puno tolerancije u braku, da se ne lazemo:lol:

sokirana sam ovim objasnjenjem..
.ispada da je brak zatvorska celija umesto drustvena zajednica u kojoj dvoje dele zajednicki prostor i vreme bez da gube svoj personaliti

sokirana sam ovim objasnjenjem..
.ispada da je brak zatvorska celija umesto drustvena zajednica u kojoj dvoje dele zajednicki prostor i vreme bez da gube svoj personaliti

ma kakav personaliti, kad ti se spuste obaveze na glavu, nema personalitija:lol:
Salim se, ali ima istine, brak je definitivno jedna vrsta obaveze, potrebna je odgovornost, tolerancija, nije uvek opustena varijanta. To su mane braka.
A ima i vrlina, cak mnogo vise nego mana.
Ako se udas za nekog kog volis, cak i ove navedene mane braka se potiru, nije ti tesko nista.
Ako u braku ima tolerancije, moze dobro doci bas kad nesto zabrljas, jer ce ti tolerantna osoba pomoci i ublaziti pad.
Nina, samo dva puta u zivotu trebas biti pametna, a sve ostalo mozes raditi bez pameti:
1.kad biras za koga ces se udati
2. kad biras posao koji ces raditi.

tolerancija je potrebna u zivotu ne samo u braku...ali ako u braku treba da se osecam sputano i bezlicno..onda mi takav brak ne treba

- - - - - - - - - -

sada si me ubedacio sebastijane i necu da se udajem..:lol:

- - - - - - - - - -

ni na hiljaditom postu...:lol:

Nećeš se osećati sputano ako pametno izabereš. Treba se udati iz ljubavi, ali za kompatibilnu osobu. Sve ostalo je stvar dogovora. Nije zatvor ali nije ni diskoteka na otvorenom...

Back