Hocu da se udam

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mame mi..

Kazu..vreme mi je ..da osnujem, porodicu..da imam kucu..porodicni auto basticu..decu..psa..godisnji odmor u Grckoj..
da kuvam..perem...peglam.spremam zimnicu..imam sex svako vece...ono,samo on i niko vise...i jos sto sta ...

aj da vas cujem.

Zelim sa vama da porazgovaram o ovome...i to da li je moja odluka ispravna ..koliko je izvodljiva..moze li se ostvariti u braku...da li je brak potreban danas za srecu ili sreca za brak..i kolika je verovatnoca da cu bas super lika da nadjem..
i gde da ga nadjem..da li uopste da se udajem..aaa koliko pitanja a ja ne znam odgovore..

Temu sam postavila ovde na Ljisu..na ona trazi njega nisam jer nisam toliko ocajna i zato budite ozbiljni..kao nikada..u pitanju je biti ili ne biti..misim..stvarno..sta da radim?

Osluskuj se. Vjeruj. Smij se. Trci. Rasiri srce. I voli sebe.

Baba Milanka s kraja sela neka i dalje misli da postoji vrijeme za vrijeme.

Osluskuj se. Vjeruj. Smij se. Trci. Rasiri srce. I voli sebe.

Baba Milanka s kraja sela neka i dalje misli da postoji vrijeme za vrijeme.

Ona maratonka :think::lol:

- - - - - - - - - -

..sta znaci "udaj se" koje su prednosti a koje mane biti u braku..udati se..izroditi decu i slicno

U svemu imas+ i - e sad..kako se potrefi...a ono patrijahalno moras, vreme ti je....to je totalno bez veze :rtfm:

Ona maratonka :think::lol:

- - - - - - - - - -

U svemu imas+ i - e sad..kako se potrefi...a ono patrijahalno moras, vreme ti je....to je totalno bez veze :rtfm:

u zivotu generalno uzasno mi smetaju ovd dve reci...."moras" i "vreme ti je"
ne moram nista jer je sve u mom zivotu moj izbor i uvek je vreme za ono sto hocu i zelim bez da mi neko odredjuje sta i kada

- - - - - - - - - -

i pitam koje su prednosti bracne zajednice vs nebracne ili udati se vs ne udati se

ne moram nista jer je sve u mom zivotu moj izbor i uvek je vreme za ono sto hocu i zelim bez da mi neko odredjuje sta i kada

- - - - - - - - - -

i pitam koje su prednosti bracne zajednice vs nebracne ili udati se vs ne udati se

Ono plavo je ok...sama si dala odgovor i bas tako je.
Ovo drugo bracne,nebracne..na zapadu,severu, su isto...ne udati se slobodan izbor....
Ali problem je cimanje!:hahaha:

- - - - - - - - - -

Da li se licno ti zelis udati? Da li zelis imati svoju decu, porodicu? Nije to pitanje nikakvog vremena, moranja. To je pitanje tvoje licne zelje i stava prema tome...

Mozemo svi mi ovde blejati danima, pisati razne gluposti... ti si ta koja ce proceniti da li moze provesti "ostatak" zivota sa tom jednom osobom ili ne. Ako se ciljevi i stremljenja podudaraju, takav brak moze opstati. Nisu neostvarivi tvoji ranije navedeni prohtevi-zahtevi, ali isto tako se treba prilagoditi i drugoj strani. Ako se sve vrti oko JA i samo JA, u toj varijanti je najbolje junacki pobeci od takve osobe.

- - - - - - - - - -

Ja jos nisam bio u braku, pa ne mogu da tvrdim...mada mogu pretpostaviti kako je...jaca veza ozvanicena i na papiru.
Mislim da je prednost u tome sto sa svojim izabranikom kompletiras jednu celinu i posle je krunisete svojim malim, poboljsanim modelima sebe, koje vaspitavate zajedno da budu bolji ljudi od vas...sva svoja znanja im prenostite...
Siguran sam da svi mi imamo jedan dobar deo zivotne slagalice koju ne mozemo sami popuniti...rezervisano je za suprotni pol.
Iz moje muske perspektive, neke trenutke, situacije i vreme, moze samo zenska osoba da popuni...da zvekne celoj prici novu dimenziju, do koje sam ne mozes doci.
Vrhunac te dimenzije su deca.
Eto, malo sam filozofirao ali tako ja dozivljavam to...:bye:

- - - - - - - - - -

Covek nije u svojoj prorodi monogamno bice da ima samo jednog partnera kroz ceo zivot.

Covek je deo copora u kome svi vode ljubav sa svima, a oni najsnazniji oplodjavaju najvise zenki. To je evolutivno sasvim u redu.

Brak je proizvod KLASNOG DRUSTVA.

Vladajuca klasa je shvatila da je UGURIVANJE coveka u brak najbolji nacin da se on DRZI POD KONTROLOM.

Pojedinci van braka su na vise nacina opasni po klasu na vlasti.

Hocu da se udam za pametnog forumasa.
I da mu rodim decu
I da zivimo u kucici na kraj sela......:zaljubljena:
Do prepunjavanja ispunjavam gotovo sve uslove iz tvog oglasa, Mizi:
- forumaš sam
- prepametan sam
- decu obožavam
- život u kućici na kraju sela mogao bih nekako da svarim (dugo sam već u Krstarovu), ali
- matičara ne volim da vidim ni na clipu!

Ako si spremna na život udvoje zapadno od matičara, imamo dil.

..sta znaci "udaj se" koje su prednosti a koje mane biti u braku..udati se..izroditi decu i slicno

Razlika između braka i vanbračne zajednice je u papirima. Pa ako se u braku rode deca ne mora tvoj dečko da ode da ih prizna, već se pretpostavlja da su njegova. Ako je osoba prava, može da ti bude dečko bez obzira što ti je muž. Ako je neko ko ne veruje u vernost i monogamiju, papir ga neće sprečiti da podiže suknje drugim ženama. To je u glavi. Ako njegova glava misli (shvatite to kako hoćete) da je on i dalje momčić koji poput leptirića leti od cveta do cveta i redom oplođava, nikakav papir ni brak ga u tome neće sprečiti.... Poenta je da je nebitno jesi li ili nisi u braku, bitno je naći onog svog nekog. A udati se zbog brige šta će selo da kaže je totalna glupost...
E sad, deca, to je posebna kategorija, ali bitno roditi ih onda jad želiš, i kad ih dobiješ, shvatiš da ne postoji veća ljubav od te, jer za dete prvo kažeš "hoću", pa tek onda pitaš "šta" (ne pitajte kako znam... )...

Poslednja izmena:

Back