Hoću da moja deca idu u školu

"ja podržavam studente" super je to samo si blanko dao podršku nekome ko qrca ne zna o životu i funkcionisanju države, tj znaju koliko i popovi, malo negdje između sportista i glumaca. Pazi što im je palo na pamet, GeNeRalNi ŠtRAjK, misle ako ništa ne kupuju za vikend da će država to osjetit, kao da živi od prvog do prvog pa će bit manja plata na kraj mjeseca. Znate ko će osjetit, ove prodavnice i restorani koje su pristisli na šptrajk i nije im dosta no se spremaju za lov na vještice na one koji ne žele da štrajkuju. Kao prvo ne mora niko, to je legitimno pravo, kao drugo i bitnije, palo im napamet nije da neko neće imat možda djecu da prehrani ako mu biznis najviše radi vikendom. A nije ima palo na pamet jer oni nemaju djecu no su i sami djeca koju neko hrani, tj lako je tuđim qrcem koprive mlatit.

Sve što ne kupe u petak , kupiće za vikend i to duplo. Hebeš generalni štrajk u kom učestvuju učiteljice, pica majstori po neki piljar.

Zaista postaje zanimljivo. Državljani Crne Gore, Makedonije i Republike Srpske komentarišu naše studente, naše proteste i vređaju pamet naših studenata i sve ok, kao to je u redu?? Daleko od toga da ne cenim svačije mišljenje ali mi je ovo malo simptomatično.

Dobro, o ovim pričama o državljanima stvarno svi preterujete.

Sad ovo dodje na nivou ove vlasti koja ponizava ratne izbeglice iz Bosne i Hrvatske i objavljuje putne isprave studenata koji su iz izbegličkih familija.

Ima ovde gradjana Srpske i Crne Gore; mogu slobodno da pišu koliko hoće i iznose svoj stav, kao i svi drugi.

Šta nije jasno u reči ''budući''? Kada se studentima pridruže i njihovi profesori, njihovi bivši nastavnici, učitelji a kako vidim i još poneke oblasti, onda se ne radi o čisto studentskim protestima. Ne znam je l ti podržavaš te koji su se oštro razračunali sa studentima ili priželjkuješ i našima ovde tako nešto? Nadam se da još uvek nismo Kina :mrgreen:
Međutim ako ste svi protiv, meni stvarno nije jasno otkud Vučić na vlasti sa ubjedljivom većinom. Nešto tu ne štima. Neki prethodni studentski protesti su bili itekako finansirani izvana. Na to ja ciljam. Mislim da je nekad bilo potrebno da se skupi određen broj potpisa za nove izbore. Zašto se ne raspišu novi izbori i skine Vučić sa vlasti izborima. A ne nekakvim pučevima i obojenim revolucijama? Eto i u Americi su se obračunali sa protestima, istina sad ih je Tramp pomilovao. Ne znam zašto se nadaš da nismo Kina, bogami Kinezi stoje daleko bolje od nas. To je sad druga ekonomija svijeta(ako nije već i prva). Od kud taj snobizam? To nema uporište ni u čemu. Eto Kinezi otvaraju preduzeća i u Srbiji i doprinose njenom boljitku. Šta je Srbija otvorila u Kini?

Dobro, o ovim pričama o državljanima stvarno svi preterujete.

Sad ovo dodje na nivou ove vlasti koja ponizava ratne izbeglice iz Bosne i Hrvatske i objavljuje putne isprave studenata koji su iz izbegličkih familija.

Ima ovde gradjana Srpske i Crne Gore; mogu slobodno da pišu koliko hoće i iznose svoj stav, kao i svi drugi.
Zato sam se i ogradila i rekla da svako ima prava ali zamisli mene na bilo kom balkanskom forumu kako komentarišem njihova dešavanja ne znajući suštinu?

Ovo što se desilo da se objavljuju nečiji lični podaci na televiziji, mislim na hrvatske studente, pa čak i da se javno objavljuju njihove lične karte, je veliki skandal i negativnost. Meni kao Srbinu u Hrvatskoj to ne treba, da se potpaljuju antisrpski osećaji kojih ionako ima previše. Od Hrvata sam čuo samo negativne komentare.

Zašto si se ti pronašao u tome ''vređaju'' zar nije logičnije što sam navela ''komentarišu'' ?
sve jedno misao ti bila ista
previše prozirno
Zaista postaje zanimljivo. #_Državljani _#Crne Gore, __Makedonije i Republike Srpske komentarišu naše studente, naše proteste ___i vređaju pamet naših studenata___ i sve ok, kao to je u redu?? Daleko od toga da ne
da li je ovo tvoj tekst , sa konkretnim primerima

I tako 30+ godina!

IMG_20250123_091648.png

sve jedno misao ti bila ista
previše prozirno

da li je ovo tvoj tekst , sa konkretnim primerima
Ne razumem šta pokušavaš, ako sam ti već rekla da sam navela i da komentarišu, misleći kako bi bilo jako čudno da ja dođem na bilo koji forum i počnem da iznosim činjenice vezane za neka bitna dešavanja, bez obzira što veze nemam kako žive ljudi u toj državi... priče, imam rodbinu su mi nedovoljna argumentacija.

Ne razumem šta pokušavaš, ako sam ti već rekla da sam navela i da komentarišu, misleći kako bi bilo jako čudno da ja dođem na bilo koji forum i počnem da iznosim činjenice vezane za neka bitna dešavanja, bez obzira što veze nemam kako žive ljudi u toj državi... priče, imam rodbinu su mi nedovoljna argumentacija.
problem je sistemski , a ne lokalni
opet ti smetaju komentari koji ne korespondiraju sa tvojim
ajmo laku noć , i sutra je radni dan

Inače se Hrvati koji idu poslom u Srbiju dive koliko je Srbija napredovala, koliko se toga izgradilo, kvaliteti novih autoputeva koji su daleko bolji od onih u Hrvatskoj. Vučić, ako želi dobro Srbiji i svom narodu treba da pripazi na finansije, megalomanske projekte i prosvetni sistem prilagodi potreba privrede. Ne znam kako je sada u Americi, ali znam da je nekada da bi se broj pravnika doveo u razumnu meru uslov za upis na pravni fakultet bio završen već jedan fakultet. Srbija mora da brzo reformiše školstvo, sudstvo i železnice hitno dovede u red. EU sada ulaže jako puno u železnice. Iz velikih luka se vozovima prebacuju kontejneri do distribucijskih centara odakle će kamioni da razvoze robu. Neće više biti cela sila šlepera na putevima. Zbog silnog zagađenja koje rade. Srbija se mora ubrzanim koracima modernizovati. Veštačka inteligencija ubrzano menja svet. Kreda i tabla su 19. vek.
Politički najveće iskušenje za Srbiju će biti pritisak da se prizna Kosovo. Tu se ne sme pokleknuti.

Cenim svačije pravo na mišljenje, podržavam njegovu želju, ali mi njegov post previše liči na post SNS-a kojim pozivaju ljude da potpišu peticiju da deca idu u škole. I to bih poštovala, jer takođe imaju prava na svoje mišljenje da jedna od tačaka nije : nema ko da mi čuva decu. Time samo potvrdiše da smo mi na nivou dadilja, da je obrazovanje nebitno.
Mene to ne zanima, pozivanje na peticije i ostalo. Jedino slobodno iznošenje mišljenja, na to sam mislila jer je pomenuo svoju decu a ne tuđu.

Zaista postaje zanimljivo. Državljani Crne Gore, Makedonije i Republike Srpske komentarišu naše studente, naše proteste i vređaju pamet naših studenata i sve ok, kao to je u redu?? Daleko od toga da ne cenim svačije mišljenje ali mi je ovo malo simptomatično.

Poštujem pojedine sugestije da se mi iz "vana" ne miješamo.. kad si nas već pomenula, postavio bih samo jedno pitanje.
Demokratija nas uči da se vlast dobija legitimno kroz izbore, tj voljom naroda.
Kad se uzme u obzir da se ovdje pokušava srušiti vlast preko ulice, kako se to zove? Obojena revolucija.

Ovdje se radi o zloupotrebi jedne nesreće, koja je samo okidač za nečije političke ambicije. Naravno, svi želimo da se odgovorni za tu tragediju adekvatno kazne, ali, većina studenata i djaka koji protestvuju je zbog toga "navučena" a u suštini najviše štete nanose sami sebi, istovremeno kršeći zakone države blokadom prosvjetnih ustanova i ometanjem drugih koji nisu izmanipulisani.

Koliko se nesreća dešava po svijetu, pa kad bi studenti i djaci bili ti koji bi bili "prozvani" da zbog toga traže pravdu, otprilike bi bili non-stop na ulicama.

Ово што сам писао похвале за Вучића, има ту и ироније, али и похвала. Иначе је АВ предосадан, превише је у медијима, морао би више да се потруди да Србија добије функционалне институције које ће да раде ко подмазане, да не би било као у Загребу кад је умро градоначелник Милан Бандић, који је сву власт сконцентрисао у својим рукама, да после настане хаос. Паре морају паметније да се троше. Француски рафали су бацање пара. Инфраструктура Железница Србије треба да гради брзе пруге и обнавља старе а не стране фирме. Тако и мостове. Нека стратешка државна предузећа треба да постоје у области грађевинарства, производње лекова и сл., јака војна инжињерија. А све остало приватизовати.

Back