Prepisaću vam par simpatičnih anegdota o čuvenom irskom satiričkom i dramskom piscu
Bernardu Šou.
* *.Bernard Šo, koji je bio mršav , i pisac Džilbert Česterton,koji je bio izrazito debeo čovek,svakom prilikom su izazivali jedan drugoga.Jednoga dana reče debeli Česterton mršavom Šou:
"Kad god čovek pogleda vas ,pomislio bi da u ovoj zemlji vlada glad."
"A kad čovek pogleda vas ,pomislio bi da ste za to vi krivi.!" zasikće Šo.
* *Neko upita Šoa:
"Verujete li da je svako onaj ko se oženi u petak čitavog života nesrećan?"
"Naravno da verujem" odgovori Šo,"A zašto bi petak bio izuzetak?"
* *Poznata dama reče Šou da je najpametnije da se muškarac i žena rano venčaju.Tada se Šo gorko osmehnu i reče:"Nažalost ja imam drugačije mišljenje.Kada se žena opameti,počne da misli kako bi se udala,a kada se muškarac opameti,on je već oženjen."
* *Mlada ,lepa glumica pisala je satiričaru pismo u kojem je izrazila želju da sa njim ima dete,koje bi po njenom mišljenju bilo vanredno,jer bi nasledilo njenu lepotu i piščevu duhovitost.Šo je međutim vrati u stvarnost jednom jedinom rečenicom:" A šta ako dete bude glupo kao vi,a lepo kao ja?"
* *Šo poveri mladom novinaru nekoliko podataka o svom budućem delu.Zatim mu reče:
" Da vam ispričam sadržaj komedije koju sam upravo napisao.PRVI ČIN: Muž upita:"Da li me voliš?" Žena odgovori:"Obožavam te."DRUGI ČIN: Muž pita "Da li me voliš?" Žena odgovori:"Obožavam te."TREĆI ČIN: Muž pita "Da li me voliš?" Žena odgovori:"Obožavam te." Zavesa."
"Divno" zbunjeno zajeca novinar " Ali izvinite gde je tu zaplet?"
"Zaplet" ,Odgovori Šo "Zaplet je u tome što u sva tri čina glumi ista žena,dok je u svakom činu drugi muž."