Hoce li neko stvarno da se druzzi sa nama iz 60 i neke...

treba mi neka nova ideja za ukrasavanje uskrsnjih jaja.... :-D

54497,1171815411,1.jpg

Alexanna:
evo...nadji crveni luk...bas bas crveni..ne zuti...bobo..boja je neprevazidjena..nadji metalno pero,ugrej ga i namoci u vosak i crtaj...a onda skuvaj u lukovini :-D

Tako je moja baba Olga ukrasavala uskrsnja jaja i to su stvarno bila najlepsa......
a ona je i bas lepo crtala, a ima i ona fora sa detelinom i zenskom carapom......
zalepis detelinu za jaje pa u carapu i kad se ofarba skines...
postao sam prava domacica nema sta............... ;)

alzo:
Tako je moja baba Olga ukrasavala uskrsnja jaja i to su stvarno bila najlepsa......
a ona je i bas lepo crtala, a ima i ona fora sa detelinom i zenskom carapom......
zalepis detelinu za jaje pa u carapu i kad se ofarba skines...
postao sam prava domacica nema sta............... ;)
Bravo Alzo, bas si me prijatno iznenadio!
Evo još jednog recepta: Sasvim sitno na dasci iseckati koru belog i crnog luka, ali sasvim sitno. Jaje ukvasiti pa uvaljati u tu seckanu masu a zatim u unihop, pa koncem sve zavezati i staviti u hladnu vodu da se kuva a zatim prebaciti u farbu (obe tečnosti da budu vruće da ne bi dolazilo do pucanja jaja. Izvaditi i odmah makazama iseci čarapu i sa malo vate natopljene u mast ili zejtin ocistiti kore luka sa jajeta. Dobićete predivno ofarbana jaja (naročito su lepa plava, zelena i ljubičasta) koja izgledaju kao da imaju mermerne šare. Nisam probala ali bi verovatno mogla da se doda i kora ljubičastog luka. Uživajte u farbanju! Ljubim vas! :D

Back