HLEB NAŠ...

Goscica:
Espanol:
Bez iznenađenja, ovaj začinjeni, zdrav i ukusan hleb jako je popularan u nekim delovima Italije i Francuske. Za količinu za koju dajem recept potrebne su dve nove najobičnije glinene saksije za cveće.
Materijal:

- 500 gr. brašna
- 40 gr. kvasca
- malo više od 1 dl. mlakog mleka
- 2 glavice luka
- 1 kašika šećera
- 1 čen belog luka
- 50 gr butera
- 2 jaja
- malo nastruganog oraščića
- 1/2 kašičice sušenog ruzmarina
U prosejano brašno dodajte mleko, kvasac i šećer i zamesite kvas koji treba da raste oko 15 minuta. Za to vreme sitno naseckati crni luk, zgnječiti čen belog luka, rastopljeni buter umutiti sa jajima, ruzmarin usitnite (najbolje u avanu) i sve to dodati naraslom testu. Sve dobro umesiti i ostaviti da miruje oko pola sata. Saksije iznutra namazati uljem ili buterom, napuniti testom i pokrivene krpom ostaviti da rastu još 20 minuta. Pred pečenje vrh premazati vodom i posuti susamom. Rernu zagrejati na 190 stepeni i na donjoj pregradi peći oko 40 minuta. Obavezno staviti plitki sud sa vodom na dno rerrne (važi za sve hlebove i testa). Rezultat je na fotografiji.

Hleb%20iz%20saksije.jpg
E, znas sta - čudooooo si!!! Samo da znas da si mi ulepsao dan sa ovim saksijama, kome bi to palo na pamet :?: Ovih dana ih kupujem, i zanima me izraz lica prijatelja kad pred njih budem iznela saksije sa hlebom :lol: Reci mi samo koja veličina saksija :?: :lol:
Za novog člana koji ne veruje u saksije dižem ponovo ovaj hleb, uz savet da malo protrči po ovom postu. Svašta se nađe! :wink:

Goscica:
smeh:
Inače, uopšte ne sumnjamo u to da si "slučajno" digao baš taj post u kome Goscica najavljuje kupovinu saksija i pravljenje 'leba. 8)
Grrrrrrrrrrrrrrrrrr :twisted: Nema mi druge nego u utorak pravac - Kalenic pijaca (ponedeljkom ne rade)Krvi mi se napio sa tim saxijama :roll: :P
Ma di bi ja tako uvaženoj članici? Samo se ne primećuje kad neki drugi ovde "buškaju"! :wink: :lol:

sanja:
Goscica:
smeh:
Inače, uopšte ne sumnjamo u to da si "slučajno" digao baš taj post u kome Goscica najavljuje kupovinu saksija i pravljenje 'leba. 8)
Grrrrrrrrrrrrrrrrrr :twisted: Nema mi druge nego u utorak pravac - Kalenic pijaca (ponedeljkom ne rade)Krvi mi se napio sa tim saxijama :roll: :P

oces da se nadjemo na kalencu, pa da svi kupujemo saksije, mozda dobijemo bolju cenu? :lol: :lol: :lol:
A da skoknete do mene? Ja vec postigla bolju cenu! :wink:

smeh:
sanja:
Goscica:
smeh:

oces da se nadjemo na kalencu, pa da svi kupujemo saksije, mozda dobijemo bolju cenu? :lol: :lol: :lol:
A da skoknete do mene? Ja vec postigla bolju cenu! :wink:
Moze! :D

smeh:
Dogovoreno!
Nego... ja danas mesila onaj lepi hleb sa pšenicom i medom...
Ne da je dooobar! :lol: :lol: :lol:
Oduševila sam se... mada, da budem iskrena - nisam ni sumnjala :wink: :lol:
Ovde se samo smeh razbija praveći hlebove! Izvesne članice (ne bih pominjao imena) samo prete i večito su u fazi NABAVKE materijala i opreme... :wink: :lol: :lol:

Danas opet mesila onaj MOJ hleb.Ovaj put sam stavila jos vise i mekinja i susama i smenki suncokreta.Ma ne da je ispao lebac ljudi, nego sta da vam pricam... :lol: Mozda uskoro padne i fotka (kupila data kabl, ali ima nekih problema, no, sredicemo uskoro!)

smeh:
Espanol:
Goscica:
Danas opet mesila onaj MOJ hleb.Ovaj put sam stavila jos vise i mekinja i susama i smenki suncokreta.Ma ne da je ispao lebac ljudi, nego sta da vam pricam... :lol: Mozda uskoro padne i fotka (kupila data kabl, ali ima nekih problema, no, sredicemo uskoro!)
Baš lepo. A saksije? :lol: :lol: :lol:
A recept? :wink:
:twisted: Pa pogledaj na Šta ste danas jeli :roll:

Goscica:
smeh:
Espanol:
Goscica:
A šta će na šta ste danas jeli umesto na hlebu? :evil: :evil: :evil:

Espanol:
Goscica:
smeh:
Espanol:
Goscica:
A šta će na šta ste danas jeli umesto na hlebu? :evil: :evil: :evil:
Bolje da ćutim jerbo će biti i 6, 7, 8 dan :? :roll:

Back