Espanol
Poznat
- Poruka
- 8.305
Sve je to lepo, nego nema nam Goščice sa izveštajem o saxijama i ONOM `lebu?
:wink:
:wink: Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
:wink: Eh, te tetke...miamilanche:znam i ja da nije isto ali ovo prvo je mnogo pipavo
Moja tetka ih je svojevremeno pravila ( onda kad se zaljubila u tecu ) tanke oko 3mm i pekla na masnom papiru mmm. Ja normalno nesmem da pipnem - to je za gosta jelte. Dodje onda teca, krene da cvrkuce, tetka prevrce oci a ja navalim na perece i slistim ih za minut, i dok oni vide sta je bilo pojede vuk magarca tj milance perece
probao ja jednom i posle pete perece oterao sve u wc solju :x , tetka nece da ih pravi kaze mi da nisam normalan ko ce da se za***va sa tim - j***a vec 25 godina u braku, a teca mi dobar covek nece da lupi sakom o sto i eto tako ja vise neokusam perece one prave sa masnog papira kakve je samo tetka znala da napravi
:wink:Pa jel gotovo više? Gde je izveštaj?smeh:Ide tetka nešto da mesi!:wink:
Ma znam ja da teča ne bi bio na odmet! Ali nikako da se pojavi, pa reko' možda to zbog postojećeg rezona i prioriteta... (to se kao tešim ja) :wink:www mira:Halo tetka, ovde druga tetka.Doduše samo jednoj osamnestogodišnjakinji.Mislim da jedan "teca" ipak ne bi bio na odmet.Bar da ide u kupovinu![]()
Usput evo jednog recepta pošto voliš mak i susam( tu smo iste)
FRCOKLE
Potrebno je: 2 čaše od jogurta ulja,2 čaše od jogurta belog vina,
2 kašičice soli,2 kesice praška za pecivo, 1 kg brašna i još malo ako treba. Zamesiti lepo mekano testo da se ne lepi za ruke. Podeliti ga na 3 dela. Svaki deo razvući na debljinu olovke. Gornju stranu premazati sa umućenim belancetom i posuti mak
u zrnu. Okrenuti pa donju stranu premazati sa umućenim žumancetom i posuti susamom. Seći na štapiće dužine koju želite i svaki štapić uvrnuti i ređati u podmazan pleh.
Peći oko 20-tak minuta na 200 stepeni
smeh:Ma znam ja da teča ne bi bio na odmet! Ali nikako da se pojavi, pa reko' možda to zbog postojećeg rezona i prioriteta... (to se kao tešim ja) :wink:www mira:Halo tetka, ovde druga tetka.Doduše samo jednoj osamnestogodišnjakinji.Mislim da jedan "teca" ipak ne bi bio na odmet.Bar da ide u kupovinu![]()
Usput evo jednog recepta pošto voliš mak i susam( tu smo iste)
FRCOKLE
Potrebno je: 2 čaše od jogurta ulja,2 čaše od jogurta belog vina,
2 kašičice soli,2 kesice praška za pecivo, 1 kg brašna i još malo ako treba. Zamesiti lepo mekano testo da se ne lepi za ruke. Podeliti ga na 3 dela. Svaki deo razvući na debljinu olovke. Gornju stranu premazati sa umućenim belancetom i posuti mak
u zrnu. Okrenuti pa donju stranu premazati sa umućenim žumancetom i posuti susamom. Seći na štapiće dužine koju želite i svaki štapić uvrnuti i ređati u podmazan pleh.
Peći oko 20-tak minuta na 200 stepeni
I baš hvala za ovaj recept! Jela sam te štapiće ("burgije" krstiše ih neki klinci)), super su i lepo izgledaju, čak mislim da smo negde i imali recept, ali nisam nikad pravila, a recept se negde izgubio!
Šta ti je pravi čovek na pravom mestu! :wink:
ops: gigule:Ja se ubacujem samo nešto...da se pohvalimops:
Moj je muž za vikend gledao Džejmija Olivera (Espanol nemo se nerviraš) i onako inspirisan pita me da li imamo kvasac u kući...Juče,ustala sam malo kasnije jer mi nije bilo dobro a kad ono,moj muž vadi hlepčiće iz rerne! Danas je pekao kifle.
Znam znam sramota me je što to ja nisam napravila...
Sada znate ko je u našoj familiji bolja polovina!
Eh, ti Banaćani...smeh:Blago tebi! :wink:

gigule:... www miro,ma jesam...hvalila sam i hleb i majstora! Najslađe što umem!
Rađa li se ovde neka zavera protiv jadnih muških osoba? gigule:... www miro,ma jesam...hvalila sam i hleb i majstora! Najslađe što umem!
Obozavam susam (za razliku od kima :x )!Slažemo se potpuno... i u jednom i u drugom. :wink:Goscica:evo da i ja pohvalim gigulinog muza i da vam kazem da takodje volem one frcokle ili kako ih vec zovete, a i cesto sam ih pravila....eto..uh...Obozavam susam (za razliku od kima :x )!
smeh:Slažemo se potpuno... i u jednom i u drugom. :wink:Goscica:evo da i ja pohvalim gigulinog muza i da vam kazem da takodje volem one frcokle ili kako ih vec zovete, a i cesto sam ih pravila....eto..uh...Obozavam susam (za razliku od kima :x )!

... i ostavi kao slučajno uključen kompjuter na stranicu sa sve fotkom...gigule:oću oću neg šta ću!![]()

Nisam zadovoljan! :wink: Takav kulinar bez osnovnog šteka?smeh:A izrada gorepomenutog deluje vrlo jednostavno (kao i sve prave stvari!).
da imam lisnato testo na zalihama, odmah bih se preselila u kujnu!![]()