ХИТНО ЗАБРАНИТИ НКПЈ !

Сад ти мени реци колико је људи умрло од глади пре револуције а колико после и колико је уопште трајао грађански рат у Русији?
Финансијера знам, то не треба, то су они који дају паре Чеди а не теби.

Revolucija 1917-1923

Uzroci:

Narastajuće nezadovoljstvo radnika i vojnika je izazvalo učine nemire tokom nekoliko dana jula, kojio će postati poznati kao Julski dani. Ove nemire je izazvala junska ofanziva protiv Nemačke, u kojoj je ministar rata Aleksandar Kerenski poslao rusku vojsku u veliki napad, koji je na kraju odbijen. Julske dane je takođe izazvao bes radnika zbog njihovog ekonomskog položaja. Grupa od 20.000 naoružanih mornara iz Crvenog Krondaštada je umarširala u Petrograd i zahtevala da sovjeti preuzmu vlast. Prestonica je bila bez odbrane tokom dva dana. Nakon gušenja nemira, vlada je okrivila boljševike za podstrekivanje pobune i mnoge boljševičke vođe, uključujući Lenjina i Grigorija Zinovljeva, su bili primorani da se kriju. Iako je Boljševička partija radila polu-legalno tokom jula i avgusta, njen položaj na krajnjoj levici je konsolidovan. Radikalni anti-ratni socijal-demokrati, kojima su se početkom godine pridružili mežrajonci, su se stopili sa boljševicima u avgustu. Mnogi od njih, posebno Trocki, Jof i Konstantin Jurenev će se pokazati vitalnim za boljševičko preuzimanje Petrograda.
Kornilovljeva afera je bila još jedan katalizator za revoluciju. Aleksandar Kerenski, koji je držao položaje i u Privremenoj vladi i u Petrogradskom sovjetu, je verovao da mu je neophodan poverljiv vojni zapovednik. Međutim, nakon imenovanja, Lav Kornilov je video priliku da sa svojim vojnicima osvoji grad i sam preuzme vlast u Petrogradu. Kada je Kerenski shvatio šta se dešava, uspaničio se, a boljševička Crvena garda se ponudila da odbrani grad. Kerenski je čak toliko bio siguran u njih da im je dao oružje. Kornilovljevi vojnici na kraju nisu ni pokušali da osvoje grad, pošto ih je delegacija vojnika koji su branili grad ubedila da se zaustave na železničkoj stanici, protivno željama njihovog komadanta. Međutim, ovo je bila velika prekretnica prema Oktobarskoj revoluciji. Boljševici su smatrani za branioce grada i podrška im se veoma uvećala, a podrška Kerenskom i Privremenoj vladi je opala. Nakon Kornilovljeve afere, ugled Kerenskog je bio "nepovratno pokvaren". Boljševici su postali najjača grupa u Petrogradskom sovjetu početkom septembra 1917, dok je Trocki postao predsednik Sovjeta

Sto se gladi tice i umiranja,ne znaju se tacni podaci o umiranju usled izgladnelosti pod ruskim Carem i njegovim prethodnoicima,ali zajedno sa kapitalistickim zlocinima po ll sv ratu ta brojka prelazi i 300-400 miliona ljudi.

Carska Rusija+USA=visemilionske zrtve ratova,gladi,bolesti kao produkta kapitalizma...

Zrtve Staljinove cistke oko 600 000(Usvojila ruska duma 2003) sa izmenama za vreme vladavine Putina.Ipak je G.Putin korektan covek.:wink:Naravno ne poricem da je bilo i nevinih zrtava.

Како то да су Русија и САД у истом кошу?
Лењин не да се није крио него није ни био у Русији у том периоду.
Него, колико је трајао грађански рат, сем датума у наслову ни слова али свог ниси написао.

Како то да су Русија и САД у истом кошу?
Лењин не да се није крио него није ни био у Русији у том периоду.
Него, колико је трајао грађански рат, сем датума у наслову ни слова али свог ниси написао.

Rusija i USA su u istom kosu samo onda kada je Rusija bila zatrovana kapitalistickim i feudalnim uredjenjem,a reformu je nacinila posle oktobarske revolucije.Postojeca politika i ona posle revolucije su sasvim zadovoljavajuce(uz jedan mracan period za vreme Gorbacova i pijandure Jelcina).Zlocini se u tom smislu ne razlikuju od onih amrickih.

Jel sam ja to na casu istorije?Koristio sam pomocna sredstva jer se KOMUNISTI bore kao i u zivotu na 100 strana protiv svih antikomunista:Tebe,Dikana.seville,...kurte... murte...
Kada bi ja samo pisao tebi,da ti dokazem istinu(koju ti negiras jer si pristrasan),ja ne bi imao vremena ni do WC-a odem kada mi se pripisa.:-D

Zato ajde ti meni reci gde je Lenjin bio i otkri mi tajnu o zlim masonima preobucenim u komuniste.Lenjin bese po vasoj "objektivnoj" istoriji isto bio neki placenik i "dosao" je u nekom vagonu.:lol:

Хоћеш да кажеш да су и САД федерација феудалистичких држава?!

Нисам ја антикомуниста по дифолту, то ми ништа не би значило у животу, бити против ссамо једног зла а не априори против зла је ништа. Ти сам себе бацаш у нонсенс, пази само шта си написао у овом пасусу, па дете би боље срочило:

Rusija i USA su u istom kosu samo onda kada je Rusija bila zatrovana kapitalistickim i feudalnim uredjenjem,a reformu je nacinila posle oktobarske revolucije.Postojeca politika i ona posle revolucije su sasvim zadovoljavajuce(uz jedan mracan period za vreme Gorbacova i pijandure Jelcina).Zlocini se u tom smislu ne razlikuju od onih amrickih

Званична историја, па чак и руска, напомиње да је Лењин пропусти кључне моменте и отуда сукоб између њега и Троцког. Неки тврде да је био у Паризу, неки у Женеви, али сви па и Руси износе чињеницу да није био у Русији нити да је сама револуција имала неки унапред планирани ток него је стихијски од случаја до случаја. Отуда толики терор потоње совјетске власти која је сваки сумњиви покрет руке или уха строго санкционисала, знају како су дошли на власт па да се не деси исто.

Итд...

Хоћеш да кажеш да су и САД федерација феудалистичких држава?!

Ne,nego mi ti sam to pripisujes.Koliko je feudalizam u Rusiji bio los,toliko je i americki kapitalizam podjednako bio odvratan.

Нисам ја антикомуниста по дифолту, то ми ништа не би значило у животу, бити против ссамо једног зла а не априори против зла је ништа. Ти сам себе бацаш у нонсенс, пази само шта си написао у овом пасусу, па дете би боље срочило:

Ko je pametan on ce da shvati,ma sta ja napisao ovde.A ne kao ti da se pravis kako nisi razumeo.Ipak si ti to shvatio,cim imas potrebu da mi odgovoris na izjednacavanje feudalizma u Rusiji i liberanog kapitalizma u USA.

Званична историја, па чак и руска, напомиње да је Лењин пропусти кључне моменте и отуда сукоб између њега и Троцког. Неки тврде да је био у Паризу, неки у Женеви, али сви па и Руси износе чињеницу да није био у Русији нити да је сама револуција имала неки унапред планирани ток него је стихијски од случаја до случаја. Отуда толики терор потоње совјетске власти која је сваки сумњиви покрет руке или уха строго санкционисала, знају како су дошли на власт па да се не деси исто.

Ma sta mi naprica...:roll: Cija je to verzija price?Jel od onih ostataka belogardejaca i monarhista koji nemaju nikakvu snagu u ruskoj dumi.Mislis li da se neko osvrce na istoriju Rusije pre Crvenog Oktobra...NE!To se iskljucivo uci u istorijskim udzbenicima kao deo davno zaboravljene proslosti.
Rus kaze ovako detetu:"Vidis sine ovako je bilo nekada-eksploatacija i ropstvo,a onda se desio Crveni Oktobar...".:wink:

Idi propagiraj taj monarhizam u Moskvi,pa ces da budes izopsten iz svih diskusija.

Sto se gladi tice i umiranja,ne znaju se tacni podaci o umiranju usled izgladnelosti pod ruskim Carem i njegovim prethodnoicima,ali zajedno sa kapitalistickim zlocinima po ll sv ratu ta brojka prelazi i 300-400 miliona ljudi.

Carska Rusija+USA=visemilionske zrtve ratova,gladi,bolesti kao produkta kapitalizma...

Zrtve Staljinove cistke oko 600 000(Usvojila ruska duma 2003) sa izmenama za vreme vladavine Putina.Ipak je G.Putin korektan covek.:wink:Naravno ne poricem da je bilo i nevinih zrtava.

ahahahahahahahaha 600 hiljada kazhesh?
ahahahahaha
da nije tužno bilo bi smešno.
a na drugoj strani, ni manje ni vipše ngo 400 miliona. de ih samo nadje

neam svrhe raspravljati se, kad je, čak i na komunjarskom tijanićevom rts-u pre par dana bio snimak kako Putin polaže venac Staljinovim žrtava govoreći o 4 miliona žrtava (a ni to nije tačno, ali mora veliki krmak Tijanić da smanji).

kakva glupost 600 hiljada zaista uvredljivo po svaki normalan um i velika uvreda za prosečnog rusa čijis u preci patili.

ahahahahahahahaha 600 hiljada kazhesh?
ahahahahaha
da nije tužno bilo bi smešno.
Onda se ti smej Ruskoj Dumi koja je to usvojila.

a na drugoj strani, ni manje ni vipše ngo 400 miliona. de ih samo nadje
Amerika je direktno odgovorna za zrtve u l i ii sv. ratu koje iznose par miliona ljudi.E sad ajmo dalje...

Zahvaljujuci ratovima u latinskoj americi koje je USA zakuvala indirektno je stradalo jos 10-15 miliona

Onda rat na korejskom poluostrvu isto par miliona...

Onda umesanost u rat sa islamskim zemljama,Vijetnam...ma bre ni ja vise ne znam u kojim sve ratovima nije ucestvovala USA i njeni Evropski sateliti.Kada se sve to sabere sa vremenskih nepogodama,bolestinama i globalnim zagadjenjima zahvaljujuci kapitalistimu,broj covece nije ni 400...

BROJ JE BRE 500 -600 MILIONA...8) USA i evropski kapitalisti su odgovorni za ceo biljni i zivotinjski svet koji je izumr'o(za celu floru i faunu).

neam svrhe raspravljati se, kad je, čak i na komunjarskom tijanićevom rts-u pre par dana bio snimak kako Putin polaže venac Staljinovim žrtava govoreći o 4 miliona žrtava (a ni to nije tačno, ali mora veliki krmak Tijanić da smanji).

kakva glupost 600 hiljada zaista uvredljivo po svaki normalan um i velika uvreda za prosečnog rusa čijis u preci patili.

Ne vidim da se nesto zale u Volgogradu(bivsem Staljingradu),jer traze da se gradu vrati staro ime pod Staljinom.A podaci na RTS-u su falsifikovani,jer ipak sam ja siguran da je Duma usvojila cifru od 600 000,a ti to vidi sa njima.Posalji pismo Dumi i zali se.

zvezdarac81:
***** i fabrike i mostove i sve sto su doneli komunisti kada cemo zbog njih da se karamo sa sqiptarima jedno 100 god. Da ne govorim kako su nas "braca" izmuzla pa kad nije moglo vise onda hoce u nezavisnost i EU. Ne daj boze vise nikad Jugoslavije Srbiji................

Da nije bilo tih fabrika i mostova,ti bi danas skupljao karton kao Cigani.Vidis bre da su ovi danas nesposobni bar da odrzavaju ono sto su komunisti napravili.To su sve lezilebovici...

NKPJ slavi Oktobarsku revoluciju 31. oktobar 2007. | 21:55 | Izvor: B92 Beograd -- Svečanom akademijom večeras je u Beogradu obeleženo 90 godina od ruske Oktobarske revolucije.

U prisustvu svega 50-tak ljudi, svečanost je organizovala Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ). Iako pionira sa kapicama i marama odavno nema, novi komunisti ubeđeni su da njihovo vreme tek dolazi.

Intoniranjem internacionale, bivše jugoslovenske himne "Hej sloveni" i sovjetske himne, počela je svečanost povodom 90 godina od sovjetske oktobarske revolucije. Uz folklor, pesmu i govore kakvi se nisu čiuli gotovo dvadeset godina, članovi partije proslavili su devet decenija od najvećeg trijumfa u istoriji komunizma,

Novi komunisti veruju da budućnost pripada upravo njima i da je situacija u kojoj se nalaze poslednjih 15-tak godina - trenutan zastoj.

Vladimir Davidović, kao jedan od najmlađih članova partije kaže da je svesan da glasačko telo komunista polako izumire, ali veruje da će mladi, kako je rekao, “shvatiti da jedino komunisti imaju sta da im ponude”

"Svi ovi mostovi po kojima se vozimo napravljeni su u tom peroidu, sve ove fabrike koje gospoda kapitalisti prodaju napravljene su u nase vreme, svi domovi zdravlja, bolnice putevi napravljeni su u naše vreme, a pogledajmo šta je napravio naš kapitalizam danas. Ništa. Samo zna da prodaje, a da pravi malo teže", navodi Davidović.

Jedan predstavnik kubanske ambasade, nekoliko mladih anarhista i jedan ruski državljanin bili su u publici na svečanosti.

Oktobarska revolucija je prva marksističko-komunistička revolucija u istoriji. Predvodio ju je Vladimir Ilič Lenjin, a zvanično se obeležava 7. novembra, na dan kada su revolucionari zauzeli carski Zimski dvorac, centar valsti dotadašnjeg vladara Rusije cara Nikolaja Drugog.

Iako su tekovine oktobarske revolucije danas potpuno zapostavljene, u svetu i dalje postoji oko 1,5 milijardi ljudi koji i dalje žive u komunizmu, od čega je najveći broj u Kini.

Док Путин најављује расписивање референдума за уклањање балсамованог леша Лењина и измештање на гробље где му је и место, док Путин одаје почаст невиним жртвама Стаљина и стаљинизма - ОВДАШЊИ БОЛЕСНИЦИ СЛАВЕ НАЈВЕЋЕ ЗЛОЧИНЦЕ У ИСТОРИЈИ ЧОВЕЧАНСТВА УНАЗАД 2000 ГОДИНА - па ово је невероватно!!!
Треба их забранити!

Kako svega 50?
Verovatno su ostaki bili sprečeni..

***** i fabrike i mostove i sve sto su doneli komunisti kada cemo zbog njih da se karamo sa sqiptarima jedno 100 god. Da ne govorim kako su nas "braca" izmuzla pa kad nije moglo vise onda hoce u nezavisnost i EU. Ne daj boze vise nikad Jugoslavije Srbiji................

Kako su pravili ružne mostove bolje i da nisu.

Umesto Brankovog mosta bio je predivni lančani most-ponos Beograda
resizeofmostaleks2qj1.jpg

starimostlv9.jpg

Brankov most
brankovmosted8.jpg

Pančevački most, nekad mnogo lepši od današnjeg
5pancevackimostcg9.jpg

Terazije nekada u alejama i fontanama
terazije9qu7.jpg

Stari dvor, odnosno današnja Skupština grada, behu nekad predivne zgrade, zaokružen prostor,
aleje, vrtovi......
dvorwj3.jpg

starikonakvy7.jpg

Železnička stanica, i stara pošta (prava lepotica) a danas:(
postaizeleznickastanicana5.jpg

srusenapostavb4.jpg

Komunistički urbanisti naružiše Beograd
Ostaše nam samo ove crno-bele fotografije:cry:

LJudi sta se bavite njima,oni su mahom grupa staraca,koja svoju politiku svodi na proslavljanje raznih datuma.Nema tu revolucionarnog potencijala.oni su pre svega reakcionarni,sto potvrdjuje njihovo poslednje saopstenje gde navode da podrzavaju Kostunicu.Komunisti,ma dajte,to su budale.

Anarhisti su kretencine na kvadrat.Gde je to anarhizam mogao da funkcionise?

Nigde! To je gomila klinaca,sa vilama na Dedinju i Zvezdari koji su danas levicari,a sutra karaju ***** po fancy klubovima i slusaju disco muziku...:mrgreen:

Ti ne iznosis argumente.O kretencinama mozemo do sutra,dovoljno je da postavis ovde govore ludog Kitanovica(inace dozivotnog genseka NKPJ)pa ce se ljudi sami uveriti o idiotizmu tih ljudi,naravno ono normalni.Desnicari se mozda cak i sloze sa njim.NKPJ je u sustini "cetnicka" partija.NEMA VEZE SA KOMUNIZMOM a ljudi su totalno politicki zatucani i konzervativni.Prvo su podrzavali rezim Milosevica,onda im je bio blizak Seselj,danas je to Kostunica.Pa kakve to veze ima sa komunizmom?

Ti ne iznosis argumente.O kretencinama mozemo do sutra,dovoljno je da postavis ovde govore ludog Kitanovica(inace dozivotnog genseka NKPJ)pa ce se ljudi sami uveriti o idiotizmu tih ljudi,naravno ono normalni.Desnicari se mozda cak i sloze sa njim.NKPJ je u sustini "cetnicka" partija.NEMA VEZE SA KOMUNIZMOM a ljudi su totalno politicki zatucani i konzervativni.Prvo su podrzavali rezim Milosevica,onda im je bio blizak Seselj,danas je to Kostunica.Pa kakve to veze ima sa komunizmom?

Navedi mi to saopstenje ovde gde podrzavaju Kostunicu i na osnovu cega si to zakljucio.Dakle, ajde nije ti valjda tesko da kopiras.Desnica nema veze sa komunistima iz NKPJ-a.

Da su podrzavali Milosevica je jasno kao dan ,kao i mnogi drugi- KOMUNISTICKE PARTIJE PO EVROPI: CPRF(Rusija),CPR(Italija),KKE(Grcka)... Milosevic je bio socijalista(i nije imao nikakve veze sa Cetnicima),pa i pored toga sto su neki njegovi levicarski stavovi bili blazi u odnosu na one komunisticke,komunisti su ga smatrali za borca protiv imperijalizma.Seselj nikada nije bio ni u kakvoj prici sa NKPJ-om,mada koliko je Seselj uopste desnicar...:roll:

Dakle daj mi to saopstenje o odnosu Kostunica-NKPJ...:wink:(kopiraj ovde i ne postavlja mi linkove)...

Tvoj problem je sto mislis da je samo "radikalna levica" autenticna levica...E pa nije drugar!Pokazi da si demokrata pa uvazi stav i drugih levicara.Znas li ti kad cete vi iz ASI-ja i Partije Rada da izvedete revoluciju sa takvim kretenskim stavovima?

Nikad!

Zatoi sto nemate meru,a svi ostali komunisti su svesni da ste vi samo na recima revolucionari,a ja mogu da se kladim da sam izveo vise akcija od tebe na ulici iako nisam "radikalni levicar"...:wink:

Branko Kitanović je rekao da NKPJ podržava politiku Demokratske stranke Srbije i premijera Vojislava Koštunice u vezi sa Kosovom, ali je ocenio da Koštunica "igra dvojnu igru, jer hoće u Evropsku uniju a neće u NATO, a to ne može, jer su Evropska unija i NATO sijamski blizanci".

Evo ti citat iz Blica.

Te partije sto navodis su sve odreda sovinisticke i vreme ih je pregazilo,takoreci na smetlistu su istorije bas kao i NKPJ.KPRF je saradjivala sa nacionalboljsevicima,bas komunisticki.Milosevic je najobicniji sovinist,a ne levicar.Politika NKPJ prema Kosovu je reakcionarna i na liniji fasizma,a ne internacionalizma.Sramota kakvi se ljudi danas nazivaju komunistima.

Navedi mi to saopstenje ovde gde podrzavaju Kostunicu i na osnovu cega si to zakljucio.Dakle, ajde nije ti valjda tesko da kopiras.Desnica nema veze sa komunistima iz NKPJ-a.

Da su podrzavali Milosevica je jasno kao dan ,kao i mnogi drugi- KOMUNISTICKE PARTIJE PO EVROPI: CPRF(Rusija),CPR(Italija),KKE(Grcka)... Milosevic je bio socijalista(i nije imao nikakve veze sa Cetnicima),pa i pored toga sto su neki njegovi levicarski stavovi bili blazi u odnosu na one komunisticke,komunisti su ga smatrali za borca protiv imperijalizma.Seselj nikada nije bio ni u kakvoj prici sa NKPJ-om,mada koliko je Seselj uopste desnicar...:roll:

Dakle daj mi to saopstenje o odnosu Kostunica-NKPJ...:wink:(kopiraj ovde i ne postavlja mi linkove)...

Tvoj problem je sto mislis da je samo "radikalna levica" autenticna levica...E pa nije drugar!Pokazi da si demokrata pa uvazi stav i drugih levicara.Znas li ti kad cete vi iz ASI-ja i Partije Rada da izvedete revoluciju sa takvim kretenskim stavovima?

Nikad!

Zato sto nemate meru,a svi ostali komunisti su svesni da ste vi samo na recima revolucionari,a ja mogu da se kladim da sam izveo vise akcija od tebe na ulici iako nisam "radikalni levicar"...:wink:

Upravo sam ti naveo saopstenje.O vasoj revolucionarnosti necu da pricam,vi ste prosto izlapeli mentoli.
Vi bolje da se vise ne reklamirate,bruka ste bre ziva za rev.pokret.Samo trunete u prostorijama u Nemanjinoj i nos odatle ne promolite.Vi ne priznajete raspad SFRJ,SSSR.Da li si ti svestan koliko to kretenski zvuci.Da li ti bre uopste poznajes istorijski materijalizam?

Branko Kitanović je rekao da NKPJ podržava politiku Demokratske stranke Srbije i premijera Vojislava Koštunice u vezi sa Kosovom, ali je ocenio da Koštunica "igra dvojnu igru, jer hoće u Evropsku uniju a neće u NATO, a to ne može, jer su Evropska unija i NATO sijamski blizanci".

Evo ti citat iz Blica.

Te partije sto navodis su sve odreda sovinisticke i vreme ih je pregazilo,takoreci na smetlistu su istorije bas kao i NKPJ.KPRF je saradjivala sa nacionalboljsevicima,bas komunisticki.Milosevic je najobicniji sovinist,a ne levicar.Politika NKPJ prema Kosovu je reakcionarna i na liniji fasizma,a ne internacionalizma.Sramota kakvi se ljudi danas nazivaju komunistima.

Ako NKPJ i Kostunica imaju indenticne stavove povodom Kosova,ne znaci da saradjuju.Mislim da si preskocio ovaj deo koji sam podebljao,a on svakako objasnjava neke stvari.Dakle ne ocrnjujte ljude i partije na osnovu nekih zajednickih stavova koje imaju,a koji opet nemaju veze sa levicarsko/desnicarskom ideologijom.Pitanje Kosova i njegovog statusa mora da bude ujednacen za sve.

Jer pazi ovako:

Ja tebe po tom istom kriterijumu koji si naveo, mogu da optuzim da nisi levicar nego liberalani-kapitalista,jer imas i ti i tvoja ASI indentican stav povodom Kosova sa stavom USA.

Internacionalizam povodom Kosova ce da se ostvari onda kada se steknu uslovi za tako nesto.Ja nemam nista protiv da granice u svetu ne postoje,ali sigurno da se ne zalazem da se to ostvari preko svetskih mocnika i njihove politike.Dakle odgovori mi konkretno da li postoji neki levicarski pokret na kosovu da bi ja ili bilo koji levicar podrzavao nezavisnost.

Tamo su najobicniji extremno-islamski(mada nisu ni to cim vole USA) sljam koji je saradjivao sa fasistima u ll sv ratu,a sada sa EU silama.

Partije kao sto su KKE,CRPF,CRR i ostale imaju svoju internacionalu i svakim danom sve vise pristalica...:wink: Izgleda da ne pratis medjunarodnu politicku scenu.

Nikad!

Zato sto nemate meru,a svi ostali komunisti su svesni da ste vi samo na recima revolucionari,a ja mogu da se kladim da sam izveo vise akcija od tebe na ulici iako nisam "radikalni levicar"...:wink:

Види овог СеСеСеРа - "револуционар":lol::lol::lol:......море, за вас су добре батине, ништа друго.......

Сера-револуција........ахахаха..........

Back