FDDD
Veoma poznat
- Poruka
 - 12.155

verovatno bi ti lokalci rekli da je Izrael nastao posle 2.sv.rataMoram da izađem da popijem pivo sa seljacima da bih čuo da Izrael nije nastao posle Drugog svetskog rata?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
verovatno bi ti lokalci rekli da je Izrael nastao posle 2.sv.rataMoram da izađem da popijem pivo sa seljacima da bih čuo da Izrael nije nastao posle Drugog svetskog rata?
Osim što previđaš činjenicu da je antisemitizam, nažalost, bio veoma raširen širom Evrope, pa i u Nemačkoj. Antisemitske predrasude o Jevrejima kao zlu harale su Evropom i nije ništa čudno što su i Nemci ,,imali nešto" protiv celog naroda. To su godine i godine, vekovi, širenja teorija o Jevrejima kao ovakvima ili onakvima.
S tim što je kod Nemaca bio još jedan momenat a to je da su Nemci pretrpeli rat i veliko poniženje; očajnički su tražili krivca za to, a onda se pojavio Hitler i rekao ,,Jevreji su za sve krivi" i na taj način sav bes i frsustracije naroda okrenuo ka njima. Fabrikovana je ta ,,mržnja", ona nije posledica nekakve ,,jevrejske zavere protiv Nemačke", pa onda njihova antisemitska mržnja se tumači kao ,,reakcija" na jevrejsko ,,protiv-nemačko delovanje". Ne, to nema veze sa tim. Mržnja o kojoj pričaš posledica je vekovnih antisemitskih predrasuda, stavova i uverenja duboko ukorenjenih u evropskoj istoriji i Hitlerovog, krajnje neosnovonaog, optuživanja Jevreja za poraz, poniženje i ekonomsku bedu Nemačke.
Ovaj tvoj argument je isto tako besmislen kao i kad bi neko rekao ,,eto, ne bi Hrvati ništa imali protiv Srba da ih ti Srbi nisu terorisali, znači Srbi su terorisali Hrvate i onda je eto, mržnja i ustaški genocid zapravo, hrvatska reakcija na velikosrpski teror nad Hrvatima". Eto, kao što ti ovako suptilno pravdaš nacističko antisemitsko ludilo, isto tako neko može da pravda ustaško antisrpsko ludilo. Na stranu sad što, naravno, nije tačno da su svi Nemci mrzeli Jevreje, kao što nije tačno ni da su svi Hrvati mrzeli Srbe. Na kraju, mržnja nekog prema nekom uopšte nije nikakav dokaz; mržnja često može biti krajnjje iracionalna, a nacistička mržnja prema Jevrejima je upravo takva- iracionalna i ludačka.
Na koji to način? Ko je Hitlera ,,naterao" da vodi agrsivnu politiku prema drugim narodima i državama i da širi svoj Rajh na račun drugih? Na koji način je Nemačka ,,gurnuta" u rat, možeš li pojasniti?
Ali mogao bi da izneseš činjenice koje su potkrepljene dokazima. Dakle?
Na koji način se Talmud primenjuje u, recimo, Saudijskoj Arabiji? Ili Iranu? Ili Severnoj Koreji? Baš me to živo zanima.
Da li bi mi mogao citirati taj Del iz Mein Kampf koji pominješ? Ne uspevam da ga pronađem.
Evo sad sam tražio, ali ni ja nisam našao. Dobro se sećam da sam to negde pročitao. Može biti da je citat u stvari iz knjige ,,Moj poredak sveta" koja se takođe prepisuje Hitler. Sad ću baš da pogledam i to pa ti javljam.Da li bi mi mogao citirati taj Del iz Mein Kampf koji pominješ? Ne uspevam da ga pronađem.
Hrišćanstvo nisu ,,nametnuli" Jevreji, već je ono uvedeno prvi put zvanično kada ga je Sveti Car Konstantin proglasio državnom religijom. Sveti Car Konstantin nije bio Jevrejin, a ni vernici hrišćani toga doba nisu biliisključivo sastavljeni od Jevreja. Da ne pominjem da je jedan dobar deo Jevreja (fariseji, sadukeji i njihovi sledbenici) odbacivali Hrišćanstvo i progonili hrišćane. Tako da ta priča o ,,jevrejskom nametanju" Hrišćanstva nema veze sa činjenicama.1. Nije nažalost već opravdanost. Jevreji vrše razno razne zločine u evropi u zadnjih dve hiljade godina. Prvo nasilno nametanje hrišćanstva, izazivanje razno raznih verskih ratova, pljačka kroz banke i kamate i sav stam prema ne jevreji da su psi, svinje i stoka, moralo je kad tad da im se obije o glavu.
Hrišćanstvo nisu ,,nametnuli" Jevreji, već je ono uvedeno prvi put zvanično kada ga je Sveti Car Konstantin proglasio državnom religijom. Sveti Car Konstantin nije bio Jevrejin, a ni vernici hrišćani toga doba nisu biliisključivo sastavljeni od Jevreja. Da ne pominjem da je jedan dobar deo Jevreja (fariseji, sadukeji i njihovi sledbenici) odbacivali Hrišćanstvo i progonili hrišćane. Tako da ta priča o ,,jevrejskom nametanju" Hrišćanstva nema veze sa činjenicama.
Ni verski ratovi opet nemaju veze sa Jevrejima, jednostavno izmišljaš stvari i povezuješ sa nečim sa čim one nemaju nikakve veze.
Ovo ostalo su klasične antisemitske nebuloze koje nemaju veze sa činjenicama. Nemaš nijedan dokaz za to što tvrdiš, nijedan jedini.
Nijer druga priča nego je isti koncept u potpunosti. Kako ustaše pravdaju genocid nad Srbima, isto ti tako pravdaš nacističke zločine prema Jevrejima. Isti je koncept.2. Hrvati su druga priča. To autošovinizam i kompleks niže vrednosti.
Aha, baš smo imali prilike to da vidimo. Naročito u agresivnoj politici koju je vodio prema okolnim državama i narodima.3. To je ono Hitler je kriv za sve. Gluposti. Hitler je prvi bio za mirna rešenja.
Koji su dokazi? Navedi jedan konkretan dokaz da su Jevreji, navodno, ,,nahuškali" nekog na Nemačku? Zapravo, ostale zapadne zemlje su bile vrlopopustljive pred Hitlerom, iz nespremnosti da uđu u noci rat, oni su ga puštali da se širi i mnoge su države žrtvovali njemu (Čehoslovačka, na primer).4. Jevreji su huškali druge narode u rat protiv Nemačke. Ako malo bolje pogledaš istoriju sam ćeš naći dokaze za to.
A ovo je odgovor na šta??5. Malo malo sankcije, malo malo pretnje bombardovanjem.
Dule ne laže. Jedino je moguće da sam nešto pomešao, ali ja ne lažem, niti imam potrebe za tim.Naravno da ne postoji. Dule laže kao po običaju.
Neozbiljno. Treba biti potpuno neupućen u proces nastanka jedne svetske religije da bi tvrdio ovako nešto.Prvo ga je ta budala car Konstantin prihvatio kada je odlepio, hrišćanstvo je jevrejska izmišljotina i prevara.
Nemaš nijedan dokaz za to.Naravno da verski ratovi imaju veze sa jevrejima i te kako. Nametanje hrišćanstva je bila prva uspešna realizacija jejvrejske zločinačke zavere.
Nijer druga priča nego je isti koncept u potpunosti. Kako ustaše pravdaju genocid nad Srbima, isto ti tako pravdaš nacističke zločine prema Jevrejima. Isti je koncept.
I o kakvomti autošovinizmu pričaš?
Aha, baš smo imali prilike to da vidimo. Naročito u agresivnoj politici koju je vodio prema okolnim državama i narodima.
Koji su dokazi? Navedi jedan konkretan dokaz da su Jevreji, navodno, ,,nahuškali" nekog na Nemačku? Zapravo, ostale zapadne zemlje su bile vrlopopustljive pred Hitlerom, iz nespremnosti da uđu u noci rat, oni su ga puštali da se širi i mnoge su države žrtvovali njemu (Čehoslovačka, na primer).
Tek kad se videlo da on ne planira da se zaustavi, objavili su mu rat.
A ovo je odgovor na šta??
Dule ne laže. Jedino je moguće da sam nešto pomešao, ali ja ne lažem, niti imam potrebe za tim.
Neozbiljno. Treba biti potpuno neupućen u proces nastanka jedne svetske religije da bi tvrdio ovako nešto.
Nemaš nijedan dokaz za to.
Naravno da je isti princip. Uzalud negiraš. I ista metodologija- težnja da se satanizuje, ocrni za sve i svašta optuži a onda i istrebi čitav jedan narod.1. Ne može da bude isti koncept jer su ustaše pokatoličeni samomrzeći Srbi. Dakle autošovinizam.
Nemaš nijedan dokaz za ovo. Ili ako imaš, izvoli? Jel su Rotšildi krivi što je Hitler anektirao Austriju, napadao teritorije, okupirao Čehoslovačku, okupirao tj. podelio Poljsku sa Sovjetima, itd?2, Sve države u evropi su pok kontrolom Rotšilda i Rotšildi su preko svojih agentura kroz propagandu i finansije huškali narode na rat obećavajuči im "slobodu", a zapravo su im nametali najgore ropstvo koje imamo danas.
Zato što je Islam, u samim svojim korenima, poprilično antijevrejski nastrojena religija. I to je razlog zašto mnogi muslimani (ne svi, naravno) mrze Jevreje. U mnogim islamskim zemljama (sem Osmanskog carstva) Jevreji su bili propganjani i ubijani, počevši od samog osnivača Islama, Muhameda, koji je naredio pokolj tri jevrejska plemena u Medini.3. Zašto onda u Iranu i Saudijsko Arabiji toliko "vole" javreje?
Nemaš nijedan dokaz za to.To je bila realizacija projekta na duže staze.
Naravno da je isti princip. Uzalud negiraš. I ista metodologija- težnja da se satanizuje, ocrni za sve i svašta optuži a onda i istrebi čitav jedan narod.
Dakle nacisti- ustaše. Što je i logično, ustaštvo i jeste jedan od oblika fašističke ideologije.
Nemaš nijedan dokaz za ovo. Ili ako imaš, izvoli? Jel su Rotšildi krivi što je Hitler anektirao Austriju, napadao teritorije, okupirao Čehoslovačku, okupirao tj. podelio Poljsku sa Sovjetima, itd?
Zato što je Islam, u samim svojim korenima, poprilično antijevrejski nastrojena religija. I to je razlog zašto mnogi muslimani (ne svi, naravno) mrze Jevreje. U mnogim islamskim zemljama (sem Osmanskog carstva) Jevreji su bili propganjani i ubijani, počevši od samog osnivača Islama, Muhameda, koji je naredio pokolj tri jevrejska plemena u Medini.
Nemaš nijedan dokaz za to.
На страну што се (по обичају) потпуно отишло од теме, али ово маркирано је ем нетачно ем неопјевана глупост.Hrišćanstvo nisu ,,nametnuli" Jevreji, već je ono uvedeno prvi put zvanično kada ga je Sveti Car Konstantin proglasio državnom religijom.
verovatno bi ti lokalci rekli da je Izrael nastao posle 2.sv.rata

Naravno da ne postoji. Dule laže kao po običaju.
4. Jevreji su huškali druge narode u rat protiv Nemačke. Ako malo bolje pogledaš istoriju sam ćeš naći dokaze za to.

problem nastaje onda kada trebam da objasnim svom detetu od 9 godina na njeno pitanje ko su Izraelci i kako je nastala ta država. i na kraju objašnjavanja, sasvim logičan dečiji zaključak " oni su dobili državu zato što su tamo nekada živeli pre dve hiljade godina?"Dakle, tvorevina savremenog sveta. Pa gde je onda problem?![]()
paradoks, da nije bilo 2.sv.rata, možda ne bi bilo uslova za državu Izrael.To je ono Hitler je kriv za sve. Gluposti. Hitler je prvi bio za mirna rešenja.
problem nastaje onda kada trebam da objasnim svom detetu od 9 godina na njeno pitanje ko su Izraelci i kako je nastala ta država. i na kraju objašnjavanja, sasvim logičan dečiji zaključak " oni su dobili državu zato što su tamo nekada živeli pre dve hiljade godina?"
Hajde to meni odgovori na pitanje kako su Rotšildi uticali da eskalaciju Prvog svjetskog rata; preskočio si to. Je li kajzer Vilhelm bio njihova marioneta?
Dakle mi dolazimo do toga da ti ne znaš uopšte ima li dokaza, već u to samo veruješ i šalješ druge da ih traže?![]()
Идеја о успостављању (или обнављању) јеврејске државе на простору Палестине бјеше присутно и много прије другог свјетског рата, већ су били присутни процеси (насељавање Јевреја у Палестини) који су водили ка томе, да ли Хитлер има "заслуга" да се убрзају ти процеси или је можда пресудно допринео наставку те приче (успостављању Израела) тражи шири осврт. Могуће јесу Јевреји на таласу те виктимизације остварили јачи утицај у бројним институцијама и остварили корист у неким процесима, но и прича о "јаком јеврејском лобију" у Америци и другим водећим земљама иако има покриће (није да нема) подоста је експлоатисана зарад неких процеса који се одвијају у позадини те приче. И опет су Јевреји (и држава Израел) погодни "дежурни злоће" према којима ће се каналисати анимозитет и муслиманског свијета а и неких других, у супротном да нема Израела, тог "дежурног злоће", тај анимозитет би се усмјерио према неком другом и итекако био отежавајућа околност у процесима и разним милосрдним мисијама увођења демонкратије који се дешавају. По обичају прича је увијек комплекснија него ли то изгледа.Mislim da se malčice udaljavamo ovkvim diskusijama sa teme. Samo ću dodati da je upravo Hitler (u antipodnom smislu) usatkan u proces formiranja moderne jevrejske države, te je generalno i ključan za globalnu ekspanziju uticaja jevrejskih društava i lobija. Njegova su dela dovela do sveopšte osude stradanja Jevreja i globalnog saosaća, dajući u ruke Jevrejima politički ne beznačajnu kartu žrtve koja je bila upotrebljavana u vreme vaganja tega o jevrejskoj matičnoj državi u Palestini i u mnogim drugim slučajevima.....
Не знам да ли је ово (наш) грешка која се омакла, али када си се дотакао овог типа, није проблем што брани поступке своје земље, то раде сви и то је разумљиво.kao i koja je dovela do ovog neprincipijelnog veka u kojem naš Efraim Zurof najoštrije osuđuje nacističke zločine, ali u isto vreme i pasionirano brani nehumane postupke Izraela na Bliskom istoku...
Svi znamo kako je Prvi svetski rat počeo. Jednom veštom igrom masonerije, a masoni su ništa više nego jevrejske sluge.
Не знам да ли је ово (наш) грешка која се омакла, али када си се дотакао овог типа, није проблем што брани поступке своје земље, то раде сви и то је разумљиво.
Но проблем је да као Јевреј, припадник народа који носи такво болно насљеђе, не показује поштовање према страдању других народа и непојмљиво олако се односи према њиховим стратиштима, конкретно према Србима и том нашем Јасеновцу.
Ако не постоји нити један српски интелектуалац који неће показати поштовање према страдању Јевреја и ником не пада на памет да лицитира бројевима и умањује размјера страдања, најмање што је очекивати је обрнут однос. А баш од њега имамо кроз изјаве недопустиво омаловажавање Јасеновца.
Срби су се ту "упецали", прозвао је ове у лијепој њиховој због ревизије историје (прозвао, па?) па оно на све касније изговорено благонаклоно гледају, такав однос се мора промијенити, нити има било ко од Срба право да омаловажава српска стратишта, нити има право на благонаклон однос према онима који омаловажавају српска стратишта. Био то Зуроф или било ко и на челу било које институције.
Мало одох од теме, али имао сам потребу да реагујем.
nazovi ih kako hoćeš ali nešto tu ima, Slaven777 traži opipljive dokaze ali njih nema... nekim interesnim grupama odgovara rat, pa evo pogledaj danas razne jastrebove kako perfidno nameću sukobe.Svi znamo kako je Prvi svetski rat počeo. Jednom veštom igrom masonerije, a masoni su ništa više nego jevrejske sluge.