HHO vodeni gas kao gorivo, diskusija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pošto niko ne odgovara poslužiću se vašom matematikom.
Elektrolizom iz litre vode dobijemo 1800 litara gasa od čega je po vama 1250 litara vodonika ili 110 grama, što daje 4 kWh energije.
Po Faradeju je potrebno 129,6W za 1 litar gasa iz vode.
1800:60=30 litara gasa u minutu
30*129,6W=3888W uloženo
dobijeno 110 grama vodonika ili 1250litara, što daje 4kWh energije.
Šta je sada sa zakonom o održanju energije?
Sve što sam ovde upotrebio upotrebio sam vaše podatke, ne moje.

Pošto niko ne odgovara poslužiću se vašom matematikom.
Elektrolizom iz litre vode dobijemo 1800 litara gasa od čega je po vama 1250 litara vodonika ili 110 grama, što daje 4 kWh energije.
Po Faradeju je potrebno 129,6W za 1 litar gasa iz vode.
1800:60=30 litara gasa u minutu
30*129,6W=3888W uloženo
dobijeno 110 grama vodonika ili 1250litara, što daje 4kWh energije.
Šta je sada sa zakonom o održanju energije?
Sve što sam ovde upotrebio upotrebio sam vaše podatke, ne moje.
Opet pokušavaš da primeniš metod zabune i zamešateljstvom stvoriš utisak da si nešto kao u pravu. :lol: Kao prvo, ono se odnosilo na vodonik dobijen hemijskom reakcijom a ne elektrolizom vode. A ako baš hoćeš da posmatramo elektrolizu, matematika ti je ova...odnos vodonika i kiseonika u smeši gasa je 1 : 8 što znači da bi od litra vode dobio 125g vodonika ( 1400 litara).
A ovu tvoju matematiku ne razumem...čemu ovo deljenje i množenje? Zbog čega snagu posmatraš u jednom minutu a dobijeni vodonik u jednom satu?

Poslednja izmena:
Opet pokušavaš da primeniš metod zabune i zamešateljstvom stvoriš utisak da si nešto kao u pravu. :lol: Kao prvo, ono se odnosilo na vodonik dobijen hemijskom reakcijom a ne elektrolizom vode. A ako baš hoćeš da posmatramo elektrolizu, matematika ti je ova...odnos vodonika i kiseonika u smeši gasa je 1 : 8 što znači da bi od litra vode dobio 125g vodonika ( 1400 litara).
A ovu tvoju matematiku ne razumem...čemu ovo deljenje i množenje? Zbog čega snagu posmatraš u jednom minutu a dobijeni vodonik u jednom satu?
Pa ja kad uključim potrošač od 4kWh on ne potroši tu snagu za minut nego za sat.
Dakle ako uzmem faradeja i uložim 3888W ili 3,8kWh to ću potrošiti za sat vremena, a u istom tom satu dobiću vodonika koji je ekvivalent 4kWh ili po tvojoj ispravci 4,5 kWh što je još bolje.

Poslednja izmena:
Pa ja kad uključim potrošač od 4kWh on ne potroši tu snagu za minut nego za sat.
Dakle ako uzmem faradeja i uložim 3888W ili 3,8kWh to ću potrošiti za sat vremena, a u istom tom satu dobiću vodonika koji je ekvivalent 4kWh ili po tvojoj ispravci 4,5 kWh što je još bolje.
Pa baš zato i kažem...zašto si onda podelio 1800 sa 60 i računao snagu po minuti?

Pa baš zato i kažem...zašto si onda podelio 1800 sa 60 i računao snagu po minuti?
Ja sam računao koliko bi bila proizvodnja po minuti, pa sam onda izračunao kolika snaga je potrebna za to.
Dakle da dobijem 30 litara u minuti moram da uložim snagu od 3,8kWh toliko će moje brojilo pokazati za sat vremena, a za sat vremena ću dobiti vodonika koji je ekvivalent 4,5 kWh

Ja sam računao koliko bi bila proizvodnja po minuti, pa sam onda izračunao kolika snaga je potrebna za to.
Dakle da dobijem 30 litara u minuti moram da uložim snagu od 3,8kWh toliko će moje brojilo pokazati za sat vremena, a za sat vremena ću dobiti vodonika koji je ekvivalent 4,5 kWh
Ma nemoj? :lol: Matematika ti stvarno dobro ide...Ne znam odakle ti taj podatak od 129, 6W po litru ali da uzmemo da je tačno...onda ti za 1400 litra gasa potrebno 1400 x 0, 1296 kW

Ma nemoj? :lol: Matematika ti stvarno dobro ide...Ne znam odakle ti taj podatak od 129, 6W po litru ali da uzmemo da je tačno...onda ti za 1400 litra gasa potrebno 1400 x 0, 1296 kW
E xebiga, a ja taman hteo da se složim sa tvojim podacima. Šta ti sada nevalja? Evo pokušaću da ti "nacrtam", objasnim matematikom koju će svi razumeti.
Ako ja napravim elektrolizer sa 26 ploča 34*34 cm, za inox je maximalna struja 0.066A po cm2,sa 20% elktrolita. Po faradeju elektroliza počinje ispod 2V po ćeliji,mislim da je 1,35V, ali neka je 2V zbog gubitaka, dakle sa 26 ploča 24 neutralne i + i - dobijem 25 ćelija po 2V to je 50V napon.
Struja: 34cm*34cm= 1156cm2*0.066=76.296A, dakle 76A*50V=3800W ili 3.8kWh, ako je po faradeju 129.6W za litar hho to ispada 29.3litre u minutu.
Dakle ako taj elektrolizer priključimo na električnu mrežu brojilo će za sat vremena otkucati 3.8 kilowata valjda ćeš se složiti samnom po tom pitanju?! A ja ću za taj sat vremena dobiti 29.3*60=1758litara hho ili 140 grama vodonika po tebi što je ekvivalent 4.5kWh.
Neznam šta tu nije jasno? Stvarno ne želim dalje trošiti svoje vreme na ubeđivanje dosta je više. Nadam se da si se sada uverio kako matematika može biti zamka. Praksa i samo praksa to jedino priznajem.
P.S. Što se tiče Faradeja proguglaj malo pa ćeš naći tih 129.6W

microwave sad si se ti zeznuo :)

ako proizvodi 1 litar u minutu , to je 60 litara za 1 sat. znaci da za proizvodnju jednog litra potrosi 130 w : 60 = 2,16 w
to je za HHO , nije za vodonik.
HHO gas je 2/3 vodonik a 1/3 kiseonik . HHO gas je energetski jak,oko 2,15 wati.
60 x 2,15 = 129 w
tako da sa 130 wati ne moze da se proizvede 1litar u minutu. ,ali nekih 0,7 litara verovatno moze , a to je elektroliza sa 70 do 80 % efikasnosti.
u tom slucaju bi potrosiio 130 wati struje, a dobio oko 90 wati energije u vidu HHO gasa.

EDITOVAO SAM nije 2.5 wati HHO nego 2.15

Poslednja izmena:

ako proizvodi 1 litar u minutu , to je 60 litara za 1 sat. znaci da za proizvodnju jednog litra potrosi 130 w : 60 = 2,16 w
HHO gas je 2/3 vodonik a 1/3 kiseonik . HHO gas je energetski jak,oko 2,5 wati.
60 x 2,5 = 150 w
tako da sa 130 wati ne moze da se proizvede 1litar u minutu. ,ali nekih 0,7 litara verovatno moze , a to je elektroliza sa 70 do 80 % efikasnosti.
u tom slucaju bi potrosiio 130 wati struje, a dobio oko 100 wati energije u vidu HHO gasa.
U mom postu je jasno vidljivo gde pominjem HHO gas a gde čist vodonik tu zabune nema.
A evo ako baš hoćete tačno koliko čega ima u 1litru vode:
1l vode 55,55 Mols H2 1358,3 litara H2 66,67 %
27,775 Mols O2 679,15 litara O2 33,33 %

1l vode = 2037,45 litara HHO.
Upotrebio sam samo microwaweove energetske vrednosti za vodonik.

HHO gas je 2/3 vodonik a 1/3 kiseonik . HHO gas je energetski jak,oko 2,15 wati.
60 x 2,15 = 129 w
u tom slucaju bi potrosiio 130 wati struje, a dobio oko 90 wati energije u vidu HHO gasa.

EDITOVAO SAM nije 2.5 wati HHO nego 2.15

U mom postu je jasno vidljivo gde pominjem HHO gas a gde čist vodonik tu zabune nema.
A evo ako baš hoćete tačno koliko čega ima u 1litru vode:
1l vode 55,55 Mols H2 1358,3 litara H2 66,67 %
27,775 Mols O2 679,15 litara O2 33,33 %

1l vode = 2037,45 litara HHO.
Upotrebio sam samo microwaweove energetske vrednosti za vodonik.
Nisam se ja ništa zeznuo...baratao sam parametrima koje ste vas dvojica dali bez ulaska u proveru tačnosti. Sersej ti si napisao da je 1kg vodomika 40kW. Mrzi me više i da proveravam i da računam. Vujanović je napisao da mu je za litar HHO potrebna snaga 130W. Ja samo znam da su svi ti procesi sa gubitkom energije i ako se dobije neki rezultat gde je indeks iskorišćenja veći od 1, negde se potkrala opasna greška. ;)

zeznuo si se zato sto si shvatio da mu za 1 litar treba 130 w , a njemu treba 130w za sat vremena proizvodnje po 1 litar u minuti.
to jest potrosi 130w za 60 litara. ali to bi bilo kada bi imao 100% efikasan elektrolizer,a to ne postoji. realno je do 70-80%.

ovi gore racuni i odnosi 3,8kw a dobije se 4,5 kw . se ne uklapaju naravno.
idealno je 3,8 za 3,8 a i to je nemoguuce. moze samo manje naprimer 3,7.

gde je greska...
pa racun je dobar,ali vrednosti na razlicitim mestima po internetu i knjigama se razlikuju i po 20 %. nismo mi za to krivi.ako me ne bude mrzelo sastavicu to sa jednog naj eminentnijeg mesta.

i da ,vodonik osolobadja 286 KJ po molu , to jest 40 wati po gramu,ili 40 kw po kilogramu .

Poslednja izmena:
zeznuo si se zato sto si shvatio da mu za 1 litar treba 130 w , a njemu treba 130w za sat vremena proizvodnje po 1 litar u minuti.
to jest potrosi 130w za 60 litara. ali to bi bilo kada bi imao 100% efikasan elektrolizer,a to ne postoji. realno je do 70-80%.

gde je greska...
pa racun je dobar,ali vrednosti na razlicitim mestima po internetu i knjigama se razlikuju i po 20 %. nismo mi za to krivi.ako me ne bude mrzelo sastavicu to sa jednog naj eminentnijeg mesta.

i da ,vodonik osolobadja 286 KJ po molu , to jest 40 wati po gramu,ili 40 kw po kilogramu .
On je napisao da je za izdvajanje 1 litra HHO potrebno 130W a ja njemu verujem sve što kaže :mrgreen: Čak i ne shvatam smisao ove diskusije...šta sad pokušavamo da dokažemo...da se elektrolizom oslobodi više energije od uložene? :eek: U celokupnoj diskusiji oko HHO mogu jedino da prihvatim da možda postoji ušteda u potrošnji kod nekih krševa od automobila gde je iskorišćenje motora jako malo pa taj HHO bude nešto kao katalizator sagorevanja. Sve ostalo je presipanje iz šupljeg u prazno. Ali ko više vozi te kante od automobila da bi cela priča imala smisla?

gde je greska...

A lepo sam pisao da procitate sta kazu i pisana izdanja.U postu br 900 naveo sam da proces Mvujanovica samo delimicno prati proces koji opisuje ranije diskutovana hemijska jednacina.:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:

Nisam se ja ništa zeznuo...baratao sam parametrima koje ste vas dvojica dali bez ulaska u proveru tačnosti. Sersej ti si napisao da je 1kg vodomika 40kW. Mrzi me više i da proveravam i da računam. Vujanović je napisao da mu je za litar HHO potrebna snaga 130W. Ja samo znam da su svi ti procesi sa gubitkom energije i ako se dobije neki rezultat gde je indeks iskorišćenja veći od 1, negde se potkrala opasna greška. ;)
Aha sad je opasna greška u pitanju kad ste se uhvatili u sopstvenu zamku, Ponavljam koristio sam vaše podatke i taman kad sam hteo da vam priznam da su vam podaci tačni opet vam ne štima, to samo govori da ste kontraverzni i da pokušavate spamovati temu umesto da pomognete, razlog neznam naravno, vi ćete se opet pozvati na nauku i matematiku iako sam vam pokazao da ni tu niste u pravu. Nisam ja napisao da je meni potrebno za 1 litar HHO 130 Wati snage već da je to po Faradeju, a ako baš hoćeš da znaš ja sam to isto dobio sa 138 Wati o čemu postoji snimak sve izmereno.

On je napisao da je za izdvajanje 1 litra HHO potrebno 130W a ja njemu verujem sve što kaže :mrgreen: Čak i ne shvatam smisao ove diskusije...šta sad pokušavamo da dokažemo...da se elektrolizom oslobodi više energije od uložene? :eek: U celokupnoj diskusiji oko HHO mogu jedino da prihvatim da možda postoji ušteda u potrošnji kod nekih krševa od automobila gde je iskorišćenje motora jako malo pa taj HHO bude nešto kao katalizator sagorevanja. Sve ostalo je presipanje iz šupljeg u prazno. Ali ko više vozi te kante od automobila da bi cela priča imala smisla?
Te krševe od automobila ako nisi znao da te obavestim vozi 70% građana Srbije, a možda i više, otuda i tvoja nezainteresovanost za sve ovo, ali ako te ne interesuje nemoj kočiti, šta tebe briga koji ne voziš kantu od automobila koliko ćeš potrošiti na gorivo, jeli tako? A one koji voze kante itekako interesuje svaka kap uštede.

opet skreces u mrak :)
ja sam ti samorekaoljudski da su negde neke vrednosti navedene par procena vise ili manje.
inace sve stoji.
eto tih 2037 HHO ima 2037 x 2,18 = 4444 wati , i to ti je 111,11 grama vodonika puta 40 wati je 4444,44 wata
za 60 litara na sat potrebno je 2,18 x 60 = 130 wati .

eto.
samo treba racunati.nema nista bez matematike.i nauke :)

čovek je vama 100x dosad dokazao da VAŠI "zakoni" o održanju energije, mase itd... služe samo za tlačenje raje i da ste tim nekim matematikama sami sebi ušli u brk, pa ste slučajno dokazali ono što vam on oduvek priča, a to je da u hho daš jedan dinar on izbaci dva, odnosno da gorenavedeni "zakoni" naravno ne važe.

opet skreces u mrak :)
ja sam ti samorekaoljudski da su negde neke vrednosti navedene par procena vise ili manje.
inace sve stoji.
eto tih 2037 HHO ima 2037 x 2,18 = 4444 wati , i to ti je 111,11 grama vodonika puta 40 wati je 4444,44 wata
za 60 litara na sat potrebno je 2,18 x 60 = 130 wati .

eto.
samo treba racunati.nema nista bez matematike.i nauke :)
Ako baš hoćeš da se držiš nauke i matematike Faradej je sa 107 Wati dobio litar HHO, naravno da su elektrode bile od drugog materijala, a ne od inoxa.
Čisto sumnjam da neznaš za ovaj podatak samo mi nije jasno zašto ga kriješ, da bi dokazao šta? I onda ja skrećem u mrak po tebi?!
Pa ajde po tom podatku izračunja uloženo dobijeno!

čovek je vama 100x dosad dokazao da VAŠI "zakoni" o održanju energije, mase itd... služe samo za tlačenje raje i da ste tim nekim matematikama sami sebi ušli u brk, pa ste slučajno dokazali ono što vam on oduvek priča, a to je da u hho daš jedan dinar on izbaci dva, odnosno da gorenavedeni "zakoni" naravno ne važe.
Faraday 107,80217 W za proizvodnju 1l u minutu HHO
Tako da ovo jesu "vaši" zakoni.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back