mvujanovic
Primećen član
- Poruka
- 525
Kao prvo i tebi da kažem ako ne umeš da diskutuješ sa uvažavanjem drugih bolje nemoj diskutovati. Ja tebe nisam vređao niti upoređivao ni sa kim pa nemoj ni ti mene, ili je to odlika vas "intelektualaca" da sa nipodaštavanjem gledate na ostali svet.Povlačim reč kada sam tvoje merne metode uporedio sa dunđerskim. Oni bar koriste neki "merni instrument" pa makar bila i ranfla i mogu da promaše desetak santimetara na 10m. Tvoje merne metode su "majke mi, to radi jer sam svojim očima video da radi". Propan-butan boca za lemnjenje od 200g gori sat-dva i isto može da usija prohromsku ploču pa nikom nije palo na pamet da pravi kotao za centralno grejanje sa njom. Sad si uspeo u celo zamešateljstvo da ubaciš i vreme sagorevanja kao pokazatelj genijalnosti tvog otkrića. A nikako nećeš da prihvatiš da je hemija egzaktna nauka i da je sve već poznato, matematički i eksperimentalno provereno i da tu nema mesta za šlosere koji umišljaju da su pronalazači. Ili kako naš narod kaže "kad bi svaka buba brala med, bumbar bi najviše"
Ti si tvrdio da ja sa kilom alu dobijem svega 110 grama vodonika, eto neka je i 200, dakle sa 100 grama alu dobijem 10 - 20 grama vodonika po tebi, onda ste našli ti i tvoj potparol da me ubeđujete kako je nemoguće da imam plamen na cevi fi 10 , jer to je ništa, ja lažem, dokazujem na majke mi i sl. Kad sam napisao da ću slikati odmah si se uhvatio propan - butana kao ekvivalenta, pa kako sad to kad je vodonik energetski najslabiji, otkud onda bednih 20 grama upoređuješ sa čak 200 grama propan - butana? Ti više neznaš ni sam šta da kažeš.
Da slikao sam danas sve, ubacio 200 grama alu, od toga potrošena u reakciji neznatna količina, da je sve potrošeno po tebi bi dobio maksimalno 40 grama vodonika, pošto sam snimao samo nekoliko minuta, dobijena količina vodonika opet po tebi je znatno manja i ne bi mogla ni da se zapali ,a ipak gori na tvoju žalost veoma lepo iznenadićeš se.
P.S.Što se tiče bumbara ne želim da komentarišem, stvar odgoja i vaspitanja!
Poslednja izmena: