Opet si napisao svašta po tvojoj interpretaciji, lepo sam te zamolio : copy - paste, gde sam napisao da sam gas koristio ubušenom diznom pa onda prebacio na mešač?
Drugo: Što se tiče ugovora da li ti uopšte znaš šta je NDA ugovor ?
Treće: Što se tiče praskavog gasa i njegovog provlačenja kroz benzin, i tu nemaš pojma već pričaš napamet, jer provlačenjem kroz benzin taj praskavi gas više nije
praskav.
Četvrto: Nisi mi odgovorio na sve što sam te pitao
Peto: Kad već obilaziš te forume zašto nemaš petlju da tamo napišeš neki komentar, već kao neka baba prenosiš dezinformacije.
Za tvoju informaciju mene na tom forumu veoma cene !!!, i nemoj da iznosiš neistinu, a ako već želiš da učestvuješ u raspravi, bar daj argument zašto to ne bi radilo, a nemoj pisati o furunama.
I zar ti misliš da smo svi mi ludi koji smo postigli neke rezultate pa eto pišemo bez veze.
Jeli i ovo lud čovek po tebi: http://www.veljkomilkovic.com/
Jesu li i ovo budale:
http://img411.imageshack.us/img411/8435/197700161701977016170.pdf Još pre 60 godina su radili testove sa HHO.
video sam jednog dipl. prodavača magle sa svojim dvostrukim klatnom na spensu. mene bi bilo sramota, takve ljude očigledno nije.
dal je lud ne znam, ali da piše gluposti, piše.
mvujanovic voleo bih da ovo sad pročitaš što ću da kažem.
Laicima su uvek zanimljivi efekti magnetnog polja i dvostrukih klatana, kotura i sl... zbog toga što ne mogu neposredno da percipiraju šta se tu događa, treba malo računanja i apstraktnog poimanja nevidljivog polja, i to je plodno tle za marifetluke...
Mag.polje: priroda nuklearnih sila, gravitacione sile, električne i magnetne sile, je nepoznata do dana današnjeg. Te sile(nuk,grav,el, mag) se detektuju preko posledice koju izazivaju u tom fizičkom prostoru koji nazivamo poljem. mi ne znamo šta njega izaziva i na koji način se to izazivanje događa, ali smo upoznali preko posledice - znamo da se + i + odbijaju, znamo da i magnet ima dva pola koji se isto tako ponašaju itd... i danas se uveliko koriste korisne stvari iz tih posledica. Ne poznajem ni atomsku strukturu šolje pa je koristim svaki dan uspešno. O računarima da ne govorim.
i u magnetnom polju važi III Njutnov zakon. Odnosno kada ja priđem sa magnetom nekom metalnom predmetu na stolu, i da je magnet dovoljno jak on će to meni privući. ja da počnem da kružim tim magnetom okolo, taj metalni predmet će se vrteti. ako ja nakačim generator na taj predmet da bi dobio struju, nisam ništa novo napravio. tesla je to već odradio elegantnije, ali kada vi magnetom nešto privlačite, taj magnet se privlači tom predmetu isto koliko i predmet njemu. Drugim rečima morate ga zadržati kako bi se taj predmet privukao. A da biste ga odvojili, morate uložiti napor da to uradite. da ih skroz razdvojite, morate uložiti energiju. Bez obzira što se tu ništa ne vidi, razmena energije je prisutna i nema ničega besplatnog. Isti napor ćete osećati kada taj metal vučete kanapom, i kada ga privlačite odgovarajućim magnetom. nije on pritrčao sam od sebe, već ste ga privukli.
I ko priča da sa kojekakvim magnetima može da ostvari ne znam ni ja šta, laže. Magnetno polje je dobra stvar zbog eliminisanja potrebe neposrednog kontakta(guranja i oštećenja površine) da bi se prenela energija nekom objektu, ništa više od toga. Svi zakoni važe kao i u vidljivom svetu.
2struko klatno: isto kao i obično mat. klatno, isto kao i 164 klatna vezana na neki način sa ma kojom faznom razlikom, POSEDUJE KONAČNU KOLIČINU ENERGIJE. To što vi klackate okolo i pričate bajke, ne znači da to i radi. Klatno ima onoliko energije koliko mu se preda (povlačenje rukom običnog klatna, u stranu, je predaja energije). Prilikom oscilacije menja se naizmenično i obrnuto odnos Ek i Ep, ali je
Uvek Ek+Ep=const.
Gravitaciono polje spada u tzv konzervativna polja. To znači da je rad u tom polju nezavistan od putanje kojom se odvija, već zavisi isključivo od početne i krajnje tačke, odnosno njihove razlike. To znači da klatno koje osciluje u gravitacionom polju, u idealnim uslovima uvek vrši rad = 0. Kako uvek postoje gubici (otpor vazduha, otpor ležaja i osovine oko kojeg se vrti) rad je negativan tj. potrebno je Ulagati energiju, onoliko koliko su gubici gorepomenuti, kako bi rad bio jednak nuli. I sada koliko god vi dodali klatana i tegova na to taj efekat će biti prisutan.
Šta je, uopšteno, motor? Motor je naprava koja
transformiše energiju iz jednog oblika u drugi. Dakle transformiše, ne stvara. Klatno je u teoriji zatvoren sistem koji samo preliva iz jedne čaše u drugu i nazad. Ukoliko bi se bilo šta prosulo, to morate nadoknaditi (ponovo gurnuti rukom). A u praksi se uvek prosipa, i sa te tačke gledano klatno je motor čiji je zadatak zagrevanje ležaja oko kojeg osciluje - ono pretvara kinetičku energiju klatna u toplotnu energiju(preko trenja u ležaju).
Klatno može kao i zamajac, biti akumulator/skladište kinetičke energije. Trebaće mi energija sutra, pa ja zaljuljam sada kad nisam umoran, i dođem sutra a ono se još uvek klati... u teoriji da. ali uz prisutnu atmosferu i ležajeve, neće. Onaj ko tvrdi da se klatno može koristiti kao motor(a ima ih nažalost) mora da odgovori na pitanje
koju to energiju klatno pretvara u meni koristan rad?. A odgovor ne može biti "nevidljivu", "neku tamo", "skrivenu", "kosmičko zračenje" itd... a taj odgovor nikada nisam dobio. Za svaki motor koji postoji, postoji jasna računica šta on to pretvara u koristan rad - da li je to el. energija(el.motor), da li je to ekspanzija gasova bilo koje vrste (sus motor, parna turbina, gasna turbina, raketni motor...) ? Nije ni jedno od tih, a šta je onda?
Tema: šta radi taj mešač? i zašto gas menja svojstvo nakon brboćanja u benzinu?