perafitilj
Buduća legenda
- Poruka
- 32.131
Kod svake rasprave ima dva gledišta
Moj koji je tačan i onaj vaš netačan.
Moj koji je tačan i onaj vaš netačan.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ako ti iz garaže misliš da nije tačan, izvoli izvrši sva merenja po 200x i onda nam daj tvoj koji jeste tačan. Najlakše je pos*ati se po svemu i reći nije a bez argumenata.Grafikon jeste vrlo lepo nacrtan ,ali da li je tacan?
Sagorevanje vodonika kiseonikom iz atmosfere-vodena para.Dodavanjem azota iz vazduha(koga ima 78% u vazduhu) nastaju gasovi koji su otrovni i vruci ??? Ok.
Da bi azot mogao da ucestvuje u ovoj reakciji on mora biti u obliku N2 .Kako je i navedeno u tekstu. U kom obliku je azot u vazduhu koji hoces da sagorevas da bi dokazao ovu ideju ? Kojim uredjajem ces pokidati trostruku vezu izmedju molekula azota (koja je u prirodi jedna od najjacih) da bi zapoceo sagorevanje i spreciti kombinaciju azot suboksida u kompresionom prostoru?
Sagorevanje vodonika azotom, pa nas ce poljoprivrednici da pobiju sa azotnim djubrivom ako se to tako lako azot raspada.
Ajde da sad ja postavim jedno pitanje- Koliko litara benzina zamenjuje 1lit nekompr
esovanog vodonikovog gasa koji se nalazi u monoatomskom obliku i cija je energija
podignuta na 8 energetski nivo ??
Lako je citirati strane sajtove ali da li ikad razmisljate ,uopste razmisljate?
Mislim da se slazemo bar u onom osnovnom a to je u vezi garaze.Secas se prethodnog posta `` bolje pitanje je a gde je proizvedeno? ``ako ti iz garaže misliš da nije tačan, izvoli izvrši sva merenja po 200x i onda nam daj tvoj koji jeste tačan. Najlakše je pos*ati se po svemu i reći nije a bez argumenata.
Azot upravo postoji u osnovnom obliku N2 kao i kiseonik. Vazduh nije jedinjenje sa nekom svojom formulom, već mešavina gasova. Tako da nema raskidanja veza i sl. o čemu pričaš.
"Vodonik podignut na 8 energetski nivo"? Jel ti gledaš crtaće ili šta? Ako misliš na taj elektron u vodonikovom atomu, taj bi davno napustio i raskinuo vezu sa jezgrom kada bi bio na 8 nivou.
Ako to zanemarimo, slanje elektrona na viši energetski nivo nije besplatno, da obavestim neupućene. Ne znam šta si uradio time što bi uložio neku energiju u elektron i posle ga pustio da padne odatle. Bolje sad uzmi kamen pa bacaj u vis, imaćeš jednako koristi.
Evo prof. doktor Aleksandar Stefanović mašinski fakultet Niš:cista filozofija , a ovo je tehnicka tema.
u stvari i nije tehnicka,radi se o perpetum mobile.
ali i u kvazi tehnici se provuce po neka brojka,nesto se sabira deli oduzima..citira.
imali sta?
ali ne bilo kakvih litara već litara pod pritiskom od 300bar, tj 300kg/cm2 sou vat?Evo prof. doktor Aleksandar Stefanović mašinski fakultet Niš:
"Rezervoar pod visokim pritiskom -Energetski ekvivalent: 15 lit benzina -Zapremina rezervoara: 250 lit -Masa rezervoara: 120 kg -Pritisak: 300 bar -Energetska gustina: 1kWh/kg; 0,55 kWh/lit Rezervoari sa vodonikom u gasnom stanju je pod pritiskom od 200 - 300 bar. Osnovna negativnost ovakvog skladištenja - velika masa rezervoara, koja bi se mogla smanjiti primenom kompozitnih materijala. Jedno od pogodnih mesta za smeštaj boca sa vodonikom (na krovu ili ispod poda vozila)"
Dakle ekvivalent jednoj litri benzina je 16,6 litara gasovitog vodonika.
Nece on nigde odleprsati, kad nestane uzroka pobudjivanja ima da se vrati kuci kao Lesi,i jos usput da oslobodi deo ulozene energije.Voleo bi ja da on odleprsa ,pogodi onog drugog pa ga `` ojadi `` i tako redom .Recimo da se ponasa kao prenos elektricne struje kroz provodnik.ne ja nigde nisam pričao o smrzavanju vazduha, ne znam odakle ti to sada. azot jeste u obliku N2 u vazduhu, i kiseonik je u obliku O2 inače ne znam kako bi ti gorelo bilo šta što upališ. azot se sabija u boce zato što ti je potrebna određena količina i pri određenom pritisku, a to ne možeš postići iz atmosfere oko sebe. to je kao kada bi pitao što imamo slavine kad možemo iz bare ili reke da zavatimo vode.
A tebi kanda nije jasno da taj elektron ne može da opstane tako daleko od jezgra jer to jezgro ima samo 1 proton i to je sve. nema ni neutron. Davno bi odlepršao svojim putem. I tebi opet treba el.energija da bi ga pobudio na to neko stanje. Zašto jednostavno ne natrpaš trakcionih akumulatora i puni pa vozi. bar neće ništa iscuriti ni eksplodirati.
O cemu da vodimo raspravu? O postojanju perpetum mobile-a?i opet filozofija, zbog nesposobnost pojedinih da vode rasravu na tehnickom nivou.
O cemu da vodimo raspravu? O postojanju perpetum mobile-a?
Tajna zavere na internetu a ?
Ljudi u crnom ?
Mozemo samo da raspravljamo o odredjenoj kolicini vodenog gasa dobijenog iz procesa elektrolize vode, koji bi mogao da mozda poboljsa sagorevanje , i na taj nacin
ostvarimo neku ustedu u potrosnji. U ovoj prici pojavljuju se licnosti : M.Vujanovic, kojeg najvise kritikujete, zatim par ljudi iz okoline Beograda itd.Ljudi koji su uradili nesto prakticno i spremni su to da demonstriraju. U jednom od ranijih postova M.Vujanovic tvrdi da je na vozilu marke renault 19 ostvario ustedu od 2 lit LPG na 100km koristeci elektrolizer plocastog tipa.Nisam procitao nigde da je covek pomenuo
da je napravio perpetum mobile.Sve u svemu usteda se krece do max 20%.
Ne razumem sta je to problem otici kod coveka i proveriti njegov experiment.
U ovoj prici nema puno filiozofije, treba znanje i malo mernih instrumenata pomocu kojih ovi navodi mogu da se provere.
Da li raspolazes tehnickim saznanjima da izvrsis ova merenja i napises neko svoje misljenje ? koje bi eventualno mogao ovde da objavis i da obrazlozis.
O strucnoj osposobljenosti nekog coveka da vodi raspravu na tehnickom nivou:
S obzirom da si mlad pitaj starije
Dok je bravar bio na vlasti svi smo nekako i ziveli i radovali se sitnicama koje zivot cine, sad kad su dosli Experti u svim oblastima strucno osposobljeni, vise od pola
Srbije je u bedi i neimastini. Glad hara na sve strane.
Procitaj knjige od Platona i vidices da`` vrsta rezima`` nema veze sa ekonomskim napredkom neke zemlje. Ali svest onih koji je vode, itekako .Ovo je zapisano jos pre
2000 god. Nema veze ni sa jednom strankom vec sa grupom ljudi koji se zovu politicari.
Citam post i cepam se od smehaosim što pevati može svako ko može da govori(ne mora i da valja), a izvoditi eksperimente iz fizike ne može svako jer nema čime. kao što i nem čovek ne može da peva.ovaj se tu frlja nekakvom pričom i aparaturom, ode on u CERN s ovom pričom.
Mi pričamo o garažnim tehničkim uslovima a ne o onome šta je uopšteno moguće sa svim Zemaljskim resursima poznatim ljudskoj vrsti.
@mvujanovic
ono što ga je u anegdoti sprečilo uopšte nije obrazovanje već ili njegove vokalne (ne)sposobnosti ili nespremnost/izostatak želje da pokuša. Sad ćeš ti reći kako smo mi nespremni da pokušamo... pa zahvaljujući obrazovanju neke stvari su nam jasne da su npr opasne još pre nego što nas zapravo udare u glavu i učine štetu. Obrazovanje, kao i bilo šta drugo, je samo alat. A kako ćeš ga koristiti zavisi od tebe kao čoveka. Nije ni motika oružje ali može da bude.
Nece valjda da se desi `` DELETE`` fizicka pojava koju izaziva moderator ?Samo to je i poenta..
a politiku ostavi za forum o istoj![]()
Hehehehehehehe kako sam sebe dovedeš u nezavidan položaj!navalio si sa tim topljenjem jer tebe to fascinira vizuelno i onda to mora da je nešto O-P-A-K-O.
pritom i ludom je jasno da to što piči na tu diznu nije 4 litre u minutu nego malo više, iz komprimovane boce...
http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i-Moto/Tuning/F1-Z-POWER-LAUNCHER-DUPLI-/3948875 obavezno ovo da namontiraš na auto.
stvarno ne mogu sa nekim ko je toliko zatucan da se nabeđujem ponovo.
ti zaista ne znaš koliko ne znaš, nisi ni svestan ni izdaleka. ja znam koliko nisi svestan jer tako niko od nas pre fakulteta nije bio svestan koliko ustvari ne zna. Molim te da me poštediš više tih tvojih komentarisanja "brojki" i "video sam". Stvarno je jadno. Ili odgovori tehnički i u skupu realnih brojeva, ili nemoj odgovarati.
ne, ja nisam pričao o Ovome. Ovo što sam ti pokazao nema nikakav izvor napajanja. mrtvo je. ovo se samo natiče na usisnu granu.
Nece valjda da se desi `` DELETE`` fizicka pojava koju izaziva moderator ?
Gde je sad SER SER 69 imam sifrovanu poruku za njega
NE DAJTE ME LJUDI ...ALO POZEGA ?
navalio si sa tim topljenjem jer tebe to fascinira vizuelno i onda to mora da je nešto O-P-A-K-O.
pritom i ludom je jasno da to što piči na tu diznu nije 4 litre u minutu nego malo više, iz komprimovane boce...
http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i-Moto/Tuning/F1-Z-POWER-LAUNCHER-DUPLI-/3948875 obavezno ovo da namontiraš na auto.