HHO vodeni gas kao gorivo, diskusija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hahaha znači ipak si to uradio? :hahaha:
znam kada sam to rekao, ja sam doduše bio ubeđen da ti misliš na pogonjenu elisu a ne slobodnu i bez napona. Pošto nema zdravorazumskog osnova da neko gura predmet u usisnu granu. Nisam znao da u svetu magle to ima svoj naziv "vortex", to ti samo ometa unos vazduha, ali ako je za tebe magično kako se on vrti, ok tvoj auto tvoj džep. i eto ti primera nečega što ti Ne znaš. Svaki čovek sa barem osnovnim znanjem iz fluida zna da od toga nema ništa, to se čak i u gimnaziji nauči u bernulijevoj (zamalo da kažem berluskonijevoj) jednačini.

Naravno da sam se susreo u praksi sa mnogo čim, ali evo neko od nas ume i da napravi računarsku simulaciju nečega pa ne moramo da karabudžimo da bismo znali da to ne radi, da ne kažem da matematika može da pokaže da to neće raditi, ne moramo praviti.
Ti u praksi uzmi i proveri da li sva tela padaju istom brzinom, ja ne moram jer znam kada je to slučaj a kada nije, i zašto jeste a zašto nije. Dokolica je
čudo.
Čudo je kako ti i tebi slični preskočite ono što je pruzrokovalo raspravu, (u ovom slučaju tvoja tvrdnja da je onaj plamen iz komprimovane boce) odmah se bacate na nauku, perpetum mobile i slično.
Računarske operacije uuuuuuuuuuuu čudna li čuda, neko napravio program i tebi zanimljivo da se igraš. Teorija je jedno, praksa savim nešto drugo.
Evo ubeđuju nas svakodnevno kako je prosečna plata 500 evra, a većina živi na ivici životne egzistencije, to su brojke Sig.
Što se tiče vortexa nisi razumeo ili se praviš da nisi razumeo, ništa se ne vrti.

Čudo je kako ti i tebi slični preskočite ono što je pruzrokovalo raspravu, (u ovom slučaju tvoja tvrdnja da je onaj plamen iz komprimovane boce) odmah se bacate na nauku, perpetum mobile i slično.
Računarske operacije uuuuuuuuuuuu čudna li čuda, neko napravio program i tebi zanimljivo da se igraš. Teorija je jedno, praksa savim nešto drugo.
Evo ubeđuju nas svakodnevno kako je prosečna plata 500 evra, a većina živi na ivici životne egzistencije, to su brojke Sig.
Što se tiče vortexa nisi razumeo ili se praviš da nisi razumeo, ništa se ne vrti.
da, ja tvrdim da to izlazi iz boce. ti tvrdiš da ide direkt iz generatora, samo ne znam zašto jer se ne vidi odakle izlazi. a ja tvrdim po tome što znam kako izgleda gas kad se vari istim, i to je ovakvo.
teorija i praksa kada su tačne treba da su u saglasnosti. Kada nisu usaglašene ne mogu obe biti istinite jel da?

To je zato što ti laički gledaš na statističku operaciju koja računa ono što ti nazivaš Prosek. Ako ja imam platu 200.000 a ti 20.000 naš prosek je 110.000 - super zar ne. Samo što ja sa 200k mogu šta hoću a ti sa 20k možeš samo da vračaš.
A ja ne znam koga ubeđuju da je prosek plata 500e, pošto je u srbiji to sada oko 350€, možda gore dole ali svakako nije ni 400€. Taj ko te ubeđivao da je 500€ te je lagao fest, kao i mnogi.

Što se tiče tog vortexa, očigledno se ne razumemo. Ovo što sam ti ja pokazao je neka turbinica, radije propelerčić, koji se zabode u usisnu granu i onda se on pod dejstvom protoka vazduha vrti, i eto kao nešto blagotvorno čini motoru. A zapravo je suprotan učinak.
Koja je onda priča za to što si ti stavio?

Nece valjda da se desi `` DELETE`` fizicka pojava koju izaziva moderator ?:eek::eek:
Gde je sad SER SER 69 imam sifrovanu poruku za njega
NE DAJTE ME LJUDI ...ALO POZEGA ?
Djuro nabaciće ti moderator titl ispod svakog posta ako tako nastavis . to jest ne razumem.

HHO uredjaji se prave odavno , i danas se prave aparati koji proizvode plamen velike temperaturure. koristi se u zlatarstvu i sta znam gde jos.
isplativo je jer ,gde god ima struje i vode,moze da se dobije plamen velike temperature.
i to je to. taj plamen nije jeftiniji,ili je neki perpetum-M nego je jednostavno tako povoljnije i praktičnije kome odgovara.

ono što je tema ovde a to je ,da se proizvodi na kolima i na tim istim kolima troši i dobija ušteda JE NE MOGUĆE.

Djuro nabaciće ti moderator titl ispod svakog posta ako tako nastavis . to jest ne razumem.

HHO uredjaji se prave odavno , i danas se prave aparati koji proizvode plamen velike temperaturure. koristi se u zlatarstvu i sta znam gde jos.
isplativo je jer ,gde god ima struje i vode,moze da se dobije plamen velike temperature.
i to je to. taj plamen nije jeftiniji,ili je neki perpetum-M nego je jednostavno tako povoljnije i praktičnije kome odgovara.

ono što je tema ovde a to je ,da se proizvodi na kolima i na tim istim kolima troši i dobija ušteda JE NE MOGUĆE.

amin,

Aha ,tu si . Vec sam pomislio da su te ljudi u crnom odveli. Mislim ne javljas se i onda moze covek svasta da pomisli.
Eh, kako si odmah povezao zlato sa vodenim gasom.Vidim da si skupljao informacij
e.Samo da znas TOPALOVICI ne govore istinu u potpunosti.
Jos pre 70-80 god u Turskoj su zlatari koristili benzin,noznom pumpom ubacivali su vazduh u mali kanister sa benzinom koji je imao na sebi pretvarac pritiska,crevo,are
stor i plamenik na kraju.Sad se to vise ne radi ,ali je zanimljivo kao istorija razvoja.
Sto se tice ustede svakome je nesto prakticnije i povoljnije, recimo ako radis u fabri
ci akumulatora jeftinije ti je da ``przis`` akumulatore da bi dobio EJCC EJCC OUU
(na engleskom 2H2O), ali ako radis na benzinskoj pumpi onda znas da se usled ``kondenzacije vlage u rezervoaru`` stvara neki visak goriva.Pa ti je ova ideja neprihvatljiva.Pojam ustede je vrlo relativan u finansijskom smislu.Medjutim posmatrajuci energentski bilans ,sve je jasno.
Da li je cilj teme da pronadjemo nacin kako da se pristedimo ? ili da dokazujemo nemoguce?
Bolje bi bilo da se medjusobno uortacimo i mi naparavimo ``PRPRPRTUM MOBILE`` i onda ga izvezemo na strano trziste.:per::per::per:
Mislim ,samo malo dok ne prodje ova kriza.Dok polupismeni TOPALOVICI samaraju
lovu u ovoj krizi, mi rasparavljamo i raspravljamo.I sta imamo od toga?:dash::dash:

Uvek će se naći neko ko će pokušati naučno objasniti da to NE RADI.
I to ne samo u vezi sa HHO nego u svakoj oblasti. Postoje neke interesne grupe kojima neke stvari ne odgovaraju i ugrožavaju njihov profit.
I sve će učiniti, platiti, napraviti sajtove, napraviti naučnike koji će da objasne kako ONO ne valja a OVO naše je bogom dato.
Ja sam dovoljno star i pametan da neverujem nikome i probam ponešto i sam, u tome je razlika između mene i teoretičara poput siga i sličnih.

Često spominjete reč perpetuum mobile.Pa zar cela vasiona nije perpetuum mobile.Greška u razmišljanju je baš ta matematika i nauka koja koristi formule i dokaze.Pa zar nije Nikola Tesla prvi ukrtio Nijagaru pa zar to nije perpetuum mobile.Pa zar reke koje teku ne presuše već uvek teku i nikad nepresuši.Greške naučnika je u tome što neveruju dok neopipaju i halapljivo traže zasluge za sebe a to se zove proklestvo.Blago onom koji nije video a poverovao.Da nije vere,ljubavi i mašte nebi nas ni bilo.Zar nismo mi nalik ONOGA KOJI JESTE.Jevanđelje po Mateju 18 glava 20 A on im reče:"Zbog malo vere.Jer zaista vam kažem, ako imate vere koliko je zrno gorušice, reći ćete ovoj gori:"Pomeri se odavde onamo",i ona će se pomeriti, i ništa vam neće biti nemoguće.AMIN!

Ponoviću citat Pavla zbog učenih ljudi jer misle da su mnogo pametni : Prva poslanica Korinćanima Glava 1, 19 Jer pisano je :"Uništiću mudrost mudrih, i odbaciću umnost umnih."20 Gde su mudraci ovog sveta?Gde su književnici?Gde su oni što vole rasprave?Zar Bog nije mudrost sveta pretvorio u ludost?21 Jer Božija mudrost se ogleda u ovome: Svet svojom mudrošću nije upoznao Boga, ali Bog je odlučio da ludošću onoga što se propoveda spase one koji veruju.

Poslednja izmena:
Ponoviću citat Pavla zbog učenih ljudi jer misle da su mnogo pametni : Prva poslanica Korinćanima Glava 1, 19 Jer pisano je :"Uništiću mudrost mudrih, i odbaciću umnost umnih."20 Gde su mudraci ovog sveta?Gde su književnici?Gde su oni što vole rasprave?Zar Bog nije mudrost sveta pretvorio u ludost?21 Jer Božija mudrost se ogleda u ovome: Svet svojom mudrošću nije upoznao Boga, ali Bog je odlučio da ludošću onoga što se propoveda spase one koji veruju.
E moj brate, citaj na zadnjim stranicama : `` I ne bacajte bisere .... .....``
Zar stvarno mislis da bez muke i rada neko moze da spozna istinu?
Kad treba nesto da zavrsis`` pitaj mucenog a ne ucenog``

dad78 jes ti lud? samo si nam još ti falio sa najnovijom verzijom objašnjenja. onom ne moš objasniti da nije iza svakog grma vatikan ili američki špijun, a ti si najjači s tim kako smo svi mi ustvari glupi što nešto pokušavamo kad to ništa nema smisao.
Ne, nijagarini vodopadi nisu nikakav perpetuum mobile. Puno toga što se na Zemlji događa se događa zbog toga što na zemlju stiže ~ 1000W/m2 sunčeve energije, i zbog usijanog jezgra Zemlje.

@mvujanovic
jel ti ne vidiš šablon po kome govore tvoji istomišljenici u ovom narodu? Jel sve ovde vrvi od špijuna, amerikanaca, jevreja, cije, zavera i skrivenih namera? Što čanak reče, kako niko ne priča o ruskim špijunima? Svačijih ima, samo njihovih da nema?... Prizemlji se malo, nismo mi Toliko bitni na svetu, a pogotovu nije ono što ti radiš u svojoj garaži.

Često spominjete reč perpetuum mobile.Pa zar cela vasiona nije perpetuum mobile.Greška u razmišljanju je baš ta matematika i nauka koja koristi formule i dokaze.Pa zar nije Nikola Tesla prvi ukrtio Nijagaru pa zar to nije perpetuum mobile.Pa zar reke koje teku ne presuše već uvek teku i nikad nepresuši.Greške naučnika je u tome što neveruju dok neopipaju i halapljivo traže zasluge za sebe a to se zove proklestvo.Blago onom koji nije video a poverovao.Da nije vere,ljubavi i mašte nebi nas ni bilo.Zar nismo mi nalik ONOGA KOJI JESTE.Jevanđelje po Mateju 18 glava 20 A on im reče:"Zbog malo vere.Jer zaista vam kažem, ako imate vere koliko je zrno gorušice, reći ćete ovoj gori:"Pomeri se odavde onamo",i ona će se pomeriti, i ništa vam neće biti nemoguće.AMIN!
jel si dobro? :sad2:

dad78 jes ti lud? samo si nam još ti falio sa najnovijom verzijom objašnjenja. onom ne moš objasniti da nije iza svakog grma vatikan ili američki špijun, a ti si najjači s tim kako smo svi mi ustvari glupi što nešto pokušavamo kad to ništa nema smisao.
Ne, nijagarini vodopadi nisu nikakav perpetuum mobile. Puno toga što se na Zemlji događa se događa zbog toga što na zemlju stiže ~ 1000W/m2 sunčeve energije, i zbog usijanog jezgra Zemlje.

@mvujanovic
jel ti ne vidiš šablon po kome govore tvoji istomišljenici u ovom narodu? Jel sve ovde vrvi od špijuna, amerikanaca, jevreja, cije, zavera i skrivenih namera? Što čanak reče, kako niko ne priča o ruskim špijunima? Svačijih ima, samo njihovih da nema?... Prizemlji se malo, nismo mi Toliko bitni na svetu, a pogotovu nije ono što ti radiš u svojoj garaži.
Mislim da si pogresno shvatio post.Cilj je bila kritika ljudske arogancije.Mozda se malo nespretno izrazio, ali stoji cinjenica da nismo postigli sve u oblast nauke.
S obzirom da se nauka razvija iz dana u dan , sire se i nasa saznanja.Ne mozemo
tvrditi da znamo sve.
Politicari se zalazu za prosirenje administrativnog aparata, koji cemo mi da placam
o. Gde su njihovi vidljivi i realni rezultati u oblasti borbe protiv siromastva ? Cime su oni uopste zasluzili da budu pomenuti ? Aha, smisljaju viceve na racun vlade u kojoj isti sede.

u nauci neće nikada biti sve postignuto jer je sam proces guranja te granice već isprepletan sa filozofijom koja sebi dozvoljava bezgraničnost.
mani se političara, nisu tema.
Obrati pažnju sig ovo ti je po ko zna koji put, ko je pomenuo političare nego ti, a kad ti čovek odgovori onda nisu tema.
Evo da te citiram da nekažeš da lažem: "Što čanak reče, kako niko ne priča o ruskim špijunima? Svačijih ima, samo njihovih da nema?."
I posle kažeš kako ti nemaš ništa sa Čanak na sankama Nenadom!

Poslednja izmena:
Kad god sam vas "učene" pitao nešto u vezi vodonika i njegove mogućnosti zamene nekog drugog goriva uvek ste me pobijali masenim odnosom, te je tako za litar lož ulja potrebno 1200 litara vodonika itd. E sada da vas pitam nešto? Pošto postoji zakon o održanju mase koji kaže da je masa reaktanata jednaka masi proizvoda reakcije, da li i ovde važi vaše pravilo po kojem ste me pobijali ili sad ne važi?
Kad dobijem odgovor na ovo sledi nastavak!

Obrati pažnju sig ovo ti je po ko zna koji put, ko je pomenuo političare nego ti, a kad ti čovek odgovori onda nisu tema.
Evo da te citiram da nekažeš da lažem: "Što čanak reče, kako niko ne priča o ruskim špijunima? Svačijih ima, samo njihovih da nema?."
HAUG BRATE SA SREBRNOM KOSOM
BLEDOLIKI CITATI STRUCNU LITERATURU BLIC; KURIR; HALLO OGLAS ;MALI
OGLASI ; VECERNJE NOVOSTI; POLITIKA; I ONI TEBE POBEDITI SA GLUPOSCU.
:hahaha::hahaha::hahaha: Unapred se izvinjavam ,evo necu vise ..:hahaha::hahaha:

mvujanovic sad nesto da ti iskreno kazem ,ali stvarno.nije zezanje.
nemoj vise da se sramotis,jer imas problem sa matematikom iz nizih razreda osnovne skole.

sad cu jos dati kazem i NIKAD VISE.
ako nema isparavanja,ali to treba utvrditi.masa ukupna svih materija koje se nalaze u posudi smanjice se samo za masu vodonika koji je oslobodjen.
sve ostalo ostaje unutra. kiseonik koji je bio vezan za vodonik koji je oslobodjen vezuje se za aluminijum i pravi glinicu,tako da ostaje u posudi.,NAOH se ne trosi i tu je jos voda koja je preostala.
vrlo je vazno u ovakvom ogledu napraviti suvi babler lavirintskog tipa ,da bi sva voda ostala. i mogla da se vrati u posudu.da ne izgleda daje proizvedeno vise vodonika nego sto zaista jeste.
nisam upoznat dali aluminijum ako je u vecim komadima ili grumenima,reaguje kompletno ili samo povrsinski.verovatno je vrlo pozeljno da bude u prahu,ili tankim folijama.
dao sam formulu na predhodnim stranama,da je zaista VRLO PROSTO ,koliko se cega dobija.
opet ti kazem , mvujanovic,potpisao si se prezimenom.prestani vise da se blamiras.meni je zaiste degute i bizarno da te citam.

Djuro ,kakve god imas skole i nauke,neumes da kanalises agresiju.te se lomis i mucis ,zapetljavas. to se lako resava danas i brzo.ali mi to nije struka.
a svinje i glupane sacuvaj za sebe.pa glupanima baci bisere.a svinjama zna se.... kukuruz.

ja sam lepo napisao da ova tema,nije za ovaj podforum.

nisam ga pominjao u svojstvu politike već tvoje paranoje o tome kako iza svega postoji skrivena namera nekog Zapada.
Kako tvoj klon Ilija Čvorović kaže "ništa nije onakvo kakvim se čini!"

Kad god sam vas "učene" pitao nešto u vezi vodonika i njegove mogućnosti zamene nekog drugog goriva uvek ste me pobijali masenim odnosom, te je tako za litar lož ulja potrebno 1200 litara vodonika itd. E sada da vas pitam nešto? Pošto postoji zakon o održanju mase koji kaže da je masa reaktanata jednaka masi proizvoda reakcije, da li i ovde važi vaše pravilo po kojem ste me pobijali ili sad ne važi?
Kad dobijem odgovor na ovo sledi nastavak!
malo je šturo pitanje,
ako pod ovde misliš na elektrolizu, da, važi. kilu vode ako provučeš, dobićeš kilu ejč ejč ou.

nisam ga pominjao u svojstvu politike već tvoje paranoje o tome kako iza svega postoji skrivena namera nekog Zapada.
Kako tvoj klon Ilija Čvorović kaže "ništa nije onakvo kakvim se čini!"

malo je šturo pitanje,
ako pod ovde misliš na elektrolizu, da, važi. kilu vode ako provučeš, dobićeš kilu ejč ejč ou.
Nisi mi odgovorio na pitanje, nigde nisam pomenuo elektrolizu, važi li ili ne?

mvujanovic sad nesto da ti iskreno kazem ,ali stvarno.nije zezanje.
nemoj vise da se sramotis,jer imas problem sa matematikom iz nizih razreda osnovne skole.

sad cu jos dati kazem i NIKAD VISE.
ako nema isparavanja,ali to treba utvrditi.masa ukupna svih materija koje se nalaze u posudi smanjice se samo za masu vodonika koji je oslobodjen.
sve ostalo ostaje unutra. kiseonik koji je bio vezan za vodonik koji je oslobodjen vezuje se za aluminijum i pravi glinicu,tako da ostaje u posudi.,NAOH se ne trosi i tu je jos voda koja je preostala.
vrlo je vazno u ovakvom ogledu napraviti suvi babler lavirintskog tipa ,da bi sva voda ostala. i mogla da se vrati u posudu.da ne izgleda daje proizvedeno vise vodonika nego sto zaista jeste.
nisam upoznat dali aluminijum ako je u vecim komadima ili grumenima,reaguje kompletno ili samo povrsinski.verovatno je vrlo pozeljno da bude u prahu,ili tankim folijama.
dao sam formulu na predhodnim stranama,da je zaista VRLO PROSTO ,koliko se cega dobija.
opet ti kazem , mvujanovic,potpisao si se prezimenom.prestani vise da se blamiras.meni je zaiste degute i bizarno da te citam.

Djuro ,kakve god imas skole i nauke,neumes da kanalises agresiju.te se lomis i mucis ,zapetljavas. to se lako resava danas i brzo.ali mi to nije struka.
a svinje i glupane sacuvaj za sebe.pa glupanima baci bisere.a svinjama zna se.... kukuruz.

ja sam lepo napisao da ova tema,nije za ovaj podforum.
Slušaj ti sada mene serser, ja se potpisujem prezimenom jer se ne krijem ni iza čega kao ti, ako ti je degute da čitaš šta pišem ko te tera da čitaš. Što se tiče matematilke i nižih razreda osnovne škole jeli to ko i ona fizika što se uči u nižim razredima po tebi, ali to govori o tebi i tvom egu. Voliš da vređaš ljude.
Kao prvo trebao bi da znaš kako to radi što si opisao, a ne da nagađaš.
1litar vode neka je masa 1kg, tome dodamo 1 kg aluminijuma i 100 grama NAOH = 2kg i 100grama, to radi na temperaturi od 60 stepeni, nema vodene pare, dakle kad se reakcija završi dobijemo glinicu i vodonik, a ostaje NAOH jer se ne troši. Ako je po zakonu o održanju mase onda ona vaša priča o masenim odnosima ne pije vodu. Zato ja stalno i govorim da je praksa sasvim nešto drugo.
P.S. Ti imaš problem i to veliki sa srpskim jezikom iz prvog razreda osnovne škole. daje = da je, dati = da ti i još mnogo toga.

Poslednja izmena:
Da mi je znati koliko godina imate.Pa diskutujte o temi a ne samo svađe svaka drugta reč.
Vrlo rado o temi, ali kao što si mogao da primetiš ovaj seser još nije diskutovao bez vređanja, a dužan ne ostajem nikom, ne interesuje me koliko je ko ovde školovan, pismen ili nepismen, uvažavam svakog, ali ne dozvoljavam uvrede na moj račun od ljudi koji imaju problem sa egom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back