mvujanovic
Primećen član
- Poruka
- 525
Čudo je kako ti i tebi slični preskočite ono što je pruzrokovalo raspravu, (u ovom slučaju tvoja tvrdnja da je onaj plamen iz komprimovane boce) odmah se bacate na nauku, perpetum mobile i slično.hahaha znači ipak si to uradio?
znam kada sam to rekao, ja sam doduše bio ubeđen da ti misliš na pogonjenu elisu a ne slobodnu i bez napona. Pošto nema zdravorazumskog osnova da neko gura predmet u usisnu granu. Nisam znao da u svetu magle to ima svoj naziv "vortex", to ti samo ometa unos vazduha, ali ako je za tebe magično kako se on vrti, ok tvoj auto tvoj džep. i eto ti primera nečega što ti Ne znaš. Svaki čovek sa barem osnovnim znanjem iz fluida zna da od toga nema ništa, to se čak i u gimnaziji nauči u bernulijevoj (zamalo da kažem berluskonijevoj) jednačini.
Naravno da sam se susreo u praksi sa mnogo čim, ali evo neko od nas ume i da napravi računarsku simulaciju nečega pa ne moramo da karabudžimo da bismo znali da to ne radi, da ne kažem da matematika može da pokaže da to neće raditi, ne moramo praviti.
Ti u praksi uzmi i proveri da li sva tela padaju istom brzinom, ja ne moram jer znam kada je to slučaj a kada nije, i zašto jeste a zašto nije. Dokolica je
čudo.
Računarske operacije uuuuuuuuuuuu čudna li čuda, neko napravio program i tebi zanimljivo da se igraš. Teorija je jedno, praksa savim nešto drugo.
Evo ubeđuju nas svakodnevno kako je prosečna plata 500 evra, a većina živi na ivici životne egzistencije, to su brojke Sig.
Što se tiče vortexa nisi razumeo ili se praviš da nisi razumeo, ništa se ne vrti.