Хералдика и њени принципи

jeste
1691191217315.png

Овде представљају годину када се место први пут помиње и то под именом Равно.
Што 1215? Зар се Равно немпомиње при сусрету Немањиних и Страцимирових посланика с Барбаросином војском, око 25 година раније!?

Што 1215? Зар се Равно немпомиње при сусрету Немањиних и Страцимирових посланика с Барбаросином војском, око 25 година раније!?
Да, међутим овако то објашљавају:
"златни број 1215. означава први помен Ћуприје од стране српског владара као саставни део његове територије."

Поштовање, има ли неко књигу, линк, информацију, фотографију да је тачна око димензија српских застава кроз периоде. Како су изгледале то мање више сви знамо али и то би било добро ако имате да пошаљете детаље, такође ме интересује кад су се заставе везле кад осликавале. Којих су биле димензија, како су заставе изгледале у неком коначном опису са детаљима. Свака информација ми много значи!
Ziveli
Такође би ми значило ако знате у којим музејима се налазе, галеријама, приватним колекцијама, а да се могу видети.
Zagrljaj

Можете ми пустити и приватну поруку за више детаља или око нејасноће мојег питања за помоћ овде на форуму!

Такође ме интересују и припратни елементи попут врха копља, ресице, крајеви на зубастим заставама. Интересује ме период од 1804 па на овамо. Захвалан сам свима који ми буду помогли. :gace:

Prema popisu, 1931. u čitavoj Kraljevini Jugoslaviji bilo je 13.934.038 stanovnika, od toga: 6.785.501 pravoslavaca, 5.217.847 rimokatolika, 231.169 evangelista, 1.561.166 muslimana i 138.355 ostalih.

Grb Kraljevine Jugoslavine
Pogledajte prilog 1400969
значај ове међуратне грбовне надоградње је само у томе што су коначно огњила постала златна, како и треба, како је правилно (доследно изворима).

Mislom da je bar jasno zašto je izabrano to kompromisno rešenje na štitu. Šta reći onda za današnji grb Srbije?
у хералдици нема компромиса, јер грб је визуелни израз владарске титуле, хералдички еквивалент његовог краљевског наслова. овде је проблем грб у стопи уметнутог штита, јер тај грб нема ни историјско упориште ни јасно означење.

што се тиче данашњег српског грба, он има два недостатка- један се односи на погрешност титулара, други на тинктуру огњила.
иначе је савршен.
Sa onim savijenim kljunovima kao da je neko prebio obe glave srpskom dvoglavom orlu?

у хералдици нема компромиса, јер грб је визуелни израз владарске титуле, хералдички еквивалент његовог краљевског наслова. овде је проблем грб у стопи уметнутог штита, јер тај грб нема ни историјско упориште ни јасно означење.
Pa upravo tako, kralj Aleksandar se smatrao vladarem sve tri većinske religije u Jugoslaviji. Ako se ne varam oni srpovi su u stvari islamski polumeseci.

Back