Statler and Waldorf
Buduća legenda
- Poruka
- 43.256
Влајкец, ја пре мислим да је уместо плуга прихваћен срп не због библијских навода, него зато што је једноставнији за цртање. и боље се уклапа са чекићем.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Између осталог и због тога што плуг тупуво изгледа... мислим... стварно...
Интересантно је онолико колико је тупаво.
То да је Лењин у библији пронашао тај мотив није само моја пројекција. Неоспорна је чињеница да се Лењин посветио проучавању библије негде 1918. Дакле срп је усвојен након револуције и то баш у време када се Лењин окренуо студирању библије.
Праве разлоге никад нећемо сазнати, ипак занимљива је теорија.
Плуг служи обради земље, а срп за жетву.Jeste jednostavniji srp, a možda se okrenuli sa mehanizacije , samo na ručni radKo ima plug taj je buržuj i mora da se strelja, a njegovu imovinu da pričuvaju drugovi nekih pedesetak godina
![]()
Тачно, комунисти нису били склони мистици.
Плуг служи обради земље, а срп за жетву.
Да је првобитни знак био комбајн, онда би ово твоје дошло у обзир, овако јок.
Jel ima neko značenje podela štita... Na primer kvadrirano je primer, odbrana, ovo je onako, ono je onako ? Jel postoji uopše to ?
Квадрира се када треба укомпоновати више грбова у једну целину. Нпр, штит СРЈ је био квадриран, а у себи је садржао два крста са огњилима (Србија) и два лава на плавом пољу (Црна Гора).
Или Ђурађ Бранковић и Сибињанин Јанко су ковали заједнички новац - на једној страни се налазио квадрирани штит са два грба Хуњадија и два грба Бранковића.
Pa dobro , sigurno ne samo zbog združivanja grbova. Verovatno i zbog prikaza na jednom ako se radi o nekih više elemenata porodične istorije i tako nešto...
Negde sam čuo ili pročitao da se kvadriran štit odnosi na protekciju i sigurnost, zaštitu u suštinskom smislu... Na engleskom znam da je bilo, ne sećam se gde.
Zista moguće moraću potražitio tome.
U pitanju je klasično nepoznavanje stvarnog stanja na Balkanu. Njemcima je Balkan bio tera inkognita o kojoj su slušali nevjerovatne bajke kako tamo žive divlji ljudi sa pasjim glavama koji jed druge ljude i slično. Neije čudno da su brkali grbove i izmišljali ih.
Valjda u fotoshopu.U kojim programima se najčešće radi heraldika ? Ili više njih ? Ili uopšte na koji način se crtaju šarže i ostalo ?
Valjda u fotoshopu.
Da, ali u čemu se radi i šta treba ?