- Poruka
- 30.636
Формице шта се ово збива у еколошкој држави?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
cirkusu nikad kraja
uopste se necu truditi da komentarisem ovu jeftinu razglednicu koju su bez ikakvog osnova nazvali grbom - jer ovo sto su usvojili predstavlja ruganje heraldici - a i Zabljaku / medjutim zapanjen sam da je autor (ne)dela ni manje ni vise nego profesorica Akademije likovnih umetnosti / ako je ovo vrhunski domet njenog umetnickog dara - sta onada ocekivati od njenih studenata
poredjenja radi - evo sta su odbacili kao - kako sami drsko i bezobrazno kazu - neuspeo pokusaj
Pogledajte prilog 312739
o simbolici Jabucila - krilatog konja iz narodne pesme nema potrebe govoriti / osvrnucu se samo na tri srebrne zvezde - koje predstavljaju tri brdska plemena koja zahvata podrucje opstine Zabljak / inace autor neuspelog pokusaja je covek koji je radio nekoliko izvanrednih municipalnih grbova u Crnoj Gori - izmedju ostalih i glavnog grada
Формице шта се ово збива у еколошкој држави?
ž
Koja je ovo knjiga nešto mi djeluje poznato?
Hmm ne znam tacno, ali pogledacu sledeci put kad odem u library. Nisam imao puno vremena tad. Znam gde da je nadjem.
Slike su mi vrlo poznate je li Parkerov rječnik heraldike ili neki od uvoda u heraldiku, ne mogu se sad sjetiti. na preži sam nailazi na ove primjere, a i na mnogim sajtovima su ovi primjeri kao ilustracije.
Heraldika, Stiv Frajer i Džon Fergusona, drugo izdanje izvanredna knjiga na ruskom jeziku, slobodno se može usnimiti na adesi:
http://bukvy.net/books/history/158701-geraldika-gerby-simvoly-figury-2-e-izd.html
U dnu strane se mogu naći i druge knjige sa temom heraldike

Мени само жао што не знам руски.
И сад гледам нешто изгледа да су ови из македонског хералда доста тога скунили одавде.![]()

Мени FORMICE јавља да је овај сајт заражен. Може ли се негде даље ово погледати?
Sad mi je jasno odkud sličnost vidim prepoznatljive ilustracije, ne mogu se zakleti jesam li je viđeo neđe ali ako pregledam dokumentaciju javićuСад баш кажем FORMICI да је још одличнији Фрајеров Хералдички речник.
![]()
Али њега нема online.![]()

A dictionary of heraldry: with upwards of two thousand five hundred illustrations
FORMICЕ, хвала за књигу (књиге у дну стране).![]()

У средини на плавом стубу се налазе три златне тврђаве.
![]()
Можда одатле потиче Витезовићев грб Албаније, она тврђава са три куле. Мада је мени увек личио на грб неког града а не области.

Можда одатле потиче Витезовићев грб Албаније, она тврђава са три куле.
Мада је мени увек личио на грб неког града а не области.![]()
Da računamo da se prikaz tvrđave (sa 3 kule) odnosio na Kroju?
Е па сад не знам да ли је тврђава у Кроји икада имала три куле, а Кроја јесте била главни Скендербегов град, док су Дукађини колико ми је познато владали простором Дримске долине северно од Кроје.Da računamo da se prikaz tvrđave (sa 3 kule) odnosio na Kroju?.
Можда одатле потиче Витезовићев грб Албаније, она тврђава са три куле.
![]()
Мада је мени увек личио на грб неког града а не области.
Е па сад не знам да ли је тврђава у Кроји икада имала три куле, а Кроја јесте била главни Скендербегов град, док су Дукађини колико ми је познато владали простором Дримске долине северно од Кроје.
Сад грб са двоглавим црним орлом недвосмислено вуче корене од Скендербеговог печата, као и од орлова у грбу Црнојевића његових комшија и родбине.
Са друге стране имамо и грб са приказом тврђаве који користи Витезовић као грб Албаније и по мени се сигурно не може односити на Скендербега и Кастиоте, већ на неку другу властелу, могуће Дукађине или Топије, или је грб неког града искористио као грб Албаније у недостатку информација, да ли је тај град била Кроја дискутабилно је, пре би могао да буде неки приморски град.
Колико знам Млечани су области Албаније која је обухватала и данашњу Црну Гору а припадала њима додели грб са лавом али се и то вероватно мењало.
Аустроугари формирајући Албанију 1912 праве од двоглавог црног орла на црвеном пољу грб новоосноване земље.
Треба узети у обзир да је један део албансе властеле вероватно добио грбове тек касније после њиховог емигрирања у Италију под притиском Турака.
Donji grb takođe možda nije izmišljotina Vitezovića, a isti grb se javlja i u složenom grbu Njemaca Fov Vid koji su dali prvog (i valjda jedinog) albanskog kralja. Njemačka heraldika je za taj grb ne daje nijedan podatak već uvijek postaljaju znak pitanja.
E sad i još jedan zanimljiv podatak Pleme Kastrati (u CG postoji prezime Kastratovići) nije dobilo naziv po kastriranju kako sam često nalazio već po kastrum=tvrđava. E sad jesu li Kastrati (Kastriotići, Kastratovići, Kastrati,...) zaista imali takav grb ili im je on pripisan po prezimenu kao rječiti (aluzivni) grb, zaista ne znam, ali mi logična veza "bode oči".
Мисли вероватно на овај:Можеш ли да пронађеш и поставиш грб те немачке породице?
Мисли вероватно на овај:
![]()
Guillaume de Wied (1876-1945)
Prince Souverain d'Albanie
Коициденција или нешто друго, и Скендербег има двоглавог орла а и немачки принц.( да не улазимо у саму тинктуру грба)
Мада мислим да је он овог зеленог пауна на златној подлози као грба породице,
![]()
налепио на Скендербеговог орла и тако настаде грб Албаније.