Procitah ovu temu od prve do poslednje strane i resih da i ja napisem svoj problem.
Imam 32 god i probleme sa hemoroidima imam poslednjih nekoliko godina. Mislim da su u pitanju spoljasnji s'obzirom da ispadaju napolje,posle praznjenja.Takodje desava se da imam problem sa njima i ako se dugo stojim (odprilike oko 2 sata).
Da se dole nesto desava prvi put sam primetio na letovanju jos 1997.Posle svake noci u kojoj bi konzumirali velike kolicine alkohola (piva uglavnom) i praznjenja ujutru,osecao sam peckanje kad udjem u more (verovatno zbog soli u vodi),ali veoma brzo bi prestajali simptomi.
Sve do 2002/03 nisam imao vecih problema.Od tad pojavljuju se posle svakog praznjenja i veoma mi smetaju.Nekad su bolovi jaci,nekad slabiji.Koristio sam razne metode i preparate,od cajeva koje reklamiraju na TV,preko preparata koje reklamiraju po novinama i prorodne kreme i masti od rodjaka sa sela.Nista nije dalo znacajnijih rezultata. Poslednjih par godina koristim faktu kremu i koliko sam razumeo iz dosadsnjeg koriscenja,ona sluzi da se hemoroidi vrate na bezbolniji nacin u svoje normalno stanje i nista vise od toga,tj. ne leci ih.
Praznjenje vrsim iskljucivo pre spavanja,jer je jedini prihvatljiv polozaj da me sto manje bole,lezeci.Preko dana i ne pomisljam da idem u toalet vec,trpim koliko moram.Period njihovog vracanja u normalno stanje je izmedju 5-8 sati.
Ishrana mi nije na zavidnom nivou,imam 2 obroka dnevno (na poslu suvi obrok i uvece obicno nesto kuvano),voilm meso puno da jedem,pomalo i ljuto,pijem dosta gaziranog.Alkohol mi stavra najvece probleme od svega (citaj:votku nikad vise u zivotu),na zalost sve manje i pivo pijem,koje volim ponekad u velikim kolicinama da konzumiram.
Provodim dosta vremena sedeci za racunarom i kuci i na poslu.
I na kraju: bio sam kod svog lekara opste prakse, na moje pominjanja problema sa hemoroidima,mi je rekao da koristim faktu kremu.Na moje pominjanje operacije,rekao je da sam suvise mlad za tako nesto,da pijem sto vise tecnosti (vode),redovno praznjenje i pranje posle praznjenja,sto vise biljnih sadrzaja u ishrani,voca i povrca.
Trenutno sam u fazi velike opterecenosti ovim problemom jer mu ne vidim resenje.Mnogih stvari sam morao da se odreknem i otkazujem zbog njih,jer su se pojavljivali kad su mi najmanje bili potrebni.
PS:Od cajeva koristio sam hemor m,nije mi pomogao.
Od krema koristio sam Hepatrombin M,nije pomogla (bolja ja faktu,bar meni)
Kupio sam Magnetoplag i to je moj najveci promasaj i uzalud bacenih 50 evra.
..i ko zna sta sam sve jos koristio,ali se ne mogu trenutno setiti.
Ako neko strucan ima koristan savet rado cu ga poslusati.Veliko i fizicko i psihicko olkasanje bih imao kad bih se resio ovog problema.
Hvala i pozdrav svima..