Hemoroidi

• Začetnik teme Začetnik teme stana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo i mene.Kako se pronadjoh u ovoj prici resih da se i ja malo izjadam i mozda nadjem neko resenje za sebe.Ja naime imam vec duze vreme neko blago krvarenje iz debelog creva svetlo crvene boje koje se pojavljuje u malim kolicinama i samo pred pocetak stolice.To je obicno praceno gasovima i nisata,bas nista me nije nikada bolelo.Znaci osim blagog krvarenja nemam drugih simptoma.Imam redovnu ishranu domacom hranom koja podrazumeva kuvana jela bez mnogo zacina i naravno redovnu normalnu stolicu.Isla sam kod hirurga i nije ustanovio hemoroide niti bilo sta drugo,nalaz je bio uredan.Nemam pojma sta da radim,nije mi svejedno jer je to krvarenje skoro uvek pre stolice ali obzirom da je hirurg rekao da je sve sto se njega tice o.k.nisam sigurna da li da idem na neka dalja ispitivanja i preglede ili ne?To stanje traje vec oko pet meseci bez ikakavih drugih propratnih tegoba.Nije mi svejedno jer znam da od takvih malih problemcica mogu nasatati ozbiljni problemi a opet sa druge strane da li je moguca neka veca komplikacija oboljenja debelog creva ako me bas nikada nista nije bolelo i nemam hemoroide i nikakve druge neprijatne simptome?Ako je neko jos uvek raspolozen za diskusiju na ovu temu neka se ukljuci kao i neki DR,molila bih.

neogeo:
Da posle svakog praznjenja perem guzu! Aman, zar neko to radi!?

A ja se pitam kako neko moze to da NE RADI??

Ko ima problem sa hemoroidim neka samo spremi 4 soma evrica i svaki ce ga doktor rado operisati. ;-) Naravno govorim o DRZAVNIM ustanovama gde se doktori samo smeskaju i cekaju da predlozite tarifu koja je poznata. Tako je u Novom Sadu. Licno nisam imo kontakta sa osobljem ali znam iz prve ruke inace bih naveo ime i prezime doktora. Nazalost sva je prilika da cu imati.... :(

Pitanje: Operacija ili to podvezivanje (da li je to jedno isto??) da li se bar radi sa nekom lokalnom anestezijom :shock: ??

I koja je posledica toga sto hemoroida vise nema? Mislim da nisu potrebni ne bi ih imali, jel, pa me interesuje sta bude posle toga?

Dali hemoroidi mogi izazvati povecanu potrebu za praznjenjem(ili osecaj neisparznjenosti creva , nadrazaj rektuma) ? Ja konkretno evo vec mesec dana imam povecanu potrebu za praznjenjem u jutarnjim satima , dok popodne nemam nikakvih problema . Stolica mi je recimo normalna (nemam proliv, krv) ... Od pre neki dan napipao sam u rektumu neku kuglicu , koja valjda treba da bude hemoroid ...

Hvala unapred

Trebalo bi da te pregleda proktolog. hemoroidi ne daju neophodno nadrazaj na praznjenje - ukoliko imas stolicu a ne radi se o 'laznim' pozivima na praznjenje, onda nije do nadrazaja rektuma niti do hemoroida vec do persitaltike creva. Stimulacija na defekaciju inace je jaca u jutarnjim satima, ali obzirom da si napipao nesto sto ne znas sta je - neophodno je da se javis lekaru. Ovde ti niko ne moze dati odgovor 'na slepo'

Ja sedim na poslu između 8 - 10, a ponekad i 12 sati, sa prekidima. Sa hemoroidima sam se prvi put susreo pre jedno 2-3 godine kada sam pojeo neku ljutu sardinu i od tada povremeno imam tegobe. Od letos sam, pa do Nove godine, skoro isključivo pio gazirane napitke, imao dosta nerviranja na poslu koji je sedeći. Mesecima mi je relacija stan - auto - posao - auto - stan i svega možda par stotina metara šetnje. Zbog ovakvog načina života imam višak kilograma, barem 10 -15. Ne pijem, ne pušim, sada više ne jedem ni ljuto, ali evo sada opet imam tegobe. Imam redovnu stolicu, mislim svakodnevno, bez proliva. Tegobe su se pojačale kada sam pre oko dva mesec i po bio na službenom putu nekoliko dana, i to se poremeti ishrana sa manje čorbaste hrane. Posle jedne veoma tvrde stolice nikako da se potpuno vratim u normalo. Krvarenje - svetlo crveno, kao trag na izmetu i papiru, bilo je tada i još možda dva puta nakon toga na samom početku pražnjenja. Koristio sam Faktu čepiće, pio Detralex tablete, i prilagodio ishranu.
Sve je to imalo polovične efekte do nedavnog odlaska sa porodicom na odmor kada nisam sedeo dnevno više od 60 minuta, i kada sam mnogo šetao. Tegobe su potpuno nestale u roku od 5 dana. Tada i kada sam stavljao čepiš od kantariona i nevena mogao sam lagodno da ga stavim, osetio sam da vene nisu otečene i bez problema sam prstom mogao da ga gurnem i dublje - bez ikakvih tegoba.
Nakon povratka sa odmora, počeo sam da radim i opet sedenje od najmanje 8 sati, jedna malo tvrđa stolica i verovatno povreda hemoroida. Znači imam svakodnevnu, redovnu stolicu koja ne zaudara i nije tamne boje. Krvarenja su retka, a neprijatnost osećam prilikom dugog sedenja - osećam kao da me nešto žari. Nemam lažne nagone za pražnjenje, ali me sve ovo ipak brine jer mi se čini prosto neverovatno da se hemoroid tako lako povredi nekim tvrđim pražnjenjem. Zapravo to je samo neprijatan trenutak kada je pražnjenje započeto i kada dolazi u kontakt sa valjda, hemoroidom. Taj trenutak, ako je stolica tvrđa, na momenat zapoli, a onda štipa ili potom svrbi. Redovno održavam higijenu nakon svakog pražnjenja i sada koristim i neke čepiće od nevena i kantariona da ne bih preterao sa Faktuom, za koga predpostavljam da je hortikosterioid. Možda izgleda neobično, ali mi prija, kada imam tegobe i kada treba da dugo sedim, da namažem bebi kremom ili Pavlovićevom **** jer mi se prosto"osuši" i imam utisak da otečena vena kao da ima neki ožiljak i grebe.
Da li je neko imao slična iskustva, i da li ovo možda ukazuje na nešto drugo, ne daj Bože, tumor?

Ne, to je klasican hemoroid.
Faktu nije kortiko preparat, i postoje u bolje snadbevenim apotekama i faktu maramice za nakon nuzde.
Samo probaj da se vise kreces i strogo vodi racuna o iskrani i to ce se srediti.
I sam si rekao da si na odmoru bio ok.

Evo i ovih dana, kada nisam previše sedeo na poslu tegobe su postale zanemarljive. Povremeno sam osećao žarenje nakon dužeg sedenja i ništa drugo.
Ipak, brine me to što sam ranije tegobe rešavao u roku od 5-6 dana i ponovo se vraćao uobičajnoj ishrani, a sada je to potrajalo duže. Tačnije, baš sam ih sanirao, pa bi mi opet jedna tvrda stolica povredila, i tako period saniranja trajao više sedmica. Da li je to sad prešlo u hronično?

Tako je to kod svih koji imaju problem sa hemoroidima, mozes mesecima da budes miran i bez tegoba a onda jedna manja nepaznja sa hranom ti stvori tegobe.
Probaj da se neopterecujes time,zivi zdravo ne zbog hemoroida vec zbog sebe, kad se naviknes na takav rezim zivota neces ni primetiti da je to nesto tesko ,o cemu moras da mislis ili da se pridrzavas toga.

Više se opterećujem mišlju da je, ne daj Bože, tumor, nego hemoroidi, mada sve ukazuje na hemoroide i samo se čudim koliko dugo sedenje i fizička neaktivnost, u kombinaciji sa viškom kilograma, čine problem

Ja sam cuo da je nekome jako pomogao MED!! Da li je to moguce? KAze covek posle tretmana medom par dana hemoroidi su nestali i sada kada se vrate to je jednom u godinu ili dve....

A kod mene svakih par meseci... :(

Ako mi prilikom sledece upale ne pomogne to sa medom (ne kosta me da probam) ima da skupim laki kesh i operacija, i da ne mislim.

Evo mene ponovo na ovim stranama.Zelela bih ako je moguce da se "dr"ponovo ukljuci jer sam po Vasem savetu bila kod lekara specijaliste kojeg ste mi prporucili.On je ustanovio ipak neke manje hemoroide ali je savetovao i da se uradi kolonoskopija na koju idem ovih dana.Zelela bih da mi malo pomognete u vezi saveta o tome da li prilikom takvog pregleda uzeti ili ne anesteziju?Da li je taj pregled bolan i od prilike kog tipa boli?U privatnoj ordinaciji su mi dali mogucnost izbora sa ili bez anestezije ali ja nemam orjentaciju koliki je taj bol i da li da se odlucim za jednu ili drugu varijantu.Izvinite sto mozda odskacem malo od teme ...pozdrav!

Kolonoskopija jeste malo neprijatna, te ako nude anesteziju, prihvati je.
Ceo pregled ne traje dugo, neprijatan jeste, ne znam kolikije tvoj prag tolerancije za bol i neprijatnost.

Sto se bola tice...porodila sam se prirodnim putem i smatram to za najjci bol koji sam dozivela ali n.p.r.kod zubara uvek trazim anesteziju.Ako je pregled kratak mozda i izdrzim bez ali sa godinama imam utisak da mi se prag tolerancije bola smanjio pa mozda ipak...

Koje institucije i koje lekare (hirurge) predlazete za pocetak lecenja problemam sa hemoroidima ? Doktorka opste prakse mi je sama rekla da ne idem kod bilo kog hirurga vec da pojurim vezu ili preporuku nekoga da bih bio siguran da ce me kvalitetno pregledati. Imate li neku preporuku ?

hvala i pozzz

institut mihajlo pupin je izbacio u prodaju magnetne cepice koji se koriste kao desetodnevna terapija.i posle toga kazu da je gotovo sa hemoroidima, nema ih vise. dr dekleva stoji iza proizvoda. moj rodjak koji ima 70 god ih je koristio i kaze da je problem sanirao. verujem da vredi probati pre nego sto se odlucite na operaciju.

ja nisam pozvana, ali dr dekleva jeste. i verujem da ima mnogo vise iskustva u lecenju hemoroida od tebe.
mihajlo pupin je institucija koja je u prodaju pustila NAUCNO ispitan i potvrdjen proizvod.

Odlicno, postoje strucni casopisi, kongresi, simpozijumi i razna druga mesta gde strucna javnost dobija informacije o novinama u medicini .
Forum nije mesto za to.Niti si ti dr Dekleva.

A sto forum ne bi bio? PA tu ljudi mogu da napisu svoja iskustva...

A sto se tice magneta, meni sve to izgleda kao glupost :? ono, ma daj... Ali opet kako rece veliki Njegos: "Ko se topi (davi) hvata se za pjenu"

dr:
Odlicno, postoje strucni casopisi, kongresi, simpozijumi i razna druga mesta gde strucna javnost dobija informacije o novinama u medicini .

upravo tako.
a onda strucna javnost treba da prosledi dobijene informacije dalje, sirokim narodnim masama koje u svom zivotu moraju da se bave nekim drugim stvarima, pa nemaju vremena za simpozijume.
samo sta sa svim tim *strucnjacima* koji ne posecuju te simpozijume , pa nemaju informacije o novinama , nego svoju neobavestenost prikrivaju svojim drcnim stavom?

Forum nije mesto za to.Niti si ti dr Dekleva.

forum je i te kako mesto za to.
ja nisam dr dekleva, ali nisam ni sujetna da prikrivam proizvod koji je on sa svojim timom STRUCNIH doktora ponudio kao resenje za hemoroide.

doktor nije onaj ko ima diplomu lekara opste prakse, nego je onaj ko je ceo svoj zivot posvetio LECENJU pacijenata. to podrazumeva UCENJE i NAPREDOVANJE sve dok je neko aktivan u struci.

dobri doktori ce se pamtiti po dostignucima i izlecenim pacijentima, a oni drugi po bezrazloznom prepucavanju na forumu.

Back