winkler
Aktivan član
- Poruka
- 1.251
Problem je i u kadru koji predaje ali i u programu.Cuti Boga ti . Tome su i nas ucili u prvom razredu gimnazije![]()
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Problem je i u kadru koji predaje ali i u programu.Cuti Boga ti . Tome su i nas ucili u prvom razredu gimnazije![]()
Znam da su vam predavali ali ovo nije dovoljno ni za prolaz.Kao kad bi te iz matematike pitali da brojiš do deset za ocenu.Kvalitet programa i nastave hemije eksponencijalno pada svake godine.Treba ubaciti malo više elektrohemije (Epot.,ravnoteže u elektrohemijskim sistemima,spontanost ox.-red. reakcija,elektroliza sa nadnaponom...),više hemijske kinetike,hemijska termodinamika-pre svega spontanost hemijskih promena(veza entalpija-entropija-Gibsova slobodna energija,hemijski potencijal)...Cuti Boga ti . Tome su i nas ucili u prvom razredu gimnazije![]()
1. Koliko je kubnih centimetara rastvora HCl koncentracije 1mol/dm kubnom potrebno za rastvaranje 1,52 g gvozdja?
2. Koliko centimetara kubnih rastvora kalijum permanganata koncentracije 0,5 mola/dm kubnom potrebno za oiksidaciju 1,52 g gvozdje (II) sulfata u kiselopj sredini?
Odgovor je prost.Natalija* je uradila zadatak tačno.Rešenje u zbirci ne valja.nista ne shvatam , u resenjima pise za prvi zadatak 40 , a za drugi 20
U baznoj sredini navedena reakcija nije moguća.Molim vas za pomoć u rešavanju ove oksido-redukcuje: MnO2 + NaOH + KCl =???? Hvala
Da ti neko samo nešto napiše neće sigurno čak i pod pretpostavkom da ima vremena za gubljenje.Treba mi pomoc...
Ako nekoga ne mrzi da mi napise nesto o poliuretanima... Treba da napravim referat a nigde nisam nasao nista o njima... Bio bi mu zahvalan... Hvala unapred...![]()
Zdravo svimaKoliko ima OH- jona u rastvoru koji je nastao mešanjem 500cm[SUP]3[/SUP] rastvora koji sadrži 0.1mol/dm[SUP]3[/SUP] KOH i 500cm[SUP]3[/SUP] rastvora koji sadrži 0.2 mol/dm[SUP]3[/SUP] HNO[SUB]3[/SUB] ?
0.1 - 0.05 = 0.95
n (KOH)=c x V= 0,1mol/dm[SUP]3[/SUP] x 0,5dm[SUP]3[/SUP]=0,05molKoliko ima OH- jona u rastvoru koji je nastao mešanjem 500cm[SUP]3[/SUP] rastvora koji sadrži 0.1mol/dm[SUP]3[/SUP] KOH i 500cm[SUP]3[/SUP] rastvora koji sadrži 0.2 mol/dm[SUP]3[/SUP] HNO[SUB]3[/SUB] ?
Ajd i ja nešto da odgovorim:Joj ljudi opet ja...
Nije mi jasna elektroliza vodenih rastvora. Recimo pri elektrolizi vodenog rastvora NaCl se izdvaja na katodi H2 a ne Na, a zašto je to tako? I kako da znam da li će se kod neke druge supstance izdvojiti jon metala ili H2??
Evo na primer ovaj zadatak me potpuno zbunjuje:
Pri elektrolizi vodenog rastvora AgNO3 masa katode se povećala za 3,24g. Koji se proces vršio na srebrnoj anodi?
Tačan odgovor je da je "prešlo u rastvor 0,03 mola Ag+"![]()
![]()
Zašto? Sto se recimo joni OH- ne privuku ka pozitivnoj anodi nego se privlače katjoni? Zar se katjoni privlače ka anodi?