Znam da sam dosadan, ali zar mi niko neće razjasniti ova dva zadatka?
pozdrav
pozdrav
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Srećno u nedelju.Zadaci neće biti teški1. Колико има укупно молекула, а колико и којих јона у раствору који је добијен растварањем
49,9 g бакар(II)-сулфата пентахидрата у 90 g воде?
Како да дођем до рјешења?
Да ли се ради по формули N= n*NA, у рјешењу пише 3,6 *10 на 24 молекула воде
2.Сагоревањем једног мола угљеника настало је укупно 37,6 грама смеше гасова. Напиши формуле и израчунај масе сваког од насталих гасова.
Знам да су у питању СО, и СО2 добио сам 14,62 г и 22,98 г али мислим да то није тачно.
Молим за помоћ
поздрав
.
Jeste najduži niz onaj od 7C atoma ali aldehidna grupa kao funkcionalna grupa ima prednost nad dužinom niza tj. numerisanje se vrši sa onog kraja kome je karbonilna grupa bliža.Dakle, bira se najduži niz koji sadrži karbonilnu grupu.Koji je pravilan naziv ovog jedinjenja:
http://i43.tinypic.com/j8grh5.jpg
Ako je 3-hidroksi-2-etil-heksanal zasto jeste? Zar nije najduzi niz od 7 C atoma?
Jeste najduži niz onaj od 7C atoma ali aldehidna grupa kao funkcionalna grupa ima prednost nad dužinom niza tj. numerisanje se vrši sa onog kraja kome je karbonilna grupa bliža.Dakle, bira se najduži niz koji sadrži karbonilnu grupu.
m=n*M; n=N/Na (M-molarna masa, Na-Avogadrov broj=6,022*10[SUP]23[/SUP]molekula/mol).Moze pomoc oko jednog zadatka ?
Kolika je masa (u gramima) 1,8*10 na 23 molekula vode ?
n(NaOH)=n(HCl)Za titraciju 20cm kubnih rastvora NaOH utrošeno je 14,46 cm kubnih rastvora HCl koncentracije 0,1031 mol/dm kubnom.Koliko se grama NaOH nalazi u 20 cm kubnih rastvora NaOH?
Baš je za ovu temu.Možda i nije za ovu temu, ali znate li koji program je najpogodniji za pisanje formula iz organske hemije? Ili, ako znate da ispadnu dobro u Word-u?![]()