Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
xe xe ovo je zanimljivo!

Harry Potter je plagijat?

1986. godine je snimljen film Troll, u kome je glavni lik sasvim obican tamnokosi decak po imenu Hari Poter, priblizno istih godina kao i Roulingov. On otkriva svet magije, upoznaje carobnjake i bori se sa trolom. U planu je bio rimejk ovog filma, ali Warner Brothers, koji ima autorska prava na Harija, kaže da ih ovaj film rusi.

JK Rowling je izjavila da se ne seca da je mozda nekada davno pogledala ovaj niskobudzetni film koji ju je mozda inspirisao. Ipak, u knjizi i filmu postoje slicne scene, a da i ne pominjemo ime glavnog junaka. S obzirom da je film nastao pre knjige JK Rowling, neka nepoznata veza ipak postoji, ali da li je Hari Poter stvarno plagijat, verovatno nikada necemo saznati.

Napomena: tekst je preuzet sa hpserbia.com

:mrgreen:ne,mislim blizancIMA...pa vi svi govorite da pise o luni,osnivacim,blablabla,pa moze da napise i knjigu o njihovom (fredovom i dzordzovom) vremenu na hogvortsu...mislim da bi to bila komedija...heheh...a da nije njih-nista ne bi bilo od hp...pa zar ne????8)8-):razz::oops:

Mislim da ne bi bila knjiga o njihovim dogodovshtinama, iz prostog razloga shto je Roulingova i sama rekla da je ona vec ispricala njihovu pricu i da ce za jedno 10 godina napisati ponovo kjigu o magiji ali bez sadashnjih likova jer kako je rekla njihova prica je ispricana.Mada ja bih voleo da se pojave i heart:Luna iHari i Hermiona i Ron makar svi sporadicno....:arrow::o:):);)

ma jeeeeeeeeeeste plagijat...kako da ne....to je jedna od najvecih gluposti koje sam cula,pored one da je dambldor *****!!!:lol::lol:da,zena nije imala pametnija posla nego da iz tamo nekog budjavog filma ili knjige uzim ISTO IME za svog glavnog junaka...eeeeej,isto ime...pa da je htela da pravi plagijat uzela bi mu drugo ime....a i koliko ja znm harry se sa trolom susrece samo u prvom delu tako da iako je (a nije) ikada pozelela da uzme bilo koju ideju iz tog drugog "harry pottera sa trolom" sama napisala ostalih 6 delova koji su i vise nego extra i ne moraju vise da *****ju sa tgakvim glupostima samo zato sto su ljubomorni na nju...

misim jes da joj zvucim kao neki blizi rod kad ovako pisem ali.......ljudi su taaaaaaako zavidni:D:D:mrgreen::mrgreen::cool::cool::rolleyes::rolleyes:

Meni je Luna uvek delovala nekako super, jer mi je bilo zao shto nije imala prijatelje, cesto je bila sama, a kasnije je postala slavna... podseca na mene malo

A simpatican mi je Kiki Dadliki onako buckast....

svidjaju mi se njena iskrenost i prirodnost uopce :)
i kada govori o D.A.
"I enjoyed the meetings, too. It was like having friends." :(

luna-harry.jpg

a ko je taj? ne znam kako glase imena kada se prevedu....

a sto bi mrzela malfoyeve??????oni su meni svi super. a da li znate da u piratskoj verziji 7.knjige pise da je dadley carobnjak!?!?!
hehe,sad sam se setila......
Dudley looked a lot like Uncle Vernon. He had a large pink face, not much neck, small watery blue eyes, and thick blonde hair that lay smoothly on his thick, fat head. Aunt Petunia often said that Dudley looked like a baby angel. Harry often said that Dudley looked like a pig in a wig.

e,treba mi neki dobar hp forum. da li znate mozda neku adresu?

Poslednja izmena:
Meni je Dadlija zao jer je jednostavno osoba koju treba zaliti a ne mrziti, roditelji su ga tako iztrenirali da je to uzas....

Luna mi je oduvek bila najbolja licnost. Persija ne volim jer je pompezan, Hermiona mi je nekako previshe vezana za cinjenice, ali Luna poseduje dozu svih najlepshih osobina koje ljudi imaju: skromnost, dobrotu, skrenost, sazaljenje, sirinu uma i pamet, smirenost... Ona je u stvari kao sinteza svih pozitivnih osobina koje postoje.

A i uostalom Dzoana je rekla da je namerno cekala 5. knjigu da uvede Lunu, tj. u 4. se prvi put pominje porodica Lavgud.
Elem Roulingova je unela Lunu kako i sama kaze jer ona smanjuje napetost scena, ona je kao dasak vetra bash u onim trenucima kada postaje najopasnije, bash zbog svojih verovanja i ponasanja - citat!

o dadliju

They stuff people's heads down the toilet the first day at Stonewall," [Dudley] told Harry. "Want to come upstairs and practice?"
"No, thanks," said Harry. "The poor toilet's never had anything as horrible as your head down it — it might be sick."

evo jos nekih zanimljivosti

"And what if I wave my wand and nothing happens?" [Harry]
"Throw it away and punch him in the nose," suggested Ron.

"So light a fire!" Harry choked.
"Yes...of course...but there's no wood!" Hermione cried, wringing her hands.
"HAVE YOU GONE MAD!" Ron bellowed. "ARE YOU A WITCH OR NOT!

"There was a horrible smell in the kitchen next morning when Harry went for breakfast. It seemed to be coming from a large metal tub in the sink. He went to have a look. The tub was full of what looked like dirty rags swimming in grey water.
"What's this?" he asked Petunia.
"Your new school uniform," she said.
"Oh," he said. "I didn't realise it had to be so wet."

"Your aunt and uncle will be proud, though, won't they?" said Hermione as they got off the train and joined the crowd thronging toward the enchanted barrier. "When they hear what you did this year?"
"Proud?" said Harry. "Are you crazy? All those times I could've died, and I didn't manage it? They'll be furious..."

Hermione, however, clapped a hand to her forehead. "Harry -- I think I've just understood something! I've got to go to the library!" And she sprinted away, up the stairs.
"What does she understand?" said Harry distractedly, still looking around, trying to tell where the voice had come from.
"Loads more than I do." said Ron, shaking his head.
"But why's she got to go to the library?"
"Because that's what Hermione does," said Ron, shrugging. "When in doubt, go to the library."

Fred and George, however, found all this very funny. They went out of their way to march ahead of Harry down the corridors, shouting, "Make way for the Heir of Slytherin, seriously evil wizard coming through..."

"Do I look stupid?" snarled Uncle Vernon, a bit of fried egg dangling from his bushy mustache.

They were almost at King's Cross when Harry remembered something.
"Ginny--what did you see Percy doing, that he didn't want you to tell anyone?"
"Oh that," said Ginny, giggling. "Well--Percy's got a girlfriend."
Fred dropped a stack of books on George's head. "What?"
"It's that Ravenclaw prefect, Penelope Clearwater," said Ginny. "That's who he was writing to all last summer. He's been meeting her all over the school in secret. I walked in on them kissing in an empty classroom one day. He was so upest when she was--you know--attacked. You won't tease him, will you?" she added anxiously.
"Wouldn't dream of it," said Fred, who was looking like his birthday had come early.
"Definitely not," said George, sniggering.

kasnije nastavljam

Back