Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Breaking:
A meni Mudomir.

Pa to je fora, Gandalf je bio kao neka zastitnicka figura ovim malcima, tutorijal neke vrste, i kada ga navodno ubise, onda je ispalo kao 'e sada malo jave'. Malo dobilo na ubedljivosti, da niko nije besmrtan u toj prici i da svako moze da popushi paklenog demi-boga kome nije bio dan...
Igraju se sa emocijama, vezes se za lika, opustis se i wham!
Od Gandalfinoa i Dumbledorsa ostade samo charobnjachki sheshir....
Ako ne zelis nikada da se iznenadis u uzivas u nepromenjljivosti gledaj 'chari', ona je napravljena za ljude prosecno do ispod prosecnog iq-a, koja ne zeli da se mnogo brine za sudbinu likova za koje se vezala, nesto sto ce ih umiriti, neki tamo magicni svet koji nije promenjljiv, za razliku od svakodnevnog zivota i briga o 'onom tamo ludaku sa nuklearkama'.
Mislim da ti delovi o carobnjackim ratovima u hari poter univerzumu i nisu namenjeni maloj deci, vec onima okji citaju rowlingovu vec koliko, 7-8 godina, i koji su vec odraslija publika i mogu podneti takve stvari. Klinci neka sacekaju malo da porastu, pa onda zadnje delove sa pogibijama neka citaju.
Pa nisam klinka, u stvari ne znam koliko imas godina, mozda i jesam za tebe :-D.
Ali s obzirom da imam 17 ne smatram sebe bas klinkom. a i citam HP vec 8 godina i bas zato mi se nije dopalo sto je ubila (navodno) Dambldora. Predpostavljam da je to vazno za pricu, ali nikada nisam ni pomislila da bi ubila Dambldora. A ivrlo je zanimljivo da ni jedan, ali ni jedan los lik nije mrtav. Pocinje da me nervira.

@ndjordje91 Evo. Gde si ti? . Zanimljiv avatar.

JekaiGeorge:
Pa nisam klinka, u stvari ne znam koliko imas godina, mozda i jesam za tebe :D.
Ali s obzirom da imam 17 ne smatram sebe bas klinkom. a i citam HP vec 8 godina i bas zato mi se nije dopalo sto je ubila (navodno) Dambldora. Predpostavljam da je to vazno za pricu, ali nikada nisam ni pomislila da bi ubila Dambldora. A ivrlo je zanimljivo da ni jedan, ali ni jedan los lik nije mrtav. Pocinje da me nervira.

@ndjordje91 Evo. Gde si ti? . Zanimljiv avatar.
Pa bas zato ga je ubila bre, a niko jos nije zvanicno avada kedavrisao negativce zato sto nemaju nekog uticaja na publiku koja se najcesce nece poistovecivati sa njima, pa nemaju neki 'impact', tj, njihova smrt nema, osim one oslobadjajuce, kada prebroje sve sheshire zlih eliminisanih carobnjaka, hari digne noge na sto i otvori konzervu fante, ron nesto tad glupo uradi kako bi malo 'olabavio' situaciju a hermiona kaze nesto poput 'boys...'.
Sredice ih sve Hari i drustvo u najcrnjem trenutku u prici kada sva nada bude izgubljena, letece smrtozderski sheshiri na sve strane...
I Hufflepuff ce biti tamo! (mashi se za shtapitj, onda se priseca da je normalac i da nema stapic)

Breaking:
Pa bas zato ga je ubila bre, a niko jos nije zvanicno avada kedavrisao negativce zato sto nemaju nekog uticaja na publiku koja se najcesce nece poistovecivati sa njima, pa nemaju neki 'impact', tj, njihova smrt nema, osim one oslobadjajuce, kada prebroje sve sheshire zlih eliminisanih carobnjaka, hari digne noge na sto i otvori konzervu fante, ron nesto tad glupo uradi kako bi malo 'olabavio' situaciju a hermiona kaze nesto poput 'boys...'.
Sredice ih sve Hari i drustvo u najcrnjem trenutku u prici kada sva nada bude izgubljena, letece smrtozderski sheshiri na sve strane...
I Hufflepuff ce biti tamo! (mashi se za shtapitj, onda se priseca da je normalac i da nema stapic)
:-D :-D (hahahha "boys..") . Ovo ti je bilo dobro :-D.
Ja se samo nadam da ce na kraju Hari sopstvenim rukama da ubije Snejpa.Idealno bi bilo da mu pre toga kaze"Ovo ti je za Dambldora" (naravno ako je Dambi mrtav, a nadam se da nije). Malo je i glupo sto se radnja 7 dela nece odvijati na Hogvortsu vec ce Hari da trazi Horkrukse najverovatnije u drustvu Hermione i Rona.

Lana M.:
I ja mislim da ce u 7. knjizi da se ispostavi da su i Dambldor i Sirijus zivi,ili barem jedan od njih dvojice.

Tesko da Dambldor bude ziv, on se zrtvovao zbog Harija, namerno je pustio da ga Snej ubije, a sto se Bleka tice, pitanje je da li moze da se vrati iza vela...

Nego najvece je pitanje ko se krije iza inicijala R.A.B.

Dzoan je pretjerala...
Prvi dio je tako-tako, drugi los, treci dobar, cetvrti vise nego odlican, peti odlican i sesti je tak-tak...
nervira me to sto Hari uvjek ispadne centar svega, znam da je glavni lik, ali ipak nije fer prema drugima...
i glupo je svadjati se izmedju LOTR-a i Harija...teoretski LOTR je bolji ali koga briga za teoriju ko voli hari potera...Od filmova prvi je dobar, drugi dobar, treci los , cetvrti dobar...peti mi se cini bezveze, mada cu utisak donjeti u Januaru 2007...

ja mislim da 6 nije tupav..otkriva se mnogo stvari i na kul nachin je povezan sa proshloshcu. Malo je "kratak" dodushe,ali imam osecaj da se i ona smorila pisajuci po 1000 strana.Ipak,mislim da ce 7 deo biti pravi BUM, jer,mada svi imaju svoje teorije, ipak niko nema blagi pojam o tome shta ce se desiti.Bedak mi je samo shto se ne vracaju u shkolu u 7 delu..ali shta cesh...:):):)

JekaiGeorge:
Tek na jesen 2007. A ja jos moram da sacekam da ga neko od vas procita :-D

tacnije 07.07.2007
Ja necu moci da izdrzim do tad.............
Mada mozda bude smoran.........meni se recimo vise svidja 5. deo od 6.-og dela, mada u 6 delu dominiraju pubertetski problemi,ljubav itd.
Prvi drugi i treci su nekako,bas,bas za decu........... mada bih mogla da ih citam stalno......

6 deo mozda malo smara i pomalo glup, ali time sto Snejp ubija Dambldor mislim da joj ne ponestaje ideja..

>>>Snej ubija Dambldora samo zato sto ga je on pustio, zar je moguce da tako jak carobnjak kao sto je dambldor tek tako bide ubijen, zar nije milion puta pominjano da se jedino njega plasi onaj koji se ne sme imenovati. Dakle Snejp ga ubija iz razloga da bi povratio poverenje Ridlija i da bi u trenutku kada bude trebalo mogao na pravi nacin da pomogne Hariju....

R.A.B. je sigurno neka nova licnost, za koju me ne bi cudilo da je na neki nacin veoma blisko povezana sa Harijem, ja sam posle Polukrvog Princa ponovo procitao predhodnih 5 delova u nadi da cu slucajno pronaci tu osobu,ali kao sto sam i mislio tog lika nigde nema niti se spominje....

MadonnaGirl:
tacnije 07.07.2007
Ja necu moci da izdrzim do tad.............
Mada mozda bude smoran.........meni se recimo vise svidja 5. deo od 6.-og dela, mada u 6 delu dominiraju pubertetski problemi,ljubav itd.
Prvi drugi i treci su nekako,bas,bas za decu........... mada bih mogla da ih citam stalno......
pubertetski problemi se pominju u 5 najvise. 3 mi nije za djecu, prvi i drugi su takvi. 3 je sam po sebi zanimljiv mada 4 je neprevazidjen(za mene).Ako se ne budu vratili na Hogvorts ove godine, ja ga necu citati. Mada, mi ga nesto brzo zavrsava. vidjecemo...mislim da ce 5 film biti gori od 4. Zato sto Majk Njuel ne rezira mada ne znam zasto...

markusrexus:
6 deo mozda malo smara i pomalo glup, ali time sto Snejp ubija Dambldor mislim da joj ne ponestaje ideja..

>>>Snej ubija Dambldora samo zato sto ga je on pustio, zar je moguce da tako jak carobnjak kao sto je dambldor tek tako bide ubijen, zar nije milion puta pominjano da se jedino njega plasi onaj koji se ne sme imenovati. Dakle Snejp ga ubija iz razloga da bi povratio poverenje Ridlija i da bi u trenutku kada bude trebalo mogao na pravi nacin da pomogne Hariju....

R.A.B. je sigurno neka nova licnost, za koju me ne bi cudilo da je na neki nacin veoma blisko povezana sa Harijem, ja sam posle Polukrvog Princa ponovo procitao predhodnih 5 delova u nadi da cu slucajno pronaci tu osobu,ali kao sto sam i mislio tog lika nigde nema niti se spominje....

Posto sam nov u ovoj temi ne znam da li je neko napisao nesta o R.A.B. pa evo da malo pomognem(doduse na engleskom je pa prevedite sami)

Regulus Black
Born: 1961?
Died: 1980 (according to Lupin, he only managed to live a few days after "deserting" the Death Eaters --HBP6)
Regulus was the younger brother of Sirius Black. Unlike his brother, Regulus was favored by his parents because he shared their pureblood prejudices; soon after leaving Hogwarts, he joined the Death Eaters. JK tells us "Regulus got in a little too deep. Like Draco. He was attracted to it, but the reality of what it meant was way too much to handle." (TLC)
Many fans suspect that he might be the mysterious 'R.A.B.' who stole the locket Horcrux. His initials do match, as far as we can tell, and Jo acknowledged (TLC) that Regulus would be a "fine guess" for RAB's identity.
NAME MEANING
Regulus = 'the little king'; a star in Leo. Regulus was also the family name of Marcus Atilius Regulus, a famous Roman patriot/martyr who was tortured to death (CE).
Ancestry: Pure Blood.
Family in general: "The Noble and Most Ancient House of Black" dating to at least the Middle Ages (OP6); descendant of Phineas Nigellus Black, a Hogwarts Headmaster. Parents convinced that to be a 'Black' made you "practically royal."
Mother: Died 1987; her portrait is permanently mounted in the hallway of the Black family home.
Father: Unnamed wizard who heavily fortified the family home at 12 Grimmauld Place, London.
Grandparents: Grandfather Black who was awarded Order of Merlin 1st Class for "Services to the Ministry") (OP6).
Aunts, Uncles: Uncle Alphard, who left Sirius money and Aunt Elladora who started the tradition of beheading house-elves when they were too old to carry tea trays.
Cousins: Narcissa (Black) Malfoy, Andromeda (Black) Tonks, Bellatrix (Black) Lestrange. Andromeda’s daughter is Nymphadora Tonks, and Narcissa’s son is Draco Malfoy. Arthur Weasley is a second cousin once removed. Distantly related to Molly Weasley.
Family motto: Toujours pur ("always pure").
Family crest: is mentioned in OP6 but not described; however, Rowling drew it on her Black Family Tree. It shows a shield with greyhounds rampant emblazoned with a chevron, 2 five-pointed stars and a short sword.
Siblings: Sirius Black.
Location of childhood home: 12 Grimmauld Place, London.

Back