Djika junior
Domaćin
- Poruka
- 3.733
Kako ljudi pamte neke sitnice, ja sam knjigu čitala dva puta, ali sam pozaboravljala detalje. Nešto što mi se dopada, uvek jedva čekam da vidim. Na žalost uvek se razočaram kad vidim kako su loše preneli na film.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa njoj je bilo dovoljno da zna da joj je sin živ, tad je skapirala da bi mogla ući sa ostalim smrtožderima "pobjednički" i doći do svog sina
Meni je film super, drago mi je da su malo više izdramatizovali "final battle", super mi je scena o snejpu, plakala sam kad je snejp ubijen i kad vidim mrtve položene u velikoj sali...
Scena sa Narcisom mi je super, kao i ono kad fred i džordž sjede na krovu...
I Helena Bonham Carter je fantastična
A tek što je Nevil frajer postao... od onakvog smiješnog debeljuškastog dječaka ispade ovakav frajer
![]()
![]()
Pojedini fanovi opsednuti knjigom se žale da na promenu konačne borbe Harija i Voldemora. Po meni je promena dobrodošla, jer ono što je viđeno u knjizi nije atraktivno za film.
Valjda su hteli da zatvore krug.
Imam pitanje za one kjoji NISU čitali knjigu. Kako ste vi razumeli zvog čega je Voldemor uništen?
Ja sam čitao knjigu i razumeo sam prema njoj ali shvatam zašto si zbunjen, da je nisam pročitao ne bih razumeo šta se zapravo desilo po filmu...
Ljudi, (najveći fanovi, fanatici, opsednuti, kao i ja, koji znaju filmove napamet) pogledajte ovu sliku...
![]()
...e sada mi objasnite (samo za one koji su gledali HP7 - part 2...kakav je ovo prolaz iza Voldemorta, ovaj most sa bakljama, majke mi nije ga bilo ranije, ni u šestici ni 7- delu 1...a nigde nije objašnjeno kako se tu stvorilo, znam samo da je to (ova slika) zapravo dvorište kod ulaznih vrata u Hogvorts, ono je kockasto nema prilaza osim sa pristaništa na jezeru...igrao sam i HP6 igricu i prešao zamak 1.000.000 puta i 100% sam siguran da ovo ne postoji tu...Osim ako su hteli baš da dokažu da se Hogvorts promenio...I opet za fanove, ako je suditi po ovom prolazu on vodi preko celog jezera do Hogsmida...
Evo iz ranijih delova
![]()
i još jedna promena, ovo je iz prvog i drugog dela Hp-a (ali oni kamen i dvorana)
![]()
isto ovo dvorište (ili ne jer je ovde zatvorenog tipa, kako to?)...
Ovo sam zapravo postavio jer me zanima da li je još neko ovo primetio...
Spominje se neposlušnost štapića i možda bi zaključili, ali štapić nije izleteo iz Voldemorovoh ruku i bacio kletvu na njega. da je tako bilo, bilo bi sve jasno. Ovako je štapić počeo da razara Voldemora preko njegove ruke u želji da mu se otrgne.
mislim da je ubačeno prvi put i da je fora da postoji ulaz u školu sa dve strane. Jedna "staza" je ova, koja vodi ga onoj planinčini i nije baš često korišćena, jer se preko nje stiže samo do ovog brda, a šta će neko tamo. Druga staza je ona koju su uništili da ne bi dozvolili smrtožderima da uđu.
Ovaj prvi most je verovatno koristio Ludooki Ćudljivko u četvrtom delu jer je on sa tog brda gledao Hogvorts u filmu.
Što se tiče kraja i Voldemortove smrti, što više razmišljam nekako mi gluplje.
Toliko ljudi je ubijeno zbog njega, on započinje priču knjiga (na neki način), on stvara zaplet (svih 7 delova), uliva strah glavnom liku, progoni ga, ubija...I na kraju se pred istim raspadne kao oduvan pepeo...Nimalo spektakularno...Očekivao sam da će otići uz Big Bada Bum...
A da li ste zaista znali da je pre pisanja HP živela na socijali...to je baš čudno...
Koje razočaranje i ovaj posljednji film...
Sve samo pokazuje kako Jejts ne umije da režira.
Slažem se da mu je ovaj posljednji najbolji od svih, te da se dosta približio prvima, ali i dalje ima vrlo neobičan i udaljen od mene način scenografije i uklapanja priče/scena. Kristofer Nolan sigurno povraća dok gleda filmove iz serijala o Hariju Poteru...
Tako bi i bilo da je neki od ranijih režisera, npr. Alfonso Kuaron.
Ovaj Dejvid Jeits ili kako li se već zove, sve je samo zabrljao, napravio filmove koji se više ne mogu gledati bez poznavanja knjiga i napravio pasivne, mrtve filmove, vrlo prepoznatljiv stil.
Stoga, kako su uvodi u sva četiri posljednja filma izuzetno pasivni, mora biti i svršetak, te se i Voldemor mirno raspada...
Meni se Voldemortova smrt nije svidela ni u knjizi. Zaista, jeste glupo da ga Hari ubije, on postaje ubica ali bi tako osvetio smrt svojih roditelja i svih ostalih. Pa od šestog dela se smatra Izabranim i svi su verovali da će ga on ubiti a ne da će ovog ubiti sopstveni štapić, najjače da su napravili kako Voldemort kreće prema Hariju da ga ubije, sapliće se na svoj ogrtač i nabada se na svoj štapić i iskrvari na smrt pa daje Hariju svoja sećanja da mu pojasni zašto je bio zao...Prema ovome što sam video (u filmu, knjizi) bolja je scena koju sam sada objasnio.
On je bio najjači mračni čarobnjak u njihovom svetu i da tako nestane kao pepeo...Neko ranije je rekao da je to i poenta, da nestane tako jer je bez duše, sama ljuštura. To nije tačno, on ima dušu, bar taj poslednji deo koji je u njemu ostao. Nekako sam zbog filma poverovao da uopšte nije bio toliko snažan kako je predstavljan...
Ne znam zašto ali trojka mi je bila najbolji deo, prenela je mračnost knjige, nisam siguran ko je režirao, mislim da ste ga ranije naveli ali je odradio sjajan posao, preneo sve iz knjige i izmenio ono što je u knjizi bili loše. David Jejts je izbacio 70% bitnih stvari pa zaista ko nije čitao knjige ne može da ukapira.
Evo npr. 7part2 ko bi provalio da je Voldemort začarao mesto profesora Odbrane od mračnih veština prema Snejpovim sećanjima u filmu ili da je Snejp prvi proklet jer ne nosio Tomov prsten/horkruks...Ovde se npr nigde ne pominju (naročito u petici) asistenti, ko je čitao knjigu zna na šta mislim. U petici Ron ulazi u Kvididž tim a po Davidu tek u šestici...
Zar ne mislite da bi bilo strava da su prikazali čarobnjačku bolnicu opisanu u petici kada je Artur Vesli napadnut od Nagini, ja bih baš voleo da vidim kako bi izgledala...
Ali kako je tako je, ne možemo ništa da uradimo osim da jaučemo nad ovim što nam serviraju da gledamo...ili prosto da se okrenemo na drugu stranu i pokušamo da prebolimo gubitak...
A kako bi ti ubio Voldemora?
A to što si naveo kao izbačeno je stvarno nebitno za film.
Hari baca Avada na njega, kletva ga pogodi i ubija uz ogromnu eksploziju zelene svetlosti koja odbacuje Harija u nazad i učini da kamenje oko njih lebdi par sekundi u vazduhu a zatim padne na zemlju...Tako nešto, ponestade ispiracije.
Smatram da mora da se prikaže kako ogromna količina mračne magije (kojom je ovaj bio napunjen) napušta svet, ne da se raspada kao da nije imao moći.
Ovo što sam naveo jeste nebitno za film ali tu je gomila drugih stvari, pa nisam jedini, fanovi širom sveta se bune za izbacivanje važnih činjenica...Ja zaista sada ne mogu ničega da se setim davno sam pročitao knjige...