Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, ali suština je da kada proročantsvo kaže da će on imati moć da porazi mračnog gospodara, misli se na ljubav. ;D Bukvalno tako. Dambldor kaže hariju da je oružije koje on ima ljubav i Hari kaže: samo ljubav?, a ovaj kaže da je to najmoćnija čarolija od svih. A Dambldor kaže Hariju da je on Izabrani samo zato što ga je Voldemor izabrao te noći, jer je Voldemor mogao da ode i do Nevila, ali nije. Izabravo je Harija jer su obojica polukrvni, u Hariju je tada video sebe. Suštine ja da Dambldor kaže Hariju da je proročantsvo stvarno samo zato što je Voldemor njega učinio takvim, a da nije, ono ne bi ni bilo stvarno. Zanimljivo. ;D

Što se tiče misije koju je dambldor Hariju dao, on je to dao baš Hariju iz gomile razloga, ali i zato što je znao da je Harijeva opsesija da porazi Voldemora između ostalog. Ali on nije računao da će Voldemora ubiti njegov štapić, on je želeo da moć njegovog( Dambldorovog) štapića umre sa njim, ali ga je Drako razoružao i poremetio taj plan. Što se Harija tiče Dambldor je verovao da Hari ne može biti ubijen od strane Voldemora, zbog krvi njegove majke, Harijeve krvi, koje živi u Voldemoru i dok te krvi ima Hari ne može umreti. Voldemor je tako Harija vezao za život dok god on sam živi. Znao je takođe da Voldemor mora da pokuša da ubije harija i na taj način uništi taj horkruks koji je u njemu, ali Dambldor zaparavo i ne planira način na koji će Voldemor umreti. On je hteo da obezbedi da starozovni štapić ostane nedodirljiv za Voldemora i da Hari uništi sve horkrukse pa i onaj u sebi. Štapić je došao da Voldemora, ali ga nije slušao, čak ga je i ubio na kraju, što dambldor nije planirao, ali se to tako desilo.

Suština je da je on hteo da Voldemora Hari načini običnim smrtnikom ponovo, a Voldemor njega nije ni mogao ubiti zbog krvi njegove majke, zbog ljubavi Harijeve majke, zbog tog oružija koje je Hari imao a Voldemor nije. Hari bi bio neranjiv, a Voldemor smrtnik i dambldor je ostalo prepustio svojim sledbenicima i Redu Feniksa, ali on nije isplanirao samu Voldemorovu smrt, već je želeo da se stvore svi uslovi da on bude ubijen.

Da, ali suština je da kada proročantsvo kaže da će on imati moć da porazi mračnog gospodara, misli se na ljubav. ;D Bukvalno tako. Dambldor kaže hariju da je oružije koje on ima ljubav i Hari kaže: samo ljubav?, a ovaj kaže da je to najmoćnija čarolija od svih. A Dambldor kaže Hariju da je on Izabrani samo zato što ga je Voldemor izabrao te noći, jer je Voldemor mogao da ode i do Nevila, ali nije. Izabravo je Harija jer su obojica polukrvni, u Hariju je tada video sebe. Suštine ja da Dambldor kaže Hariju da je proročantsvo stvarno samo zato što je Voldemor njega učinio takvim, a da nije, ono ne bi ni bilo stvarno. Zanimljivo. ;D

Što se tiče misije koju je dambldor Hariju dao, on je to dao baš Hariju iz gomile razloga, ali i zato što je znao da je Harijeva opsesija da porazi Voldemora između ostalog. Ali on nije računao da će Voldemora ubiti njegov štapić, on je želeo da moć njegovog( Dambldorovog) štapića umre sa njim, ali ga je Drako razoružao i poremetio taj plan. Što se Harija tiče Dambldor je verovao da Hari ne može biti ubijen od strane Voldemora, zbog krvi njegove majke, Harijeve krvi, koje živi u Voldemoru i dok te krvi ima Hari ne može umreti. Voldemor je tako Harija vezao za život dok god on sam živi. Znao je takođe da Voldemor mora da pokuša da ubije harija i na taj način uništi taj horkruks koji je u njemu, ali Dambldor zaparavo i ne planira način na koji će Voldemor umreti. On je hteo da obezbedi da starozovni štapić ostane nedodirljiv za Voldemora i da Hari uništi sve horkrukse pa i onaj u sebi. Štapić je došao da Voldemora, ali ga nije slušao, čak ga je i ubio na kraju, što dambldor nije planirao, ali se to tako desilo.

Suština je da je on hteo da Voldemora Hari načini običnim smrtnikom ponovo, a Voldemor njega nije ni mogao ubiti zbog krvi njegove majke, zbog ljubavi Harijeve majke, zbog tog oružija koje je Hari imao a Voldemor nije. Hari bi bio neranjiv, a Voldemor smrtnik i dambldor je ostalo prepustio svojim sledbenicima i Redu Feniksa, ali on nije isplanirao samu Voldemorovu smrt, već je želeo da se stvore svi uslovi da on bude ubijen.

Meni je to sve nešto nejasno. Ako je neranjiv, čemu ono bježanje od vatre i kojekakvih čudovišta? Kako nije ranije skontao da se ne može povrediti?

Ali zar Voldemorova smrt nije pasivna i u knjizi? Nema spektakla, samo padne na zemlju.

Ma pasivan je cijeli film. I ovaj dio i prethodni i Polukrvni princ i Red feniksa, svi počinju nekako umorno, pasivno i tim tempom nastavlja do kraja. Ne poričem da je ovaj film suštinski zaista dobar, u nekim aspektima i veličanstveno fenomenalan, a svakako mi se za razliku od tri prethodna svidio (toliko mnogo da mi je prethodni postao iz 'gledljiv' u 'najmanje omražen'), ali činjenica jeste da bi taj film bio mnogo bolji da jednostavno nema taj neki dosadan tempo kojim ne uspijeva da zainteresuje gledaoca. Pogledaj svih osam filmova i znaćeš na šta mislim, finale ima najmanje toga, ali tako je vrlo vidljivo, prepoznatljivo da je ova četiri režirao Devid Jeits.

Inače kauronov film je ubedljivo najmanje zaradio od svih HP filmova pa sam siguran da ga zato nisu ni angažovali više.

To više govori o glupim masama, nego o nedostignutom Kuaronovom umeću.

Ne znam zašto ali trojka mi je bila najbolji deo, prenela je mračnost knjige, nisam siguran ko je režirao, mislim da ste ga ranije naveli ali je odradio sjajan posao, preneo sve iz knjige i izmenio ono što je u knjizi bili loše. David Jejts je izbacio 70% bitnih stvari pa zaista ko nije čitao knjige ne može da ukapira.

Govoriš o Alfonsu Kuaronu.

Evo npr. 7part2 ko bi provalio da je Voldemort začarao mesto profesora Odbrane od mračnih veština prema Snejpovim sećanjima u filmu ili da je Snejp prvi proklet jer ne nosio Tomov prsten/horkruks...Ovde se npr nigde ne pominju (naročito u petici) asistenti, ko je čitao knjigu zna na šta mislim. U petici Ron ulazi u Kvididž tim a po Davidu tek u šestici...

Ja se petog dijela uopšte ni ne sjećam. Sjećam se one Ambridžove, Harija koji stvara Dambldorovu armiju i da Sirijus Blek tu negdje umire. Film potpuno za zaborav. :roll: Upamtio sam da se Kričer pojavljuje u jednoj jedinoj sceni na par sekundi i ne kaže ništa.

Ma pasivan je cijeli film. I ovaj dio i prethodni i Polukrvni princ i Red feniksa, svi počinju nekako umorno, pasivno i tim tempom nastavlja do kraja. Ne poričem da je ovaj film suštinski zaista dobar, u nekim aspektima i veličanstveno fenomenalan, a svakako mi se za razliku od tri prethodna svidio (toliko mnogo da mi je prethodni postao iz 'gledljiv' u 'najmanje omražen'), ali činjenica jeste da bi taj film bio mnogo bolji da jednostavno nema taj neki dosadan tempo kojim ne uspijeva da zainteresuje gledaoca. Pogledaj svih osam filmova i znaćeš na šta mislim, finale ima najmanje toga, ali tako je vrlo vidljivo, prepoznatljivo da je ova četiri režirao Devid Jeits.

I meni su peti, šesti, pa i četvrti bezveze. pogotovo šesti, koji je pun nekih bitnih podataka, a film su posvetili isključivo muvanju i ljubavisanju glavnih likova. Sedmi je dobar, ali drugu polovinu nisam gledala.

Moj omiljeni deo je ,,Zatvorenik iz Askabana". Šteta što Alfonso nije nastavio da režira.

I meni su peti, šesti, pa i četvrti bezveze. pogotovo šesti, koji je pun nekih bitnih podataka, a film su posvetili isključivo muvanju i ljubavisanju glavnih likova. Sedmi je dobar, ali drugu polovinu nisam gledala.

Moj omiljeni deo je ,,Zatvorenik iz Askabana". Šteta što Alfonso nije nastavio da režira.

Ni ja bolje ne bih rekao. Šesti je bukvalno uvod u sedmi i osmi i nisu smeli onako da ga unište i ispune glupostima...
Da li je još neko ovde bio naivan (kao ja) da isproba HP 6 igricu od EA...
Ljudi, ono je toliko glupo. Celog života ću žaliti što sam je igrao. Predje se bukvalno za dva sata...
Animacija likova je jadna, ja bih bolje modelirao ono...radnja veze s' vezom nema...
Jedina (nazovi) dobra stvar vezana za game je što su baš radili na zamku, dosta vremena je posvećeno hodnicima pa se može ispitati svaki ćošak...
Zamerke na zamak:
1) Kapija za ulaz u školu je na strani iza Hagridove kolibe koja se uopšte ne vidi od ona tri kamena (iz zatvorenika iz askabana itekako znamo da se vidi odlično cela koliba...)...
2) Iz Grifindorovog dnevnog boravka vode stepenice samo u - Harijevu sobu...prema tome u grifindoru je samo pet dečaka...non sens...Znam da je JKR rekla da je magijom prošireno da zapravo ima samo par soba ali svi u njih staju ali ovi ga preteraše...
3) Teško da ćete pronaći hodnik koji povezuje dva dela zamka, oni su sve prečice napravili prolaskom iza glupih portreta pa vam za prelazak sa stepeništa do kvididž terena bukvalno trebaju dve sekunde a skoro da tamo nikako ne možete otići bez tih prečica...Npr onaj deo zamka gde je klatno znamo da ima vrata sa leve i desne strane (baš soba gde je klatno ne deo iza medicinskog krila ne hodnik koji ste na to nastavlja...) prosto je prazan imate samo jedan portret - prečicu...glupo. Svaki fan bi umro od smeha kada bi video gde je Dambldorova kancelarija - znate ono prednje dvorište kuda se ulazi u školu e sa leve strana a njegova kancelarija je (prema četvorci na jednom od tri mini-tornja) a u dvojci iza dvorišta za transformacije...
Toliko...
Preporuka nikako ne isprobavajte...Možda tražim dlaku u jajetu ali brate kada se nešto uradi uradi dobro ili nikako...To je samo ona fora snimljen film aj' da naplatimo i neku bzv igricu samo da zaradimo na naivnim (meni) budalama...

Mislim da su HP filmovi, pogotovo poslednja 4 itekako zainteresovala gledaoce, što se vidi po zaradi koja kod Jetsa ide u pozitivnoj gradaciji, tako da primedba ne stoji. Stručne kritike su takođe dobre. naravno svako treba imati svoj ukus, ali i razumeti opšti stav.

Poslednja izmena:
To uopšte ne govori ništa. Pa poslednji je u serijalu, gledanost bi bila tolika bilo ko da je režirao, da je neko drugi možda bi i Avatara nadmašio, al' Titanik nikada...

Nijedan drugi film u serijalu nije ušao ni u TOP 10 filmova u istoriji. Sam vrh svetske kinematografije ne može da dostigne bilo ko, infantilno je tako nešto i izjaviti. Titanik će verovtano i nadmašiti, on je drugi, a na prvom mestu je Avatar, i on je baš ubedljivo prvi, tako da HP i nema velikih šansi da ga prestigne. Šanse su gotovo nikakve, ali i na trećoj poziciji HP će biti nezaobilazan film za sve buduće generacije i istinski klasik. Još kada bi pao i neki Oskar.

Zarada poslednja 4 filma i stručna kritika jasno govore o tome ko je bio najbolji HP reditelj.

Ja opet mislim da je to zbog toga što se radnja zahuktavala. Pa mislim, jedinica počinje loše (i knjiga i film) dvojka prati monotoniju (i knjiga i film) a trojka već podiže radnju na novi nivo.
Ćetvorka je već prizvala ogroman broj novih fanova a ostalo je istorija.
Dejvid ne režira loše ali je očigledno da nije fan serijala (čak mi se čini da je hladan previše kada režira, gledao sam neke snimke na you...) možda nije ni pročitao više od dva dela. Zaista filmovi nisu toliko loši ali opet je izbacio mnogo stvari...
Ja sam pogledao film samo zato što je poslednji jer sam hteo da se (na neki način) rastanem od serijala koji sam toliko voleo a verujem da je isti slučaj sa bar 75% fanova širom sveta.

Meni je jedinica super. Kao bajka, sa simpatičnom dozom tenzije u nekim momentima i tim detektivskim šmekom koji postoji u svim HP filovima. Dvojka je već nešto mračnija, po prvi put postoji realna opasnonost od smrti, naravno opet detektivski momenat. Treći film je mračnije režiran bez obzira što mi sama radnja nije toliko mračnija ukoliko gledamo samo knjigu. Ozbiljniji je, bavi se prošlošću, donekle. Četvrti deo je već poprilično mračan i zagonetan. Peti je pravi triler. Šesti je tenzioni, mračan, težak, pomalo zastrašujući i jedini koji se završava tragično. Sedmi i osmi su čista aksija, ispunjena tezijom, ljubavlju, strahom, borobom za goli život,...

Ne pravim rang filova jer je to sve jedna priča, ima glavu i rep i ne osećam potrebu da je delim.

Kvalitet filmova i režiranja se ne meri po tome koliko je šta ubačeno ili izbačeno, već koliko je priča kompaktna, pitka i zanimljiva.

Ja opet mislim da je to zbog toga što se radnja zahuktavala. Pa mislim, jedinica počinje loše (i knjiga i film) dvojka prati monotoniju (i knjiga i film) a trojka već podiže radnju na novi nivo.
Ćetvorka je već prizvala ogroman broj novih fanova a ostalo je istorija.
Dejvid ne režira loše ali je očigledno da nije fan serijala (čak mi se čini da je hladan previše kada režira, gledao sam neke snimke na you...) možda nije ni pročitao više od dva dela. Zaista filmovi nisu toliko loši ali opet je izbacio mnogo stvari...
Ja sam pogledao film samo zato što je poslednji jer sam hteo da se (na neki način) rastanem od serijala koji sam toliko voleo a verujem da je isti slučaj sa bar 75% fanova širom sveta.

Mislim da bi reditelj trebao da bude vatreni obožavalac filma, s obzirom da saga ima jako veliki broj obožavalaca i da je veliki novac uložen. Ne znam za Dejvida, ali ti verujem vidim da bas poznaješ tematiku.

Fora je u tome što danas kada snimaju film, bitno im je da odrade marketinški deo, a kako će snimiti film to nije bitno. Zato i ima dosta muvanja u šestom delu, da bi se klinke ložile, a o tematici niko nije vodio računa.

Back