Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa njoj je bilo dovoljno da zna da joj je sin živ, tad je skapirala da bi mogla ući sa ostalim smrtožderima "pobjednički" i doći do svog sina ;)

Meni je film super, drago mi je da su malo više izdramatizovali "final battle", super mi je scena o snejpu, plakala sam kad je snejp ubijen i kad vidim mrtve položene u velikoj sali...
Scena sa Narcisom mi je super, kao i ono kad fred i džordž sjede na krovu...

I Helena Bonham Carter je fantastična :)
A tek što je Nevil frajer postao... od onakvog smiješnog debeljuškastog dječaka ispade ovakav frajer :D

tumblr_lm4ij8RIPB1qisin1o1_500_large.gif

tumblr_lnz4frGDX51qjcwa4o1_500_large.png

Jesu svi izrasli ali meni se niko ne dopada, ne svidjaju mi se Britanci. Melfoj je bio sladak kad je bio klinja a sad se nešto osušio.

Pojedini fanovi opsednuti knjigom se žale da na promenu konačne borbe Harija i Voldemora. Po meni je promena dobrodošla, jer ono što je viđeno u knjizi nije atraktivno za film.

Slažem se ;)
U knjizi je sve nekako nabrzaka, skoči, pa pod plašt, pa uskoči Grop, pa Nevil ubije zmiju, pa se onda avadakedavrišu.
Ovako fino dovedu u opasnost i Rona i Hermionu, ne-pravi fanovi se i uplaše XDDD

A, da, ne sviđa mi se šta je uradio sa Elder wandom, čuj slomio ga i bacio.
U knjizi popravi svoj stari štapić i vrati ga u Dambldorov grob, gdje i pripada.

meni je svidelo to raspadanje čoveka bez duše. 8)

Film je stvrano sjajan. Ima par sitnica, ali stvarno zanemraljivih koje mi smetaju. baš drži tenziju non stop.

Rikman je stvarno bog i ona scena kada zatiče lilin leš je tako bolna.. Užas.. Pola bioskopa je plakalo.. :lol:

Ljudi, (najveći fanovi, fanatici, opsednuti, kao i ja, koji znaju filmove napamet) pogledajte ovu sliku...
Harry-Potter-and-the-Deathly-Hallows-Part-2-Spoilers.jpg

...e sada mi objasnite (samo za one koji su gledali HP7 - part 2...kakav je ovo prolaz iza Voldemorta, ovaj most sa bakljama, majke mi nije ga bilo ranije, ni u šestici ni 7- delu 1...a nigde nije objašnjeno kako se tu stvorilo, znam samo da je to (ova slika) zapravo dvorište kod ulaznih vrata u Hogvorts, ono je kockasto nema prilaza osim sa pristaništa na jezeru...igrao sam i HP6 igricu i prešao zamak 1.000.000 puta i 100% sam siguran da ovo ne postoji tu...Osim ako su hteli baš da dokažu da se Hogvorts promenio...I opet za fanove, ako je suditi po ovom prolazu on vodi preko celog jezera do Hogsmida...

Evo iz ranijih delova
images

i još jedna promena, ovo je iz prvog i drugog dela Hp-a (ali oni kamen i dvorana)
hogwarts%5B1%5D.jpg

isto ovo dvorište (ili ne jer je ovde zatvorenog tipa, kako to?)...
Ovo sam zapravo postavio jer me zanima da li je još neko ovo primetio...

Poslednja izmena:
Ja sam čitao knjigu i razumeo sam prema njoj ali shvatam zašto si zbunjen, da je nisam pročitao ne bih razumeo šta se zapravo desilo po filmu...

Spominje se neposlušnost štapića i možda bi zaključili, ali štapić nije izleteo iz Voldemorovoh ruku i bacio kletvu na njega. da je tako bilo, bilo bi sve jasno. Ovako je štapić počeo da razara Voldemora preko njegove ruke u želji da mu se otrgne.

Ljudi, (najveći fanovi, fanatici, opsednuti, kao i ja, koji znaju filmove napamet) pogledajte ovu sliku...
Harry-Potter-and-the-Deathly-Hallows-Part-2-Spoilers.jpg

...e sada mi objasnite (samo za one koji su gledali HP7 - part 2...kakav je ovo prolaz iza Voldemorta, ovaj most sa bakljama, majke mi nije ga bilo ranije, ni u šestici ni 7- delu 1...a nigde nije objašnjeno kako se tu stvorilo, znam samo da je to (ova slika) zapravo dvorište kod ulaznih vrata u Hogvorts, ono je kockasto nema prilaza osim sa pristaništa na jezeru...igrao sam i HP6 igricu i prešao zamak 1.000.000 puta i 100% sam siguran da ovo ne postoji tu...Osim ako su hteli baš da dokažu da se Hogvorts promenio...I opet za fanove, ako je suditi po ovom prolazu on vodi preko celog jezera do Hogsmida...

Evo iz ranijih delova
images

i još jedna promena, ovo je iz prvog i drugog dela Hp-a (ali oni kamen i dvorana)
hogwarts%5B1%5D.jpg

isto ovo dvorište (ili ne jer je ovde zatvorenog tipa, kako to?)...
Ovo sam zapravo postavio jer me zanima da li je još neko ovo primetio...

mislim da je ubačeno prvi put i da je fora da postoji ulaz u školu sa dve strane. Jedna "staza" je ova, koja vodi ga onoj planinčini i nije baš često korišćena, jer se preko nje stiže samo do ovog brda, a šta će neko tamo. Druga staza je ona koju su uništili da ne bi dozvolili smrtožderima da uđu.

Ovaj prvi most je verovatno koristio Ludooki Ćudljivko u četvrtom delu jer je on sa tog brda gledao Hogvorts u filmu.

Spominje se neposlušnost štapića i možda bi zaključili, ali štapić nije izleteo iz Voldemorovoh ruku i bacio kletvu na njega. da je tako bilo, bilo bi sve jasno. Ovako je štapić počeo da razara Voldemora preko njegove ruke u želji da mu se otrgne.

Nisam siguran u vezi ovoga...mogu da se zakunem da je štapić ispao iz ruke jer je Harijeva čin Expeliarmus probila Voldemortovu barijeru (Avada kletvom, oslabljen je zbog ubijanja Nagini) pa je štapić zbog toga izleteo...ali opet nisam siguran zašto se raspao. Exp čin nije smrtonosna ili može nekome da naškodi. Ipak mislim da si u pravu, štapić mu je naškodio da ovaj ne bi naškodio njegovom vlasniku (to su tako izveli jer su se fanovi nećkali na JK Rowling pisanje da je Voldemorta štapić ubio bacivši sam kletvu u vazduhu...
Iskreno, jedini po meni dobar kraj bi bio da je usmrćen od Harijeve ruke, ionako je avada jedina neoprostiva kletva koju Hari nije koristio...šta bi mu falilo.
Mislim da bi on tako osvetio roditelje i sve one koji su umrli zbog Voldija, ovako ispade da ga ubio štapić...bzv...

mislim da je ubačeno prvi put i da je fora da postoji ulaz u školu sa dve strane. Jedna "staza" je ova, koja vodi ga onoj planinčini i nije baš često korišćena, jer se preko nje stiže samo do ovog brda, a šta će neko tamo. Druga staza je ona koju su uništili da ne bi dozvolili smrtožderima da uđu.

Ovaj prvi most je verovatno koristio Ludooki Ćudljivko u četvrtom delu jer je on sa tog brda gledao Hogvorts u filmu.

Ali most nije bio vidljiv, motao sam film sto puta i to je baš ovo dvorište, nema drugog, sada su dodali i neke stubove da izgleda kao kapija...malo mi je non-sens da ide preko celog jezera, sa te strane (ja sam lupio) nema čak ni Hogsmida, on je sa druge strane, preko mosta koji je srušen...

Što se tiče kraja i Voldemortove smrti, što više razmišljam nekako mi gluplje.
Toliko ljudi je ubijeno zbog njega, on započinje priču knjiga (na neki način), on stvara zaplet (svih 7 delova), uliva strah glavnom liku, progoni ga, ubija...I na kraju se pred istim raspadne kao oduvan pepeo...Nimalo spektakularno...Očekivao sam da će otići uz Big Bada Bum...

U knjizi piše da Tom Ridl(baš ovako) "pada na zemlju raširenih ruku sa običnom konačnošću". Autorka je tako htela da pokaše da on nije ni veliki ni besmrtan ni bilo šta izuzetno već običan smrtnik koji je činio loše stvari i pao(u fizičkom smislu) poput bilo kog drugog slabića ili običnog čoveka.

Znači nije njega trebalo pokazati velikim u smrti, već baš malim, običnim. Da on nije ništa posebno.

U filmu su uzeli foru da se raspada, što je opet super, jer je truo, bez duše, kao ljuštura, ...

A Hari ga ne ubija iz dva razloga. da ne bi bio kao on, to je manje bitan razlog, a drugi je razlog to da Voldemora Hari nikako i ne može ubiti jer je on najmoćniji na svetu, pa zato Voldemor uništi sam sebe faktički. kao i svaki tiranin i on je prevideo "nebitne" sitnice u svojoj želi da potčini i vlada.

Koje razočaranje i ovaj posljednji film...

Sve samo pokazuje kako Jejts ne umije da režira.

Slažem se da mu je ovaj posljednji najbolji od svih, te da se dosta približio prvima, ali i dalje ima vrlo neobičan i udaljen od mene način scenografije i uklapanja priče/scena. Kristofer Nolan sigurno povraća dok gleda filmove iz serijala o Hariju Poteru...

Što se tiče kraja i Voldemortove smrti, što više razmišljam nekako mi gluplje.
Toliko ljudi je ubijeno zbog njega, on započinje priču knjiga (na neki način), on stvara zaplet (svih 7 delova), uliva strah glavnom liku, progoni ga, ubija...I na kraju se pred istim raspadne kao oduvan pepeo...Nimalo spektakularno...Očekivao sam da će otići uz Big Bada Bum...

Tako bi i bilo da je neki od ranijih režisera, npr. Alfonso Kuaron.

Ovaj Dejvid Jeits ili kako li se već zove, sve je samo zabrljao, napravio filmove koji se više ne mogu gledati bez poznavanja knjiga i napravio pasivne, mrtve filmove, vrlo prepoznatljiv stil.

Stoga, kako su uvodi u sva četiri posljednja filma izuzetno pasivni, mora biti i svršetak, te se i Voldemor mirno raspada...

Koje razočaranje i ovaj posljednji film...

Sve samo pokazuje kako Jejts ne umije da režira.

Slažem se da mu je ovaj posljednji najbolji od svih, te da se dosta približio prvima, ali i dalje ima vrlo neobičan i udaljen od mene način scenografije i uklapanja priče/scena. Kristofer Nolan sigurno povraća dok gleda filmove iz serijala o Hariju Poteru...

Tako bi i bilo da je neki od ranijih režisera, npr. Alfonso Kuaron.

Ovaj Dejvid Jeits ili kako li se već zove, sve je samo zabrljao, napravio filmove koji se više ne mogu gledati bez poznavanja knjiga i napravio pasivne, mrtve filmove, vrlo prepoznatljiv stil.

Stoga, kako su uvodi u sva četiri posljednja filma izuzetno pasivni, mora biti i svršetak, te se i Voldemor mirno raspada...

Ali zar Voldemorova smrt nije pasivna i u knjizi? Nema spektakla, samo padne na zemlju.

Inače kauronov film je ubedljivo najmanje zaradio od svih HP filmova pa sam siguran da ga zato nisu ni angažovali više.

Meni se Voldemortova smrt nije svidela ni u knjizi. Zaista, jeste glupo da ga Hari ubije, on postaje ubica ali bi tako osvetio smrt svojih roditelja i svih ostalih. Pa od šestog dela se smatra Izabranim i svi su verovali da će ga on ubiti a ne da će ovog ubiti sopstveni štapić, najjače da su napravili kako Voldemort kreće prema Hariju da ga ubije, sapliće se na svoj ogrtač i nabada se na svoj štapić i iskrvari na smrt pa daje Hariju svoja sećanja da mu pojasni zašto je bio zao...Prema ovome što sam video (u filmu, knjizi) bolja je scena koju sam sada objasnio.
On je bio najjači mračni čarobnjak u njihovom svetu i da tako nestane kao pepeo...Neko ranije je rekao da je to i poenta, da nestane tako jer je bez duše, sama ljuštura. To nije tačno, on ima dušu, bar taj poslednji deo koji je u njemu ostao. Nekako sam zbog filma poverovao da uopšte nije bio toliko snažan kako je predstavljan...
Ne znam zašto ali trojka mi je bila najbolji deo, prenela je mračnost knjige, nisam siguran ko je režirao, mislim da ste ga ranije naveli ali je odradio sjajan posao, preneo sve iz knjige i izmenio ono što je u knjizi bili loše. David Jejts je izbacio 70% bitnih stvari pa zaista ko nije čitao knjige ne može da ukapira.
Evo npr. 7part2 ko bi provalio da je Voldemort začarao mesto profesora Odbrane od mračnih veština prema Snejpovim sećanjima u filmu ili da je Snejp prvi proklet jer ne nosio Tomov prsten/horkruks...Ovde se npr nigde ne pominju (naročito u petici) asistenti, ko je čitao knjigu zna na šta mislim. U petici Ron ulazi u Kvididž tim a po Davidu tek u šestici...
Zar ne mislite da bi bilo strava da su prikazali čarobnjačku bolnicu opisanu u petici kada je Artur Vesli napadnut od Nagini, ja bih baš voleo da vidim kako bi izgledala...
Ali kako je tako je, ne možemo ništa da uradimo osim da jaučemo nad ovim što nam serviraju da gledamo...ili prosto da se okrenemo na drugu stranu i pokušamo da prebolimo gubitak...

Poslednja izmena:
A da i ove slike koje ranije postavih, pa kada Voldemort ubije Harija on se preko onog mosta (koji tu nije bio) vraća sa smrtožderima a bili su sekundu ranije u zabranjenoj šumi...Nema šanse da su morali da obidju celo jezero, 50km pešačenja preko brda da bi ovuda prešli na kraju...Zabranjena šuma je na drugoj strani zamka skroz tamo...Znam da je uništen most koji vodi iz šume u Hogvorts ali zar nisu mogli drugačije da se snadju da udju/dodju...???

Meni se Voldemortova smrt nije svidela ni u knjizi. Zaista, jeste glupo da ga Hari ubije, on postaje ubica ali bi tako osvetio smrt svojih roditelja i svih ostalih. Pa od šestog dela se smatra Izabranim i svi su verovali da će ga on ubiti a ne da će ovog ubiti sopstveni štapić, najjače da su napravili kako Voldemort kreće prema Hariju da ga ubije, sapliće se na svoj ogrtač i nabada se na svoj štapić i iskrvari na smrt pa daje Hariju svoja sećanja da mu pojasni zašto je bio zao...Prema ovome što sam video (u filmu, knjizi) bolja je scena koju sam sada objasnio.
On je bio najjači mračni čarobnjak u njihovom svetu i da tako nestane kao pepeo...Neko ranije je rekao da je to i poenta, da nestane tako jer je bez duše, sama ljuštura. To nije tačno, on ima dušu, bar taj poslednji deo koji je u njemu ostao. Nekako sam zbog filma poverovao da uopšte nije bio toliko snažan kako je predstavljan...
Ne znam zašto ali trojka mi je bila najbolji deo, prenela je mračnost knjige, nisam siguran ko je režirao, mislim da ste ga ranije naveli ali je odradio sjajan posao, preneo sve iz knjige i izmenio ono što je u knjizi bili loše. David Jejts je izbacio 70% bitnih stvari pa zaista ko nije čitao knjige ne može da ukapira.
Evo npr. 7part2 ko bi provalio da je Voldemort začarao mesto profesora Odbrane od mračnih veština prema Snejpovim sećanjima u filmu ili da je Snejp prvi proklet jer ne nosio Tomov prsten/horkruks...Ovde se npr nigde ne pominju (naročito u petici) asistenti, ko je čitao knjigu zna na šta mislim. U petici Ron ulazi u Kvididž tim a po Davidu tek u šestici...
Zar ne mislite da bi bilo strava da su prikazali čarobnjačku bolnicu opisanu u petici kada je Artur Vesli napadnut od Nagini, ja bih baš voleo da vidim kako bi izgledala...
Ali kako je tako je, ne možemo ništa da uradimo osim da jaučemo nad ovim što nam serviraju da gledamo...ili prosto da se okrenemo na drugu stranu i pokušamo da prebolimo gubitak...

A kako bi ti ubio Voldemora?

A to što si naveo kao izbačeno je stvarno nebitno za film.

A kako bi ti ubio Voldemora?

A to što si naveo kao izbačeno je stvarno nebitno za film.

Hari baca Avada na njega, kletva ga pogodi i ubija uz ogromnu eksploziju zelene svetlosti koja odbacuje Harija u nazad i učini da kamenje oko njih lebdi par sekundi u vazduhu a zatim padne na zemlju...Tako nešto, ponestade ispiracije.
Smatram da mora da se prikaže kako ogromna količina mračne magije (kojom je ovaj bio napunjen) napušta svet, ne da se raspada kao da nije imao moći.
Ovo što sam naveo jeste nebitno za film ali tu je gomila drugih stvari, pa nisam jedini, fanovi širom sveta se bune za izbacivanje važnih činjenica...Ja zaista sada ne mogu ničega da se setim davno sam pročitao knjige...

Hari baca Avada na njega, kletva ga pogodi i ubija uz ogromnu eksploziju zelene svetlosti koja odbacuje Harija u nazad i učini da kamenje oko njih lebdi par sekundi u vazduhu a zatim padne na zemlju...Tako nešto, ponestade ispiracije.
Smatram da mora da se prikaže kako ogromna količina mračne magije (kojom je ovaj bio napunjen) napušta svet, ne da se raspada kao da nije imao moći.
Ovo što sam naveo jeste nebitno za film ali tu je gomila drugih stvari, pa nisam jedini, fanovi širom sveta se bune za izbacivanje važnih činjenica...Ja zaista sada ne mogu ničega da se setim davno sam pročitao knjige...

Ali takav kraj bio značio da je harry naprasno postao moćniji od najmoćnijeg čarobnjaka na svetu, a to je nemoguće, on je najobičniji dečak. Veliki čarobnjaci poput Dambldora ili Voldemora ne mogu da dozvole da ih pogodi Avada, gomila načina je da to izgegnu, sklone i se i uzvrate.

takav kraj je nelogičan, jer da je Voldemora tako lako ubiti ne bi čekali harija već bi ga do tada sredili daleko veći i jači čarobnjaci.

Tačno je da se pojedini fanovi širom sveta bune za sve i svašta, ali film je film, knjiga je knjiga.

Onda ja ništa nisam dobro razumeo. Onda je JK Rouling nešto opasno pogrešila. Razmisli, zašto bi Dambldor slao uopšte Harija da traži horkurkse, ajde reci da se nadao da će ovog ubiti sopstveni štapić. Hari je jednako jak kao i Voldemort a to je i dokazalo proročanstvo profesorke Trijelni jer je rekla da će se roditi dečak jak kao i ovaj i da će ga sam mračni gospodar označiti kao jednakog i zbog toga je on otišao one noći da ga ubije jer je tada bio nemoćan i laka meta. Voldemort ga se sve vreme plašio, zašto bi inače toliko želeo da ubije običnog ‚‚dečaka‚‚. Dambldor je bio jak kao i Voldemort ali nije mogao da ga ubije jer je znao da nema svrhe zbog 7 horkruksa. Hipoteziram da je ostao živ prvo bi uništio horkrukse i kada je ovaj najslabiji onda ga ubio. Tako ja shvatam sve ovo.
Hari je smatran izabranim upravo zbog toga što je mogao da ga ubije. JKR je samo želela da pokaže da je Voldemort običan smrtnik i ništa posebno što je po meni glupo, zašto ga je onda veličala prethodnih 6 knjiga ako je odlučila da ga tako bzv ubije na kraju. Film je to mogao da sredi ali nije.

Poslednja izmena:

Back