Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pobednička slika :zcepanje:

funny-harry-potter-voltimort-picture.jpg

Gledala sam diskusije,posto sam veliki fan knjiga o Hariju Poteru,filmova takodje,ali knjiga prvenstveno.Razocarava me sto neki ljudi imaju predrasude o ovim knjigama,govoreci da su one decije i da nisu dorasle svetskim klasicima.U redu,svako od nas ima svoje misljenje i moze da voli ili ne voli knjige ovakvog tipa.Ali,razocaravajuci je podatak da cak i ljudi koji nikada nisu uzeli u ruke ijednu od knjiga o Hariju Poteru misle da su kompetentni da sude o njoj i iskazuju kritike.Kada govorim o ovakvim ljudima mislim na one koji pljuju ovakve knjige iako znaju da nikada u zivotu nece biti sposodni da napisu nesto bar upola dobro.Posprdni komentari su samo odraz nemogucnosti ljudskog uma da pojmi ono sto drugi ljudi mogu.Hari Poter je simbol kreativnosti ljudskoga uma,pojava koja govori o vaznosti pojedinih moralnih osobina u zivotu svakoga coveka,hrabrosti,spremnosti da se suocimo sa smrtnim opasnostima,i podrsci koju nam mogu pruziti oni koji nam znace sve na svetu.Pravi odgovor glasi:Ne,Hari Poter nije decija knjiga,vec je to knjiga u kojoj mogu uzivati ljudi svih starosnih dobi,posto je zasigurno da ce je svako od nas razumeti na potpuno drugaciji nacin,zavisno od nase percepcije...A upravo je to lepota knjizevnosti kao grane umetnosti,da pruzi coveku mogucnost da se sazivi sa likovima i da iz svake prikazane situacije izvuce nesto korisno,a usput se i dobro zabavi citajuci...
Zato,nemojmo hejtovati ;)
Peace :D

Slažem se sa tobom. A što se tiče toga da nije dorastao svetskim klasicima, mogu samo da kažem da su mnogi svetski klasici bili iskulirani u vreme kada su nastali. I to nije samo slučaj sa knjigama već i sa slikarima, vajarima, itd.
Pravi primer za to je recimo ,,Grička vještica" , romani koji su se ,,gutali" u drugoj polovini XX veka. A kada je napisan nazvan je šundom, pa čak ni njegova autorka nije imala baš najlepše mišljenje o njemu.

Videćete, naša deca će imati ,,Harija Potera" u svojim lektirama.

Gledala sam diskusije,posto sam veliki fan knjiga o Hariju Poteru,filmova takodje,ali knjiga prvenstveno.Razocarava me sto neki ljudi imaju predrasude o ovim knjigama,govoreci da su one decije i da nisu dorasle svetskim klasicima.U redu,svako od nas ima svoje misljenje i moze da voli ili ne voli knjige ovakvog tipa.Ali,razocaravajuci je podatak da cak i ljudi koji nikada nisu uzeli u ruke ijednu od knjiga o Hariju Poteru misle da su kompetentni da sude o njoj i iskazuju kritike.Kada govorim o ovakvim ljudima mislim na one koji pljuju ovakve knjige iako znaju da nikada u zivotu nece biti sposodni da napisu nesto bar upola dobro.Posprdni komentari su samo odraz nemogucnosti ljudskog uma da pojmi ono sto drugi ljudi mogu.Hari Poter je simbol kreativnosti ljudskoga uma,pojava koja govori o vaznosti pojedinih moralnih osobina u zivotu svakoga coveka,hrabrosti,spremnosti da se suocimo sa smrtnim opasnostima,i podrsci koju nam mogu pruziti oni koji nam znace sve na svetu.Pravi odgovor glasi:Ne,Hari Poter nije decija knjiga,vec je to knjiga u kojoj mogu uzivati ljudi svih starosnih dobi,posto je zasigurno da ce je svako od nas razumeti na potpuno drugaciji nacin,zavisno od nase percepcije...A upravo je to lepota knjizevnosti kao grane umetnosti,da pruzi coveku mogucnost da se sazivi sa likovima i da iz svake prikazane situacije izvuce nesto korisno,a usput se i dobro zabavi citajuci...
Zato,nemojmo hejtovati ;)
Peace :D

Tako je, slažem se...
Takodje me nervira kada vredjaju J.K.Rowling...jednom sam gledao na tv-u kako je vredjaju novinari iz eng. kao odjednom može da kupi deset ogromnih imanja u engleskoj...zaradjuje na deci koja su zaludena knjigama...strašno, to me nervira.
Divim se njenoj mašti...
A da li ste zaista znali da je pre pisanja HP živela na socijali...to je baš čudno...

Pa njoj je bilo dovoljno da zna da joj je sin živ, tad je skapirala da bi mogla ući sa ostalim smrtožderima "pobjednički" i doći do svog sina ;)

Meni je film super, drago mi je da su malo više izdramatizovali "final battle", super mi je scena o snejpu, plakala sam kad je snejp ubijen i kad vidim mrtve položene u velikoj sali...
Scena sa Narcisom mi je super, kao i ono kad fred i džordž sjede na krovu...

I Helena Bonham Carter je fantastična :)
A tek što je Nevil frajer postao... od onakvog smiješnog debeljuškastog dječaka ispade ovakav frajer :D

tumblr_lm4ij8RIPB1qisin1o1_500_large.gif

tumblr_lnz4frGDX51qjcwa4o1_500_large.png

Back