Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kravavi baron je bio srecan.Krenuo je mracnim hodnikom na veceru.Kad je stigao gozba je vec bila otpocela.Razmisljao je o tome dali ce mu se onaj mali cudni decak osvetiti zato sto je doveo direktora.Ali odjednom je mala Haflpapovska devojcica uletela i glasno uzviknula:
-Moj brat Pol Brown iz Sliterina krenuo je na kaznenu nastavu.Ali nasla sam ga u nesvesti neznam sta mu je direktore molim vas dodite da vidite da li mu je dobro!

Dimitrij je lezao u svom krevetu sa tamnozelenim baldahinom i zamisljeno gledao kroz prozor u tamnoplavo nebo. U spavaonici nije bilo nikog osim njega, svi su bili u dnevnom boravku i razmenjivali utiske sa leta. On, doduse, nije poznavao nikog od ove dece. Dosao je tek pre nekoliko nedelja u Englesku. Vec je toliko bio odvojen od svoje domovine, od svojih drugova kojih je imao veoma malo. Najvise su mu nedostajali njegova drugarica Ana, stari krcmar Fjodor, starica-vracara Olga i ujka Ivanov. Polako se secao tog sela, u kome je proveo 11 godina. Ti pejzazi, visoke snezne planine Rusije, pasnjaci na jugu i suve hladne stepe u podnoziju brda na istoku...Sada bi sve dao da se nadje u svojoj postelji u staroj brvnari njegovog dede...

hit:
Dimitrij je lezao u svom krevetu sa tamnozelenim baldahinom i zamisljeno gledao kroz prozor u tamnoplavo nebo. U spavaonici nije bilo nikog osim njega, svi su bili u dnevnom boravku i razmenjivali utiske sa leta. On, doduse, nije poznavao nikog od ove dece. Dosao je tek pre nekoliko nedelja u Englesku. Vec je toliko bio odvojen od svoje domovine, od svojih drugova kojih je imao veoma malo. Najvise su mu nedostajali njegova drugarica Ana, stari krcmar Fjodor, starica-vracara Olga i ujka Ivanov. Polako se secao tog sela, u kome je proveo 11 godina. Ti pejzazi, visoke snezne planine Rusije, pasnjaci na jugu i suve hladne stepe u podnoziju brda na istoku...Sada bi sve dao da se nadje u svojoj postelji u staroj brvnari njegovog dede...
Stavi boju.

kada je hans mukon utrcao u bolnicko krilo tamo je madam pomfrit bdila nad djecakom. kad se vrata sa treskom otvorise ona se trze.
sta mu je upita trhtavim glasom direktor.
u stvari njega nije mnogo brinula sudbina djecaka ali se plasio za svoju reputaciju.brzo je ustanovio da se djecak unesvijestio od straha.

Krvavi baron je izasao iz velike dvorane i uputio se ka izlazu iz skole.Na zemlji je video papir na kome je pisalo:Klan ce se sastati u 23 casa u ucionici za cini.Pogledao je na sat koji je visio izmedu slika bilo je 22 casa i 55 minuta krenuo je u ucionicu.Zakrio se iza stola.Bilo je tacno 23 casa usao je Pol Brown,a za njim jos dva decaka i dve devojcice.Svi su se smejali.
-Od sad ja cu biti vas predvodnik ja Pol Brown pomoci cemo Pivsu da na direktora baci lonac pun cokolade-rece zapovedno Pol
-A sta ako saznaju da smo mu mi pomogli-upita uplaseno mala devojcica
-Onda ce mo biti kaznjeni ili isterani iz skole ali ce se bar njemu smejati-rece zlobno Pol.
Krvavi baron je izasao pred njih i svi su se preplasili.Odmah je krenuo kod direktora.

U spavaonicu udje decak koga Dimitrij do sad nije video. I on je bio na prvoj godini.
-Sta tu radis?- zapita ga ostro decak piskavim glasom.
-Nista- odgovori Dimitrij i dalje lezeci na krevetu- Samo razmisljam.
Decak prevrnu ocima i frknu. On predje preko sobe i otvori kovceg koji mu je stajao pored kreveta. Izvadi pidzamu, obuce je i potom leze u krevet.
-I?Kako je?-zapita on.
-Nije lose- odgovori Dimitrij odsutno.
-Znas, moji roditelji su se mnogo protivili da me posalju u ovu skolu- rece decak.
-Zasto?-zapita ga Dimitrij.
-Zato sto kazu da je ukleta. Da li si cuo sta se sve ovde izdesavalo pre nego sto smo mi dosli?
-Da, cuo sam. Vest se prosirila i do Rusije. Onaj Poter i Znas-vec-ko i stari direktor Dambldor...Da, kakva tragedija. Moj deda je toliko bio potresen...

"Vilijam je pripadao onoj vrsti ljudi koje ni za koga nije bilo briga, niti je nekoga bilo briga za njega... Odrastao je u normalskoj porodici i uvek je bio povucen i zamisljen, nezainteresovan za spoljni svet i drustvo. Nije ni cudo sto nije imao drugova. Ipak, dolazak u ovu skolu za njega je bio blagoslov. Bio je jedan od retkih koji je uzivao u ucenju i nije obracao paznju ni na sta drugo. Prema svima se ponasao podozrivo s izvesnom dozom opreznosti. Kao cetvrtak, osecao se pomalo odraslim i superiornim nad novo-pridoslim prvacima, ali ga opet nije zanimalo nista osim ucenja. Kada su njega razvrstavali, on se nadao da ce upasti revenklo ili haflpaf gde bi mogao da bude neprimetan i da uziva u samoci, ali ovako, u grifindoru, to nije mogao da radi. Prostorije u dnevnom boravku skoro uvek su bile pune. On se nije dopisivao ni sa kim, niti je ikada primao postu (osim od roditelja po koji put). Jedina njegova zelja je da sto vise napreduje u ucenju i da jednoga dana iz ove skole izadje kao veliki carobnjak, pokusavajuci da sledi stope Dambldora. Ova godina mu se za razliku od ostalih ucinila posebnom... I ovi prvaci su mu bili pomalo cudni. Bilo je svakako zanimljivih likova tu, i cudio se kako je jedan stranac dosao u Hogvorts. Znao je da imaju skolu carobnjastva u Istocnoj Evropi. Mora da je stvarno poseban kada je uspeo da stigne u Hogvorts. Jos vise mu je to privuklo paznju s obzirom da je taj decak bio rus. A Vil je ruski poznavao odlicno. I drugi prvaci su mu privukli paznju, tako da je to vece posle razvrstavanja kasno zaspao zamisljen pitajuci se sta ova skolska godina nosi..."

Izvinjavam se sto malo kasnim... Ovih dana cu redje dolaziti jer imam mnogo ispita. Tako da nemojte da se zacudite ako me nema... Javicu vam sta je bilo sa sajtom... Pozdrav!

Osvanulo je jutro, suncano i vedro, ali pomalo sveze. Dimitrij je ustao veoma rano,oko 7 sati. Svi su jos uvek spavali. On se pridigao iz kreveta i pogledao novi prizor. Juce je zaspao videvsi samo onog jednog decaka s kojim je pricao. Rekao mu je da se zove Zafirus.
Ali sada je video celu spavaonicu punu, jos 3 decaka. Svi su spavali. On se oprezno i tiho isunja iz sobe i ode u dnevni boravak koji je sad bio prazan i nesto malo svetliji nego prosle noci. Dimitrij poce da razgleda zidove duz kojih su se nalazile brojne vitrine i police radjene u starinskom, kitnjastom stilu. Ali na njima su bile mnogo cudne stvari. Ponegde bi stajale lobanje kao suveniri, razni srebrni trofeji, pehari, figure zmija i cudne carobnjacke sprave koje Dimitrij do sad jos nikad nije video. A na zidovima brojni svecnjaci u obliku zmija i stari, prasnjavi barjaci i zastave u uglavnom zelenoj i srebrnoj boji sa raznim simbolima od kojih su najbrojnije bile zmije. A ono sto mu je najvise privuklo paznju je bila ogromna glava carobnjaka urezana u zid, precnika oko 3 metra. Carobnjak je imao ogromnu bradu i brkove i iz usta mu je izlazila zmija.
Dimitrij zacu glasove, sto je znacilo da su svi vec budni i da idu na dorucak.

Pivs je odmah posao za Krvavim baronom sacekao je da ovaj zadje u hodnik gde nikoga nije bilo i odmah nimalo uplasenim glasom rekao:
"ako izdas tudje tajne i tvoje ce izaci na videlo"
Krvavi baron se je polako okrenuo nije mogao da veruje da ovaj mali duh pokusava da mu unisti sve i taman kada se je spremao da nesto izusti pivs ga prekide:
"svi smo mi imali slabosti dok smo bili medju zivima zato bolje bi ti bilo da malo razmislis"
Krvavi baron ga prezirivo pogleda okrenu se i vrati se jako besan na pivsa a i na samog sebe sto je dozvolio da ga bezvredni duh drzi u saci.

mislim da mi znakovi interpukcije nisu dobri ali naucicu :wink:

Krvavi baron je bio vise nego besan.Nije mogao da kaze Hansu ali nesto drugo mu je palo napamet.Razbice jednu ogromnu vazu blizu Pivsa,a da ga on ne primeti ali da to vidi neki ucenik koji ce povesti direktora da kaze da je to bio Pivs.Onda Hans nebi bio tu kada bi ovaj hteo da mu na glavu prospe lonac istopljene cokolade.
Vremena je bilo malo.Uspeo je da stigne na vreme.Ali tu je bio samo Pivs.Nije mogao da ucini nista.Sem da udari nekog ucenika i da on padne u nesvest.Onda bi usao u dvoranu pre Pivsa i da kaze direktoru da ga odvede u bolnicko krilo ili da vidi kako mu je.Pa bi sve zavisilo da li ce on krenuti ili ne.

Osvanulo je kisovito jesenje jutro.Ema je sisla u veliku salu na dorucak.Njene drugarice Tina i Bo su vec odavno zavrsavala sa doruckom.Cekale su nju da bi prenele glavne traceve.
-Da li si cula da ce se ove godine turniri u kvidicu odrzavati ranije.Cak mislim da su neki vec poceli sa treninzima.Naravno kad kazem "NEKI" mislim na Sliterince.Vec su od ranog jutra izasli da vezbaju!-u jednom dahu izustila je Bo.
-Vau,pa ja mislim da je to sjajno!Da li se vec zna kakva je postava u Grifindoru??-Ema je bila nestrpljiva.
-Nista se jos uvek ne zna,mislim da ce ovih dana biti biranje za clanove tima.
Ema se samo nasmesila i vratila svom dorucku.Mucila su je razna pitanja.Hoce li moci i drugaci da se kvalifikuju za clanove tima?Da li ce ona uspeti da udje u cuvenu postavu Grifindora?Ostalo joj je samo da ceka i da se uzda u srecu.....

Dimitrij je usao u Veliku salu sa ostalim prvacima. Usput se upoznao sa svim decacima iz njegove spavaonice. Decak sa kim je pricao nocas (Zafirus), Roj, Kris i onaj nepodnosljivi Agan Zero. Taj nije zatvarao, non-stop je pricao o svojoj uglednoj cistokrvnoj porodici i o njenoj dugoj lozi predaka. Tvrdio je da je njegov pradeda bio mocniji carobnjak od Dambldora, u sta se, na Dimitrijevo prepascenje svi slozise. Dimitrij je cuo da je Dambldor bio mocan, najmocniji carobnjak u Engleskoj i u svetu. Ali izgleda da ovde, u Sliterinu nije bio bas popularan. Mnogi stariji djaci su ga mrzeli zbog toga sto je voleo i isticao samo Grifindor.
Na dorucku Dimitrij pogleda raspored casova. Prvi cas su imali odbranu od mracnih vestina. Ko li ce sad biti profesor?

Krvavi baron je trazio nekog prvaka koji bi bio sam da bi mogao da ga udari.Ali svi su bili u grupicama.Naisao je na jednog sliterinskog decaka koji je krenuo na veceru,a na torbi mu je pisalo Dimitrij Poljakov.Bio je spreman udario ga je,a on je pao u nesvest.Niko nije prolazio tim dugackim hodnikom.Vreme je bilo da se krene.Vecera samo sto nije pocela.Pozvao je direktora.

Back