Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
posto je Dimitrij sad onesvescen, a ja nezelim da se on probudi i da pokvarim plan Krvavog barona :D , ispricacu nesto o tome sta je Dimitrij tog dana radio posle dorucka. Dok nedodje Dambldor i cujemo reakciju direktora Hansa.
Posle dorucka Sliterinci se uputise na drugi sprat na odbranu od mracnih vestina. Oni udjose u praznu ucionicu i posedase za stolove. Dimitrij je seo sam na samom kraju ucionice. Osecala se napetost u iscekivanju-ko je novi nastavnik odbrane.
A onda, kad se buka iz hodnika smanjila i presla u gotovu tisinu, u sobu udje mali zdepasti covek, sa velikim stomakom i ridjom bradom i brkovima. Nosio je gospodske pantalone, kosulju, prsluk sa lancicem i veliku leptir masnu i preko svega toga zelenu odoru. Na glavi je nosio polucilindar a i bio je procelav.
-Topar tan, teco.- rece on i razred se uskomesa, svi su se suzdrzavali da se nenasmeju. I dimitriju je bio pomalo smesan, imao je izrazen nemacki akcenat i vidi se da je Engleski pricao lose. U odnosu na njega Dimitrijevo poznavanje tog jezika bilo je za pohvaliti, sobzirom da su mu svi rekli da izgovara tvrdo 'r', bas kao i vecina rusa.

E ljudi, najnovija vest o sajtu. Krenite da prikupljate materijal za sajt, a pod tim podrazumevam biografije glumaca, sve o likovima, slike, o knjizi, carolije, i uostalom sve cega se setite, na engleskom i na srpskom. Trebamo uskoro da posaljemo to merenven, i ona ce ubaciti... Nas dvoje cemo se pobrinuti za Lorda...Vi ste zaduzeni za Pottera...

okej, e uzgred, feanore, znas kakav dobar CD imam. samo irske melodije, znas kako se odma prebacis tamo negde na irske ravnice. ali me nikad u zivotu nista vise nije podsetilo na gospodara prstenova od toga. tacnije na hobiton. nije mi sad tu taj CD ali kad bude reci cu ti kako se zove pa mozda ga nadjes negde tamo kod tebe.

"Poslednji cas toga dana se zavrsio. Vil je krenuo rasejano hodnicima ne pazeci kuda ide... Najednom je naisao na necije telo, na koga se maltene sapleo. Tu je lezao onaj rus koga je primetio doskora... Kada se sago da proveri sta mu je, Krvavi baron je naisao vodeci direktora. On je onda zabrinuto pogledao pogled i ugledao ih. Baronovo lice se ozarilo i uzviknuo je: "On je! Njega sam video da je udario tog decaka! Trebao bi odmah ukor da dobije! Izbaciti ga iz skole kazem ja!". Vil je izgledao zbunjen. "Zar vi pricate o meni?" upitao ih je. ALi nikog drugog nije bilo u blizini i ocigledno je bilo da pricaju o njemu. Direktor ga je samo strogo pogledao i naredio mu da krene u kancelariju. "Ali gospodine, ja nisam uradio to. Sada sam naleteo na njega." Baron se nasmejao samo: "Ne vredi ti decace da se izvlacis kada sam sve video. Budi zadovoljan ako te ne izbace iz skole. I kako objasnjavas to sto si posao ka Sliterinskoj kuci?" i opet se nasmejao. Zaista, kako? Vil je tek sada primetio gde se nalazi. Mora da se zamislio. Ali to je bila nepravda, mada je znao da mu sada nema spasa. Propala su sva njegova nadanja da sledece godine postane najmladji asistent. Sada je pokorno pognuo glavu i cuteci krenuo ka direktorovoj kancelariji. Pre nego sto je zamakao za stub, okrenuo se i u daljini je video barona koji se zlobno smejao.

"Poslednji cas toga dana se zavrsio. Vil je krenuo rasejano hodnicima ne pazeci kuda ide... Najednom je naisao na necije telo, na koga se maltene sapleo. Tu je lezao onaj rus koga je primetio doskora... Kada se sago da proveri sta mu je, Krvavi baron je naisao vodeci direktora. On je onda zabrinuto pogledao pogled i ugledao ih. Baronovo lice se ozarilo i uzviknuo je: "On je! Njega sam video da je udario tog decaka! Trebao bi odmah ukor da dobije! Izbaciti ga iz skole kazem ja!". Vil je izgledao zbunjen. "Zar vi pricate o meni?" upitao ih je. ALi nikog drugog nije bilo u blizini i ocigledno je bilo da pricaju o njemu. Direktor ga je samo strogo pogledao i naredio mu da krene u kancelariju. "Ali gospodine, ja nisam uradio to. Sada sam naleteo na njega." Baron se nasmejao samo: "Ne vredi ti decace da se izvlacis kada sam sve video. Budi zadovoljan ako te ne izbace iz skole. I kako objasnjavas to sto si posao ka Sliterinskoj kuci?" i opet se nasmejao. Zaista, kako? Vil je tek sada primetio gde se nalazi. Mora da se zamislio. Ali to je bila nepravda, mada je znao da mu sada nema spasa. Propala su sva njegova nadanja da sledece godine postane najmladji asistent. Sada je pokorno pognuo glavu i cuteci krenuo ka direktorovoj kancelariji. Pre nego sto je zamakao za stub, okrenuo se i u daljini je video barona koji se zlobno smejao.

Dimitrij se probudio u vrlo cudnoj sobi. trebalo mu je vremena da se sabere. Kako se uopste onesvestio?
Soba je bila ovalna, na zidovima mnostvo slika uglednih carobnjaka. A za stolom su sedeli direktor Hans i decak koga je prvi put u zivotu video. Decak je izgledao pomalo nervozno a i direktor takodje.
-Gde sam ja?- zapita Dimitrij ustajuci i drzeci se za glavu koja ga je mnogo bolela.
-Ti si u mojoj kancelariji, decace.- rece direktor.
-Sta...sta se desilo?Kako...
-Ovaj ovde decak je bacio nesto na tebe sto te je onesvestilo.- mirno rece direktor ali su njegove oci odavale da je duboko besan.
Dimitriju se sve poremeti u glavi. Ako je dobro razumeo, ovaj ovde decak, koji mu nije licio na nekog poput Agana, je bacio neki tezak predmet na njega i time ga onesvestivsi. Da li je namerno ili...Dimitrij odjednom oseti jaki bes prema ovom decaku. Nije znao sta sad da uradi. Da ga udari? Ne, tu je direktor a i ovaj je bio dosta visi i stariji od njega.
-Vrati se nazad na veceru, Poljakove. Posle se javi staresini.

"Prvi put u zivotu on je osecao potrebu da se pobuni. Ovo sto su mu ucinili stvarno je bila nepravda. Skocio je sa stolice i zaprecio izlaz ovome decaku.
-Stani! Niko nece napustiti ovu prostoriju dok ne razjasnimo nesto! Ja nisam kriv za ovo! Samo sam se zamislio i zalutao. Ne mozete da me optuzite za nesto sto nisam uradio! Nije posteno. Za ove cetiri godine skolovanja nisam napravio ni jednu gresku niti prekrsaj. Zasto bi to uradio sada? Direktore, jedino za sta vi sada mozete da me optuzite je za ovu drskost koju sam pokazao, ali smatram da nije u redu da me kaznite za nesto sto nisam uradio. Nasao sam ovog decaka u nesvesti i nameravao sam da mu pomognem!
Sada je zastao i ocekivao. Nije verovao svojim usima sta je upravo izjavio. Joj, sada ce ga definitivno izbaciti, razmisljao je. Pa dobro, on je rekao svoje...

Pivs je lebdeo oko kupatila jecajuce mirte i cekao je da izadje da bi je sto vise rasplakao ali nje zacudo nije bilo i on nastavi kroz jedan mracan hodnik.Razmisljao je o tome sto je danas video kako krvavi baron udara decaka a zatim okrivljuje drugog ali to ga nije duboko doticalo a u ostalom ako bi rekao to direktoru onda bi baron svakako rekao za njihov plan.Odjednom naisla je prava zrtva za njega gdja noubl spazio je samo njeno oko u mraku ali bio je siguran da je to ona brzo se je spustio ka zemlji sa namerom da je zaplasi i kinji ali kada je prisao blize odjednom je shvatio da to u sta gleda nije macka vec neki sitan kamencic koji je stalno menjao boju.Pivs ga je samo pogledao i odmah zgrabio noseci ga dalje sve do jednog prozora kod revenklovske kuce gde je tik uz plafon postojala jedna uska ali duboka rupa koja je predstavljala njegov trezor.U toj rupi su bili jos i delovi nekih starih carobnih stapica,neki ljubicasti prah u kesici sve ono sto je on skupio za vreme svog zivota.Pivs i ovaj kamencic ostavi tu a zatim se odmah vrati do kupatila jecajuce mirte kako bi dao oduska svojoj zlobi.

Krvavi baron se zlobno smejao Dimitriju.Krenuo je da vidi da li Pivs razbija vaze i slike.Ali opet je video Pola za svojom bandom krenuo je ka direktorovoj kancelariji.Spremao je nesto.Nije znao lozinku ali niotkuda se stvorio Pivs i rekao im.Usli su unutra.Krvavi baron je tiho krenuo za njima jer je znao da je direktor sa Poljakovim.Propao im je pokusaj sa cokoladom iako to nisu znali.Ocekivali su da ce unutra biti direktor ali nije.Mislili su da je zamka.Ali oni su poceli nesto da traze.Krvavi baron je polako izasao i zakljucao vrata.Sada je bilo dovoljno da dode direktor,a niko nebi znao da ih je on zakljucao.Brzo i tiho je otisao.

Back