Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Čoveče gledam Gospodara prstenova, koliko sličnosti sa Harijem. Prvo, Frodo i Hari su mi nekako slični, drugo likovi Dambldora i Gandalfa. Onda Sauron i Voldemort su nekako oličenje samog zla, i obojica tek formiraju svoje telo, nemaju potpuni oblik ( za Sauona nisam baš sigurna nisam dobro ispratila). I Hari i Gospodar imaju jake ženske likove, Saurona ubija ona princeza.
I najbitnije sličnost izmedju horkuksa medaljona i prstena. Onaj ko ih nosi poludi i postaje nekako nervozan.

Čoveče gledam Gospodara prstenova, koliko sličnosti sa Harijem. Prvo, Frodo i Hari su mi nekako slični, drugo likovi Dambldora i Gandalfa. Onda Sauron i Voldemort su nekako oličenje samog zla, i obojica tek formiraju svoje telo, nemaju potpuni oblik ( za Sauona nisam baš sigurna nisam dobro ispratila). I Hari i Gospodar imaju jake ženske likove, Saurona ubija ona princeza.
I najbitnije sličnost izmedju horkuksa medaljona i prstena. Onaj ko ih nosi poludi i postaje nekako nervozan.

Naravno, i ja sam to ptimetio, sve to je pokrala iz LOTR.
I LOTR je 10x bolji.
Ali svejedno, svih 11 filmova sam gledao u bioskopu.
Isto i Matrix trilogiju.

Teško onima koji odrastaju na Transformers i Twilight sranjima.

Zašto svi toliko vole LOTR, meni je dosadno. Počeo sam knjige da čitam (sve delove po redu ali od svake odustao) a filmovi su katastrofa. Prvo su nabudženi efektima da je to strašno, 2012 mi izgleda realnije. Ništa, ali ništa mi se ne svijda kod knjiga/filmova i još knjige se ocenjuju kao najčitanije/prodavanije na celom svetu a filmovi kao najgledaniji/profitabilniji na celom svetu. Ne razumem...
Dok nemam zamerki na S.C Lewis-ovu Narniju, zalepio se za knjigu kao lud a filmovi su jako dobri (dok mi se ne svidja trojka, dosta se primećuje promena režisera, jako loš izbor) i ludački čekam četvrti deo...

Zašto svi toliko vole LOTR, meni je dosadno. Počeo sam knjige da čitam (sve delove po redu ali od svake odustao) a filmovi su katastrofa. Prvo su nabudženi efektima da je to strašno, 2012 mi izgleda realnije. Ništa, ali ništa mi se ne svijda kod knjiga/filmova i još knjige se ocenjuju kao najčitanije/prodavanije na celom svetu a filmovi kao najgledaniji/profitabilniji na celom svetu. Ne razumem...
Dok nemam zamerki na S.C Lewis-ovu Narniju, zalepio se za knjigu kao lud a filmovi su jako dobri (dok mi se ne svidja trojka, dosta se primećuje promena režisera, jako loš izbor) i ludački čekam četvrti deo...

... ali bez obzira što je uzela dosta stvari iz Gospodara, Harija i dalje više volim.

... ali bez obzira što je uzela dosta stvari iz Gospodara, Harija i dalje više volim.

Pa znaš kako, ja mislim da je pogrešno kada se kritikuje neki pisac da je "ukrao" ideju iz nekog dela, a naročito kada je to delo tako usko vezano za magiju a samim tim i za mitologiju (logički) da ima sličnih/istih stvari jer su mnogi ti mitovi široko rasprostranjeni - divovi, vilenjaci, čarobnjaci...itd... Ako razumeš, ne kradu oni ništa jer u suštini sličnosti izmedju HP i LOTR su jako male, ono što je isto je borba dobro-zlo koja je u suštini uvek slična... Ne znam, tako se meni čini...
Svako delo je specijalitet za sebe (priznajem čak iako LOTR uopšte ne volim, mora da ima to NEŠTO kada ga toliko vole ali ja to NEŠTO ne vidim, š'a ću...)...

i ja ne volim LOTR iako važi za kvalitetnije delo. Inače hari Poter filmovi počinju da se emituju na Prvoj od ovog vikenda. :)

Jao, sada sam video. Pustiće sigurno do četvrtog dela. Mislim da je previše za njihov budžet i peti a neko već na sajtu prve piše da bi voleo da puste sve delove - daj, bre, u americi će tek možda za godinu i po (ili više) biti dozvoljeno puštanje javno, mislim da će Avatar tek sledeće godine biti dostupan za javno prikazivanje...

Ja sam čuo da idu do petog dela minimum, maximum do šestog. :D Peti deo je bio 2007me, pre 4 godine, tako da ne bi bilo čudno. A i šesti nije bio skoro u bioskopima.

Ja se ne bih iznenadio da puste sve...

Skoro su proglaseni za najbolju televiziju i zaista su najgledaniji, a znam i da im je vlasnik mnooooogoooo bogat :D

Smatram i da je glupo da puste samo do 5-6 dela...

Ma dajte, ljudi... Ako niste znali kada se neki film tek pojavi (npr Hari Poter Relikvije smrti part 2...) nemoguće je otkupiti prava na javno emitovanje bar dve godine (a koliko je film popularan neće biti moguće njegovo gledanje bar tri godine, možda četiri) a ne zaboravite da je tek ove godine izašao... Rekao sam ranije da je Džejms Kameron rekao da će Avatar tek 2012 biti dostupan za javno emitovanje... HP je tek ove godine izašao pa vi vidite... Ja bih voleo, naravno ali ne ide...

40-beautiful-harry-potter-art-and-illustration-tributes-117815-530-734.jpg
40-beautiful-harry-potter-art-and-illustration-tributes-538xlz367-117816-431-640.jpg

Back