Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa da,...al bitno je da ga vec pljuju

elem!!!! Ko je gledao neka napise utiske o 6. delu :)

ja cekam pa cu da vidim kad izajde u dvd klubu da a pogledam ,...meni je 3 deo najbolji i mnogo mi se svidja i bas mi je strasan :)

Ja sam gledala u sredu... Kao sto sam rekla, razlikuje se od knjige kao i uvek. Ima mnogo vise scena sa Harijem i Dzini nego u knjizi, ima dosta smesnih scena koje ne postoje u knjizi, onda kad Hari ostane u vozu po njega dolazi Luna, a ne Tonks. Bil i Fler se uopste ne pojavljuju, to mi je jadno. Zatim smrtozderi spaljuju Ronovu kucu, nema Dambldorove sahrane... To moze i da se nadje na netu, te razlike. Msm ok je film, ali knjiga ce uvek biti MNOGO bolja.

Netacno, to je najbolje ocjenjen Harry Potter film do sada - 89% pozitivnih kritika. Konsenzus je da su svi ostali lošiji, barem kod filmskih kritičara.

Nemam pojma, znam da kada je izasao, kada god bih videla na TV-u trejler ili filmske vesti pricali su da je lose ocenjen. Po meni je Zatvorenik ioz Askabana najjaci. Zbog Sirijusa i Lupina, a i manje deluje kao deciji film.

PROKLETI DEGENERICI. ONOG DEJVIDA JEJTSA TREBA OBESITI ZA JAJA ,A NJEGOVU DIPLOMU MU NABITI U DUPE.
Covek bi pomislio da bi makar pred kraj nesto odradili kako valja. Ali ne! Oni imaju ugovor sa septickom jamom.
Pocinjem ja da gledam film i mislim "Dobro je,fino su poceli. Efekti,spontanost,sve je u finom redu,koliko toliko". Kad ono. Kao sto kaze Horacije Puzorog u filmu: Everything goes ,Poof!

Sve. Na kraju,niti ima pripreme za bitku,niti ima bilo kakve bitke. nema Bila,nema Fler,nema Dzini,Hermione,Rona,Nevila,Lune,MekGonagalove,Flitvika,Tonks,Lupina....itd. nema Fenrira Surog,nema Bakbika. NEMA ******* DARSLIJEVIH niti Dambldorovog objasnjenja zasto Hari mora da ode iz kuce dogodine. Nema nicega. A Dambldorovu smrt su odradili tako da ni moja baba(koja place u svakoj mogucoj prilici) ne bi zaplakala. Vere mi,jedina tragicna smrt koju su odradili je smrt Sedrika u 4om delu. Tad su jasno odradili tu dramaticnost i zalost. Ovaj film nema nikakvu jacinu,kao ni 5ti deo.

Objavljujem i potpisujem:

Onog dana kad je Cris Columbus odbio da snima nastavke,tog dana je snimanje hari potera otislo u vetar.:thumbdown:

Pa to, ja sam mnogo vise ocekivala..... i po malo mi je vse glupo a i odlicno zapazanje imas MARKO :)

ja sam kazem vise ocekivala....

I ja kazem ali vec na osnovu prethodnih djelova naucio sam da ma kakav film bio mi sto smo procitali knjige cemo da nadjemo nesto sto je izostavljeno,lose odradjeno...
Ja sam zadovoljan sa filmom ovakvim kakav jeste,mogao je da bude mnogo gori.Kome oce detalje neka cita knjigu.Meni je film zadovoljavajuci mada trebam opet da ga pogledam,ceka se DVD.

Hvala na komplimentu Sam.:)

Dementore,slazem se sa tobom u tom pogledu. nikada nece biti sasvim zadovoljavajuce nama koji smo procitali knjigu pre filma.

Ali jedna stvar je menjati situacije da bi se uklopile u film od 2h,a sasvim DESETA stvar je menjati ceo koncept knjige.
Oni su toliko promenili stvari da je film totalno izgubio poentu. U filmu je potpuno izgubljena poenta koja je data u knjizi. A to je nesto sto ne moze da se uzme zdravo za gotovo.
Mislim,ja sam prakticno odrastao na ovoj knjizi. I zahvaljujuci njoj(izmedju ostalih stvari) bio sam mnogo zreliji od mojih vrsnjjaka.Razmisljao drugacije.
Da li ce time moci da se pohvale klinci koji se drogiraju ovim go*netom of filma? Nekako sumnjam.

e a posto ja nisam citala knjigu jer moze neko da mi navede razlike izmedju ovog 6 dela i knjige 6 deo?

Vrlo mi je dosadno na forumu u 4h ujutru pa cu da ti ispunim zelju.

1. Na samom startu,Hari ne upoznaje nikakvu devojcicu na zeleznickoj stanici i ne muva nikoga,vec se smara u svojoj sobi kod Darslijevih,cekajuci Dambldora koji mu je rekao da ce da dodje po njega u 23h. Dambldor dolazi po njega i na Harijevo iznenadjenje,umesto da krenu odmah on odlazi u dnevnu sobu i krece da razgovara sa Darslijevima. Prekoreva ih sto su se ponasali prema Hariju lose i zahvaljuje im sto su ga cuvali i objasnjava im zasto su stvari takve kakve jesu. Jos u 5om delu je objasnjeno da je Hari zasticen mocnom magijom kada je njegova majka umrla za njega. Voldemor je prolio krv njegove majke,Lili Poter,i gde god da zivi krv njegove majke ,Voldemor ne moze da pipne Harija. Ta magija traje samo dotle dok Hari ne postane covek,odnosno ,dok ne odraste. Onog trenutka kad napuni 17 godina,on postaje covek,smatra se odraslim i magija nestaje. Postaje ranjiv za Voldemora. Voldemor i Smrtozderi oduvek su znali gde zivi Hari,ali nisu mogli da ga pipnu. Kad prestane magija da deluje,tada mogu.

2. Tada,Dambldor i Hari odlaze kod Puzoroga,kako su i uradili u filmu. Sve se dalje odvija po knjizi,dok ne stignu u kucu Rona Vizlija(Veslija negde). Svi ga ocekuju,iako to nije istina u filmu. Dambldor na kratko razgovara sa svima i nasamo sa Harijem o Sirijusu i ohrabruje ga i kaze mu da ce ga obucavati ove godine. Tonks je postala hronicno depresivna i tuzna zato sto je zavolela Lupina, a on se plasi da se veze za bilo koga zato sto je vukodlak. Tokom knjige se koskaju,ali na kraju su ipak se smuvali. Artur i Moli Vesli(Vizli) imaju 7 dece. Dzini,Rona,Blizance Dzordza i Freda,Persija,Bila i Carlija. Persija si upoznala,a on se u 5 delu odrice porodice i drzi stranu ministarstva. to se ne pominje. Bil je dugokos i "darkerski" obucen,ali on radi za gringots banku,kao razbijac kletvi. Carli je najstariji i radi kao dreser zmajeva u Rumuniji. Fler Delaker,koja predstavlja Bobatons skolu na turniru u 4om delu,u 6 delu se zabavlja sa Bilom i oni spremaju vencanje,a ona se useljava kod Vizlijevih. I ona i Bil i Carli su u Redu Feniksa.

3. Blizanci su otvorili radnju zajebancija i jedini su maltene u biznisu u Dijagonaleji posto su gotovo svi drugi prodavci preplaseni od Voldemora. taj deo je odradjen. i ono sa Melfojem.

4. odlazak u skolu. U vozu ih prvi put Horacije Puzorog pozove na njegovu mini zurku za njegove miljenike. Pozvani su samo Hari i Dzini u pocetku,a posle i Hermiona. Dzini zato sto je proklela nekog sliterinca za medalju dok ju je gledao Puzorog pa mu se ona svidela i ukljucio je u svoje miljenike. ostalo je odradjeno,sa tim izuzetkom sto kad Melfoj zvekne Harija i ostavi ga u vozu,ne nalazi ga Luna nego Tonks koja je stacionirana kao straza zamka.

5. Radnja filma se odvija kao u knjizi za sada. U 5om delu su Ron i Hermiona izabrani za asistente,to se nigde ne pominje. U 6om Hari je izabran za kapitena Grifindorskog kvidic tima i vrsi novu regrutaciju clanova posto je vecina njegovih predjasnjih clanova zavrsilo skolu. To je odradjeno kako treba. U povratku sa jednog treninga,Hari i Ron nalete na Dzini i Din Tomasa u jednom hodniku i tek TADA Hari oseca bes i ljubomoru i shvata da mu se svidja Dzini,a Ron toliko besni da rasplace Dzini,a otera Dina. Dzini ga tad dobrano ispsuje i dirne ga u zilu kako su svi bili u nekoj vezi samo on nije i da je kreten. Rona to pogadja i nakon njihove prve kvidic pobede,smuva se sa Lavander braun. ........ itd.

6. ono sto je usled svega toga promaseno je da su prospustili par secanja koje je Dambldor pokazao Hariju osim onog prvog o Voldemoru decaku. Propustili su da pomenu da je Voldemor kao decak odveo 2 dece u onu spilju u koju idu Hari i Dambldor, i tamo ih mucio dok nisu poludeli. Ali niko to osim Dambldora nije znao.
Pokazao je Hariju secanje,koje govori o vremenu mnogo pre nego sto se Voldemor rodio. Voldemorova majka,Meropa, je bila cerka Marvola Ispijenog,Voldemorovog dede. Imala je brata isto nesto na M,ne mogu da se setim da me ubijes. I njen otac i brat su bili ludi ko zvecke. Ziveli su siromasno u nekoj stracari u selu u kom je Sedrik ubijen u 4 delu. Porodica ispijenih su bili jedni od najistaknutijih cistokrvnih porodica koje su zivele,ali su propali i njih 3 su poslednji clanovi. Oni su bili direktni potomci Sliterina. Marvolo ispijeni ja imao 2 znamenja kojima se dicio. Medaljon Sliterina i Prsten sa grbom Ispijenih. Matori Marvolo nije mogao da podnese da mu cerka voli Normalca prljavog pa kad je otkrio da joj se svidja jedan Normalac( Voldemorov otac) ,napao ga je. Ministarstvo je doslo i uhapsilo i njega i Meropinog ludog brata. Posto se jako plasila svog oca i brata,sad kad su oni bili u Askabanu,bila je slobodna i napravila je ljubavni napitak i naterala Normalca da je ozeni. Tako su pobegli. Marvolo se vratio kuci,polumrtav i nedugo potom je umro. Meropa mu je ukrala medaljon. Ludi brat se vratio iz zatvora kasnije i nastavio da zivi tamo sam sa prstenom.

7. Drugo secanje koje je Dambldor pokazao Hariju je kada je Voldemor vec bio tinejdzer. Desilo se nakon onoga sa Horacijem Puzorogom. Voldemor je poceo da istrazuje u svojoj mladosti o svojoj porodici. Otkrio je da je Meropa prestala da koristi ljubavni napitak na Normalca i da je ovaj cim je ukapirao sta se desilo pobegao glavom bez obzira. Ona je ostala trudna sa Voldemorom,sama,siromasna,samo sa medaljonom. Medaljon je prodala Bordzinu i Burksu da bi se prehranila(isti oni Bordzin i Burks koji su pomogli Melfoju sa onim ormarom). Na kraju je umrla u onom sirotistu,rodivsi Voldemora tamo. Voldemor je pratio trag svog detinjstva i porodice i dosao do stracare u kojoj je ziveo njegov ujak,ludi brat Meropin. On mu je ispricao vecinu toga sto se desilo,Voldemor mu je oklumencijom izvukao mnostvo secanja. Na kraju,je odlucio da ga proslost vise ne interesuje. Uzeo je prsten sa grbom Ispijenih i promenio secanje ludom ujaku,nateravsi ga da misli da je on ubio Voldemorovog oca. Zapravo je Voldemor nakon sto mu je promenio secanje otisao u kucu svoga oca i osvetio mu se sto mu je ovaj napustio majku.

8. Sledece secanje govori o tome da je Voldemor nakon zavrsenog Hogvortsa poceo da radi kod Bordzina i Burksa kao nabavljac retkih predmeta. Voldemor je dosao u posetu nekoj babi koja mu je pokazala pehar koji je pripadao Helgi Haflpaf. ta baba je imala kucnog vilenjaka. Voldemor je uradio isto sa kao i sa njegovim ludim ujakom. promenio je secanje vilenjaku i ubio babu,a oteo pehar. Voldemor je oduvek voleo da sakuplja trofeje. Imao je Prsten Ispijenih, ukrao je Medaljon koji je njegova majka prodala Bordzinu i Burksu,i ukrao je Pehar Haflpafove. Ukratko,Voldemor nikad nijemario za bilo sta drugo osim svoje besmrtnosti. I sve sto je radio,radio je sam. Nije verovao nikome. Sakupljao je mocne i retke antikvitete i stvari koje su mu znacile dosta u zivotu. Te stvari je pretvarao u Horkrukse. I tu dolazimo do poente 6og dela.

9. Dambldor je provalio psihologiju Voldemora i otkrio njegove tajne Horkrukse. Niko za njih nije znao. Niko osim Voldemora licno. Ni njegovi smrtozderi. nakon sto je ubio babu i opljackao Bordzina i Burksa, Voldemor je otisao i nestao u sumama Albanije. sledecih 10 godina niko ne zna nista o njemu. Kada se vratio,niko nije mogao da ga prepozna. Dosao je pravo na Hogvorts i zahtevao od Dambldora(koji je tad postao direktor),da predaje odbranu od mracnih vestina. Dambldor ga je odbio,jer je shvatio da ovaj hoce da iskvari decu i da nadje jos skrivenih tajni i antikviteta na Hogvortsu. Voldemor se razbesneo i od tog trenutka nijedan profesor mracnih vestina se nije zadrzao na tom radnom mestu duze od godinu dana. A rat protiv Voldemora je poceo. Voldemor je napravio 7 Horkruksa. I to su : Dnevnik Toma Ridla,Prsten Marvola Ispijenog,Medaljon Sliterina, Pehar haflpafove, njegova zmija Nagini, i kako Dambldor veruje neki predmet od kuce Revenklo ili Grifindor. 7-mi deo duse je jos uvek bio u njemu. U Voldemoru. Dambldor je krenuo na razna mesta koja bi Voldemoru bila draga da trazi Horkrukse. i nasao je jedan. U spilji u kojoj je mucio decu kao decak,sakrio je jedan od horkruksa. Medaljon. BTW,Prsten i dnevnik su unisteni.

10. U medjuvremenu, Dzini i Hari su se smuvali nakon sto je Grifindor pobedio u Kvidic Kupu. Izdesavalo se sve onoo sto se i desilo u filmu.

Poslednja izmena:
Zavrsetak. Pre nego sto su Dambldor i Hari otisli u onu pecinu,Hari je rekao Ronu i Hermioni sve i rekao im da pozovu Dambldorovu armiju i Red Feniksa i da strazare hodnicima te noci. Sumnjao je da ce Melfoj nesto pokusati dok on i Dambldor nisu tu.

To su i uradili. Ron,Hermiona,Dzini,Luna,Nevil,MekGonagalova,Flitvik,Sprautova,Bil,Kingzli Okovgrom,Tonks,Lupin i jos nekolicina njih,nemogu da se setim svih,su patrolirali hodnicima te noci. Melfoj je napao i kroz onaj ormaric sto ga popravlja ceo film uveo grupu smrtozdera. Belatriks Lestrejndz,neke kretene jos,cija su imena nevazna i Fenrira Surog. Onog lika sto juri Dzini i Harija u filmu kroz onaj kukuruz kod Jazbine. Taj lik nije carobnjak,on je vukodlak koji predvodi ostale vukodlake i pridruzio se Voldemoru. Iako nije transformisan,i dalje se ponasa kao vuk i kolje sve sto stigne.

Fenrir Suri je pocepao Bila i unakazio ga. nije ga ubio,ali mu je bukvalno promenio licni opis.
Borili su se celo vece,a onda su smrtozderi blokirali put Redu Feniksa i popeli se u onaj toranj gde je Melfoj vec razoruzao Dambldora. Dogodilo se ono sto se dogodilo i nakon ubistva Dambldora,Smrtozderi su poceli da beze ka glavnom ulazu u zamak. Hari je poludeo od besa i jurnuo je za njima. Bitka se odmah nastavila posto je Red Feniksa samo cekao da se ovi pojave. Belatriks,Melfoj i Snejp su se odvojili i nastavili da beze. Hari ih je sam pojurio. Kod Hagridove kolibe se desilo ono sto se desilo, samo sto je Snejp zamalo ubio harija,ali je Bakbik(onaj hipogrif iz treceg dela) doleteo u pomoc Hariju i poceo da napada Snejpa. Hagrid je gajio bakbika nakon Sirijusove smrti.

11. Napokon,sve je gotovo,svi koji su se borili su se nasli u Bolnickom krilu u zamku i cekali su samo na Harija i Hagrida,koji su dosli poslednji i dramaticno im saopstili da je Dambldor mrtav. u tom trenutku se Lupin i Tonks muvaju, Mek Gonagalova priprema sahranu,jer je ona sada direktorka. Sutradan,na obali pored jezera napravljena je velika bela grobnica u kojoj je polozeno telo Dambldora. Gotovo ceo Carobnjacki svet se okupio da prisustvuje. Cak i Ambridzova. Hagridov polubrat dzin Grop u sakou, kentauri,sirene. Hari raskida sa Dzini jer ne zeli da je dovodi u opasnost. Ron,Hermiona i Hari se dogovaraju da sacekaju da prodje svadba Bila i Fler i da tek onda krenu u lov na preostale Horkrukse.

Film se zavrsava onako kako se zavrsava i tu je kraj 6-og dela knjige.

Nadam se da nisam smorio,ali ovo je vrlo sazeta sustina knjige. Sve ovo sto sam ti ispricao imace veliki uticaj na 7 deo. Ali kako su odradili film,ne zelim ni da gledam 7 deo.
Odoh sad da spavam. Svanulo je odavno. :kpozdrav:

Citala,ne citala,sve mi jedno. Trazila je i dobila je. Kako joj volja. A u 4h, ionako nemam sta da radim. Odavno sam bio pogrickao sve semenke,popio svo pivo i odradio sve sto sam hteo,tako da sam samo ubijao dosadu.:per:

Zamisli tek da sam prepricavao 7mi deo.:eek:

Ej Marko puno ti hvala,.... stvarno.... nisam citala knjigu a zanimalo me je jako...

Nikad knjiga nece biti kao film a ni obrnuto...a zao mi je jer su ga sjjebali skroz ovaj 6 deo..

Ej Marko puno ti hvala,.... stvarno.... nisam citala knjigu a zanimalo me je jako...

Nikad knjiga nece biti kao film a ni obrnuto...a zao mi je jer su ga sjjebali skroz ovaj 6 deo..

Znaci ne verujem da si zaista procitala ovo sto sam napisao! :D

hehe. nema na cemu,cast mi je bila. Ako imas jos nekih nedoumica u vezi bilo cega vezanog za ovo,ne ustrucavaj se da pitas. :kpozdrav:

Back