Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Opet ne mora da znaci. Evo, nigde se nije pominjalo u filmovima da je Lupin u semi sa Tonks, pa sada u sestom delu vidis zenu koja Lupina oslovljava sa ,,Dragi``. Onaj ko nije citao knjigu se sigurno pitao: Sta ovo bi?

Opet ne mora da znaci. Evo, nigde se nije pominjalo u filmovima da je Lupin u semi sa Tonks, pa sada u sestom delu vidis zenu koja Lupina oslovljava sa ,,Dragi``. Onaj ko nije citao knjigu se sigurno pitao: Sta ovo bi?

Za nekoga ko nije citao knjige pre bi bilo: Ko su ovi?
Prva 3, eventualno 4 dela su bili OK preneseni na film. Za 6. moram da kazam :klap: ,uspeli su da naprave film koji je dosadniji od 5.
Uspeli su da na 2 ipo sata razvuku apsolutno nista. Polukrvni princ bi trebao da se fokusira na Voldemora. Ovaj deo je u neku ruku prolog cele price. Po meni u filmu bi trebao da bude glavni lik Voldemor,a svi ostali sporedni, cisto da se prikaze Snejpova "izdaja" i Dambldorova smrt...

Za nekoga ko nije citao knjige pre bi bilo: Ko su ovi?
Prva 3, eventualno 4 dela su bili OK preneseni na film. Za 6. moram da kazam :klap: ,uspeli su da naprave film koji je dosadniji od 5.
Uspeli su da na 2 ipo sata razvuku apsolutno nista. Polukrvni princ bi trebao da se fokusira na Voldemora. Ovaj deo je u neku ruku prolog cele price. Po meni u filmu bi trebao da bude glavni lik Voldemor,a svi ostali sporedni, cisto da se prikaze Snejpova "izdaja" i Dambldorova smrt...

Ponavljam, in memoriam onog jadnog klinca što je surovo ubijen.

Sta mislite, kako ce poceti sedmi film? Da li ce poceti tamo gde i knjiga startuje ili ce drugacije? Ja mislim da ce biti nesto slicno kao i sesti, ono na pocetku sa slikanjem i novinarima, samo sto ce ovde mozda na trenutak biti prikazana Dambldorova sahrana, posto je vec izbacena iz sestog filma. MIslim da bi bio red da i to prikazu, makar na trenutak.
Inace, vidite ovo sa imdb-a "The original script included all of Dumbledore's memories about Voldemort as outlined in the source novel, but the director insisted on trimming them down as, according to Steve Kloves, "..he wanted to showcase Voldemort's rise without getting overly involved with his past as Riddle."
Ja mislim da je velika greska sto je ovo izbaceno...

Poslednja izmena:
Mislim da će početi od Darslijevih, kako se Hari oprašta od njih, pa naravno, svadba.
A čitajući taj tekst koji je postavio iVE014, stekla sam utisak da će i ovaj film biti promašaj. Reditelji gledaju samo da nešto zbrze i stisnu u filmić. Jako malo pažnje je posvećeno prošlosti magijskog sveta, tipa Voldemorova prošlost, školski dani Harijevih roditelja, prvobitni Red Feniksa, itd.

Realno, HP filmovi nisu ni prineti knjigama po kojima su radjeni. Ok, svima je jasno da je nemoguce u dva sata strpati sve one likove, istorijate, humor, sporedne price i likove... Nesto mora da bude izbaceno. Ipak, gledajuci filmove stice se utisak da filmadzije UVEK uspeju da izbace nekoliko kljucnih stvari, koje daju smisao celoj prici. Konkretno, u 6. delu su se isuvise fokusirali na ljubomoru Hermione i Rona. A gde je Voldemorova proslost? A Snejp? Pa to je kljucno za sesti deo!

Isto kao sto su u petom delu zbrzali secanja koja je Hari video u situ za misli. Trebalo je da vidimo dosta stvari iz proslosti njegovog oca i Sirijusa (kada su zae.bavali Snejpa), a to smo videli samo na neke dve sekunde.

Sad ce od sedmog dela da naprave dva filma... A u toj knjizi se na sredini ama bas nista ne desava, osim sto Hari i Hermiona kampuju po nekim vukoe.binama. Ok, ne kazem, ima tu dosta desavanja koja moraju da prikazu, bas zato sto su u ranijim delovima izbacivali sve sto im se cinilo nepotrebnim... Ali ipak, kasno su se setili.

U skoli gde moj sestric,imali neki anti-satanistički program,i sad ima za decu,pa za profesore,pa roditelje.I njegov otac odlučio da me pozove,da odemo tamo i mi odemo,kad su iznabadali Harija Potera za Satanizam,a Džoan pretvorili i portparolku veštica...I jao...Trebali ste da budete tamo...Ono je bilo bolesno!

Realno, HP filmovi nisu ni prineti knjigama po kojima su radjeni. Ok, svima je jasno da je nemoguce u dva sata strpati sve one likove, istorijate, humor, sporedne price i likove... Nesto mora da bude izbaceno. Ipak, gledajuci filmove stice se utisak da filmadzije UVEK uspeju da izbace nekoliko kljucnih stvari, koje daju smisao celoj prici. Konkretno, u 6. delu su se isuvise fokusirali na ljubomoru Hermione i Rona. A gde je Voldemorova proslost? A Snejp? Pa to je kljucno za sesti deo!
Isto kao sto su u petom delu zbrzali secanja koja je Hari video u situ za misli. Trebalo je da vidimo dosta stvari iz proslosti njegovog oca i Sirijusa (kada su zae.bavali Snejpa), a to smo videli samo na neke dve sekunde.

Sad ce od sedmog dela da naprave dva filma... A u toj knjizi se na sredini ama bas nista ne desava, osim sto Hari i Hermiona kampuju po nekim vukoe.binama. Ok, ne kazem, ima tu dosta desavanja koja moraju da prikazu, bas zato sto su u ranijim delovima izbacivali sve sto im se cinilo nepotrebnim... Ali ipak, kasno su se setili.

Upravo tako. Više pažnje se posveti muvanju glavnih likova, ne kažem da je to loše, ali tako zapostave neke bitne detalje za celu sagu.

Слажем се са претходним постовима..као што сам и напоменула, у филму се ама баш ништа не спомиње о Волдеморовој прошлости, ако изузмемо оно сиротиште..шта је са његовом мајком, дедом који ју је малтретирао? Ок, капирам да нису могли све да спакују у филм, да је и због дечка који је убијен али ми је Волдеморова прошлост, бар по мени, сигурно битнија од тога да ли је Грифиндор победио у квидиџу :) Још један доказ да је књига боља...овај 6. део филма је баш досадан..
Има и глупих сцена..типа, кад Џини потрчи за Харијем...она већ кренула а њени родитељи у фазону..."Џини, немој!"...и нико да потрчи да је заустави...то ми је некако смешно испало :D

Šesti deo uopšte nije loš, kada ga stavimo u isti red sa petim (*povraća*), koga su a-p-s-o-l-u-t-n-o promašili. Dobro, ako ga, s druge strane stavimo u red sa četvrtim ili trećim, to je tiha jeza, ali ne bih sad o tome.
Mogu još reći da šesti film ima savršene efekte, a još savršenije ako ga gledate na velikom platnu, naravno, ako izuzmete činjenicu da je na premijeri filma u Sava centru bilo toliko brbljivih nazovifanova, da nisi mogao da se skoncentrišeš kao čovek.
Jesu dosta toga izbacili, ali je moj dečko, koji nije pročitao nijednu knjigu, potpuno razumeo radnju.

Šesti deo uopšte nije loš, kada ga stavimo u isti red sa petim (*povraća*), koga su a-p-s-o-l-u-t-n-o promašili. Dobro, ako ga, s druge strane stavimo u red sa četvrtim ili trećim, to je tiha jeza, ali ne bih sad o tome.
Mogu još reći da šesti film ima savršene efekte, a još savršenije ako ga gledate na velikom platnu, naravno, ako izuzmete činjenicu da je na premijeri filma u Sava centru bilo toliko brbljivih nazovifanova, da nisi mogao da se skoncentrišeš kao čovek.
Jesu dosta toga izbacili, ali je moj dečko, koji nije pročitao nijednu knjigu, potpuno razumeo radnju.

Ako sam dobro čuo, prvih 15-tak minuta filma je u 3D snimano, a to su baš valjda te scene sa najviše specijalni efekata (uništenje nekog mosta?).

Za vikend sam sve delove odgledala... Mladji brat mi se smejao, posto samo ih skoro sve u bioskopu gledali ranije... Moram da napisem, u 4. delu sam kao mala beba plakala kad je Cedricov otac prisao i rekao to je moj sin poginuo... Jao, katastrofa, kakva tuga! :rida:
A bilo je i trenutaka kad sam umirala od smeha, Ron je tako jako smesan! :)

Back