halloween vs sv luka

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne vidim apsolutno ni jedan razlog sto bih slavila i prihvatala praznik koji potce od druge vere, ako ja toj veri ne pripadam, bez obzira u kojoj drzavi zivim. I da zivim u USA, ne bih slavila Noc vestica.

Apsolutno nikakav razlog. Sve je to individualno. Ali ne treba zamerati drugima, jer i ti slaviš praznike druge vere. Samo ne sve, nego one koje si odabrala.

Ne vidim apsolutno ni jedan razlog sto bih slavila i prihvatala praznik koji potce od druge vere, ako ja toj veri ne pripadam, bez obzira u kojoj drzavi zivim. I da zivim u USA, ne bih slavila Noc vestica.

to je valjda da se deca švrćkaju po komšiluku i na vrata ti dođu i traže bombone :think: to je valjda slavljenje??? i imaju možda neke žurke
onda si mrgud da im ne daš ali možeš ; ))

mada sad je mitrovdan bio aktuelan

Имам отпор, баш.

Као и према Св.Валентину или Дану заљубљених.

Добро је знати, проучавати, али не и преузимати.
Zašto nećeš da se amerikanizuješ i satanizuješ i ''slaviš užase'' zombiranih? Evo neće uvesti ''karantin''...... treba rituale sprovesti...
122803530_3152260524897281_3566415094288021220_n.jpg

poslednjih godina me grebucka, ali ovih dana mi iskreno bas smeta
najava proslave halloween-a u srbiji
postujem ga kao dan koji obelezavaju amerikanci.da zivim u usa, dubila bih i ja tikvu
dok zivim u srbiji mogu da odem samo kod prijatelja na slavu tog dana
da li ste ga usvojili ili imate otpor?
da li se osecate kao da vam neko na silu, podmuklo uzima nesto sto je bilo vase, tradicionalno i na silu vam gura nesto sto vam nije blisko
da li mislite da je ta izdubljena tikva mnogo ozbiljnija od obicnog maskembala

Pogledajte prilog 515936Pogledajte prilog 515937
Nisam znala da se noć veštica praznuje u Srbiji. To je onda više stvar pomodarstva!

Преузета је маса ствари - Дан заљубљених, Црни петак, Парада поноса... Ноћ вештица ми је још и најневинија. Бар је зезање а не кичерај са оним срцима и поклонима.

Back