Hajde da pricamo malo o kolektivnim identitetima

Od svih pobrojanih, srpska Sluzba ima najvise para i najjaci uticaja na ovim prostorima, tako da se ja zaista i za te vase 'Srbe' ne bih mnogo zabrinuo.
Pa jeste srpska služba nekakva aždaja ali ipak bih Ti savetao da preispitaš tu svoju strategiju ili taktiku borbe protiv srpskog nacionalizma.
Iskustvo nas je naučilo uvaženi kolega da su profesionalni borci protiv srpskog nacionalizma mislim na javne radenike najčešće ljubitelji nekih drugih nacionalizama pa se osnovano može pretpostaviti da je motiv i onih anonimnih pa i onih na ovom našem malom forumu sličan.
Ako budeš kritikovao sve nacionalizme,možda nekoga i pridobiješ.Ovako kako sad radiš,vidiš i sam da ne ide.

Pa jeste srpska služba nekakva aždaja ali ipak bih Ti savetao da preispitaš tu svoju strategiju ili taktiku borbe protiv srpskog nacionalizma.
Iskustvo nas je naučilo uvaženi kolega da su profesionalni borci protiv srpskog nacionalizma mislim na javne radenike najčešće ljubitelji nekih drugih nacionalizama pa se osnovano može pretpostaviti da je motiv i onih anonimnih pa i onih na ovom našem malom forumu sličan.
Ako budeš kritikovao sve nacionalizme,možda nekoga i pridobiješ.Ovako kako sad radiš,vidiš i sam da ne ide.
За такве је ова књига лек:

1724610215043.png

@38imak , књигу у шаке. ;)

Ja zivim u Srbiji, pa uglavnom komentarisem pojave u mom drustvu, u Srbiji.

Ne uvek, ali uglavnom.

Dakle, posto je individualazim zapadnjacko/USA/cionisticko/reptilska propaganda; dosta je toga, vreme je za ozbiljne kolektivisticke price.

Ko vam je u zivotu najvise pretio i pljackao vas?
Mene Srbi.
Ko je najvise ubijao i silovao u vasem gradu?
Pa Srbi.
Ko je najvise urlao, zagadjivao zivotnu sredinu, trazio mito za operacije vase babe i oca, ili da vam oprosti saobracajni prekrsaj?
Opet, Srbi.

Ko je onda vas najveci naprijatelj u zivotu, Ustase, Balije, Siptari, Englezi, migranti, Ameri, ili...Srbi? :think:
Verovatno zato što živiš u Srbiji. Da si u Pakistanu, tamo bi najviše krali pakistanci, silovali pakistanci i govorili ti da si balvan, opet pakistanci. :mrgreen:

Жали Боже папира само. Шеки је стари сарадник УДБЕ још из Сарајева :cool: :cool: :cool:
Шешељ је један од највећих Срба икада! Док је он бранио Част Срба у хашком казамату, шта си ти урадио за Србију?

Na Balkanu su etnonacionalizmi glupa stvar. Ako pogledamo genetiku, videcemo jedan buckuris haplogroupa.
Posto su Srbi, Bosnjaci, Hrvati i Crnogorci Sloveni, trebalo bi da imaju dominantnu R1a haplogrupu. Imaju je izmedju 20 i 30 posto. Dominira im I2. Kod Albanaca dominira E-V13 sa tacno 50 posto. I sada ja vas pitam, ako zelimo svi da budmo posteni, moramo se odreci 70-75 posto populacije i ispisati iz ih Srba, Bosnjaka, Hrvata i Crnogoraca, a 50% ispisati iz Albanaca.

Toliko je bilo kolonizatora i vojski na Balkanu da je svako ostavio svoj trag. Cak su i stanovnistva medjupokrajinska i medjudrzavna izmesana geografski, ne samo etnicki. Pola Bosnjaka iz Podrinja, Posavine i Tuzlanskog basena vodi poreklo direktno iz Srbije - i to Sumadije i zap. Srbije. Pola Beograda i Vojvodine su dinarski Srbi. Bosnjacko stanovnistvo Bihacke regije je poreklom iz Like. Slavonci (Srbi i Hrvati) su zapravo po regionalnom poreklu Bosanci, i to oni Bosanci iz vremena Tvrtka. Crnu Goru su kolonizovala plemena iz Hercegovine, sa Kosova i severa Albanije. Crna Gora i Herceovina su kolonizovale sve i svasta. U Dalmaciji se ne zna ko je Italijan, ko Vla', ko ovaj, ko onaj...
To je sve mogla da ispegla jugoslovenska ideja i drzava Jugoslavija, ali vec 1918. je bilo kasno. Da je formirana 30 godina ranije, moglo bi nesto d' s' uradi.

Back