Hajde da pricamo malo o kolektivnim identitetima

Najlakse je pobeci. Mnogo je teze boriti se da zemlja u kojoj zivi bude bolja i animirati inertne mase da se i one bore za to.

Jedno je boriti se da zemlja u kojoj živiš bude bolja,
to radimo svi, koliko i kako možemo.

Sasvim druga stvar je neumereno i neproporcionalno kenjanje po sopstvenom narodu.

Војска неизбежно преферише људе који су лако дефинисани, лако схватљиви, држе се своје улоге, лаки за разумети, лаки за контролисати.
Šta ti znaš o vojsci? Da li si nekada čuo da je najteže upisati i završiti, bilo koju, vojnu akademiju, jer tamo se traži superiornost i u fizici, a i u psihi ... Sa takvim kompleksima ti nikada ne bi mogao da budeš ni podoficir, a kamo li oficir bilo koje vojske na svetu ...

Niko ti ne otima kao taj 'tvoj', niti jedna policija ti ne preti kao ta 'tvoja', generalno.

Eto meni konkretno srpska policija nikada u zivotu nije pomogla, za bilo sta. Ali mi jeste odmogla, vise od bilo koje druge policije.

To o cemu ti pricas je klasican Stokholmski sindrom koji imaju vecina nacionalista.

Naravno, postoje izuzeci u koje spada doticni saradnik FSB-a, ali sumnjam da si ti licno u njima.

Започео си тему подстакнут нечим са оне о Чавошком али аутистично и са неуређеном straw-man тезом па си се жељан пажње навадио на скретања такође слабоумних аутошовиниста и тако робовски и мантрашки наставио.

Тај западни "индивидуализам" је све савршеније комерцијализован још од јека бунта 60-их и кроз следеће субкултуре политички инструментализован за сузбијање јаких индивидуа оданих колективитету.

Западни "индивидуалиста" хода по безброј игла променљивих значења и примата према потребама и сценаријима илузиониста који хушкају све стране и промовишу читаву лепезу и сукобљених интереса и вредновања (било органских било убачених) тактизирањем између отвореног убирања поена и подривања кроз агентуре, свесне или несвесне, као што си ти.

Заробљен у тесној кожи (могуће и стварно истраумиран у средини) "уздижеш" се над средином фантазијама и "вредностима" пуњеним фетишима са јединим успехом у афирмацији код такође робова који слично "афирмисани" са стране блате и трују народ тамо.

На "квадратима" свако мало "дубокоумно" мозгате о разним ТВ серијама, што само по себи негира прокламовани статус и кредибилитет (ко нормалан одваја време од стварног живота да би буљио у екран и још после према тиме тумачио околину и живот?!), па се идентификујете са фиктивним представама Американаца као опште комплексним личностима, рефлективним, спонтаним, речитим, инвентивним, сналажљивим, храбрим итд док је то све много више условљено и на иглама од било које друге заједнице, осим скандинавских, али лепо упаковано за марву и вас робове у тесним кожама.

Ти међу осталим глупостима си се китио праћењем НБА, никад ишта о кошарци него само тај бренд док се вероватно, као и већина овде, једва дижеш са софе и сад си апсурдно (како се то мења уживање у спорту?) "прешао" на НФЛ који, као и већина овде, не разумеш него тек да глумиш лудило али нека те, надам се да си једино на форуму "делотворан".

Jedno je boriti se da zemlja u kojoj živiš bude bolja,
to radimo svi, koliko i kako možemo.

Sasvim druga stvar je neumereno i neproporcionalno kenjanje po sopstvenom narodu.
Ma naravno.

Ali zato je neumereno i neproporcionalno kenjanje po migrantima ok, jer oni nisu ljudi, nego stoka.

Da ne pominjemo sada sizofrena kenjanja po zapadnim narodima od strane forumasa koji ti je lajkovao poruku, posto je on ipak tezi i mnogo ozbiljniji slucaj.

Започео си тему подстакнут нечим са оне о Чавошком али аутистично и са неуређеном straw-man тезом па си се жељан пажње навадио на скретања такође слабоумних аутошовиниста и тако робовски и мантрашки наставио.

Тај западни "индивидуализам" је све савршеније комерцијализован још од јека бунта 60-их и кроз следеће субкултуре политички инструментализован за сузбијање јаких индивидуа оданих колективитету.

Западни "индивидуалиста" хода по безброј игла променљивих значења и примата према потребама и сценаријима илузиониста који хушкају све стране и промовишу читаву лепезу и сукобљених интереса и вредновања (било органских било убачених) тактизирањем између отвореног убирања поена и подривања кроз агентуре, свесне или несвесне, као што си ти.

Заробљен у тесној кожи (могуће и стварно истраумиран у средини) "уздижеш" се над средином фантазијама и "вредностима" пуњеним фетишима са јединим успехом у афирмацији код такође робова који слично "афирмисани" са стране блате и трују народ тамо.

На "квадратима" свако мало "дубокоумно" мозгате о разним ТВ серијама, што само по себи негира прокламовани статус и кредибилитет (ко нормалан одваја време од стварног живота да би буљио у екран и још после према тиме тумачио околину и живот?!), па се идентификујете са фиктивним представама Американаца као опште комплексним личностима, рефлективним, спонтаним, речитим, инвентивним, сналажљивим, храбрим итд док је то све много више условљено и на иглама од било које друге заједнице, осим скандинавских, али лепо упаковано за марву и вас робове у тесним кожама.

Ти међу осталим глупостима си се китио праћењем НБА, никад ишта о кошарци него само тај бренд док се вероватно, као и већина овде, једва дижеш са софе и сад си апсурдно (како се то мења уживање у спорту?) "прешао" на НФЛ који, као и већина овде, не разумеш него тек да глумиш лудило али нека те, надам се да си једино на форуму "делотворан".

Dobro.

Sada mi pricaj jos malo o srpskom narodu, cestitom i postenom, iz Kalifornije.

Inace, taj snobizam kancelarijskih srpskih nacionalista je najjaca stvar u nasem drustvu.

Znaci on u narativima uzdize spkog seljaka u nebesa, dok ga se u realnom zivotu gadi, posto je verovatno i sam pobegao od istog sa 19 godina.
Umesto tuđica: "nacionalizam" i "patriotizam" u svom izražavanju preferiram naše izraze za to:

"RODOLJUBLJE" i "OTADŽBINOLJUBLJE"

Zato što su ti izrazi puniji, dušom i srcem ispunjeniji i, naravski, naškiji …
✍️

Ma naravno.

Ali zato je neumereno i neproporcionalno kenjanje po migrantima ok, jer oni nisu ljudi, nego stoka.

Da ne pominjemo sada sizofrena kenjanja po zapadnim narodima od strane forumasa koji ti je lajkovao poruku, posto je on ipak tezi i mnogo ozbiljniji slucaj.

Па западни народи су дозволили да их твоји идоли, дириговани илузионистима, претворе у клоаке па нека им у таквом колективном "индивидуализму".

Dobro.

Sada mi pricaj jos malo o srpskom narodu, cestitom i postenom, iz Kalifornije.

У Калифорнији, како могу да буду "из"?, већином будале било послератна политичка емиграција заробљена у линеарном размишљању било економска без принципа и достојанства, као и ти, који се мајмунишу пред објективно инфериорним англосаксонцима и иним асимилизованим културолошким слепцима.

У Калифорнији, како могу да буду "из"?, већином будале било послератна политичка емиграција заробљена у линеарном размишљању било економска без принципа и достојанства, као и ти, који се мајмунишу пред објективно инфериорним англосаксонцима и иним асимилизованим културолошким слепцима.
Брате, не зна јел дошао или пошао :) :) :)

Ma naravno.

To sa migrantima pitaj ove koji su ih primili, oni kukaju, žale sa da im upadaju u kuće, pljačkaju, tuku, maltretiraju i siluju žensku čeljad.
Kod mene ih, još uvek, nema u broju u kom bi bili razlog za zabrinutost.

Ljudi koji žive sa njima, dele neke silne slike i snimke, čini mi se da nije naivno ali ti verovatno bolje znaš od njih.
Objasni im da nema razloga za brigu i objasni isto sestri, ženi, ćerki, koga već imaš od ženske familije

Samo što neće imati ko da zida , raznosi hranu , servisira klime (to mi pade na pamet jer su nam u firmi u junu to radili neki Pakiji ili Indusi ) ,voziti autobuse , taxije , sanitete ,na svim gradilištima su opet Turci , Indusi,Kinezi,Šri Lančani ... sreća je da oni ne nameravaju da ostanu u ovoj vukojebini (za sada ) , ali će ih biti sve više,sa svim svojim navikama i načinom života . Ne zato što oće da nas jebu i pokore (dobro Kinezi hoće dugororočno ) , nego zato što brdo neophodnih poslova više nema ko da radi .Biće ih sve više
Slažem se, ali tu postoji jedan još veći problem a to je da bi pad broja stanovnika imao za posledicu i usporavanje ekonomskog rasta, što bi opet dovelo do smanjenja projektovanih budžetskih prihoda namenjenih pokriću godinama unapred projektovanih budžetskih rashoda.
S obzirom da se sve moderne ekonomije zasnivaju na zaduživanju i održavanju sposobnosti servisiranja dugova, tj. nastojanju da ekonomski rast bude što je moguće veći, neprekidno povećanje broja stanovnika je neophodan sastojak u tom procesu. Čak može da se kaže da među zemljama postoji neka vrsta neformalnog takmičenja u privlačenju radne snage.
I tako dolazimo do distinkcije dve vrste patriotizma: Prvi je onaj koji se zasniva na prošlosti (grobovi predaka) a drugi onaj koji se zasniva na budućnosti (bolji život za tvoje potomke).
SAD, Nemačka i slične zemlje su praktično izmislile ovu drugu vrstu i na njemu zasnivaju svoj privredni rast. Srbija, Bugarska i njima slični forsiraju ovu prvu, stariju verziju, i gube bitku.
U tom smislu je tragikomično gledati ove naše poluretardirane vlastodršce kako se koprcaju u svojoj nemoći da naprave državu koja bi mogla da drži korak barem sa Slovenijom ili tako nekom srednje-uspešnom zemljom, sa onim već izlizanim ''Živela Srbija'' ili oslikavanjem fasada u bojama srpske zastave, dok se broj Srba sa svakim novim popisom smanji za 10%.

Па западни народи су дозволили да их твоји идоли, дириговани илузионистима, претворе у клоаке па нека им у таквом колективном "индивидуализму".
Hajde da upotrebimo tvoj nacin zakljucivanja, ali sa mojim elementima, koji su inace mnogo blizi istini, naravno.

Srpski narod je dozvolio da nad njime vladaju podvodaci maloletnica, reketasi, nasilni dileri droge, i najveci ljudski sljam koji i ti, cak i u Kalfironiji, mozes da zamislis.

Srspki narod je dozvolio da ih indoktriniraju i slude najbesmislenijim narativima, koji ne bi indoktrinirali ni decu iz drugog osnovne.

Sta sve to govori o srpskom narodu?

To sa migrantima pitaj ove koji su ih primili, oni kukaju, žale sa da im upadaju u kuće, pljačkaju, tuku, maltretiraju i siluju žensku čeljad.
Kod mene ih, još uvek, nema u broju u kom bi bili razlog za zabrinutost.

Ljudi koji žive sa njima, dele neke silne slike i snimke, čini mi se da nije naivno ali ti verovatno bolje znaš od njih.
Objasni im da nema razloga za brigu i objasni isto sestri, ženi, ćerki, koga već imaš od ženske familije
Pa eto, ti meni objasni kako je to ziveti sa Srbima, molim te, posto to bolje znas od mene.

Nisi razumeo kontekst, 'iz Kaifornije' je, nije ni bitno, u sustini.

Pa eto, ti meni objasni kako je to ziveti sa Srbima, molim te, posto to bolje znas od mene.

Živim u Srbiji ceo svoj život i to je bio moj izbor, mogao sam da izaberem i drugačije imao sam mogućnosti.

Svet iskreno nisam toliko proputovao ali Evropu jesam, uzduž i popreko, bio svuda, boravio i duže. Iskreno najmanje i najkraće sam bio u Rusiji, da me ne napadnu da sam rusofil i protiv zapada. Postoji samo par mesta u Evropi, 2 - 3 grada gde bih bez problema mogao da zamislim da živim i to je to, ostalo nije po mom ukusu i bolje mi je ovde gde sam sada.

Nemam loše iskustvo sa Srbima, to su sve moji sugrađani, komšije i prijatelji, ima boljih ima gorih ali u proseku su sasvim Ok i ne bih ih menjao.
Vlast je nešto sasvim drugo ali nju ne mešam sa građanima ove zemlje.

Ako je tebi lepše da živiš u nekom migrantskom getu samo napred, možemo da ti sredimo i nekretninu da rentiraš pod povoljnim uslovima, nemoj da se ustručavaš.

I da, izvini, jedno lično pitanje, koliko imaš godina

Poslednja izmena:
Živim u Srbiji ceo svoj život i to je bio moj izbor, mogao sam da izaberem i drugačije imao sam mogućnosti.

Svet iskreno nisam toliko proputovao ali Evropu jesam, uzduž i popreko, bio svuda, boravio i duže, iskreno najmanje i najkraće sam bio u Rusiji, da me ne napadnu da sam rusofil i protiv zapada. Postoji samo par mesta u Evropi, 2 - 3 grada gde bih bez problema mogao da zamislim da živim i to je to, ostalo nije po mom ukusu i bolje mi je ovde gde sam sada.

Nemam loše iskustvo sa Srbima, to su sve moji sugrađani, komšije i prijatelji, ima boljih ima gorih ali u proseku su sasvim Ok i ne bih ih menjao.
Vlast je nešto sasvim drugo ali nju ne mešam sa građanima ove zemlje.

Ako je tebi lepše da živiš u nekom migrantskom getu samo napred, možemo da ti sredimo i nekretninu da rentiraš pod povoljnim uslovima, nemoj da se ustručavaš.

I da, izvini, jedno lično pitanje, koliko imaš godina
13.

I moze, eto, posto ti ocigledno ne znas sta panduri, krimosi, narkomani i alkoholicari po Srbiji rade, mozemo da provedemo par godina po migrantskom getu, i par godina po kucama i komsilucima tih srpskih pandura, krimosa, narkomana i alkoholicara.

Pa cemo da uporedimo utiske.

Naravno, ne da 'proputujes', jer se proputovanjima ne upoznaje drustvo; drustvo se upoznaje kada sa lokalnim krimosom, narkomanom ili seljakom pojedes dzak soli.

'Proputovanjima' upoznajes narative nekog drustva. A znamo, posto zivimo u Srbiji, koja je razlika izmedju narativa i realnog zivota.

To se u Srbiji mnogo dobro vidi.

Hajde da upotrebimo tvoj nacin zakljucivanja, ali sa mojim elementima, koji su inace mnogo blizi istini, naravno.

Srpski narod je dozvolio da nad njime vladaju podvodaci maloletnica, reketasi, nasilni dileri droge, i najveci ljudski sljam koji i ti, cak i u Kalfironiji, mozes da zamislis.

Srspki narod je dozvolio da ih indoktriniraju i slude najbesmislenijim narativima, koji ne bi indoktrinirali ni decu iz drugog osnovne.

Sta sve to govori o srpskom narodu?

Погрешно, све је наметнуто прво терором па променљивом индоктринацијом у твоју корист

13.

I moze, eto, posto ti ocigledno ne znas sta panduri, krimosi, narkomani i alkoholicari po Srbiji rade, mozemo da provedemo par godina po migrantskom getu, i par godina po kucama i komsilucima tih srpskih pandura, krimosa, narkomana i alkoholicara.

Pa cemo da uporedimo utiske.

Naravno, ne da 'proputujes', jer se proputovanjima ne upoznaje drustvo; drustvo se upoznaje kada sa lokalnim krimosom, narkomanom ili seljakom pojedes dzak soli.

'Proputovanjima' upoznajes narative nekog drustva. A znamo, posto zivimo u Srbiji, koja je razlika izmedju narativa i realnog zivota.

To se u Srbiji mnogo dobro vidi.

Izvini molim te što si odrastao u kriminogenom okruženju pa svoje frustracije seješ svuda oko sebe.

Ja nemam takva iskustva, nemam ni kriminalaca, ni narkomana, ni alkoholičara u svom okruženju.
Kažu da ih ima po gradu i naselju ali ja ih ne srećem, ne družim se s njima, nikada nam se putevi nisu ukrstili, ne izlazimo na ista mesta.

Nikada problem sa policijom nisam imao, nikada me nisu privodili, možda sam jednom ili dva puta platio kaznu za prekoračenje brzine i to je to, nikada ni čukanje u saobraćaju nisam imao, ništa zbog čega bih imao problem sa zakonom.

Živim normalno, porodično, svi me uvažavaju i poštuju, nikakav problem nemam sa svojom okolinom.

Ti prijatelju ako hoćeš da nađeš problem naćićeš ga svakako u najbezbenijem gradu na svetu i u najvećoj zabiti.

Moraš da razumeš da je PROBLEM U TEBI, tek onda ćeš možda moći da pokušaš da ga rešiš.

Izvini molim te što si odrastao u kriminogenom okruženju pa svoje frustracije seješ svuda oko sebe.

Ja nemam takva iskustva, nemam ni kriminalaca, ni narkomana, ni alkoholičara u svom okruženju.
Kažu da ih ima po gradu i naselju ali ja ih ne srećem, ne družim se s njima, nikada nam se putevi nisu ukrstili, ne izlazimo na ista mesta.

Nikada problem sa policijom nisam imao, nikada me nisu privodili, možda sam jednom ili dva puta platio kaznu za prekoračenje brzine i to je to, nikada ni čukanje u saobraćaju nisam imao, ništa zbog čega bih imao problem sa zakonom.

Živim normalno, porodično, svi me uvažavaju i poštuju, nikakav problem nemam sa svojom okolinom.

Ti prijatelju ako hoćeš da nađeš problem naćićeš ga svakako u najbezbenijem gradu na svetu i u najvećoj zabiti.

Moraš da razumeš da je PROBLEM U TEBI, tek onda ćeš možda moći da pokušaš da ga rešiš.
Cool story bro.

Dakle, posto je individualazim zapadnjacko/USA/cionisticko/reptilska propaganda; dosta je toga, vreme je za ozbiljne kolektivisticke price.

Ko vam je u zivotu najvise pretio i pljackao vas?
Mene Srbi.
Ko je najvise urlao, zagadjivao zivotnu sredinu, trazio mito za operacije vase babe i oca, ili da vam oprosti saobracajni prekrsaj?
Opet, Srbi.
srbofob svaki ima i sekundarnu fobiju- rusofobiju

kao uzrok primarne srbofobije

tebe je srbin i dodo u snovima.

Back