HAARP

haarp utice na klimu...

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Аха! А где могу да се виде те инсталације што су пребациле те ваздухопловне снаге, не пише на линку? :think:
Ту где су одувек, на Аљасци.
Није ништа физички пребачено, већ је пројекат пребачен(или једноставније речено предат) на владање универзитету Аљаска.
Још 2014. Конгрес САД ускратио је ОС САД новац за финансирање ХААРП-а велика кинта никаква корист.
Цео југозапад САД је постао толико безводан услед глобалног отопљавања да су први пут у историји Калифорније уведене рестрикције воде, већина парцела бадема, лешника, пистаћа, ораха(углавном језграстог воћа јер је оно скупо) је пропала као и плантаже суптропских култура, урагани једнако харају на обе обале, годишње штете се мере стотинама милијарди долара, а од ХААРП-а не вреди ни очина.

Ту где су одувек, на Аљасци.
Није ништа физички пребачено, већ је пројекат пребачен(или једноставније речено предат) на владање универзитету Аљаска.
Још 2014. Конгрес САД ускратио је ОС САД новац за финансирање ХААРП-а велика кинта никаква корист.
Цео југозапад САД је постао толико безводан услед глобалног отопљавања да су први пут у историји Калифорније уведене рестрикције воде, већина парцела бадема, лешника, пистаћа, ораха(углавном језграстог воћа јер је оно скупо) је пропала као и плантаже суптропских култура, урагани једнако харају на обе обале, годишње штете се мере стотинама милијарди долара, а од ХААРП-а не вреди ни очина.

Ок.
Зашто би ја веровао да су они пребацили то тамо на тај универзитет, ето само да би доказали да су они честити амерички научници?
Иако мислим да су Руси ипак корак испред чемера по питању контролисања климе.
Код нас, још за време ЈНА је било да се учи о томе, тако да то није само једна од шупљих прича.

Ок.
Зашто би ја веровао да су они пребацили то тамо на тај универзитет, ето само да би доказали да су они честити амерички научници?
Код нас, још за време ЈНА је било да се учи о томе, тако да то није само једна од шупљих прича.

To je i ugašeno zato što je završena faza kad je bilo potrebno.

Sad je poseta tom kompleksu isto kao kad bi vodili vola oko stola da blene u antene.

Ок.
То је и даље тамо где јесте, а на универзитет је пребачено управљање, експерименти, али и трошкови попут одржавања и рачуна за струју, кад су укључени сви емитери ХААРП баш троши.
Војска се повукла из пројекта још 2014. јер су укинута средства.
http://www.srbijadanas.com/clanak/haarp-gase-na-leto-27-05-2014

То је и даље тамо где јесте, а на универзитет је пребачено управљање, експерименти, али и трошкови попут одржавања и рачуна за струју, кад су укључени сви емитери ХААРП баш троши.
Војска се повукла из пројекта још 2014. јер су укинута средства.
http://www.srbijadanas.com/clanak/haarp-gase-na-leto-27-05-2014

Sve je to u redu, ali kako ti znaš da je to tako, pisalo u novinama?
Pazi ja uopšte ne tvrdim da su oni iz Aljaske kontrolisali meni ili nekom drugom misli, već sam se brecnuo na foru "eto dovedite decu da vide šta je nauka".

Sad je poseta tom kompleksu isto kao kad bi vodili vola oko stola da blene u antene.

Pa otprilike, tako bi to izgledalo.
Vidite, mi smo dobri čemeri i nismo ništa loše radili, znate mi volimo da pomognemo čovečanstvu ali eto Srbi misle da smo bacali uranijum po njima.

Sve je to u redu, ali kako ti znaš da je to tako, pisalo u novinama?
Pazi ja uopšte ne tvrdim da su oni iz Aljaske kontrolisali meni ili nekom drugom misli, već sam se brecnuo na foru "eto dovedite decu da vide šta je nauka".
Мсм како ти знаш да је реактор у Винчи угашен... јер мораш да одеш до Винче и увериш се?
Писало је у више новина, потврђено је од стране универзитета и гле чуда нико није оспорио... ако ти то није довољно одеш на Аљаску, упишеш неки факс из астрофизике, теоријске физике, климатологије итд и још ћеш имати вежбе унутар објекта.

Vidite, mi smo dobri čemeri i nismo ništa loše radili, znate mi volimo da pomognemo čovečanstvu ali eto Srbi misle da smo bacali uranijum po njima.
Не.
Ми смо покушали да развијемо климатско оружје, али уложени новац није оправдао очекивања, а Конгрес САД није имао разумевања за даље улагање.
Отприлике тако је то, нико никада није тајио да је ХААРП намењен као инструментаријум који би требао да модификује климу и да је његов главни интересент војска САД.
Или програм ловца Ф-35 појео је превише новца(око билион долара све укупно), не можемо више да трошимо зато смо редуковали захтеве и биће урађен са смањеним могућностима.
ОК добили су канту, неко је здипио лову, а потрошили су и око 20 година узалуд, али нико није гајио илузије да се није радило о ратној машини.

Мсм како ти знаш да је реактор у Винчи угашен... јер мораш да одеш до Винче и увериш се?
Писало је у више новина, потврђено је од стране универзитета и гле чуда нико није оспорио... ако ти то није довољно одеш на Аљаску, упишеш неки факс из астрофизике, теоријске физике, климатологије итд и још ћеш имати вежбе унутар објекта.

Ne kaze se JER nego JEL.
Uverio sam se. Reaktor radi sa kobaltom60, plutonijuma nema. Tek poneka pogaca.

Ne pisi o onome u sta se ne razumes.

Poslednja izmena:
Ne kaze se JER nego JEL.
Uverio sam se. Reaktor radi sa kobaltom60, plutonijuma nema. Tek poneka pogaca.

Ne pisi o onome u sta se ne razumes.
Добро је кад се хваташ за типфелер, а плутонијума нема па нема.
Немој себи придавати превелик значај, реактор је ослобођен плутонијума да, барем званично, не би био на мети терориста, а остали радиоактивни елементи и изотопи не чине на ствар.

Ne blamiraj se. Nikada nije ni postojao plutonijum.
Sipke koje su vracene u Rusiju su bile od oksida urana 235.
Нисам ја ни поменуо плутонијум него ти.
Али добро изгуглао си па си постао паметан... уствари ниси, оно обећавао си нешто као дете, али после си разочарао.
Јел ти имаш неку фобију да вечито исправљаш постове, независно што их после бришеш?

Par decenija dejstvujemo i menjamo jonosferu i onda ugasimo postrojenje koje nam više nije potrebno jer smo odradili posao za koji je bilo namenjeno i još ga koristimo kao turističku bućku.

Pa ne znam, tako ne mogu ni da tvrdim nešto na osnovu novinskog članka kao što ti radiš.

Pa ne znam, tako ne mogu ni da tvrdim nešto na osnovu novinskog članka kao što ti radiš.
Ти тврдиш нешто на основу новинских чланака из трећег ока и сличних сензационалистичких извора што је уосталом потпуни апсурд. ХААРП није отклонио нити једну претњу урагана, торнада и тропских олуја у САД које се и даље јављају с уобичајеном учестаношћу.
Промашен пројекат, неко је веровао да је контрола климе на тај начин могућа, а неко је само здипио лову, а сад ти докажи да он шљака и где шљака и шта је изменио.
Извори који се наводе су званични од самог универзитета до министарства финансија САД и нико их није оспорио, заправо нико их није оспорио ни од других метеорошких служби значајних држава.

To je ugašeno jer nije radilo, kao i mnogi drugi projekti sličnog tipa.... nekad su i Ameri i Rusi ulagali i u "vidovnjačke" vojne projekte, sve s ciljem da utiču na drugu stranu psihički, iz daljine, da vide ono što se videti ne može, ali kad su videli da od toga vajde nema, prestali su da se majmunišu i raspustili ekipu.

Ти тврдиш нешто на основу новинских чланака из трећег ока и сличних сензационалистичких извора што је уосталом потпуни апсурд. ХААРП није отклонио нити једну претњу урагана, торнада и тропских олуја у САД које се и даље јављају с уобичајеном учестаношћу.
Промашен пројекат, неко је веровао да је контрола климе на тај начин могућа, а неко је само здипио лову, а сад ти докажи да он шљака и где шљака и шта је изменио.
Извори који се наводе су званични од самог универзитета до министарства финансија САД и нико их није оспорио, заправо нико их није оспорио ни од других метеорошких служби значајних држава.

хаха, немој да се губиш. Ти си онај који тврди да је на Аљасци све чисто као суза, а ја само не верујем провереним лажовима. Не знам шта хоћеш да кажеш са овим трећим оком?
Све војне операцију су званичне, не знам за неку незваничну? :think:

хаха, немој да се губиш. Ти си онај који тврди да је на Аљасци све чисто као суза, а ја само не верујем провереним лажовима. Не знам шта хоћеш да кажеш са овим трећим оком?
Све војне операцију су званичне, не знам за неку незваничну? :think:
Или ниси способан да разумеш?
У чему се огледа то у шта верујеш?

Back